Jump to content

Εχω Επαρκη Ή Οχι Φωτισμο?

Recommended Posts

Παιδια θελω να ξερω αν εχω αρκετο και σωστο φωτισμο ή παραπανω απο το φυσιολογικο και αρχισουν τα προβληματα...

Το ενυδειο ειναι κυβοειδες 70Χ54Χ75 με καθαρο ογκο νερου 250 λιτρα και αποσταση νερου απο τον αραγωνιτη 60ποντοι.

Ο φωτισμος αποτελειτε απο 2 φωτιστικα LED (συνολικα 24 + 12 = 36 3Watt LED " ολο το setup ειναι 50/50 white/blue") και μια μεταλου 150watt 14000kelvin.

το 24σαρι φωτιστικο εχω μπροστα, το 12αρι πισω και στην μεση εχω την μεταλλου.

Την αναλογια 1watt προς 1λιτρο την γνωριζω, αλλα επειδη με τα led μπερδευομαι οσο και να εχω διαβασει τα διαφορα topic και link, παρακαλω θελω απαντηση απο εμπειρους χομπιστες του θαλλασινου ωστε να μην κανω καμια πατατα.

Το ενυδρειο το τρεχω 3 μηνες και θελω να προλαβω τα χειροτερα για τα κοραλια μου.

Έγινε επεξεργασία - nikolaosbouk

Παιδια θελω να ξερω αν εχω αρκετο και σωστο φωτισμο ή παραπανω απο το φυσιολογικο και αρχισουν τα προβληματα...

Το ενυδειο ειναι κυβοειδες 70Χ54Χ75 με καθαρο ογκο νερου 250 λιτρα και αποσταση νερου απο τον αραγωνιτη 60ποντοι.

Ο φωτισμος αποτελειτε απο 2 φωτιστικα LED (συνολικα 24 + 12 = 36 3Watt LED " ολο το setup ειναι 50/50 white/blue") και μια μεταλου 150watt 14000kelvin.

το 24σαρι φωτιστικο εχω μπροστα, το 12αρι πισω και στην μεση εχω την μεταλλου.

Την αναλογια 1watt προς 1λιτρο την γνωριζω, αλλα επειδη με τα led μπερδευομαι οσο και να εχω διαβασει τα διαφορα topic και link, παρακαλω θελω απαντηση απο εμπειρους χομπιστες του θαλλασινου ωστε να μην κανω καμια πατατα.

Το ενυδρειο το τρεχω 3 μηνες και θελω να προλαβω τα χειροτερα για τα κοραλια μου.

σας παραθετω και το σχεδιο πως τα εχω τοποθετηση

Έγινε επεξεργασία - nikolaosbouk

Αποσο ξερω τα watt που δινουν τα LED τα πολλαπλασιαζεις Χ3 δλδ αν εχω ενα Led πανελ που δινει 10W...στην ουσια μου δινει ισο φως με μια λαμπα 30W...Αυτα μου ειπε ενας φιλος ηλεκτρονικος.

:locked:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...