Jump to content

Κατασκευη Sump

duckster_53

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους,θα ηθελα την βοηθεια σας γαι κατασκευη σαπμ.εχω μονο δυο εξοδους για υπερχιλιση στο ενυδρειο μου.θα ηθελα να μου πειτε τι θα χρειστω για να το φτιαξω.

η διαστασεις που σκεφτομαι για το σαπμ ειναι 100χ35χ40.το ενυδρειο μου ειναι reef.

βασικα σκεψου πως θελεις να το χρησιμοποιησεις κ τι θελεις να βαλεις μεσα απο εξοπλισμο!

θελεις να βαλεις μονο chaeto,dsb,refugium,να βαλεις μονο βραχο,να εχεις ολα αυτα μαζι κτλ!

διαμορφωσε κ τις διαστασεις αναλογα με τι εξοπλισμο διαθετεις κ θες να χρησιμοποιησεις

κ υπολογισε το χωρο αναλογα με τις διαστασεις του σκιμμερ σου,των θερμαντηρων,υπολογισε κ ριακτορες ασβεστιου ανθρακα φωσφωρικων

κ οτι αλλο μπορει να χρησιμοποιησεις!

αυτα για να διαμορφωσεις κ αναλογα τα διαμερισματα ωστε να εχεις κ καλη ροη για να δουλεψουν κ αυτα που θα βαλεις μεσα

μπορω δηλαδη να βαλω μονο βραχο και να μην βαλω υλικα?σφουγγαρια θα χρειαστω?

σφουγγαρια καλο θα ηταν να μη βαλεις αρκει να ειναι ζωντανος κ στρωμενος ο βραχος που θα βαλεις!

ναι μπορεις να εχεις στο σαμπ μονο βραχο αρκει να του εχεις πολυ καλη κυκλοφορια για να μη μπουκωνει.

πολλοι δεν του βαζουν καν φως ωστε να δημιουργουν cryptic zone αλλα δεν ξερω τι απαιτησεις εχει το ενυδρειο σου ωστε να

σου προτεινω κατι απο τα παραπανω

αν εχεις ηδη καλη κυκλοφορια μεσα στο ενυδρειο δεν χρειαζεται να ειναι κ πολυ δυνατη η επιστροφη σου!

θα σου προτεινα απο 2500 λιτρα κ πανω!παρε μια eheim 3000 κ θα εισαι μια χαρα

απο σωληνες θα χρειαστεις σωληνα για την ανλτια επιστροφης αλλα κ καποιο τροπο να γυρναει κ να ακουμπαει μεσα στο ενυδρειο

ο σωληνας αυτος

3 διαμερισματα ειναι το συνηθες κ το πιο διαδεδομενο.

απλο κ λειτουργικο.

φτιαξε κ bubble stop ειναι πολυ χρησιμο

τι ειναι το bubble stop?εχω δυο κυκλοφορητες ηδη μεσα που ειναι ο ενας 12000/h και ο αλλος 5000/h

Ψάχνοντας λίγο στο internet και στην κατηγορία DIY, θα βρεις αρκετές απαντήσεις

αλλά και φωτογραφίες από sump, που θα σε βοηθήσουν αρκετά.Ένα είναι και αυτό.

http://www.melevsreef.com/links.html

Υποστηρίζω τις απόψεις των Αμερικανών με σάμπ χωρίς χωρίσματα και πολύ χώρο για εξοπλισμό και νερό.Είναι πολύ εύκολο να το κρατήσεις καθαρό και κάνεις όσες παρεμβάσεις θέλεις να αλλάζεις υλικά κτλ..Βέβαια είμαι και υπέρ σε κλασσικά συστήματα berlin που στο πρώτο διαμέρισμα παίζει κάλτσα στην κάθοδο να παίρνει τα χοντρά δίπλα το σκίμμερ...μετά DSB με άλγες(chaeto κτλ.)και επιστροφή....Εκεί δώσε βάση στην κατανάλωση.Μέτρησε την υπερχείλιση τι κατεβάζει για να πάρεις ανάλογη αντλία.Αν και έχω eheim compact 2000+ δεν βλέπω τον λόγο γρήγορης επιστροφής(την δουλεύω μίνιμουμ). Χάνεις την φίλτρανση που σου παρέχει το σάμπ ιδανικό για μένα να περνάει 8-10 φορές την ώρα.Και δεν είναι λίγοι αυτοί που βάζουν σταθερά μοντέλα πχ 1250-1260 και μικρότερη κατανάλωση λιγότερη θερμοκρασία και πιο αξιόπιστα από τα ρυθμιζόμενα μοντέλα.Βέβαια εσυ αποφασίζεις και καλό είναι να τα βάλεις όλα κάτω γιατί μία φορά θα το κάνεις.Σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...