Jump to content

Επιτέλους Αμμωνία 0

smallchef2000

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους.Ύστερα από 43 ημερες (13/01/2012-24/02/2012 :bigemo_harabe_net-101: :bigemo_harabe_net-101: :bigemo_harabe_net-101: :bigemo_harabe_net-101: :bigemo_harabe_net-101: ) και αφού ήμουν έτοιμος να ξεστίσω λέω δεν κάνω μια μέτρηση να δω μπας και έπεσε η NH3-NH4. Τελικά είχε πέσει στο 0 και αφού επανέλαβα το test 5 φορες (δεν πίστευα στα ματια μου) προχώρησα και στα No2 όπου και αυτά ήταν 0 και ύστερα στα No3 όπου είχα 10mlg/l.Έτσι μετά από κάνα δυο μέρες ξανά μέτρησα και είχε πάει 0.Οποτε αφού έκανα μια γενεά αλλαγή 14 λίτρα έβαλα τα πρώτα ψαράκια. :wootwoot: :wootwoot: :wootwoot: :wootwoot:

ΕΝΥΔΡΕΙΟ:42 ύψοςΧ40 μήκοςΧ18 πλάτος 30 λίτρα συνολικό DIY τρέχει απο 13/01/2012

ΦΥΤΑ: 2 anubia nana, 1 Echinodorus red rubin

ΨΑΡΙΑ:4 ροδόστομοι, 3 Neon Tetra, 1 κόριντορ(έτσι νομίζω το λένε), 1 platy, 1 ζευγάρι guppy, 3 amano.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ:-1 κομματι ριζα

-3 πέτρες (Δεν ξέρω ονομασία)

-Φόντο DIY απο την πεθερά

Αλλαγές νερού κάθε 10 μέρες 8 λίτρα

Λίπασμα:flourish 1 δοση την εβδομαδα + ταμπλέτες για τον Echinodorus red rubin

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:-Εσωτερικό φίλτρο MICRO-JET FILTER MCF40

-Αεραντλία NEWAIR NW1 60 L/Η.

-Θερμοστάτης 50W aquael

-Ανεμιστήρας

-Λεντοταινεία 1 μέτρο (φωτοπερίοδος 10 ώρες)

-moonlihgt της Ydor 2 ωρες πρίν και 2 ώρες μετά

PH:7,4

Θερμοκρασία:26c-26,5c

P1000151.jpg

P1000147.jpg

P1000149.jpg

P1000146.jpg

P1000145.jpgP1000144.jpgP1000143.jpgP1000142.jpgP1000141.jpgP1000140.jpgP1000138.jpgP1000135.jpgP1000134.jpgP1000129.jpgP1000128.jpgP1000125.jpgP1000124.jpgP1000123.jpgP1000117.jpgP1000115.jpgP1000118.jpgP1000114.jpgP1000121.jpgP1000120.jpg

Έγινε επεξεργασία - smallchef2000

Εχω κάνει μαλλον ''πατάτα'' με τις φοτο και εχουν βγει μεγάλες?!?!?!?! :poster_oops: :poster_oops: :poster_oops: :poster_oops: :poster_oops:

στην τελευταια φωτο έχεις το moonlight; λάμπες χρησιμοποιείς η led;

Φίλε μου καλησπέρα!

Αρχικά πες μας τι κάνεις αυτές της 43 μέρες που αναφέρεις για να στρώσεις το ενυδρείο σου?

Δεύτερον αν μετράς νιτρικά 0 το ενυδρείο σου είναι άστρωτο!

Τρίτον έχεις μέσα πολλά ψάρια σε αυτά τα λίτρα το σημαντικότερο εντελώς αταίριαστα στο να συγκατοικήσουν μαζί!

Έριξες καμιά ματιά στα προφίλ των ψαριών σου η τα έβαλες μέσα επειδή σου άρεσαν?

ωπα ναι δεν το παρατήρησα αυυτό!!! νιτρικά 0 σημαίνει άστρωτο φίλτρο φίλε μου!!!

ρώτα και εμάς που περιμένουυμε να ανέβουν τώρα 5 βδομάδες...

Πολύ καλό το φόντο!!

Λοιπόν, όπως σου είπαν και πιο πάνω τα παιδιά, έχεις βάλει αρκετά ψαράκια για τα λίτρα σου και με διαφορετικές απαιτήσεις το καθένα. Απ'ότι κατάλαβα έτσι όπως το έθεσες, έβαλες τα ψάρια όλα μαζί μονομιάς. Αν όντως είναι έτσι θα πρέπει να αναμένεις τις επόμενες μέρες μια αύξηση σε αμμωνία, εκτός και αν κατά τη διάρκεια του στρωσίματος έβαζες τόση τροφή ώστε να αντιστοιχεί στα υπολείμματα τροφής που έχεις τώρα και τις απεκκρίσεις όλων των ψαριών σου.

Η ανούμπιά σου είναι πολύ ωραία ανθισμένη!!! :bigemo_harabe_net-113:

Εγω θα πω για το θερμόμετρο. Για μένα είναι εντελώς αναξιόπιστο. Έχω το ίδιο και δείχνει οτι ναναι

Καλησπέρα

Παιδεία ζητάω συγγνώμη.Ξανά έκανα μέτρησης σημερα ( με υγρά test της Tropic Marin) και τα αποτελέσματα είναι

NH3-NH4: 0mlg/l

No2 : 0mlg/l

No3 : 1mlg/l

στην τελευταια φωτο έχεις το moonlight;Ναι είναι led της Ydor λάμπες χρησιμοποιείς η led;Led

Φίλε μου καλησπέρα!

Αρχικά πες μας τι κάνεις αυτές της 43 μέρες που αναφέρεις για να στρώσεις το ενυδρείο σου? Την

πρώτη μέρα έριξα αμπούλα και ύστερα υγρά βακτήρια την 3,7,14 μέρα ύστερα μέτραγα συνεχεια ανά δυο μέρες και έβρισκα αμμωνία 3mlg/l ώσπου ξαφνικά άρχισε να πέφτει.

Δεύτερον αν μετράς νιτρικά 0 το ενυδρείο σου είναι άστρωτο!

Τρίτον έχεις μέσα πολλά ψάρια σε αυτά τα λίτρα το σημαντικότερο εντελώς αταίριαστα στο να συγκατοικήσουν μαζί!

Έριξες καμιά ματιά στα προφίλ των ψαριών σου η τα έβαλες μέσα επειδή σου άρεσαν?

Πολύ καλό το φόντο!!Ευχαριστω πολύ

Λοιπόν, όπως σου είπαν και πιο πάνω τα παιδιά, έχεις βάλει αρκετά ψαράκια για τα λίτρα σου και με διαφορετικές απαιτήσεις το καθένα. Απ'ότι κατάλαβα έτσι όπως το έθεσες, έβαλες τα ψάρια όλα μαζί μονομιάς.Οχι μπηκαν σταδιακά. Αν όντως είναι έτσι θα πρέπει να αναμένεις τις επόμενες μέρες μια αύξηση σε αμμωνία, εκτός και αν κατά τη διάρκεια του στρωσίματος έβαζες τόση τροφή ώστε να αντιστοιχεί στα υπολείμματα τροφής που έχεις τώρα και τις απεκκρίσεις όλων των ψαριών σου.

Η ανούμπιά σου είναι πολύ ωραία ανθισμένη!!! :bigemo_harabe_net-113:Και παλι σε ευχαριστώ

Εγω θα πω για το θερμόμετρο. Για μένα είναι εντελώς αναξιόπιστο.Για πιο απο τα δύο αναφέρεσαι.Πάντως και το ψηφιακό αλλα και το αναλογικό δείχνουν ίδια θερμοκρασία και το μέτρησα και με τον αισθητήρα από το eliwell που έχω στο nano reef όπου με το eliwell είχε μια απόκλιση 0,3c Έχω το ίδιο και δείχνει οτι ναναι

Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σας αλλα και για τα καλά σας λόγια.Την Δευτερα θα πάω από το μαγαζί που προμηθεύτηκα τα ψαρια μιας και θέλω να πάρω κάποια πράγματα για το θαλασσινό και θα πω τους προβληματισμούς που μου υποδείξατε στον ιδιοκτητη!!!

μαλλον το δικο μου δεν παει καλα

Τι να σου μπορει.εσυ με τι το σιγκρινες

μς ενα αλλο θερμομετρο αναλογικο και τον controller. και απο τα δυο εχανε 1.5 βαθμο

Τι να πω δεν ξερω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...