sugaros 27 Απριλίου 2012 #1 Share 27 Απριλίου 2012 Καλισπερα παιδια, εχθες αγορασα 2 ταινιες LED της Aqualum των 60cm http://www.aqualum.c...vstc2=aquastrip για να αντικαταστησω τις συμβατικες λαμπες που εχω. Και μου δοσανε 1 με λευκο και 1 με λευκο - μπλε φως. Το ενυδρειο μου ειναι γλυκου νερου 100λιτ με 2 σκαλαρια 2 crypensis και μερικους ροδοστομους - καρδιναλιους. Απο φυτα εχω 1 αρτεμια (πανω σε καρυδα) που εχει αναπτυχθει αρκετα (σχεδον 1 χρονος) και μια φτερη (microsorum αν δεν κανω λαθος) που πηρα προσφατα και την εδεσα πανω σε ξυλο. Θα ηθελα την βοηθεια σας αν ο χρωματισμος που πηρα κανει για γλυκο νερο, μιας και η συσκευασια γραφει Combo reef οσον αφωρα των φωτισμο. Επισης δεν ειχαν να αγορασω τροφοδοσια-μετασχηματιστη και ψαχνω εξω στην αγορα αλλα δεν εχω βρει κατι ακομα που να ταιριαζει. Αν ξερει καποιος καποιο μερος ας με βοηθησει. Νομιζω οτι αυτο που ψαχνω ειναι 24V , τουλαχιστον 40-50 W με εξοδο 2,5 Α και φυσικα βυσμα για ταινια LED (σαν αυτη που περνουν τα laptop) ωστε να μην κοβω το καλοδιο και συνδεω. ευχαριστω για την βοηθεια σας εκ των προτερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugaros 27 Απριλίου 2012 Author #2 Share 27 Απριλίου 2012 Διορθωσης: το 1ο φυτο ειναι ανουμπια και οχι αρτεμια Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 27 Απριλίου 2012 #3 Share 27 Απριλίου 2012 Καλισπερα παιδια, εχθες αγορασα 2 ταινιες LED της Aqualum των 60cm http://www.aqualum.c...vstc2=aquastrip για να αντικαταστησω τις συμβατικες λαμπες που εχω. Και μου δοσανε 1 με λευκο και 1 με λευκο - μπλε φως. Το ενυδρειο μου ειναι γλυκου νερου 100λιτ με 2 σκαλαρια 2 crypensis και μερικους ροδοστομους - καρδιναλιους. Απο φυτα εχω 1 αρτεμια (πανω σε καρυδα) που εχει αναπτυχθει αρκετα (σχεδον 1 χρονος) και μια φτερη (microsorum αν δεν κανω λαθος) που πηρα προσφατα και την εδεσα πανω σε ξυλο. Θα ηθελα την βοηθεια σας αν ο χρωματισμος που πηρα κανει για γλυκο νερο, μιας και η συσκευασια γραφει Combo reef οσον αφωρα των φωτισμο. Επισης δεν ειχαν να αγορασω τροφοδοσια-μετασχηματιστη και ψαχνω εξω στην αγορα αλλα δεν εχω βρει κατι ακομα που να ταιριαζει. Αν ξερει καποιος καποιο μερος ας με βοηθησει. Νομιζω οτι αυτο που ψαχνω ειναι 24V , τουλαχιστον 40-50 W με εξοδο 2,5 Α και φυσικα βυσμα για ταινια LED (σαν αυτη που περνουν τα laptop) ωστε να μην κοβω το καλοδιο και συνδεω. ευχαριστω για την βοηθεια σας εκ των προτερων εχω παρει και εγω ταινια της aqualum απο το animal station http://www.animalstation.gr/.εχει και μετασχηματιστες της aqualum που κανουν για τις μπαρες αυτες.χρειαζεσαι ενα μετασχηματιστη,ενα spliter για να ενωσεις τον μετασχηματιστη με τις 2 μπαρες.δες εδω http://www.aqualum.com/#!products/vstc2=aquastrip.η ερωτηση μου ομως ειναι γιατι πηρες την δευτερη με λευκο μπλε?αυτη ειναι για θαλασσινο.για γλυκο νερο ειναι η ασπρη ροζ που ειναι για φωτοσυνθεση φυτων(combo fresh).δοκιμασε στο animal station η στην aqualum http://www.aqualum.com/#!contact Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 27 Απριλίου 2012 #4 Share 27 Απριλίου 2012 Δεν πρεπει να σου κανουν αυτες οι ταινιες ειναι για θαλασσινο......εσυ χρειαζεσαι σαν την δευτερη αλλα για γλυκο νερο..(combo fresh ) οπως την ονομαζει η εταιρια. Η τροφοδοσια τους ειναι 60w sta 24v.Γνωμη μου ειναι να βρεις τα δικα του......να γλυτωσεις την ταλαιπωρια και τα κολληματα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugaros 27 Απριλίου 2012 Author #5 Share 27 Απριλίου 2012 Σας ευχαριστω για την βοηθεια σας Καταρχην splitter εχω παρει ηδη, Απο εκει και περα του ειχαν τελειωσει οι ασπρες-ροζ των 60cm (ειχε μονο 90cm) και μου ειπε οτι μου κανει η ασπρη-μπλε. Αλλα μετα διαβαζα στο σπιτι οτι λεει combo reef απανω. Θα παω αυριο να ξαναρωτησω και να την δωσω πισω και να περιμενω να φερει ασπρη-ροζ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 27 Απριλίου 2012 #6 Share 27 Απριλίου 2012 Την καλυτερη δουλεια θα κανεις.....περιμενε τις fresh αλλα και τον μετασχηματιστη.....αλλιως παρτα απο εκει που σου ειπε ο sailor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 29 Απριλίου 2012 #7 Share 29 Απριλίου 2012 παιδιά στο site εκτός από την combo reef έχει και την white... Ποια η διαφορά; Και οι 2 δεν κάνουν για γλυκό νερό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 29 Απριλίου 2012 #8 Share 29 Απριλίου 2012 η combo reef ειναι για θαλασσινο(reef).η combo fresh ειναι για γλυκο νερο(freshwater).η combo reef ειναι για κοραλλια και θαλασσινα,η combo fresh για φυτα γλυκου νερου.οι ασπρες κανουν σε ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
malawimbuna 29 Απριλίου 2012 #9 Share 29 Απριλίου 2012 Η combo fresh δεν είναι μόνο για γλυκό νερό.. Κυρίως είναι για θάλλασινο για προσθήκη φάσματος καθώς και για γλυκά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 29 Απριλίου 2012 #10 Share 29 Απριλίου 2012 παντως η combo fresh θα ηταν καλυτερη απο την combo reef που εδωσαν του φιλου πιστευω για γλυκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
malawimbuna 29 Απριλίου 2012 #11 Share 29 Απριλίου 2012 παντως η combo fresh θα ηταν καλυτερη απο την combo reef που εδωσαν του φιλου πιστευω για γλυκο σιγουρα ναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugaros 29 Απριλίου 2012 Author #12 Share 29 Απριλίου 2012 Παιδια ξαναπηγα εχθες στο waterinn και μου ειπαν (αλλος πωλητης) οτι και με το μπλε δεν εχω προβλημα εφοσων δεν εχω και τιποτα απαιτητικα φυτα μεσα, Εν τελει το κρατησα και μπορει να αγορασω πιο μετα και το ασπρο-ροζ. Βρηκα και μετασχηματιστη (οχι τον δικο του) στη μιση τιμη αποτι το δικο του (16 αντι 30), 80w 3.5A εξοδο και σημερα το εγκατεστησα. Το αποτελεσμα αισθητικα ειναι πολυ ωραιο και το φως πιο δυνατο απο πριν. Τωρα θα δουμε πως θα πανε και τα φυτα στο επομενο διαστημα. Μου ειπανε το πρωτο καιρο να κανω καποια προσαρμογη, ενω τα προηγουμενα τα ειχα 6 ωρες την ημερα αυτα να τα ξεκινησω με 4 ωρες και μετα να το αυξησω σταδιακα για να συνηθησουν την αλλαγη τα ψαρια. Παντως τα σκαλαρια μου τις πρωτες ωρες τους φανηκε καπως περιεργο και φαινοντε καπως φοβησμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 29 Απριλίου 2012 #13 Share 29 Απριλίου 2012 Με το splitter μπορείς να συνδέσεις να φανταστώ περισσότερες απο 2 led aquastrip ανάλογα και με τα watt. Αλλα ο μετασχηματιστης που πήρες είναι δυνατός έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 29 Απριλίου 2012 #14 Share 29 Απριλίου 2012 το splitter ειναι για 3 μπαρες aquastrip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 30 Απριλίου 2012 #15 Share 30 Απριλίου 2012 Α οκ ευχαριστώ φίλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugaros 30 Απριλίου 2012 Author #16 Share 30 Απριλίου 2012 Ναι οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω το σπλιτερ ειναι για να συνδεσεις μεχρι 3 μπαρες. Ο μετασχηματιστης σιγουρα τις σηκωνει. Αυτος που πηρα ειναι 80w και η καθε μπαρα τω 60cm ειναι 6W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος