Jump to content

Σχετικά Με Τον Controller Arduino

nkmyrtos

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω αν έχει χρησιμοποιήσει το συγκεκρίμενο σύστημα ως ph controller, ελεγκτή θερμοκρασίας, ανατολή/δύση ,έλεγχο αεραντλίας και ταίστρας.

• Απαντήσεις 64
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο συγκεκριμένος ελεγκτής έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές κατασκευές και με επιτυχία στα περισσότερα που ζητάς! έχεις κάτι στο νου σου??? :construction:

το θέμα είναι ότι στο νου μου ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ αυτό

αλλά να κάνει αυτά που προανέφερα (ph controller, ελεγκτή θερμοκρασίας, ανατολή/δύση ,έλεγχο αεραντλίας και ταίστρας) . Και τώρα ψάχνω να βρώ τι υλικά θα χρειαστούν για να δω και το κόστος και εν συνεχεία να αρχίζω να βρίσκω τους κώδικες για την κάθε μια λειτουργία. Λάμπρο κάτι ξέρεις εσύ χαχαχαχα

Χμ.....Εγω θα σου προτεινα να φτιαξεις ενα θαλασσινο ενυδρειο και να το προγραματισεις ακριβως το ιδιο!!!χαχα

Περα απο την πλακα τωρα.....Αν ειδες ο τυπος εχει κανει δουλεια αλλα εχει δωσει και αρκετα χρηματα!

Αυτο που ζητας δεν ειναι κατι δυσκολο αν εξαιρεσεις το ph οπου και αυτο εχει γινει! Ξεκινα εσυ με τα υλικα και σιγα σιγα θα βρεθουν ολα....

Χρονο και χρημα θες..... :bigemo_harabe_net-60:

Ωραίο το βίντεο και ωραίο το θέμα του φίλου αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου το πεντάγωνο ενυδρείο και είναι κακόγουστο για reef....παρόλα αυτά το μόνο που ζηλεύω είναι οι φάσεις του φεγγαριού...άντε και οι ρύθμιση των λέντ νύχτα-μέρα κτλ.Το που ωφελούν το σύστημα δεν εχω καταλάβει αφού τα περισσότερα κοράλλια είναι αναπαραγωγές σε ενυδρεία...τουλάχιστον τα δικά μου.

• 4 weeks later...

το ιδιο το αρντουινο που βγενει σε κιτ με πολλα παρελκομενα οπως stepper motors(για ταιστρα), οθονη, αισθητηρες, τρανζιστορακια και πολλα αλλα

το ph-stamp, ειναι η πλακετουλα που μεταφραζει τα μιλιβολτ του ηλεκτροδιου σε σειριακο σημα και τα στελνει στο arduino, για να συνδεσεις ηλεκτροδιο εχει μονο του κανα 20$ βγενει και σε κιτ με ηλεκτροδιο, ph-stamp, και υγρα καλιμπραρισματος εχει 90$

για θερμοκρασια χρειαζεσαι ενα ψηφιακο αισθητιαρα για να μην μπλεκεισ με ηλεκτονικα φιλτρα(οι αναλογικοι ειναι πιο φθινοι αλλα θελουν φιλτρο και εξαμολυνση σηματος)

χρειαζεσαι ενα rtc(real time clock) που ειναι μια πλακετουλα ρολοι που στελνει ημερομηνια ωρα στο αρντουινο σε ψηφιακο σημα οπως και το ph-stamp

και τα υπολοιπα τα κανεισ με ρελεδακια στισ ψηφιακεσ εξοδους του αρντουινο

εκτως αν θες να ψαχτεισ περισσοτερο που αν το κανεισ μπορεις να κανεισ πολλα πραγματα

• 3 weeks later...

2eb171e4-f811-e21b.jpg

Εχω εγω ετοιμα συστηματα

Καντε αναζητηση στο youtube

Storm aquarium led και απολαυστε

Made in greece...

Να διορθωσω κατι χωρις παρεξηγηση το

RTC ενωνεται στις αναλογικες θυρες και οχι στις ψηφιακες

Το stamp απο atlas που αναφερεσαι ειναι με link pass και ουτε αυτο ενωνεται στη ψηφιακη αλλα στη TX/RX μεταφορα δεδομενων του arduino

Για θερμοκρασια τα LM35 ειναι μια χαρα καθως θελουν 3,3 volt και το αναλογικο 0 και γειωση

3,3 βγαζει το ρομποτ οπως και 5 volt

• 2 weeks later...

ναι ξερω τι παει που, αλλα ειμαστε σε φορουμ ενυδρειου οχι ηλεκτρονικων.. και δεν ηθελα να τα γραψω ετσι..

το rtc που εχω παντως παει στον i2c bus δεν συνδεεται αναλογικα.. για θερμοκρασια εχω dalas.. το ηλεκτροδιο με το σταμπ το εχεις συνδεσει ή εχεισ αλλο κυκλωμα(ήshield)

Το εχω συνδεσει μια χαρα δειχνει

Τα καινουργια που εχει βγαλει ειναι με αυτοματο καλιμπραρισμα

Και γω i2c ολα

ωωωραιος.. φτιαχνεις μονο κοντρολλερ για το πεχα? η για ολο το τανκ?

εχω ξεκινησει να φτιαξω για ολα τα τανκ μου κοντρολλερ με βαση το arduino για θερμανση, ψυξη με ανεμηστηρες, φωτιστικο με led 3watt ντιμαριζομενο απο pwm για ανατολη δυση-μουνλαιτ, οθονη ενδειξεων(ημερομ/ωρα/θερμ κτλ), μενου τεσαρων κουμπιων (next, enter, +, -) και για το φυτεμενο κοντρολλερ για το πεχα και την ηλεκτροβανα..

τωρα ειμαι σε φαση προγραματισμου και να φτιαξω το πολυμπριζο με τα ρελεδακια, το κοντρολλερ του φωτηστικου ειναι ετοιμα..

σκευτομαι να βαλω τον θερμοστατη σε ταιακ για να δουλει σχεδον σαν να ειναι αναλογικος, δλδ να ειναι παντα ανοιχτος οταν χρειαζεται και να αλλαζει ενταση για να αντοισταθμησει την απωλεια..

Έγινε επεξεργασία - jimbit22

Πως τα ντιμαρεις τα led με 1-10 η με shield?motor shield?

Εγω με το δευτερο

Κανω πολλα τωρα θελω να τελειωσω δισομετρικες

Ph,orp ,ec,salility ολα με atlas

πσσσ αυτα ειναι.. θελω και εγωωωω!! προς το παρον δεν παιζουν λεφτα για ατλας.. αυτα πανε απο σεπτεμβρη..

τα λεντακια τα ντιμαρω με τα pwm pins.. δηλ

συνδεεις ενα λογικο n-chanel μοσφετ στην εξοδο με ενα pull-down resistor sta 10kΩ στην γειωση και βουαλα ειναι ετοιμο, αντεχει πολυ ρευμα αναλογα τι φετ θα βαλεις.. τωρα εχω 2 καναλια λευκο 1 κοκκινο και 1 μπλε ταινια λεντ μπλε.. οι καλωδιωσεις ειναι ετοιμες και το σκ που ερχεται θα γινει και το φωτιστικο.. τα λεντ ειναι 3 σε σειρα και 15 3αδες παραληλα.. εχεις relay shield? σκευτομαι να φτιαξω μονος μου καλωδιωση για solidstate relay γιατι μου την σπαει το κλακ-κλακ απο τα κανονικα..

15*0,6=9 αμπερ περιπου στα 11,5βολτ και το εχω χωρισμενο σε 2 καναλια δηλ 4,5 περιπου αμπερ ανα γραμη στα 11,5βολτ..

τα τρεχω στα 600 mA για ασφαλεια.. θα μπουν σε καναλι "π" αλουμινιου

να ρωτησω κατι? με τι τροφοδοτικο τα τρεχεις?

παντος τα εχω τρεξει και με 900mA και αντεξαν μια χαρα απλα θελουν περισσοτερη ψυξη..

χαχαχα :bigemo_harabe_net-76: και το αστειο ειναι οτι αμα ασχοληθεις λιγο αυτα ειναι βασικες γνωσεις... στον κωδικα να δεις τι γινεται ειναι να τρελενεσαι :bigemo_harabe_net-59: ..

το hardware ειναι το ευκολο να στηθει...

Ποστευω οτι αν τα πας στα 900 θα πεσει πολυ η ενταση σε 1 χρονο και λιγοτερο

Καλητερα γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε

Για τι ρατσα led μιλας;

Ο κωδικας μας ειναι 1350 γραμμες για ανατολη δυση κεραυνους φεγγαρι θερμοκρασια ολα τα κομφορ....

Και να ριξω και ενα ΤΟΥΒΛΟ (χαχα)

Ο κωδικας μεγαλωνει τοσο πολυ που το arduino θα ειναι παρελθον σε λιγο .....

ναι δεν χρειαζεται υπεροδηγηση.. θα καουν μπαμ-μπαμ.. ειναι τα φθηνιαρικα απο εμπεει, αλλα κανουν τρελη δουλεια και αρηστη σχεση αποδοσης τιμης..

απο βιβλιοθηκες πως πατε? με ολα τα ατλας πρεπει να τρωνε χωρο και αυτες.. πιο arduino εχεις? εχω το mega2560 και χωραει πολυ πραμα.. 256k flash

Παω σε 512 οτι θελεις απο ατλας στηλε του εμαιλ και στα στελνει ολα κανεις καποιες τροποποιησεις που θελεις και ειναι οκ<br />Τα ds1307 φιλε εχουν και μνημη μεσα τα καινουργια που μπορει να κανεις εκει ενα μικρο default ρυθμισεων δες το<br />Εγω πιστευω οτι αν αυτα που κανουμε γινοταν το 2007 θα γινοταν χαμος τωρα με την ελλειψη χρηματων κολαμε σε πολλα και προχωραμε αργα<br />Θα δουμε<br />

Έγινε επεξεργασία - merlon1

ναι το ds1307 εχει μνημη επανω, σε ενα δευτερευον τσιπακι at24c32 32k extra αλλα τι να την κανεις? για λογκ μετα απο power failure καλη ειναι αλλα δεν μπορεις να ανεβασεις προγραμμα(η μπορεις????).. πχ να καταγραφει τισ ρυθμησεις χρηστη και τα ταισματα και μετα απο διακοπη ρευματος να μην τα ξανα κανει..

παντος ναι εχεις μεγαλο δικιο..

ακυρο, αμα φτιαχτει μια βασικη πλατφορμα και προγραμμα, παρακαμτεις το αρδουινο.. φτιαχνεις ενα σχεδιο για πλακετα με smd component του ατλασ επανω kai ena atmega2560 και ειμαστε ετοιμοι.. αμα υπηρχε χρημα ολα γινονται...

ακυρο, τωρα το επιασα πασ σε 512κ εξωτερικη μνημη???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...