Jump to content

Καφέ Άλγη

Mariaz

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!!Τις τελευταίες εβδομάδες ο βράχος μου και σε μικρότερο βαθμό η άμμος έχουν γεμίσει με καφέ άλγη που τείνει να γίνει ολόκληρες πλεξούδες.....Τι να κάνω?

καλησπερα.πες μας περισσοτερες πληροφοριες.μετρησεις,ρουτινες,ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο κλπ..

Α, παράλειψη...Οι μετρήσεις μου είναι όλες σε φυσιολογικά επίπεδα( τουλάχιστον τα νιτρικά,νιτρώδη,αμμωνία και φώσφορος που μετράω), λειτουργεί skimmer που υπερκαλύπτει τα 60 λίτρα του ενυδρείου και υπάρχει εξωτερικό φίλτρο με αντιφώσφορο και τα σχετικα...

Καλησπέρα. Αν μπορείς βάλε μια φωτο να δούμε. Αν είναι καινούριο το ενυδρειο σου λογικά είναι καφε διατομικη αλγη που θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει !

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ευκολο να βάλω φώτο θα βάλω σύντομα όμως.Το ενυδρείο τρέχει απο τον Ιανουάριο....Απλά φοβάμαι οτι θα μου καταστέψει όλο το ενυδρείο τοσο πολύ που μεγαλώνει και δεν ξέρω τι να κάνω...

Εχεις σαλιγκαρια,ερημιτες η γαριδες στο ενυδρειο σου?

Alexpsycho σ'ευχαριστώ πολύ για το άρθρο...Ειναι καφέ τριχοειδής άλγη τελικά....Απ'ότι διάβασα πρέπει να την αφαιρέσω με το χέρι,ε?

Αν δεν βρείς την αιτία που την δημιουργεί τζάμπα ο κόπος.Μπορείς να προσθέσεις μερικούς οργανισμούς που την τρώνε...επίσης μπορείς να κάνεις χρήση αντιφόσφωρου (σιδήρου κατα προτίμηση)για να αδειάσεις απο φωσφορικά άλατα νομίζω είναι η καλύτερη λύση.Η χρήση βακτηρίων (με μέτρο) θα βοηθήσει.Με καλούς χειρισμούς θα την καθαρίσεις σε 15-20 μέρες.

• 4 weeks later...

οι οργανισμο που την τρωνε,μπορεις να μου πεις ποιοι ειναι???εχει εμφανιστει και στο δικο μου το οποιο βεβαια ειναι νεο ενυδρειακι(τρεχει 20 μερες)...το αζωτο εχει κανει το κυκλο του και η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να τους βαλω απο τωρα

ενα συνεργειο καθαρισμου αποτελουμενο απο μερικα σαλιγκαρια για αρχη θα βοηθησει...

οκ λοιπον....θα ψαξω για τα πρωτα μου ζωντανα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...