Stergios90 27 Απριλίου 2012 Author #26 Share 27 Απριλίου 2012 Ωραίο το άρθρο αλλά λέει να βάλουμε τα φυτά και να χρησιμοποιήσουμε στωμένο νερό! Οπότε μάλλον με βλέπω να βάζω φυτά κατά την εμφάνιση των νιτρικών όπου και θα μειώσω την θερμοκρασία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 27 Απριλίου 2012 #27 Share 27 Απριλίου 2012 Στο άρθρο που επίσης διάβασα λέει ότι η egeria densa που έχω τραβάει νιτρικα. Οπότε μπορεί να παρήγαγε σε μικρές ποσότητες και να είχα απώλειες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 27 Απριλίου 2012 #28 Share 27 Απριλίου 2012 δεν έριχναν τροφη απο λάθος μου. Μόνο βακτυρια. Αλλα πως κρατάνε την αμμωνία όλον τον καιρό στο 0. Αφού δεν τρεφονταν; Δηλαδή πέθαιναν; Μετα απο 2 βδομάδες που άρχισα να μετράω είχα εντοπίσει 0,5 no2 Ακαθαρσίες ψαριών, φαγητό που δεν καταναλώθηκε από ψάρια κ σάπια μέρη φυτών περιέχουν οργανικό άζωτο το οποίο μετατρέπεται σε αμμωνία/αμμώνιο (ΝΗ3)/(ΝΗ4) με την βοήθεια βακτηριδίων. Τα βακτηρίδια Νitrosomonas τρέφονται με αμμωνία και την διασπούν σε νιτρώδη (ΝΟ2).Τα βακτηρίδια Nitrobacter, διασπούν τα νιτρώδη (ΝΟ2) σε νιτρικά (ΝΟ3), τα οποία ένα μέρος τους μπορεί να είναι τροφή για τα φυτά. Αυτός είναι με λίγα λόγια ο κύκλος του αζώτου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 27 Απριλίου 2012 #29 Share 27 Απριλίου 2012 Ναι αυτο το διάβασα πολλές φορές. Άλλη είναι η απορία μου αλλα δεν βρίσκω λύση. Το θέμα είναι ότι άρχισα να μετράς κάποια νιτρικα οπότε είμαι σε καλό δρόμο να βάλω ψαράκια. Μάλλον θα ρίξω 2 apple snails στις επόμενες μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stergios90 30 Απριλίου 2012 Author #30 Share 30 Απριλίου 2012 Έχω λίγο παραξενευτεί με τις μετρήσεις μου..Έστησα το ενυδρείο στις 27/4 βράδυ και πρόσθεσα λίγη τροφή σε μια απόχη την οποία έβαλα στο νερό με τρόπο που να μην πέφτει η τροφή από αυτή. Έκανα μετρήσεις και βγήκαν τα κλασικά ενός νέου ενυδρείου δλδ: NH3/4: 0 NO2: 0 NO3: ~10 (νερό βρύσης θεσνίκης) Την επόμενη μέρα 28/4 απόγευμα έκανα μετρήσεις και μου βγήκαν πολύ καλά όπως το περίμενα και είχα διαβάσει πως θα είναι: NH3/4: 0.5mg/l με 1mg/l ΝΟ2: 0 ΝΟ3: ~10 Σε αυτή τη φάση καθώς είδα αυτές τις μετρήσεις λέω δε ριχνω και το υγρό με τα βακτήρια που μου πλάσαρε ο πετσοπας? Σκέφτηκα πως ίσως να επιταχύνει κάπως τη διαδικασία πάντως ότι κακό δεν θα μου έκανε απ ότι διαβάζω. Δεν περίμενα να γίνει τπτ το ιδιαίτερο.. Όμως την επόμενη μέρα (29/4) 24 ώρες ακριβώς απ τη στιγμή που έβαλα τα βακτήρια και αφού είχε ξεθολώσει το νερό από το σκεύασμα βακτηρίων (sera bio nitrivec) επανέλαβα τις μετρήσεις και βγήκε: ΝΗ3/4: 0 (ξεκάθαρα κιόλας) ΝΟ2: 0 ΝΟ3: ~10 Σήμερα πάλι 30/4 είχα ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις με χθες.. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχω ακόμη αμμωνία? Τροφή βάζω κάθε 2-3 μέρες για να προλαβαίνει τα αποδομηθεί... κάνω κάτι λάθος? Τα τεστ μου είναι κομπλέ απο ημ.λήξης και είναι όλα της Sera και υγρά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος