Jump to content

Ανεμογκαστρι?

johnbaggios

Recommended Posts

Καλησπερα.Απο τις 19 του μηνα το ενα απο τα 2 θυληκα μου pseudotropheus saulosi ητανε μπουκωμενο.Εως σημερα το πρωι ομως,δυστυχως!Μολις ερειξα τροφη την πλησιασε και ενω τις προηγουμενες μερες δεν ετρωγε,σημερα προσπαθησε να βαλει στο στομα του ενα μικρο κομματι τροφης.Εκεινη την στιγμη του επεσαν 4 αυγα.Ενω οσο τα ειχε στο στομα τις πρωτες μερες ητανε ολολευκα σημερα ειχανε γινει μπεζ.Προσπαθησε μετα απο λιγα δευτερολεπτα να τα ξαναπαρει στο στομα αλλα αυτα διαλυοταν κατευθειαν και γινοταν σαν καπνος.Μετα απο λιγο αφησε ακομη 4 αυγα και ξεκινησε να τρωει κανονικα.Δεν ειμαι σιγουρος αν εχω αρσενικο saulosi.Εχω ενα μπουνα που μοιαζει αλλα πιθανοτατα δεν ειναι.Δεν ξερω καν αν ειναι αρσενικο.Αλλο μπουνα στο ενυδρειο δεν υπαρχει.Διαδικασια ζευγαρωματος στο ενυδρειο δεν ειδα(δεν το εχω και σπιτι μου βεβαια).Καποιες κινησεις που ισως ηταν φλερτ εντωπισα,το υποτιθεμενο αρσενικο ετρεμε(οπως κανουν οταν μαλωνουν τα αρσενικα μεταξυ τους) και κατευθυνοταν με φορα προς το θυληκο αλλα τελευταια στιγμη εστριβε απο μπροστα του χωρις να το χτυπαει.Ξερει κανεις τι μπορει να συμβαινει?Γεννουν τα θυληκα αυγα απο μονα τους η για να εχει γεννησει σημαινει οτι εχει δημιουργηθει ζευγαρι.Επισης μηπως το θυληκο αφησε τα αυγα γιατι καταλαβε οτι ητανε αγονα?

Σπανια έως ποτέ δεν γεννούν τα θηλυκά απο μόνα τους χωρίς αρσενικό!

Αυτό που περιγράφεις ή είναι σπάνια περίπτωση, ή έχεις αρσενικό και δεν το ξέρεις!

Βάλε καμια φωτό τα ψαράκια να τα δούμε και να σου πούμε.

Πάντως ότι τα έχασε τα αυγά μην σε ανησυχεί, διότι συνήθως τις πρώτες γέννες δεν καταφέρνουν τα τις ολοκληρώσουν!

Ευχαριστω.Φωτογραφιες δεν μπορω να ανεβασω.

Σπανια έως ποτέ δεν γεννούν τα θηλυκά απο μόνα τους χωρίς αρσενικό!

Αυτό που περιγράφεις ή είναι σπάνια περίπτωση, ή έχεις αρσενικό και δεν το ξέρεις!

Βάλε καμια φωτό τα ψαράκια να τα δούμε και να σου πούμε.

Πάντως ότι τα έχασε τα αυγά μην σε ανησυχεί, διότι συνήθως τις πρώτες γέννες δεν καταφέρνουν τα τις ολοκληρώσουν!

Και όμως Παναγιώτη μπορεί να συμβεί......ισως οχι συχνά αλλα ειναι δυνατόν.

Καποτε είχα μια θηλυκία που ΔΕΝ ηταν στοματοεπουαζουσα και εκανε μια ωραία φωλιστα στο βραχο κόλλησε πάνω τα αυγά της και φρουρούσε κανονικά την περιοχή μεχρι που αντιλήφθηκε πως δεν είναι γονομποιημένα και τα αφησε!

Και όμως Παναγιώτη μπορεί να συμβεί......ισως οχι συχνά αλλα ειναι δυνατόν.

Καποτε είχα μια θηλυκία που ΔΕΝ ηταν στοματοεπουαζουσα και εκανε μια ωραία φωλιστα στο βραχο κόλλησε πάνω τα αυγά της και φρουρούσε κανονικά την περιοχή μεχρι που αντιλήφθηκε πως δεν είναι γονομποιημένα και τα αφησε!

Συμφωνώ! Γι'αυτό και έγραψα σπάνια!

Τα αφρικάνικα στοματοεποάζοντα συνήθως δεν μπουκώνονται χωρίς αρσενικό!

Όμως πχ τα αμερικάνικα γεννούν χωρίς αρσενικό! Παλιά είχα σέβερουμ και κάθε βδομάδα γεννουσε ασχέτως αν υπήρχε αρσενικός μέσα!

Ελπιζω να βρω περισσοτερο χρονο και να τα πετυχω σε ερωτικες στιγμες για να δω τι γινεται.Ξερει κανεις απο την εμπειρια του σε ποσο καιρο θα ξαναγεννησει?Επισης οτι σε 6 μερες τα αυγα γινανε μπεζ ειναι φυσιολογικο?Παντως πρεπει να ηταν ασπορα γιατι με το που τα ακουμπουσε αυτα διαλυοταν!Και κατι τελευταιο,να υποθεσω οτι απο ενα αυγο βγαινει ενα ψαρακι,σωστα?

Κανεις αλλος παλιος κιχλιδοφιλος εχει να μου πει την δικη του εμπειρια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...