Jester 25 Απριλίου 2012 #1 Share 25 Απριλίου 2012 (edited) Ανακάλυψα αυτό το κεφαλάκι από ζωάνθους στην βάση του κυκλοφορητή μου http://i992.photobuc...rs/DSC00194.jpg Δεν έχει τα χρώματα των άλλων μου ζωάνθους και είναι πιο τραχύ χωρίς ξεχωριστό δαχτύλιο στα πλοκάμια. Είδα βίντεο για την μεταφορά του αλλά ο τυπάκος έχει κολλήσει σε εσοχή του πλαστικού κυκλοφορητή και αυτό με προβληματίζει γιατί θα είναι το πρώτο κοράλι που κόβω και θα πρέπει να το ξεκολλήσω από το πλαστικό. Υπάρχει κάποιο κόλπο για να διευκολύνω τον εαυτό μου; Έγινε επεξεργασία 25 Απριλίου 2012 - Jester Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 25 Απριλίου 2012 #2 Share 25 Απριλίου 2012 καλησπερα θα βγαλεις τον κυκλοφορητη εκτος νερου (και ρευματος) και θα ξυρισεις το ζοανθους απο τον ιστο του που ακουμπαει πανω στον κυκλοφορητη. Στη συνεχεια θα βρεις 1 βραχακι (κατα προτιμηση στεγνο) και θα σταξεις 1 σταγονα πυχτη κυανοκριλικη κολλα πανω του, και μετα θα ακουμπησεις την βαση του ζοανθους (ιστος) πανω στην κολλα για να ενωθει με το βραχακι. ειναι πολυ ευκολο..... Υ.Γ. εισαι συγουρος οτι ειναι ζοανθους? εμενα μου φαινεται για mini carpet anemone..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Απριλίου 2012 #3 Share 25 Απριλίου 2012 Μια κοντινοτερη φωτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 25 Απριλίου 2012 Author #4 Share 25 Απριλίου 2012 Στράτο φωτό δυστυχώς δεν υπάρχει καλύτερη. Vrilo αν οι ανεμόνες που λές έχουν και σωλήνα/βάση όπως τα ζωάνθους τότε παίζει. αν ειναι σαν τα μανιτάρια επίπεδες (έτσι μου φάνηκαν στις φωτό που είδα) τότε όχι δεν είναι γιατί έχει και σωλήνα/βάση ο λαθραίος. Σε διαστάσεις είναι σαν ένα κανονικό ζωάνθους πράσινο ιριδίζων στόμα και κεφάλι σαν κοραλίνη. Πρέπει να είναι εκεί τουλάχιστον βδομάδα απλά το μπέρδευα με κοραλλίνη. Έχω ψηθεί να το κόψω... να φανώ υπερβολικός να πάω να πάρω μάσκα προστασίας ή απλά με τα γυαλιά είμαι οκ γιατί διάβασα πως φτύνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Απριλίου 2012 #5 Share 25 Απριλίου 2012 Στράτο φωτό δυστυχώς δεν υπάρχει καλύτερη. Vrilo αν οι ανεμόνες που λές έχουν και σωλήνα/βάση όπως τα ζωάνθους τότε παίζει. αν ειναι σαν τα μανιτάρια επίπεδες (έτσι μου φάνηκαν στις φωτό που είδα) τότε όχι δεν είναι γιατί έχει και σωλήνα/βάση ο λαθραίος. Σε διαστάσεις είναι σαν ένα κανονικό ζωάνθους πράσινο ιριδίζων στόμα και κεφάλι σαν κοραλίνη. Πρέπει να είναι εκεί τουλάχιστον βδομάδα απλά το μπέρδευα με κοραλλίνη. Έχω ψηθεί να το κόψω... να φανώ υπερβολικός να πάω να πάρω μάσκα προστασίας ή απλά με τα γυαλιά είμαι οκ γιατί διάβασα πως φτύνουν. Εχουν ποδισκο,ο οποιος μακραινει αναλογα σε ποσο βαθος θα βεντουζαρουν. Δεν θα ξυρισεις λοιπον,αλλα με κατι λεπτο θα δοκιμασεις να δεις αν θα ξεκολλησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 25 Απριλίου 2012 #6 Share 25 Απριλίου 2012 αν εχουν σωληνα/βαση οπως λες τοτε ειναι ζοανθους μου κανει εντυπωση ομως πως πηγε και κολλησε εκει .... δυσκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 25 Απριλίου 2012 #7 Share 25 Απριλίου 2012 (edited) Στην θέση σου θα το άφηνα να μεγαλώσει λίγο για να κάνω καλύτερη αναγνώριση και να αυξήσω τις πιθανότητες να πιάσει κάπου να μην το πνίξω με κόλλες.Και ότι κάνεις με γάντια μίας χρήσης,ποτέ με γυμνά χέρια. Έγινε επεξεργασία 25 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 25 Απριλίου 2012 Author #8 Share 25 Απριλίου 2012 Η μόνη εξήγηση για την τοποθεσία είναι να ήρθε με κάποιο κομμάτι βράχου, να αποκολλήθηκε και να πήγε εκεί... Ακούγεται απίθανο αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. μου έτυχε να δω μανιτάρι να μετακομίζει αλλά όχι ζωάνθους. Μέσα στις επόμενες μέρες θα το μεταφέρω μάλλον. Η carpet anemone όταν την ενοχλείς μπαίνει μέσα στον ποδίσκο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος