Aquabug 23 Απριλίου 2012 #1 Share 23 Απριλίου 2012 Γεια σας, ειμαι νεος στο φορουμ και αν και εχω αρκετα χρονια 2 ενυδρεια στη κατοχη μου η ασχετοσυνη μου βαραει κοκκινα τις προαλες "τριτωσε το κακο" με ενα μεταχειρησμενο red sea 130 το οποιο ειχε σταματησει να τρεχει κανα χρονο τωρα, ηταν παρατημενο σε αποθηκη με λιγο αραγονιτη και κατι κοραλια μεσα. Προοριζεται για γλυκου φυτεμενο. Το εχω τεσταρει για διαρροες και το τριψα με πανακι αλλα υπαρχουν ακομα κατι ασπρα στιγματα στο τζαμι οχι πολυ εμφανη... • Τι μπορω να κανω για να το καθαρισω καλητερα? • Τα υλικα του φιλτρου του κανουν για γλυκο? πως τα καθαριζω αποτελεσματικα? Οι λαμπες ειναι Τ5 power compact θαλλασινου και θα τις αλλαξω φυσικα αλλα θελω να βαλω χαμηλοτερου φωτισμου (κατα προτιμηση led). • Υπαρχουν led με τα καταληλα K? • αν οχι led, Τ5 αλλα χαμηλης αποδοσης υπαρχουν? • θα μπορουσα να βαλω μονο τη μια αλλα θα χρειαστω μια χαλασμενη ή να κανω πατέντα που δε πολυ ψηνομαι. Απο φυτα για αρχη θα μπουν anubias, καποιο moss, cryptocorynes, java ferns γενικα ευκολα φυτα Θα βαλω co2 ουτος Η αλλος για καλητερη αναπτυξη (πιστευω) • Επισης χαλικι θελω ψηλο μαυρο Η καφε σκουρο, εχετε να προτεινετε κατι (παντα μιλαμε για οικονομικα πραματα ) • Υποστρωμα θα χρειαστει? • Ζωντανα ακομα δεν εχω αποφασισει ισως καμια γαριδουλα, κανα κοπαδακι, πιο πολυ με νοιαζει η "κηπουρικη" προς το παρον Αφτα τα λιγα.. ευχαριστω για το χρονο σας εκ των προταιρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Απριλίου 2012 #2 Share 23 Απριλίου 2012 Γεια σας, ειμαι νεος στο φορουμ και αν και εχω αρκετα χρονια 2 ενυδρεια στη κατοχη μου η ασχετοσυνη μου βαραει κοκκινα τις προαλες "τριτωσε το κακο" με ενα μεταχειρησμενο red sea 130 το οποιο ειχε σταματησει να τρεχει κανα χρονο τωρα, ηταν παρατημενο σε αποθηκη με λιγο αραγονιτη και κατι κοραλια μεσα. Προοριζεται για γλυκου φυτεμενο. Το εχω τεσταρει για διαρροες και το τριψα με πανακι αλλα υπαρχουν ακομα κατι ασπρα στιγματα στο τζαμι οχι πολυ εμφανη... • Τι μπορω να κανω για να το καθαρισω καλητερα?νερο ξυδι,και δεν θα μεινει τιποτα.βεβαια μετα καλο πλυσιμο • Τα υλικα του φιλτρου του κανουν για γλυκο? πως τα καθαριζω αποτελεσματικα?λογικα ναι,παααρα πολυ καλο πλυσιμο επισης και πες μας τι υλικα ειναι? Οι λαμπες ειναι Τ5 power compact θαλλασινου και θα τις αλλαξω φυσικα αλλα θελω να βαλω χαμηλοτερου φωτισμου (κατα προτιμηση led). • Υπαρχουν led με τα καταληλα K? αν ψαξεις,θα βρεις. • αν οχι led, Τ5 αλλα χαμηλης αποδοσης υπαρχουν?σε power compact,ισως δυσκολευτεις να βρεις για γλυκο.τ5 και βεβαια υπαρχουν αλλα χρειαστουνε πατεντα για να μπουνε στο καπακι σου. • θα μπορουσα να βαλω μονο τη μια αλλα θα χρειαστω μια χαλασμενη ή να κανω πατέντα που δε πολυ ψηνομαι.με μια λαμπα και φυτεμενο,εκτος απο ανουμπιες,δεν γινεται.. Απο φυτα για αρχη θα μπουν anubias, καποιο moss, cryptocorynes, java ferns γενικα ευκολα φυτα Θα βαλω co2 ουτος Η αλλος για καλητερη αναπτυξη (πιστευω)σωστα. • Επισης χαλικι θελω ψηλο μαυρο Η καφε σκουρο, εχετε να προτεινετε κατι (παντα μιλαμε για οικονομικα πραματα ) • Υποστρωμα θα χρειαστει?εαν μεινεις μονο στα φυτα που σκεφτεσαι,οχι δεν χρειαζεται. • Ζωντανα ακομα δεν εχω αποφασισει ισως καμια γαριδουλα, κανα κοπαδακι, πιο πολυ με νοιαζει η "κηπουρικη" προς το παρον Αφτα τα λιγα.. ευχαριστω για το χρονο σας εκ των προταιρων καλως ηρθες φιλε μου.ξεκινησε διαβασματακι,και εμεις εδω ειμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquabug 23 Απριλίου 2012 Author #3 Share 23 Απριλίου 2012 (edited) θενκιου Klaz τα υλικα του φιλτρου ειναι μακαρονι ψηλο, μακαρονι χοντρο, ανθρακας και μπαλες σωστα τα λεω? και αφτα με ξιδια καθαριζονται ? τα εχω βρεξει πολλες φορες με πολυ ζεστο νερο και ειναι αφημενα ακομα και τωρα μεσα Έγινε επεξεργασία 23 Απριλίου 2012 - Dazle Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Απριλίου 2012 #4 Share 23 Απριλίου 2012 θενκιου Klaz τα υλικα του φιλτρου ειναι μακαρονι ψηλο, μακαρονι χοντρο, ανθρακας και μπαλες σωστα τα λεω? και αφτα με ξιδια καθαριζονται ? τα εχω βρεξει πολλες φορες με πολυ ζεστο νερο και ειναι αφημενα ακομα και τωρα μεσα αυτα τα πλενεις πολυ καλα με νερο να μην μεινει απολυτως τιποτα,και τα αφηνεις να ξεραθουνε καλα στον ηλιο.ο ανθρακας αν υπαρχει δεν χρειαζεται.τα αλλα ειναι πλαστικες βιομπαλλες που ναι μεν δεν παθαινουν τιποτα αΛΛΑ ειναι κατωτερα σαν βιολογια απο τα υπολοιπα και πιανουν και αρκετο χωρο. δες αν μπορεις να τα αντικαταστησεις με substrat h siporax που ειναι απο τα καλυτερα βιολογικα υλικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquabug 3 Μαίου 2012 Author #5 Share 3 Μαίου 2012 i see, thank you Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 11 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 11 Δεκεμβρίου 2013 Τελικα τι εκανες φιλε με το red sea?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquabug 11 Δεκεμβρίου 2013 Author #7 Share 11 Δεκεμβρίου 2013 ειναι αυτο φιλε μου http://www.aquazone.gr/forums/topic/90279-where-is-alice-130lt-planted/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος