giannispopi 23 Απριλίου 2012 #1 Share 23 Απριλίου 2012 για σας, εφτιαξα με κατι τζαμακια ενα νανο 30λτ. αυτο δεν ειναι παρουσιαση αλλα για να με βοηθησετε να το στησω. προοριζεται για γαριδαδικο. εχω βαλει μεσα μαυρο χαλικακι , 2 ξυλαρακια και 3 κομματια σωληνα pvc για κρυψωνες. φωτισμο εχω 50 cm λεντοταινια ψυχρο ασπρο αλλα δεν μου πολυαρεσει. σκεφτομαι να βαλω πιο θερμο φως. απο φυτα εβαλα λιγο κερατοφυλλο και λιγο java moss προς το παρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 23 Απριλίου 2012 Author #2 Share 23 Απριλίου 2012 καμια γνωμη ρε παιδια??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Απριλίου 2012 #3 Share 23 Απριλίου 2012 μερικες μος μπαλλιτσες,αλγης και καποια ακομη φυτα θαειναι σημαντικα για κρυψωνες.οσο για τα λεντ με πιο ζεστο φασμα που σκεφτεσαι,συμφωνω αλλα να μεινουν παραλληλα και τα λεντακια που ηδη εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 23 Απριλίου 2012 #4 Share 23 Απριλίου 2012 Οι γαρίδες πέρα από κάποια minimum λίτρα, θέλουν και επιφάνειες για να "βόσκουν". Ένα γυμνό ενυδρείο ακόμα και με πολλά λίτρα δεν είναι ότι καλύτερο. Στη θέση σου θα έβαζα κάποιο επίπεδο ξύλο (με μεγαλύτερη επιφάνεια) ή κάποια πλατία μη ασβεστολιθική πέτρα, τοποθετημένα πλαγιαστά για να δημιουργηθεί επιφάνεια όπου θα τρέφονται οι γαρίδες. Η moss που έβαλες είναι ιδανικό φυτό για γαρίδες αν και συνήθως οι βιότοποι των γαρίδων δεν περιλαμβάνουν φυτά. Απλά και μόνο ενημερωτικά δες και εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 23 Απριλίου 2012 Author #5 Share 23 Απριλίου 2012 ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες, οπως ειπα ειναι ακομα σε αρχικο σταδιο//σημερα το εστησα με οτι ειχα// και ζηταω βοηθεια ωστε να γινει καλυτερο. σιγουρα θα βαλω και αλλη μοσσ, καμια πετρα και σκεφτομαι και για φυλλα catappa. τι λετε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Απριλίου 2012 #6 Share 23 Απριλίου 2012 γιατι οχι?και βεβαια.προσεχε μονο να ειναι καλα στρωμενο οταν τις βαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 23 Απριλίου 2012 #7 Share 23 Απριλίου 2012 Γενικά για τις γαρίδες και τα ενυδρεία τους, αλλά και για το ερώτημα που έθεσες, διάβασε εδώ... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43477 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 23 Απριλίου 2012 Author #8 Share 23 Απριλίου 2012 εχω ενα 60λιτρο με γκαπυ και γαριδες. ειχαν μπει πρωτα οι γαριδες και μετα τα γκαπυ. ηταν καμια 50αρια αλλα τα γκαπυ σιγα σιγα τις εξαφανιζουν. τωρα μετραω καμια δεκαρια. για αυτο το εφτιαξα. εννοειται πως δεν θα τις βαλω ακομα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 24 Απριλίου 2012 Author #9 Share 24 Απριλίου 2012 ρε παιδια, οταν λεμε να στρωθει ο βυθος για δυο μηνες εννοουμε με ψαρια η απλα να δουλευει το ενυδρειο γιατι εγω θελω να το κανω γαριδαδικο. πρεπει να βαλω ψαρια μεσα μεχρι να στρωθει ο βυθος????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Απριλίου 2012 #10 Share 24 Απριλίου 2012 οταν λεμε ενα ενυδρειο καλα στρωμενο,μιλαμε για ενυδρειο με βιολογια η οποια υπαρχει και τρεχει καποιο καιρο.σαφως και στη βιολογια περιλαμβανεται και ο βυθος. εννοειται πως πρεπει να κατοικειται για να διατηρηται και να αυξανεται η βιολογια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος