Jump to content

Ύψος Υποστρώματος Flourite Black Sand

KenJiNx

Recommended Posts

τριχοηδης.μην τα αφησεις ετσι ταφυτα.βγαλε με το χερι οσο μπορεις,κλαδεψε κλπ.ειναι σχετικα επιμονη αλγη.

επισης μπορεις να κατεβασεις δωεαν σε trial το προγραμματακι aquarix.(google βαλε να το βρεις.)θα κανεις την δουλεια σου ακομη και αν ληξει.

βαζεις την ποσοτητα που θελεις να κανεις αλλαγη,σου ζηταει κεχα βρυσης κλπ.και σου βγαζει με ακριβεια το ποσα λιτρα πρεπει να κανεις μιξη βρυση με οσμωση....χεχε....αντε καλο βραδι.

ΥΓ.για την αλγη,δες εδω μεσα στα αρθρα για ''αλγες''....

Tο microsorum μηπως δε κανει να φυτευεται;Δε το παινουν σε ξυλα ή πετρες;

δεν τα έχω φυτεμένα, έκανα μια τρύπα με το δάχτυλο στην άμμο και τα ακούμπησα.. δε τα φοβάμαι, έχουν περάσει πολλά.. :P

• 2 weeks later...

με υπομονή και σάλιο... η τριχοειδής άλγη άρχισε να υποχωρεί.. και η βαλισνέρια τουλάχιστον διπλασιάστηκε μέσα σε 2 βδομάδες.. πετάει συνεχώς νέους δρομείς..

σιγά σιγά θα αρχίσω να προσθέτω ελάχιστη ποσότητα seachem flourish, ενώ ήδη ψάχνω για συμφέρουσες προτάσεις συστήματος διοξειδίου...

πλέον υπάρχουν 6 αρσενικά και 7 θηλυκά γκάπυ, την πέμπτη θα δώσω 3 αρσενικά και θα πάρω 6-7 θηλυκά ακόμα ώστε να φτιάξω τις σωστές αναλογίες του χαρεμιού..

καμία τύχη δε δίνω στην κρυπτοκορίνα που είχα κόψει όλα της τα φύλα και είχα αφήσει μόνο τις ρίζες.. ελπίζοντας ότι θα είναι απ την γνωστή αρρώστια του είδους, λόγω μεταφύτευσης.. περιμένω κανένα δίμηνο όπως γράφουν αρκετοί μήπως δω νέα φύλλα..

Και φωτογραφίες..

μια γενική..

2nqf69s.jpg

Δείτε πόσους νέους δρομείς έχει πετάξει μια ρίζα βαλιςνέριας μόνο μέσα σε 2 βδομάδες..

fejjg0.jpg

η επιφάνεια του νερού ενώ έχω (νομίζω) αρκετή καλή ανατάραξη μαζεύει πολύ μικρές φυσαλίδες που πάνε γύρω γύρω και δε σπάνε και φοβάμαι ότι είναι η αρχή πρωτεινικού φίλμ..

1zyu1w6.jpg

πήγα να βγάλω την κρυπτοκορίνα... και τσακ.... δείτε χρώμα στην ουρά.. αρχίζει κίτρινο -> πορτοκαλί -> κόκκινο -> μαύρο... αντε γεια!

10i8383.jpg

η κρυπτοκορίνα μου αργοπεθαίνει..

6fo70m.jpg

το microsorum καθαρίζει από την τριχοειδής άλγη μετά από κλάδεμα

90% των φύλλων του..

mjb6z7.jpg

η πέτρα με την μος... ελάχιστα έχει αναπτυχθεί...

5v0v2p.jpg

η ζωή(της άλγης) πάνω στο ξύλο..aakqd3.jpg

κι άλλοι δρομείς απ την βαλισνέρια.. σόρρυ για το κούνημα..

whjrrt.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...