KenJiNx 22 Απριλίου 2012 #1 Share 22 Απριλίου 2012 Καλησπέρα.. έχω γυάλα, 70 μήκος 40 πλάτος.. προορίζεται για φυτεμένο Θα μου φτάσουν 14 κιλά seachem flourite black sand, κι αν όχι με τι μπορώ να το αναμείξω για να μη χαλάσει η ομοιομορφία του μαύρου ? έχω ψάξει αρκετά αλλά μαύρη άμμο χαλαζιακή δε βρήκα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Απριλίου 2012 #2 Share 22 Απριλίου 2012 νομιζω πως θα σου φτασει.με καθε επιφυλαξη βεβαια.δεν εχεις πολυ μηκος.λογικα θα εισαι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonismag 24 Απριλίου 2012 #3 Share 24 Απριλίου 2012 εγω κατα την γνωμη μου παντα λεω οτι δεν θα σου φτασει ανακατεψε την λιγο με βασαλτη χαλαζιακη μαυρη δυσκολα θα βρεις βασαλτης ειναι πιο ευκολο να βρεθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Απριλίου 2012 #4 Share 25 Απριλίου 2012 Κανονικα θα χρειαστείς και τριτο σακι αλλα εαν αυτο δεν ειναι εφικτο τοτε θα σου προτεινα εαν βρεις μαυρη λαβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 25 Απριλίου 2012 Author #5 Share 25 Απριλίου 2012 Μάλλον θα πάρω ακόμα ένα σακί ώστε να έχω περιθώριο να κάνω και κανα δυο βουναλάκια.. 84 ευρώ για άμμο.. (χ3) είμαστε τόσο κολλημένοι με το χόμπι που θα μας περάσει κανένας για λεφτάδες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Απριλίου 2012 #6 Share 25 Απριλίου 2012 Αν ηταν αμμος θα σου ελεγα να πας στην παραλια να μαζεψεις! Οπως και να εχει το κοστος υπαρχει στα ενυδρεια μας δυστηχως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Απριλίου 2012 #7 Share 25 Απριλίου 2012 Παντως εαν εχεις σκληρο νερο θα σου προτεινα να παρεις το κλασσικο flourite και οχι το Black γιατι περιεχει πολυ ασβεστιο και θα σου ανεβαζει την σκληροτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Απριλίου 2012 #8 Share 25 Απριλίου 2012 Δες και απο μονος σου τα χαρακτηριστικα, δεν ειναι ιδια στη χημικη τους δομη και ας ειναι της ιδιας εταιριας. http://www.seachem.com/Products/Gravel.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Απριλίου 2012 #9 Share 25 Απριλίου 2012 Καπως ετσι ειναι τα χαρακτηριστικα ολων των Black της Seachem. [Onyx Sand™] has a natural buffering capacity, which makes it an excellent choice for a planted marine aquarium or planted African cichlid tank. Aluminum 33510 Barium 19 Calcium 20950 Cobalt 4 Chromium 7 Copper 17 Iron 4338 Potassium 374 Magnesium 1868 Manganese 51 Sodium 5484 Nickel 9 Vanadium 11 Zinc 9 Units=mg/kg, source: Plasma Emission Spectrometer, EPA Method 6010, Univ. of Georgia Chemical Analysis Lab Flourite Black™ is a specially fracted, stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 25 Απριλίου 2012 Author #10 Share 25 Απριλίου 2012 θα αρχίζω να βάζω α.ο. οπότε ίσως και καλό να κάνει.. Θα το ελέγξω αυτό που είπες, εν καιρό.. Τώρα το έχω, και περιμένω και το τρίτο σακί για να κάνω μια ωραία αλλαγή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Απριλίου 2012 #11 Share 25 Απριλίου 2012 Οκεϊκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Απριλίου 2012 #12 Share 25 Απριλίου 2012 αν βγαζει τοσο ασβεστιο το χαλικι,τσαμπα θα βαζεις νερο απο α/ο.θα αλλαζει αμεσως προς τα πανω η σκληροτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 25 Απριλίου 2012 Author #13 Share 25 Απριλίου 2012 από βρύση έχω 20 gh και 16 kh και 8,2 ph.. όλο και κάτι θα κάνει.. εξάλου για τα φυτά θέλω να το χαμηλώσω το ph, κάπου στο 7 κ κάτι.. Θα το δούμε. Δε γίνεται να κάνω κάτι τώρα.. Σε λίγες βδομάδες η θα το επιβεβαιώσω ή θα σας βγάλω λάθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Απριλίου 2012 #14 Share 25 Απριλίου 2012 εαν το χαλικι σου ανεβασει την ετσι κι αλλιως πετρα σκληροτητα του νερου της βρυσης,κανεις ενα αφρικανικο μουρλια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Απριλίου 2012 #15 Share 25 Απριλίου 2012 Περιμενουμε οποσδηποτε νεα σου μια που το συγκεκριμενο υποστρωμα δεν το εχω κανει χρηση και βεβαια αυτο θα το δεις και στην πορεια του ιδικά με την χρηση CO2 που φανταζομε θα βαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 25 Απριλίου 2012 Author #16 Share 25 Απριλίου 2012 (edited) Δε μ' αρέσει το αφρικάνικο.. δεν έχει ζωντάνια χρώμα πρασινάδα.. λες και έπεσε πυρινική είναι και τα ψάρια επέζησαν σαν τις κατσαρίδες.. ------ Προορίζετε για φουλ φυτεμένο.. θα βάλω σίγουρα μπουκάλα αλλά λόγω του οικονομικού θα καθυστερήσει φαντάζομαι.. Θα επιστρέψω με λεπτομέρειες.. Έγινε επεξεργασία 25 Απριλίου 2012 - KenJiNx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 25 Απριλίου 2012 #17 Share 25 Απριλίου 2012 Δε μ' αρέσει το αφρικάνικο.. δεν έχει ζωντάνια χρώμα πρασινάδα.. λες και έπεσε πυρινική είναι και τα ψάρια επέζησαν σαν τις κατσαρίδες.. Χαχαχα!!! Σσσσσσσσσσσσ, αν μας παρουν χαμπαρι οι μαου μαου ποιος τους ακουει μετα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 4 Μαίου 2012 Author #18 Share 4 Μαίου 2012 Τελικά πήρα και τρίτο σακί flourite black sand.. θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου.. Το Σάββατο θα γίνει η αλλαγή.. Κάποιος εύκολος τρόπος για να βγει το παλιό χαλίκι? είναι αρκετά χοντρόκοκκο.. σκέφτομαι με ένα πιατάκι, σιγά σιγά, λίγο λίγο.. και αν τελειώσω δευτέρα πρωί θα είναι θαύμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Μαίου 2012 #19 Share 4 Μαίου 2012 20 λεπτα υποθεση.με ενα φαρασι που σκουπιζουμε γινεται σφαιρα η δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 4 Μαίου 2012 #20 Share 4 Μαίου 2012 Με την ιδια την αποχη μια χαρα μαζευεται και την σουρωνεις επι τοπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 5 Μαίου 2012 Author #21 Share 5 Μαίου 2012 Λασπόλουτρα... έρχονται φωτογραφίες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 5 Μαίου 2012 Author #22 Share 5 Μαίου 2012 Καλησπέρα! Έπλυνα τα 3 σακιά με flourite black sand, αρκετά δύσκολα γιατί λασπώνει.. μετά από 5-10 ανακατέματα μέσα σε κουβά αρχίζουν και πονάνε τα δάχτυλα Πολύ μαύρο, σαν πετρέλαιο έβγαινε η "φύρα" Φαίνεται πολύ ωραία στο ενυδρείο, αν και ακόμα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη.. η θολούρα κρύβει τα πάντα.. αν και το έπλυνα πάρα πολύ καλά, το νερό μετά από 4 ώρες με το φίλτρο είναι αρκετά θολό ακόμα.. Επίσης με οποιοδήποτε κούνημα της άμμου σηκώνεται σύννεφο.. αύριο που θα κάτσει, θα μπορέσω να δώσω περισσότερες πληροφορίες.. και μερικές φωτογραφίες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 7 Μαίου 2012 Author #23 Share 7 Μαίου 2012 Γνώμες ? μ'αρέσει προς το παρόν.. να δούμε και τα φυτά πως θα τα πάνε.. το νερό παραμένει ελάχιστα θολό.. τετάρτη θα κάνω αλλαγή 30% και θα αλλάξω και υαλοβάμβακα στο φίλτρο να δούμε.. δυστυχώς δεν έχω άνθρακα για να βάλω.. πιστεύετε θα κάνει δουλειά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 7 Μαίου 2012 #24 Share 7 Μαίου 2012 μου αρεσει πολυ.αυτο μου δεν μου αρεσει ειναι το συγκεκριμενο ξυλο.δεν ταιριαζει με το χαρακτηρα του ενυδρειου.πολυ χοντροκομενο. επισης δεν ξερω αν βαλεις κατι σε γατοψαρακια,αλλα αν βαλεις ξεχνα το το υψωμα που εφτιαξες...σε 20 μερες θα γινει ολο επιπεδο. εαν θελεις να το κρατησεις,μπορεις με μικρες πετρουλες να ''χτισεις'' ενα φραγμα που θα κραταει το χαλικι πολυ διακριτικα. ενεργος ανθρακας και φυτα εχουν πορειες αντιθετες....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 7 Μαίου 2012 Author #25 Share 7 Μαίου 2012 Ευχαριστώ! το ξύλο ούτε εμένα μ' αρέσει πλέον.. κάνει μικρή γούβα από κάτω και γι' αυτό το πήρα στην αρχή.. Έχω πάρει ήδη μια red moor και μουλιάζει σε ένα βαρέλι εδώ κ 3 μέρες με μια πέτρα πάνω.. Επειδή έχω 8-8.2 νερό βρύσης έχω πάρει εδώ και κανένα μήνα όσμωση και περιμένω να μάθω λίγο πως δουλεύει το σύστημα με τις αλλαγές(μισό βρύση-μισό ΑΟ) για να βρώ το κατάλληλο πεχά.. θέλω να βάλω 5-6 corydoras και ένα κοπαδόψαρο.. νεον πχ.. αλλά θα δούμε πως θα πάει.. μερικές ακόμα φωτό.. τι άλγη είναι αυτή που μου έχει καταστρέψει το microsorum στις δυο τελευταίες φωτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος