Jump to content

Reef Και Δεν Ειμαι Καλα...

Giovanni

Recommended Posts

Ενυδρειο 300λιτρων Ferplast Cayman Scenic μαζι μετην βαση του.

30κ ΖΒ

25κ αραγωνιτης

Θερμοκρασια 26.5 elliwell controller

Skimmer Deltec MCE600 με mediabox

Ανθρακας Hobby Hyperactiv Super στο mediabox

Αντιφως Aqualight Aquaphos(σιδήρου) + Seachem Phosguard (αλουμινίου) βαζω ενα απο τα 2 αναλογος την περισταση και τις αλγες.

Αλλαγη 30 λιτρα / εβδομαδα με αλάτι Tropic marine pro reef

Φωτισμος 6χ39w ATI SUNPOWER DIMMCOMPUTER με προσομοιωση ανατολης-δυσης,συνολικη διαρκεια φωτισμου 8 ωρες.

Λαμπες: 3χblue plus, 1x true actinic, 1x aquablue spesial, 1x purple plus καινούριες όλες.

Tunze osmolator αναπληρωση σε δοχειο 30 λιτρων κατω στη βαση.

Ψυκτικο Teco tr10

Eheim pro3 2075 αδειο μονο 2 σφουγγαρια που αλλαζουν σε καθε αλλαγη με αυτα τις προηγουμενης αλλαγης νερου τα οποια καθαριζονται και στεγνωνουν,μονο για κυκλοφορια του teco.

4x aquael 2600 κυκλοφορητες

1χ Grotech ReefStream 5000 κυκλοφορητης

Μετρησεις:

Ph 8.2 controller (μονο σαν monitor)

dKh 8.0 salifert

No2 0 salifert

No3 0-2 salifert

Ca 410 salifert

Po4 0.03 salifert (εχω καποιες αλγες οποτε δεν το δινω σημασια)

Nh3/Nh4 0

Ζωντανα:

2χ clown

1x blue tang

1χ black neon damsel

1x lysmata amboinensis

1x salaria fasciatus

2x trochus snails

+καποια ακομα σαλιγκαρακια

Κοραλια:

1χ euphyllia ancora green hammer

1x euphyllia paradivisa

1x Xenia pulshing

1x star polyps

1x Green button polyp

1x anthelia

2x κόκκινα μανιταρια

Τροφές,όλη η σειρά της ocean nutrition,terra pro pellets, tropical d-allio plus,spiroulina,βιταμίνη seachem vitality, garlic guard, κατεψυγμενη αρτεμια.

Προσθετα: Seachem Reef Builder,Seachem Reef Buffer(ακομα απο αυτο δεν εχω βαλει ποτε), Carib Sea Purple Up (εχω βαλει μονο μια φορα ως τωρα,ο ζβ εβγαλε ροζ κοραλινη πολυ γρηγορα απο μονος του),MicroBacter7.

Το σχεδιο εχει ως εξης,το ενυδρειο προοριζετε για light reef με ευκολα μ****α κοραλια και καποια LPS.Εβαλα κατι φραγκακια SPS Acropora αλλα δεν φαινετε να πιανουν και προς το παρων ειναι το τελευταιο που με απασχολει.

Προς το παρων επικεντρονωμαι στην καταπολεμηση των αλγων,να καθαρισει το ενυδρειο και επειτα να ξεκινησω να το γεμιζω.

Το ενυδρειο τρεχει απο τις 25/2/2012.

post-47746-0-97815500-1335113832_thumb.jpg

• Απαντήσεις 254
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ωραια παρουσιαση.οχι σαν εμενα......

ομορφο στησιμο.

ηταν λογικο να μην περπατησουν τα σκληρα σε 3 μηνες ενυδρειο.

keep reefing αρχηγε. :bigemo_harabe_net-146:

Δοχειο προετοιμασιας και ντουλαπα στο μπαλκονι με το φιλτρο , το ψυκτικο και την οσμωση οπου υπαρχει διακλαδωση στην εισοδο του φιλτρου με βανα που οταν κανω αλλαγη νερου απλα σταματω το φιλτρο και ανοιγω την βανα και αδειαζω νερο απο το ενυδρειο.

Επισης στην οσμωση υπαρχει διακλαδωση με βανακια στο σωληνακι του καθαρου ενα παει στο δοχειο προετοιμασιας και το αλλο παει μεσα κατω στο ντουλαπι και γεμιζει το δοχειο αναπληρωσης.

Και το ντουλαπι με τα ηλεκτρολογικα.

post-47746-0-30664400-1335114269_thumb.jpg

post-47746-0-81211800-1335114275_thumb.jpg

post-47746-0-86697800-1335114284_thumb.jpg

ωραια παρουσιαση.οχι σαν εμενα......

ομορφο στησιμο.

ηταν λογικο να μην περπατησουν τα σκληρα σε 3 μηνες ενυδρειο.

keep reefing αρχηγε. :bigemo_harabe_net-146:

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου να εισαι καλα!!! :bigemo_harabe_net-134:

Eισαι ικανοποιημενος με τον συγκεκριμενο συνδυασμο λαμπων;

Eισαι ικανοποιημενος με τον συγκεκριμενο συνδυασμο λαμπων;

Απο ποια αποψη?

Αν το λες απο αποψη χρωματων και φωτινοτητας του ενυδρειου θα το συνηστουσα στον καθενα.. ειδικα η eyphyllia ancora φωσφοριζει απιστευτα με αυτον τον συνδυασμο.

Οσο για αλγες δεν μπορω να εχω αποψη γιατι το ενυδρειο ειναι ακομα σε φαση στρωσιματος.

Καλη συνέχεια και όλα να σου πανε καλα.

Ωραίο που είναι χαμηλό το aqua scape και έχουν χώρο τα ψαράκια, δεν φαίνεται καλα στη φωτό πόσο αερατος είναι ο βράχος, πρόσεξε μην έχεις νεκρά σημεία και χρειαστεί αραιωμα

Δεν μπλεδιζει πολυ;

Οταν βλεπεις το ενυδρειο απο εξω,δηλ απο το μπαλκονι βλεπεις ενα μπλε πραμα, αλλα το θεμα δεν ειναι τι φαινετε στο περιβαλλοντα χωρο αλλα μεσα στο ενυδρειο οπου το αποτελεσμα ειναι απιστευτο.

Καλη συνέχεια και όλα να σου πανε καλα.

Ωραίο που είναι χαμηλό το aqua scape και έχουν χώρο τα ψαράκια, δεν φαίνεται καλα στη φωτό πόσο αερατος είναι ο βράχος, πρόσεξε μην έχεις νεκρά σημεία και χρειαστεί αραιωμα

Λογω του σκουρου μπλε background δεν φαινονται οι τρυπες στον βραχο,αλλα αεριζετε απο παντου και υπαρχουν πολλες κρυψωνες για τα ψαρια.

Ωραίο το έχεις κάνει Γιαννη. Μπράβο. Αλλά Εξακολουθώ να πιστευω ότι το Eheim pro3 2075 δεν χρειαζεται........

Έγινε επεξεργασία - ttarkin

Ωραίο το έχεις κάνει Γιαννη. Μπράβο. Μου αρέσει το aquascape αλλά θα συμφωνησω με τον Bababrilio - δεν θέλει νεκρά σημεία (από τις φωτο δεν φαινεται). Και Εξακολουθώ να πιστευω ότι το Eheim pro3 2075 δεν χρειαζεται........

Θωμα ο βραχος οντος ειναι αερατος με πολλα περασματα και κρυψωνες.

Το Eheim το εχω μονο για την κυκλοφορια του ψυκτικου κ οπως ειπα μονο λιγο σφουγγαρι που αλλαζει καθε βδομαδα.Δηλ λες να το αφησω σκετο αδειο? Ή να το αντικαταστησω με αντλια?

Εγώ θα το έβγαζα και θα το αντικαθιστούσα με μια αντλία. Νομίζω ότι είναι πολυτέλεια να το έχεις μόνο και μόνο για αντλία του ψυκτικού με λίγο σφουγγάρι. Άσε που είναι και μανίκι μια φορά την εβδομάδα συντήρηση σε κάτι που είναι κατα την γνώμη μου ανούσιο.....

Πάντα φιλικά.

Έγινε επεξεργασία - ttarkin

Το θεμα ειναι οτι ελλείψη sump και εκτος του σκιμερ δεν υπαρχει αλλος τροπος μιας υποτυποδους φιλτρανσης και γιαυτο ειπα να βαλω λιγο σφουγγαρι μιας και τωρα με τις συχνες αλλαγες του αντιφωσφορου,πεθαινει η αλγη και το σκιμερ γεμιζει πρασινιλα.. φαντασου τι γινετε στα σφουγγαρια...

Καλως ηρθες στα αλατια....

βλεπω 1 βραχο με bryopsis (στη φωτο)

προσωπικη μου γνωμη βγαλτον και αποξηρανε τον πριν αναπτυχθει η αλγη και στο υπολοιπο ενυδρειο....

Οσο για τα φωσφορικα (που εχεις) αυξησε λιγο τα λιτρα των αλλαγων νερου που κανεις...

Να σαι καλα φιλε μου! :bigemo_harabe_net-146:

Δεν πρεπει (νομιζω) να ειναι bryopsis γιατι την ειχα πιο πριν και απαλλαχτηκα μονο με την χρηση fauna marine algaex και αυτο γιατι τα κομματια βραχου που ειναι η βαση των 2 "νησιων" δεξια αριστερα ειναι μεγαλα τα οποια σαν αρχαριος δεν ηξερα και λυπηθηκα να τα σπασω σε μικροτερα και ετσι δεν γινετε να βγουν να καθαριστουν,για να γινει αυτο θα πρεπει να ξεστησω ολο το ενυδρειο. :bigemo_harabe_net-87::bigemo_harabe_net-127:

Και το λεω αυτο οτι ειναι GHA γιατι πριν μια εβομαδα ειχε καθαρισει το ενυδρειο απο αλγες και εκανα την βλακεια να βαλω χερι μεσα και να καθαρισω οτι ειχε απομεινει σε βραχο κ αραγωνιτη οπου ανακατευτικε κ την αλλη μερα γεμισα φουλ αλγες τα παντα... δεν εβλεπα ουτε μεσα απο τα τζαμια απο την καφετιλα :bigemo_harabe_net-86: και το blue tang Ικ απο στρεςς...

Έγινε επεξεργασία - Johnlaz

Η bryopsis είναι πονοκέφαλος όντως και αν δεν την εκριζώσεις να βρεις τι την προκαλεί θα έχεις συνέχεια πρόβλημα.Τον διαχωρισμό ανάμεσα στην bryopsis&GHA θα τον κάνεις πολύ εύκολα με τις φωτό που παραθέτω στον οδηγό.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74198

Νομίζω δεν γίνεται πιο εύκολα.Το ενυδρείο σου τώρα για 3 μήνες κάτι λείπει θα έπρεπε να είναι πιο ώριμο.Μην βιάζεσαι με το στοκάρισμα αλλαγές νερού βρες την ρουτίνα σου και κράτα την σταθερά.Ας το να ωριμάσει και μην ανησυχείς όταν ωριμάσει θα το καταλάβεις.

Η bryopsis είναι πονοκέφαλος όντως και αν δεν την εκριζώσεις να βρεις τι την προκαλεί θα έχεις συνέχεια πρόβλημα.Τον διαχωρισμό ανάμεσα στην bryopsis&GHA θα τον κάνεις πολύ εύκολα με τις φωτό που παραθέτω στον οδηγό.

http://www.aquazone....showtopic=74198

Νομίζω δεν γίνεται πιο εύκολα.Το ενυδρείο σου τώρα για 3 μήνες κάτι λείπει θα έπρεπε να είναι πιο ώριμο.Μην βιάζεσαι με το στοκάρισμα αλλαγές νερού βρες την ρουτίνα σου και κράτα την σταθερά.Ας το να ωριμάσει και μην ανησυχείς όταν ωριμάσει θα το καταλάβεις.

Αμην και ποτε φιλε μου!!! τον οδηγω τον εχω ξεψαχνεισει πολλες φορες.. ειναι ευκολο να το διακρινω ναι.. ειναι GHA.

Οταν ειχα bryopsis ηταν στον πανω βραχο δεξια και τον εβγαλα και τον ετριψα πολυ με σκληρη βουρτσα κ απο τοτε δεν ξαναεμφανιστηκε.

Όταν ηρεμήσεις λίγο με τις άλγες θα δεις άλλα πράματα.Στο εξωτερικό φίλτρο μπορείς να παίξεις και λίγο υαλοβάμβακα ανάμεσα στα σφουγγάρια έτσι συχνά που το ανοίγεις να γυαλίσει το νερό σου.Επίσης μπορείς να βάλεις ένα σωστό συνεργείο καθαρισμού.Ισως ένα blue tuxedo και περισσότερα σαλιγκάρια (8-10 trochus και άλλα τόσα nassarius) και μερικούς ερημίτες να καθαρίζουν για σένα.

Πανε ερημιτες με γαριδα;

γιατι οχι?αν μιλαμε για τους κλασικους με κοκκινα ποδια.καλο θα ειναι ομως να εχεις αδεια κελυφη απο σαλιγκαρια γιατι οταν μεγαλωσουν οι ερημιτες και θελησουν να αλλαξουν σπιτι,τοτε θα κινδυνευσουν τα σαλιγκαρια σου.

• 3 weeks later...

Αισχος! Ενα μηνα ασχολιαστο! :P

Ντροπή μας.....Ωραία πράγματα!!!

άντε σιγά σιγά να ωριμάζει !!

Αισχος! Ενα μηνα ασχολιαστο!

Φεεεεετα....

Νομιζω ειμαι σε καλο δρομο το ενυδρειο κατα 95% καθαρισε.. οποτε ερχετε κ συνεχεια σιγα σιγα...

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...