daskalos13 22 Απριλίου 2012 #1 Share 22 Απριλίου 2012 Ενας φιλος μου , μου εφερε 5 αχινους απο τη θαλασσα της Ελευσινας και με παροτρυνε να τους βαλω στο 210 λιτρα ενυδρειο μου που φιλοξενει εναν αστερια κι εναν αχινο απο pet shop. Βγαλανε ενα μωβ υγρο μεσα στον κουβα που ητανε. μπορω να τους βαλω μεσα? θα γινει και το νερο μου μωβ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daskalos13 22 Απριλίου 2012 Author #2 Share 22 Απριλίου 2012 ξερει κανεις ? γιατι τους εχω σε κουβα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Απριλίου 2012 #3 Share 22 Απριλίου 2012 Το να τους βάλεις φίλε μου είναι εύκολο απλά θέλουν προσαρμογή σίγα σιγά στην αλατότητα του ενυδρείου σου.Αν τους βάλεις απότομα θα πάθουν σοκ και ίσως τους χάσεις.Το ερώτημα σου έπρεπε να είναι αν είναι ασφαλή για τα κοράλλια σου και τα άλλα ζωντανά.Αν σκοπεύεις να μην στοκάρεις κοράλλια δεν θα σου προκαλέσουν πρόβλημα.Αν όμως θέλεις να το κάνεις reef και να ασχοληθείς γενικά με την φάση κράτα τους σε ένα πιο μικρό να δεις μόνος σου πως πάνε γιατί οι διατροφικές τους συνήθειες είναι κάτι που κανένας δεν θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά και να σου πει με σιγουριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daskalos13 22 Απριλίου 2012 Author #4 Share 22 Απριλίου 2012 ευχαριστω,υπαρχει περιπτωση το νερο του ενυδρειου να παρει αυτο το μωβ χρωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Απριλίου 2012 #5 Share 22 Απριλίου 2012 Αν είναι ίδιοι με αυτούς που ξέρω είναι οι μαύροι που και πιο μεγάλοι είναι οι αρσενικοί και οι μοβ που είναι θηλυκοί.Από ζουμιά δεν έχω δει να βγάζουν εκτός αν είναι πληγωμένοι.Λίγο ιώδιο κάνει πάντα καλό στις πληγές και των ζωντανών και των κοραλλιών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daskalos13 22 Απριλίου 2012 Author #6 Share 22 Απριλίου 2012 Για άλλη μια φορά με βοήθησες πάρα πολύ με τα γραφόμενά σου! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Απριλίου 2012 #7 Share 22 Απριλίου 2012 Να σαι καλά και καλή τύχη με τους αχινούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 22 Απριλίου 2012 #8 Share 22 Απριλίου 2012 Περιμένουμε νέα να μας πεις πως πήγαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daskalos13 26 Απριλίου 2012 Author #9 Share 26 Απριλίου 2012 οι αχινοι δεν εχουν καταφερει να ευδοκιμησουν και δυστυχως μου ψοφανε... εβαλα 2 φορες χωρις αποτελεσμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 22 Μαίου 2012 #10 Share 22 Μαίου 2012 εχω αχινο απο την θαλασσα εδω και 3 εβδομαδες, ειναι υγιεστατος και δεν πειραζει τα κοραλια μου. απλα πηγαινει το bytterfly longmouth που εχω και τον καθαριζει καμια φορα, αν εχει κολησει τροφη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος