Odysseas1986 22 Απριλίου 2012 #1 Share 22 Απριλίου 2012 Καλησπερα. Το ενυδρειο μου ειναι 450lt και οταν το αγορασα ειχα για φιλτρανση μονο το 2075 ΕΗΕΙΜ. Ενα καλοκαιρι πριν 2 χρονια πλημμυρισα και ησυχασα με τα EHEIM. Ειχα κανει καθαρισμο στο φιλτρο πριν φυγω για διακοπες και ειχα φροντισει κι ολας να το εχω μεσα σε ενα λεκανακι στην περιπτωση που θα σταζει α΄π' εξω. Και το λεκανακι πλημμυρισε αλλα και ολο το δωματιο γιατι εγλυφε νερο σιγα σιγα λογο προβληματος της κεφαλης. Δεν φταμει που την πατησα με αυτη την μαρκα, επειδη δεν μου εφτανε για τα λιτρα μου το 2075 πηρα και το 2080 ωστε να εχω 2 φιλτρα μαζι. Οσες φορες εχω κανει καθαρισμο στα φιλτρα μου βγαζουν την πιστη για να τραβηξουν νερο απο τις εισαγωγες. Θελει να εχω τις εισαγωγες μεσα στο ενυδρειο και να βγαλω την εξαγωγη εξω στο μπαλκονι οσο πιο χαμηλα μπορω για να τραβηξουν νερο και να αρχισει να τρεχει η εξαγωγη... ελεος πια ! Και αν δεν ειχα μπαλκονι κοντα στο ενυδρειο που θα εβαζα την εξαγωγη για να χαμηλωσει πολυ ωστε να ρουφηξει νερο ? Τοσο τρομπαρισμα που εχω ριξει εχω κανει ποντικια ! Το 2075 απο ενταση παει καλα.. το 2080 ειναι ψοφιο τον τελαυταιο καιρο, το βλεπω και στην ενδειξη που εχει, λογικα θελει φτερωτη... 1 χρονο +κατι φιλτρο θελει φτερωτη ? Σημερα δεν τρεχει καθολου νερο, μα καθολου. Οταν παταω την τραμπα τρεχει με την ενταση στη μεση και οταν την αφηνω παλι καθολου. Θα το παω να το δουνε αλλα τι να εχει ? Τωρα για να τρεξει μεχρι αυριο εχω σφηνωσει ενα ξυλο στο ντουλαπι να παταει την τρομπα ωστε να τρεχει νερο.. μηπως του πεταξω τα ματια εξω με αυτο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Απριλίου 2012 #2 Share 22 Απριλίου 2012 Δεν ρίχνεις την κεφαλή μέσα σε ξύδι με ζεστό νερό για καμία μέρα.Τα κουμπώματα αν σου έχουν σπάσει να βρεις ανταλλακτικά σε μαγαζί με ενυδρειακά.Επίσης αν θέλεις μπορείς να καθαρίσεις με ζεστό νερό τους σωλήνες γιατί μπουκώνουν αν τους χρησιμοποιείς καιρό. Ενα εξωτερικό φίλτρο που δεν κουμπώνει σωστά είναι σίγουρη η πλημμύρα. Εγώ δουλεύω εδώ και 5-6 χρόνια ένα 2213 και ένα eco pro και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Ισως η καλύτερη αγορά που έχω κάνει απο τότε που μπήκα στον χόμπι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 22 Απριλίου 2012 #3 Share 22 Απριλίου 2012 Και εγώπου ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τα ενυδρεία θεωρώ πολύ καλή επιλογή τα Eheim. Έχω το εξωτερικό 2213 και μπορώ να πω ότι παρότι το ταλαιπώρησα αρκετά με το φυτεμένο (τώρα πια αφρικάνικο) στάθηκε απολύτως παλικάρι. Το ίδιο και το εσωτερικο 2217..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas1986 22 Απριλίου 2012 Author #4 Share 22 Απριλίου 2012 Την κεφαλη γιατι να την βαλω σε ζεστο νερο και ξυδι ? Οσο αφορα τα λαστιχα τα καθαριζω παντα με ενα χοντρο καλωδιο ρευματος οπου με ενα πανακι στην ακρη τα κανει καινουρια ! Δεν ρουφανε ομως και δεν εχουν την ενταση που πρεπει ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 22 Απριλίου 2012 #5 Share 22 Απριλίου 2012 Πρόσεξε εκεί που μπαίνει το λάστιχο από το ενυδρείο συο φίλτρο, είναι ένα στενό πλαστικό που κάνει γωνία. Εκείνο θέλει καλό καθάρισμα γιατί βουλώνει εύκολα. Επίσης παίζει ρόλο η σειρά των υλικών στο φίλτρο, ιδιαίτερα αν έχεις ψιλό σφουγγάρι πάνω πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Απριλίου 2012 #6 Share 22 Απριλίου 2012 ο τιτλος νομιζω πως ειναι λιγο αστοχος.....υπαρχουν τετοια φιλτρα κατα χιλιαδες σε ολο τον κοσμο που τρεχουν μερικα απο αυτα δεκαετιες ολοκληρες,συνεχομενα και απροβληματιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas1986 22 Απριλίου 2012 Author #7 Share 22 Απριλίου 2012 ο τιτλος νομιζω πως ειναι λιγο αστοχος.....υπαρχουν τετοια φιλτρα κατα χιλιαδες σε ολο τον κοσμο που τρεχουν μερικα απο αυτα δεκαετιες ολοκληρες,συνεχομενα και απροβληματιστα. Ελα να παρεις τα δικα μου να αλλαξεις γνωμη τοτε ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas1986 22 Απριλίου 2012 Author #8 Share 22 Απριλίου 2012 Πρόσεξε εκεί που μπαίνει το λάστιχο από το ενυδρείο συο φίλτρο, είναι ένα στενό πλαστικό που κάνει γωνία. Εκείνο θέλει καλό καθάρισμα γιατί βουλώνει εύκολα. Επίσης παίζει ρόλο η σειρά των υλικών στο φίλτρο, ιδιαίτερα αν έχεις ψιλό σφουγγάρι πάνω πάνω. Το φιλτρο ειναι πεντακαθαρο, δεν ειναι θεμα καθαριωτητας. Οσο για τη σειρα των υλικων στο φιλτρο ειναι η ιδια απο την αρχη που δεν ειχα θεματα, και το σφουγγαρι ειναι το κλασικο μπλε το δικο του. Μαλλον θελει κανενα ανταλλακτικο το φιλτρο γιατι την ακουσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 22 Απριλίου 2012 #9 Share 22 Απριλίου 2012 Παντως για το θέμα με το τρομπαρισμα έχεις δίκιο. Έχω το 2075 και όταν έκανα αλλαγη στο στήσιμο του ενυδρειου με πέθανε για να ξανά πάρει μπρος. Αναγκάστηκα να ρουφηξω απο το σωλήνα για να ξεκινήσει. Μάλλον η τρόμπα του δεν είναι και τόσο δυνατή τι να πω. Φτου φτου αλλα προβλήματα δεν έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Απριλίου 2012 #10 Share 22 Απριλίου 2012 (edited) Παιδια, οσοι εχουμε την σειρα 20 λιγο πολυ εχουμε συναντησει προβηματα, και αν και προσφερουν ευκολίες και εχουν καλες δυνατοτητες απο οτι εχω καταλαβει και απο οτι εχω συμπερανει μιλωντας με και καμποσους εμπορους του χωρου δεν ειναι το δυνατο χαρτι της Eheim, ενω η σειρα 22 αν και ποιο παλια μοντελα και ολιγων σπαρτιατικα ειναι σκυλια μεσα σε φυσιολογικα πλαισια παντα μια που οπως και να εχει, υπαρχουν παντα και οι φυσιολογικες φθορές οποιασδήποτε μαρκας και αν ειναι το φιλτρο. Δυστηχως η αχίλλειος πτερνα θα ειναι παντα το θεμα τις στεγανωτητας στα εξωτερικα φιλτρα για αυτο ειμαι της αποψης πως καλυτερα ενα εσωτερικο σαμπ για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο αλλιως εαν παμε σε εξωτερικο μονο καινουργιο και οχι μεταχηρισμενο. Έγινε επεξεργασία 22 Απριλίου 2012 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 23 Απριλίου 2012 #11 Share 23 Απριλίου 2012 Πριν απο ενα 2μηνο περιπου ειχα παρομοιο προβλημα με το 2080 μου,πεσμενη ροη και οτι κι αν εκανα δε διορθωνοτανε.Καθαρισμα,ξανα καθαρισμα αλλαγη υλικων-σφουγγαριων,τπτ... Καποια στιγμη ξεκουμπωσα το διαφανες πλαστικο με κοκκινη διαγραμιση που δειχνει την ροη.Μεσα πετυχα 3-4 κωνικα σαλιγκαρακια σφηνομενα.Καθαρισα ,κουμπωσα και το φιλτρο απλα τα "σπαει".Δες τη ροη σε ενυδρειο 460 λιτρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 23 Απριλίου 2012 #12 Share 23 Απριλίου 2012 (edited) Δεν φταμει που την πατησα με αυτη την μαρκα, επειδη δεν μου εφτανε για τα λιτρα μου το 2075 πηρα και το 2080 ωστε να εχω 2 φιλτρα μαζι. Οσες φορες εχω κανει καθαρισμο στα φιλτρα μου βγαζουν την πιστη για να τραβηξουν νερο απο τις εισαγωγες. ...το 2080 ειναι ψοφιο τον τελαυταιο καιρο, το βλεπω και στην ενδειξη που εχει, λογικα θελει φτερωτη... 1 χρονο +κατι φιλτρο θελει φτερωτη ? Το 2080 ειναι το μεγαλυτερο και πιο ανετο στη συντηρηση κανιστρο που ειχα ποτε και το εχω 2.5 χρονια. Μεχρι ροδακια εχει. Και λεκανακι δικο του για τη μεταφορα μονο του προφιλτρου. Το φιλτρο μετα τη γενικη συντηρηση*, οταν βαλω το συνδεσμο με τους σωληνες, γεμιζει μονο του με τηη βαρυτητα χωρις καν τρομπαρισμα. Κανω 2-3 τρομπαρισιες ετσι για τα ματια, μηπως εχει μεινει αερας. Για τη ροη μαλιστα εχω ανοιξει και καθετα εξτρα τρυπες στο spraybar να στελνει νερο και στο βυθο, γιατι αλλιως οταν το πρωτοδοκιμασα, το νερο εβγαινε εξω απο την αλλη πλευρα του ενυδρειου (1.5 μετρο μηκος). Ολα αυτα μου ακογονται περιεργα. * Κανω συντηρηση παντα προληπτικα για τα οργανικα στους 4-5 μηνες (αφου εχω κυκλοφορητες και στελνουν ολο το σκουπιδι απο το βυθο στο φιλτρο) και χωρις να περιμενω να επηρεαστει η ροη, η οποια δεν αλλαζει και ποτε, ειναι φουλ. Καμια φορα αν εχω ορεξη και χρονο μπορει να ανοιξω να καθαρισω μονο το προφιλτρο Το ενα καλαθι βιολογικο το πλενω με καφτο νερο βρυσης και μεγαλη πιεση να γινει καινουριο, το αλλο βιολογικο με νερο απο το ενυδρειο, και το κατω με το μηχανικο υλικο παλι με καφτο νερο και πιεση, οπως και το προφιλτρο και το βαμβακερο που ειναι το μονο που εχω αλλαξει μια φορα μεχροι τωρα με καινουριο) Λιαστιχα μια φορα εχω καθαρισει ετσι για να δω σε τι κατασταση ηταν και δεν ειχαν τιποτα. Έγινε επεξεργασία 23 Απριλίου 2012 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas1986 23 Απριλίου 2012 Author #13 Share 23 Απριλίου 2012 Τι να πω ρε παιδια... μου κανει εντυπωση! Θα το παω σε μαγαζι να το κοιταξουν μηπως θελει καποιο ανταλλακτικο. Παντως απο καθαριωτητα ειναι τελειο, δεν εμεινε κατι που να μην καθαρισα κι ολας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
demian1979 23 Μαίου 2012 #14 Share 23 Μαίου 2012 Είχα και εγώ τα ίδια προβλήματα με τον Odysseas1986 το πήγα σε κατάστημα και μου το κάνανε καινούργιο, λειτουργεί άψογα !!! Βέβαια τώρα πρέπει να αρχίσω γυμναστήριο γιατί τέλος το τρομπάρισμα. :bigemo_harabe_net-74: Υ.Γ. Αν δεν έχεις βρεί λύση και σε ενδιαφέρει στείλε μου μήνυμα για να σου πω που το πήγα, ο λόγος που στο λέω αυτό είναι γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω επωνυμία καταστήματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος