Jump to content

Μετακόμιση.

Recommended Posts

Συνχομπίστες,

σε λίγο καιρό μετακομίζω σε άλλο σπίτι και έχω θέμα με την μετακόμιση.

Σκέφτομαι ότι είναι καιρός να περάσω από τα 160 λίτρα στα 350, αλλά προβληματίζομαι στο τι θα κάνω με ψάρια και κοράλια.

Να τα βάλω σε κουβάδες και αφου μεταφέρω ενυδρείο, βράχο και σαμπ, να τα ξαναβάλω μέσα ?

Να τα δανείσω σε φίλο για φιλοξενία ( δεν έχω κάποιον .... ) και αφού στρώσω το ενυδρείο , να τα ξαναβάλω μέσα ?

Παρακαλώ τις γνώσεις κάποιων που το επιχείρησαν..

Ευχαριστώ

Παναγιώτης

Μετακόμιση έχω κάνει σε δίσκους και σε μικρό reef.Χρειάστηκα πολλά πλαστικά κουτιά που έβαλα τον βράχο με λίγο νερό να μην ψοφήσει και τα ψάρια σε ξεχωριστό κουβά.Πήρα όσο νερό μπορούσα και έφτιαξα άλλο σιγά σιγά να αναπληρώσω.Θέλεις χέρια πολλά και κουβάδες τουλάχιστον το μισό νερό που τρέχεις στο ενυδρείο σου.Θέλει καλό προγραμματισμό.Είναι κουραστική εμπειρία και σου εύχομαι καλή τύχη.

να προσεξεις επισης θερμοκρασια νερου και να εχεις και βακτηρια και μολις στηθει το νεο να ριξεις...

να προσεξεις επισης θερμοκρασια νερου και να εχεις και βακτηρια και μολις στηθει το νεο να ριξεις...

Για βακτηρίδια , το έχω στο μυαλό μου.

Αν ανασηκωθεί ο βράχος, δεν έχω θέμα με την αμμωνία ?

Ευχαριστώ για τις συμβουλές προκαταβολικά.

Οταν μετακομισα απο τα 350 λιτρα στα 650 λιτρα, εφτιαξα ολοκαινουργιο νερο (650 λιτρα) , και ξεπλυνα τον βραχο μεσα στο παλιο νερο (350 λιτρα) πριν τον βαλω στο ενυδρειο. Οσα για τα ψαρια τα ειχα βαλει μεσα σε βουτες (ΙΚΕΑ) με θερμοστατη και κυκλοφορια και skimmer (για να τροφοδοτει οξυγονο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...