Jump to content

Nickgiat

nickgiat

Recommended Posts

καλημερα παιδες..εχω ενα 54αρι ενυδρειο και εχω μεσα 3 guppies, 2 neon, 2 ξιφοφορους και εναν δισκο που εβαλα προχθες...ολοι ζουνε αρμονικα μεταξυ τους...το θεμα ειναι πως οταν ριχνω τροφη δεν προλαβαινει καν να κατεβει χαμηλα που ειναι ο δισκος για να φαει κι αυτος..την τρωνε τα μικρα...ριχνω και φυλλαρακια και μπιλιτσες που τρωνε τα λιγο μεγαλυτερα...αλλα και αυτες την τρωνε τα μικρα... :-( τι μπορω να κανω για να φαει και ο δισκος?? ειναι πανεμορφος και δεν θελω να εχω απωλεια...ευχαριστω..

Καλημερα φιλε μου.

Εχεις μικρο ενυδρειο και ακαταλληλα ψαρια μεταξυ τους,σου προτεινω να διαβασεις το προφιλ αυτων των ψαριων και θα καταλαβεις γιατι πρεπει να κανεις σημαντικες αλλαγες στο ενυδρειο σου :)

καλημερα!εχεις κανει ενα μεγαλο λαθος που προσθεσες τον δισκο....παραλιγο να βαλω κι εγω αλλα το aquazone με βοηθησε...διαβασε τι θελει ο δισκος...και επισης ο δισκος δεν τρωει και αγχωθηκε επειδη τον εβαλες σε μικρο χωρο και μαζι με πολλα ψαρια με αποτελεσμα να οδηγηθει σε νανισμο και ακομα σε θανατο!

Δεν ειναι μονο ο δισκος,αλλα πχ.και τα νεον ζουν σε μ****α νερα,εναντιθεση με τα γκαυπη που ζουν σε σκληρα νερα

Δεν ειναι μονο ο δισκος,αλλα πχ.και τα νεον ζουν σε μ****α νερα,εναντιθεση με τα γκαυπη που ζουν σε σκληρα νερα

ναι το ξερω ,απλα ο δισκος εχει μεγαλυτερη προτεραιοτητα και ειναι κριμα να το αγνοησουμε εντελως

ναι το ξερω ,απλα ο δισκος εχει μεγαλυτερη προτεραιοτητα και ειναι κριμα να το αγνοησουμε εντελως

Ολα τα ψαρακια μας πρεπει να εχουν την ιδια προτεραιοτητα,ασχετα αν ειναι μικρα η μεγαλα,φθηνα η ακριβα, :)

Δυστυχώς φίλε μου όπως ήδη προείπαν και τα άλλα παιδιά πρέπει να κάνεις άμεσα επιλογές και αλλαγές στο ενυδρείο σου.

• Για το δίσκο τα λίτρα σου είναι απαγορευτικά άρα πρέπει να τον δώσεις

• μετά πρέπει να αποφασίσεις τι ενυδρείο θέλεις: με γκάπυ , ξυφοφόρους ή νέον,

γιατί ζουν σε νερά διαφορετικών συνθηκών.

Δεν έχω πρόθεση να σε απογοητεύσω αλλά με αυτή τη σύνθεση πολύ σύντομα θα έχεις προβλήματα….

Καλή συνέχεια :)

Ολα τα ψαρακια μας πρεπει να εχουν την ιδια προτεραιοτητα,ασχετα αν ειναι μικρα η μεγαλα,φθηνα η ακριβα, :)

Ακριβως.

Φιλε μου κατσε διαβασε και ενημερωσου για το τι εστι ενυδρειο.Μελετησε τα ειδη που εχεις,τι απαιτησεις εχουν,και δωσε πισω στο μαγαζι αυτα που δεν μπορεις να βαλεις στο υπαρχον ενυδρειο.

με εχουν καλυψει οι προγραψαντες,,,,,,, διαλεγεις και παιρνεις,,,,αν θες να εχεις τα ψαρακια σου χωρις απωλειες,....

ο δισκος θα βγει ετσι κ αλλιως,,,,θελει κοπαδι και ενυδρειο μεγαλο ,,,,,εντελως φιλικα θα σου προτεινα να βαλεις μονο γκαπακια μεσα,,,ειναι κριμα και για το δισκακι,,,,αλλα και για σενα που εχεις σκασει λεφτα τα οποια δεν τα βρηκες στο δρομο για να το αποκτησεις,,,,,,,χαρισε τον η πηγαινετον πισω στο κατστημα να παρεις κατι αλλο,,,

καλημερα παιδες..εχω ενα 54αρι ενυδρειο και εχω μεσα 3 guppies, 2 neon, 2 ξιφοφορους και εναν δισκο που εβαλα προχθες...ολοι ζουνε αρμονικα μεταξυ τους...το θεμα ειναι πως οταν ριχνω τροφη δεν προλαβαινει καν να κατεβει χαμηλα που ειναι ο δισκος για να φαει κι αυτος..την τρωνε τα μικρα...ριχνω και φυλλαρακια και μπιλιτσες που τρωνε τα λιγο μεγαλυτερα...αλλα και αυτες την τρωνε τα μικρα... :-( τι μπορω να κανω για να φαει και ο δισκος?? ειναι πανεμορφος και δεν θελω να εχω απωλεια...ευχαριστω..

κριμα.............κ για αυτον που στα πουλησε μαλλον κιολας...........

ο δισκος φιλε μου πρεπει να φυγει!!!.........γιατι αργα ή γρηγορα θα ''φυγει''........

διαβασε ενα πολυ ωραιο αρθρο εδω

φιλικα στα λεμε γιατι τεοια λαθη καναμε ολοι μας ή οι περισσοτεροι μας.

κριμα.............κ για αυτον που στα πουλησε μαλλον κιολας...........

ο δισκος φιλε μου πρεπει να φυγει!!!.........γιατι αργα ή γρηγορα θα ''φυγει''........

διαβασε ενα πολυ ωραιο αρθρο εδω

φιλικα στα λεμε γιατι τεοια λαθη καναμε ολοι μας ή οι περισσοτεροι μας.

παρομοιο αρθρο ειχα διαβασει κι εγω...οι εμπειροτεροι ξερουν πως να φροντιζουν ενα ζευγαρι σε 100λιτρα

Ωραιο αρθρο βρηκατε να του δωσετε να διαβασει για αρχη..............την αλλη φορα δωστε να διαβασουν το βιβλιο που λεγεται "Ποσο γρηγορα μπορει να ψωφησει ενας δισκος"

http://www.simplydis...4beginner.shtml

Παρε ενα λινκ φιλε μου λιγοτερο καταστροφολογικο.Αν θες να ασχοληθεις με το συγκεκριμενο ψαρακι δεν ειναι και τοσο δυσκολο οσο ακουγετε.Φυσικα οχι στα 60 λιτρα.Διαβασε το αρθρο και θα δεις.Ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα φορουμ για δισκους παγκοσμιος με παρα πολλους εκτροφεις και κριτες σε διαγωνισμους εκει μεσα.50 γαλλονια ειναι 190-200 λιτρα και προτεινουν 6-8 ψαρια δηλαδη 30-25 litra ανα ψαρακι.Οσο για το κομματι οπου λεει για τον ανθρακα εχει καταριφθει η θεωρια οτι προκαλει HITH.Συγνωμη αν ακουγομαι απολυτος απλα δεν συμφωνω σε πολλα πραγματα με αυτο το αρθρο και νομιζω πως κανει τα πραγματα να ακουγοντα πολυ ποιο δυσκολα απο οτι ειναι στην πραγματικοτητα.Βεβαια καθε αποψη σεβαστη.

Έγινε επεξεργασία - StefanosS

Ευχαριστω παιδια ολους σας...απλα θα παω να πω δυο λογακια στον petshopa...γιατι οπως ειπατε, δε τα βρηκα τα λεφτα στο δρομο...αυτος μου ειπε οτι ο δισκος χαλαρωνει απο την παρουσια μικρων ψαριων...γι'αυτο κι εγω τον πηρα..ελπιζω να τον παρει πισω γιατι δε ξερω τι να τον κανω μετα...

απλα θα παω να πω δυο λογακια στον petshopa...γιατι οπως ειπατε, δε τα βρηκα τα λεφτα στο δρομο...αυτος μου ειπε οτι ο δισκος χαλαρωνει απο την παρουσια μικρων ψαριων...

...δυστυχως ο πετσοπας χαλαρωσε απο τα δικα σου χρηματα....

Αχα! Το ακουσα κ αυτο!

Η καλυτερη παρεα για ενα δισκο ειναι αλλοι 7 δισκοι... Και ενα μινιμουμ 300 λιτρων κατα την γνωμη μου.

Επισης ο δισκος θελει θερμοκρασιες κονταβ στους 29-30 βαθμους.. εκει τα γκαπυ σου θα γινουν ατμος...

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2

Ωραιο αρθρο βρηκατε να του δωσετε να διαβασει για αρχη..............την αλλη φορα δωστε να διαβασουν το βιβλιο που λεγεται "Ποσο γρηγορα μπορει να ψωφησει ενας δισκος"

http://www.simplydis...4beginner.shtml

Παρε ενα λινκ φιλε μου λιγοτερο καταστροφολογικο.Αν θες να ασχοληθεις με το συγκεκριμενο ψαρακι δεν ειναι και τοσο δυσκολο οσο ακουγετε.Φυσικα οχι στα 60 λιτρα.Διαβασε το αρθρο και θα δεις.Ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα φορουμ για δισκους παγκοσμιος με παρα πολλους εκτροφεις και κριτες σε διαγωνισμους εκει μεσα.50 γαλλονια ειναι 190-200 λιτρα και προτεινουν 6-8 ψαρια δηλαδη 30-25 litra ανα ψαρακι.Οσο για το κομματι οπου λεει για τον ανθρακα εχει καταριφθει η θεωρια οτι προκαλει HITH.Συγνωμη αν ακουγομαι απολυτος απλα δεν συμφωνω σε πολλα πραγματα με αυτο το αρθρο και νομιζω πως κανει τα πραγματα να ακουγοντα πολυ ποιο δυσκολα απο οτι ειναι στην πραγματικοτητα.Βεβαια καθε αποψη σεβαστη.

δεν του κανες κ μια μεταφραση του ανθρωπου!!!!!

κανεις δεν καταριπτει το εν λογω φορουμ φιλε μου αλλα καλο θα ηταν να υποστηριζουμε κ τα ελληνικα φορουμ..................κ το αρθρο που ανεφερες για τα 200 λιτρα ..............καλο κ τα 6-8 ψαρια ............τοσα εχω κ γω...................αλλα με τι φιλτρανση , με τι ρουτινες, τι ταισματα κλπ κλπ

α να αναφερω οτι ειμαι βρυσακιας κ εχω 6.8ph .............αλλα τα αμερικανακια κρατανε δισκακια σε 8 ph τι παει να πει αυτο?

ο καθενας κρινει φιλε στεφανε αναλογα...........και γω το λεω οτι οσο περισσοτερα λιτρα τοσο καλυτερα.....αφου μολις βλεπω τους 6 μου στα 12-13 εκ κι ακομα μεγαλωνουν στο 240αρι τρελλενομαι κ φαντασου οτι το 650αρι ειναι στην αποθηκη κ περιμενει...........γιατι αραγε???? λογω χωρου μονο???

για μενα ............ναι οι δισκοι ειναι ευκολο ψαρι!!!!!! αρκει να εχουν χωρο κ καθαρο νερο..........κ μιλαμε για εκτροφης παντα!

τωρα οσο για τον ανθρακα μπορεις να μου στειλεις την ''καταριψη'' του μυθου σε παρακαλω?

παρομοιο αρθρο ειχα διαβασει κι εγω...οι εμπειροτεροι ξερουν πως να φροντιζουν ενα ζευγαρι σε 100λιτρα

ενα ζευγαρι πιστοποιημενο.......σε 100λιτρα δεν ειναι κατι ασυνιθιστο κ δεν πρεπει να χεις κ ΤΗΝ εμπειρία να τα καταφερεις με τα λιτρα.............αλλα με την γεννα????.........εκει την θελεις ΤΗΝ εμπερια!!!

http://www.cichlid-f...land_carbon.php

Οριστε και αν διαβασεις και στο simply θα δεις σε παρα πολλα ποστ οτι πλεον κανεις δεν στηριζει αυτην την αποψη οπως και την αποψη πως οταν ο ανθρακας "γεμισει" θα αφησει παλι στο νερο οτι εχει κρατησει μεχρι εκεινη την στιγμη.Eπισης ανθρακα εχω και εγω ο ιδιος στο ενυδρειο μου 5 μηνες τώρα και δεν εχω κανενα απολυτος προβλημα.Οι λογοι οπου αυτος ο μυθος βγηκε(οπου εχει και μια δοση αληθειας)ειναι γνωστοι αν διαβασεις θα δεις και εσυ.Αν τα ψαρια σου παρουσιασουν HITH το προβλημα σου δεν ειναι ο ανθρακας.Μπορει να ειναι απο παρασιτα μεχρι ανεπαρκεις διατροφη κακες αλλαγες νερου και αλλα.Επιστημονικα εγω προσωπικα δεν εχω βρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αρθρο που να αποδεικνυει με επιχειρηματα οτι η χρηση ανθρακα προκαλει HITH.Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος εδω μεσα που να ξερει οτι αν βαλει κατι στο νερο του θα κανει τα ψαρια του να αρρωστησουν και να το κανει.Επισης παρακαλω αν καποιος εχει αντιστοιχο αρθρο οπου πιστωποιει οτι οντως ο ανθρακας κανει κακο να το αναρτησει.

http://www.cichlid-f...land_carbon.php

Οριστε και αν διαβασεις και στο simply θα δεις σε παρα πολλα ποστ οτι πλεον κανεις δεν στηριζει αυτην την αποψη οπως και την αποψη πως οταν ο ανθρακας "γεμισει" θα αφησει παλι στο νερο οτι εχει κρατησει μεχρι εκεινη την στιγμη.Eπισης ανθρακα εχω και εγω ο ιδιος στο ενυδρειο μου 5 μηνες τώρα και δεν εχω κανενα απολυτος προβλημα.Οι λογοι οπου αυτος ο μυθος βγηκε(οπου εχει και μια δοση αληθειας)ειναι γνωστοι αν διαβασεις θα δεις και εσυ.Αν τα ψαρια σου παρουσιασουν HITH το προβλημα σου δεν ειναι ο ανθρακας.Μπορει να ειναι απο παρασιτα μεχρι ανεπαρκεις διατροφη κακες αλλαγες νερου και αλλα.Επιστημονικα εγω προσωπικα δεν εχω βρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αρθρο που να αποδεικνυει με επιχειρηματα οτι η χρηση ανθρακα προκαλει HITH.Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος εδω μεσα που να ξερει οτι αν βαλει κατι στο νερο του θα κανει τα ψαρια του να αρρωστησουν και να το κανει.Επισης παρακαλω αν καποιος εχει αντιστοιχο αρθρο οπου πιστωποιει οτι οντως ο ανθρακας κανει κακο να το αναρτησει.

1. προσωπικα ανθρακα χρησιμοποιω οταν πρεπει........νομιζω ολοι ξερουμε ποτε εννοω!

2. το αρθρο ηταν για τα λιτρα κ οχι για τον ανθρακα!

3. ....οτι πλεον κανεις δεν στηριζει αυτην την αποψη οπως και την αποψη πως οταν ο ανθρακας "γεμισει" θα αφησει παλι στο νερο οτι εχει κρατησει μεχρι εκεινη την στιγμη.....'' στο κομματι με το ΗΙΤΗ συμφωνοι αλλα εδω τα χαλαμε..........ο ενεργος ανθρακας θα χασει τις ιδιοτητες του κ θα αφησει οτι εχει κρατησει................αποψη μου οπως κ πολλων αλλων......στο κανεις μην εισαι απολυτος........κ το δικο σου ενυδρειο με 5 μηνες ανθρακα οκ αλλα το χεις τρεξει χωρις να δεις διαφορα ή οχι?.......απλα ρωταω? :thumbup:

Μου ζήτησες να σου δείξω κάτι για το πως καταρρίφθηκε ο μύθος σου έστειλα ένα από τα πολλά(αν παρατήρησες είναι γραμμένο από επιστήμονα και όχι από κάποιον "fish guru").Τώρα για το άποψη σου ότι ο άνθρακας βγάζει στο νερό εντάξει άποψη σου είναι.Η διαφορα μας είναι ότι εγώ μιλάω με αποδείξεις εσύ μιλάς με ότι ακούς από εδώ και από εκεί.Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.Αν είχες διαβάσει έστω και λίγο θα ήξερες ότι ο άνθρακας για να αδειάσει ότι έχει μαζέψει πρέπει να είναι σε παρα πολύ όξινες συνθήκες η σε παρα πολύ αλκαλικές και να αλλάξει ΑΠΟΤΟΜΑ από το ένα στο άλλο και σε παρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε φάση που αν εκεί αδειάσει όντως ο άνθρακας μην ανησυχείς ΚΑΘΟΛΟΥ τα ψαρια σου έχουν βράσει πρώτα η έχουν πεθάνει από ph shock.Τι να πω πραγματικά δεν ξέρω.Καλο είναι να μιλάμε στο forum και να λέμε και αυτό που πιστεύουμε αλλα μερικές φορες αξίζει να το ψάχνουμε και λίγο παραπάνω και όχι να παπαγαλίζουμε ότι ειπώθηκε σε αλλα forum-posts.Sorry αν ακούγομαι επιθετικός απλά με τσαντίζει αυτή η νοοτροπία του είπε κάποιος κάτι τελειωσε αυτό είναι το δέσαμε.Διάβασες?Όχι εσύ σε όλους αναφέρομαι και όχι μονο για τον άνθρακα γενικά.Το δοκίμασες?Έκανες την ερευνα σου σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο?Είδες αποτελέσματα?Τι να πω δεν ξέρω όσο για το αν έχω δοκιμάσει χωρίς ναι έχω δοκιμάσει και προτιμώ να τον χρησιμοποιώ.Είναι κάτι που μπορείς να το γλιτώσεις με καλές αλλαγές νερού αλλα τα προτερήματα του είναι πολλά και προτιμώ να έχω ένα + ακόμα στο φίλτρο μου και να έχω το κεφάλι μου λίγο ποιο ήσυχο ότι ο αδερφός μου(λέμε τώρα) που έβαλε κολονια στα χερια του και μετά τάισε τα ψαρια m σε περίπτωση που το ξέχασε δεν θα κλαιω.Και παρεπιπτόντως όταν ο άνθρακας γεμίσει ναι χάνει τις ιδιότητες του στο να απορροφά ΔΕΝ βγάζει τιποτα πίσω και απλά λειτουργεί σαν βιολογικό υλικό

Συγγνώμη για το double post αν μπορεί κάποιος mod ας τα ενώσει.Να πω επίσης ότι ο παραπάνω είναι ένας από τους πολλούς τρόπου όπου μπορούμε να κάνουμε regenerate τον άνθρακα υπάρχουν και άλλοι χημικοί κυριως αλλα είναι και ποιο περίπλοκοι και δεν συμφέρουν και οικονομικά.Όχι ότι κανεις θα προσπαθήσει να το κάνει μιας και είναι πολύ ποιο απλό να πάρει ένα καινούργιο κουτάκι και πολύ ποιο οικονομικό :P.Συγνωμη και πάλι για τον τόνο μου πριν απλά θέλω να περνάμε σωστά όσο μπορούμε και όσο ξέρουμε τα πράγματα και αν δεν ξέρουμε ένα "δεν ξέρω" είναι πολύ ποιο χρήσιμο από μια λάθος πληροφορία.Απλά το να διώχνουμε κόσμο από το οτιδήποτε μέσα σε αυτό το χόμπι από ψαρια μέχρι στησίματα ενυδρείων μέχρι υλικά φιλτρου είναι αμαρτία όταν το hobby το ίδιο είναι ένας πειραματισμός και καλός η κακός ο πειραματισμός είναι που το κάνει να πηγαίνει μπροστά

εγω προτιμω τον δικο μου ''παλιομοδιτικο τροπο''.............φιλε μου ....................τον χρησιμοποιω οπως πρεπει κ οταν πρεπει...............κ απλα καθε 15 μερες (στο βαρελι προετοιμασιας στα 120λτ 1 μερα με εσωτ φιλτρο)..............αφου μπορω τον αγοραζω οικονομικοτατα πλεον............κ τον ΠΕΤΑΩ!βλεπεις καποιο προβλημα με μια πο της χρησης του που μου κανει εμενα?

κ ποτε δεν ειχα αρρωστο δισκακι ή κατι ασχημο στο ενυδρειο!

τωρα οσο για το αν εγω διαβαζω αυτο αστο να το κρινω εγω..........οχι εσυ φιλε μου!

κ παλι δεν καταλαβα καποιο τονο κ δεν εχω προβλημα, μια αντιαπαραθεση εχουμε κ στο ξαναειπα οτι απο αλλου ξεκινησε το θεμα κ αλλου πηγε!...αλλα αν δεν κανω λαθος εδω γραφουμε για δισκους..........κ καποιος τον εβαλε με γκαπι!!!!

αλλα εγω φιλε μου ειμαι ξερακιανος με φουλ blackwater κ τυρφη κ ιχνοστοιχεια ......αγορασμενα πραγματακια που η μονιμη χρηση ανθρακα ειναι απαγορευτικη............κ 2 αλλαγες την εβδομαδα με καθαρο νερακι! κ δοξα τω θεο μεχρι τωρα δεν ειχα καμμια αρρωστια!

αυτα λοιπον πρεπει να τα ρωταμε πριν απλα διαβασουμε κ να σου πω οτι ισως εσυ με το φυτεμενο σου θα πρεπε να κανεις μια δοκιμη κ χωρις να δεις τα φυτακια σου πως θα πανε!!!

φιλικα παντα

σακης

http://imageshack.us.../dsc0055wp.jpg/ Ετσι ξεκινησε

http://imageshack.us.../dsc0024qr.jpg/

http://imageshack.us.../dsc0025rk.jpg/ Τα πρώτα ψάρια

http://imageshack.us.../dsc0057er.jpg/ Εγινε bare bottom

http://imageshack.us.../dsc0097zm.jpg/ Εγινε φυτεμένο

http://imageshack.us.../dsc0099in.jpg/

http://imageshack.us.../dsc0112bd.jpg/ Και ξανά bare bottom

http://imageshack.us.../dsc0113uv.jpg/

Συντομα συντομα να πω οτι μεχρι και σημερα και σε ολες τις φασεις του ενυδρείου αλλαγες καθημερινα το λιγοτερο 50%.Δεν εχει μπει ποτε τυρφη.Το νερο ειναι βρυσης.Εκτος απο 1-2 μηνες στα πρωτα ψάρια οπου ήταν 100% ΑΟ.Στις πρωτες φοτο το ενυδρείο ειναι 145 λίτρα (lido 120) με φιλτρα eheim 2213 k sunsun 304A κ jbl airtek.Τωρα πλεον τρέχει με fluval 205+fluval g6.Καθαρα λιτρα 214.Εχουμε βγει εκτος θέματος το ξέρω ισως να πρεπει να μπει και σε αλλο thread.Για οσους θεωρουν τον δισκο δυσκολο ψαρι τα συμπερασμα δικα σας.Επισης το αν εχω δοκιμασει πραγματα και αν εχω πειραματιστει επανω στα ψαρια μου.....νομιζω πως ειναι προφανες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...