Alexpsycho 22 Απριλίου 2012 #26 Share 22 Απριλίου 2012 Καλησπέρα το μπάνιο σε γλυκο νερό θα το πρότεινα μόνο από έμπειρους χομπίστες,θα αναφερθούμε αναλυτικά για τις οδηγιες χρήσης του σε άρθρο σύντομα.Το συγκεκριμένο ψάρι είναι πολύ φιλάσθενο και παρουσιάζει συμπτώματα ick ,προσωπικά στο δικό μου ύφαλο το ψαρι συνεχώς είχε λευκά σημάδια μετα απο καθε αλλαγή νερού.Καποια στιγμή οταν το ψ'αρι εγκλιματίστηκε πλήρως και η διατροφή του εμπλουτίστηκε δε ξαναπαρουσίασε σημάδια. Για να κάνεις καραντίνα δεν χρειάζεσαι αραγωνίτη απλά γυάλα νερό θερμοστάτη και κίνηση είτε απο αεραντλία ή κάποια stream pump. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 22 Απριλίου 2012 #27 Share 22 Απριλίου 2012 Εαν οι παράμετροι του ενυδρείου σου είναι όλες σωστές και το ψάρι τρώει θα σου έλεγα να συνεχίσεις με σκόρδο,βιταμίνη και πληθώρα τροφών και το ψάρι θα αναρρώσει.Μήπως έκανες αλλαγή νερού πριν το ψάρι εμφανίσει λευκά στίγματα?Ποια η αλατότητα του νερού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 22 Απριλίου 2012 #28 Share 22 Απριλίου 2012 Εαν οι παράμετροι του ενυδρείου σου είναι όλες σωστές και το ψάρι τρώει θα σου έλεγα να συνεχίσεις με σκόρδο,βιταμίνη και πληθώρα τροφών και το ψάρι θα αναρρώσει.Μήπως έκανες αλλαγή νερού πριν το ψάρι εμφανίσει λευκά στίγματα?Ποια η αλατότητα του νερού? Η αληθεια ειναι οτι βγαινουνε εκτος θεματος στο ποστ του παιδιου αλλα νομιζω τα γραφομενα θα βοηθησουν πολυ μελλοντικα ολους. Ναι. Εκανα αλλαγη νερου,σταματησα ολους του κυκλοφορητες και το σκιμερ και εκανα και καθαρισμο τζαμιων,αλλαγη ανθρακα,αντιφωσφορου και γενικα ολη η διαδικασια με πηρε ενα 2 ωρο. Την επομενη μερα μαζι με το ικ που εβγαλε το tang γεμισα κ αλγη. Η αλατοτητα μου ειναι στο 1024 και απο κοραλια εχω κατι λιγα μ****α. Το ενυδρειο ειναι 300 λιτρα τρεχει περιπου 3 μηνες με 30 κιλα ζβ και σκιμερ deltec mce 600 . (Ετοιμαζω παρουσιαση συντομα) . Το ψαρι ειναι γεματο ασπρα σημαδια και το ενα του ματι εχει θολωσει τελειως απο το ικ,γιαυτο σκεφτομουν μπανακι. Παλαιοτερα που ειχα δισκους οταν ειχαν καποιο παρασιτο τους εκανα ενα μπανακι σε νερο με ενυδρειακο αλατι μπορω να πω με καλα αποτελεσματα,αλλα εκει ηταν κ οι υψηλες θερμοκρασιες που βοηθουσαν παρα πολυ. Τωρα δε ξερω τι να κανω.. το τανγκ ειναι medium μεγεθος και το πηρα απο φιλο συνχομπιστα το οποιο το ειχε απο μωρο. Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
duckster_53 22 Απριλίου 2012 Author #29 Share 22 Απριλίου 2012 λετε να την γλυτωσει το blue tang μετα την θεραπεια?ολο και χειροτερα το βλεπω.τα φωτα και το ταισμα το συνεχιζω κανονικα?να ταιζω με σκορδοζουμο καθε μερα μηπως και στρωσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 22 Απριλίου 2012 #30 Share 22 Απριλίου 2012 λετε να την γλυτωσει το blue tang μετα την θεραπεια?ολο και χειροτερα το βλεπω.τα φωτα και το ταισμα το συνεχιζω κανονικα?να ταιζω με σκορδοζουμο καθε μερα μηπως και στρωσει? Εγω παντως αυτο κανω.. θα δειξει.. ειμαστε κ οι δυο στην ιδια μοιρα με τα ψαρια μας φιλε μου.Ας δουμε λοιπον τι θα γινει. Το ενα με το OODINEX και το αλλο χωρις.. Μακαρι να γινουν καλα κ τα 2!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Απριλίου 2012 #31 Share 22 Απριλίου 2012 Αφου βλεπεις οτι με τη χρηση του φαρμακου το ψαρι χειροτερεψε,αλλα και αλλο που δεν ειχε προβλημα την ακουσε,γιατι το συνεχιζεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 22 Απριλίου 2012 #32 Share 22 Απριλίου 2012 Πάρασιτο τελικά έχειςς Link to comment Share on other sites More sharing options...
duckster_53 22 Απριλίου 2012 Author #33 Share 22 Απριλίου 2012 πως θα καταλαβω αν εχει παρασιτο?αρα μεχρι αυριο η θεραπεια και τελος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 22 Απριλίου 2012 #34 Share 22 Απριλίου 2012 Έχει τίποτα στα βράνχια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
duckster_53 22 Απριλίου 2012 Author #35 Share 22 Απριλίου 2012 δεν φαινεται κατι να εχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 22 Απριλίου 2012 #36 Share 22 Απριλίου 2012 Εγω είχα κάνει θεραπεία με metroplex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Απριλίου 2012 #37 Share 22 Απριλίου 2012 Εγω είχα κάνει θεραπεία με metroplex. Μανο πως ειναι τα δικα σου ζωντανα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 22 Απριλίου 2012 #38 Share 22 Απριλίου 2012 Φίλε Στρατο εγω τα πήγα στον Θανάση να τους κάνει θεραπεία γιατι ήταν πάρα πολύ άσχημα. Τα ψάρια τα είδε και ο Φώτης και κατι τέτοιο δεν είχαν ξανά δει! Ήταν κατι σαν μαστηγια στα ματιά στα βρανχια και είχαν και θωλα ματιά. Το λάθος έγινε οτι έβαλα ένα ψάρι μέσα που τα είχε αυτα και δεν τα είχα δει και μου κολίσαν ολα. Εμένα δεν έκανε τίποτα δουλειά γιαυτο τα πήγα στον θανάση για να μείνει το ενυδρείο χωρίς ξένειστη. Οι τιμές είναι πολύ καλές το ίδιο και τα κόραλία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
duckster_53 22 Απριλίου 2012 Author #39 Share 22 Απριλίου 2012 παιδια εγω απο δω και περα τι κανω?σκιμμερ και uv απο αυριο κανονικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 22 Απριλίου 2012 #40 Share 22 Απριλίου 2012 Εγω προσωπικά στην θέση σου την uv δεν θα την έκλεινα γιατι αποστηρονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 23 Απριλίου 2012 #41 Share 23 Απριλίου 2012 Τωρα δε ξερω τι να κανω.. το τανγκ ειναι medium μεγεθος και το πηρα απο φιλο συνχομπιστα το οποιο το ειχε απο μωρο. Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Αν το ψάρι ήταν από χομπίστα στρωμένο και υγιές όπως λες τότε σίγουρα φταίει το ενυδρείο σου κι οι παραμέτροι του νερού σου. Με τι κρατάς βιολογία στο ενυδρείο σου και τι βιολογία έχει το παιδί που πήρες το blue tang; Κάθε πότε αλλάζεις άνθρακα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 23 Απριλίου 2012 #42 Share 23 Απριλίου 2012 Αν το ψάρι ήταν από χομπίστα στρωμένο και υγιές όπως λες τότε σίγουρα φταίει το ενυδρείο σου κι οι παραμέτροι του νερού σου. Με τι κρατάς βιολογία στο ενυδρείο σου και τι βιολογία έχει το παιδί που πήρες το blue tang; Κάθε πότε αλλάζεις άνθρακα; http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74837 Ανθρακα αλλαζω καθε 15 μερες. Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario 23 Απριλίου 2012 #43 Share 23 Απριλίου 2012 Φίλε μου καλησπέρα και από μένα μια αναφορά θα σε κάνω!! Το Oodinex είναι άψογο σαν φάρμακο και reef safe και χάρης αυτού έχω σώσει κάποια ψαράκια μου… Είναι απόλυτα reef safe και για πολύ καιρό το έριχνα άφοβα στο ενυδρείο μου χωρίς να επηρεάσει τπτ… Αργότερα απλά έκανα μια καραντίνα για γρηγορότερα αποτελέσματα… Link to comment Share on other sites More sharing options...
duckster_53 28 Απριλίου 2012 Author #44 Share 28 Απριλίου 2012 καλησπερα παιδια τελικα το blue tang συνηλθε και ειναι μια χαρα.και γενικα τα πραγματα στο ενυδρειο μου παν μια χαρα πλεον Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 28 Απριλίου 2012 #45 Share 28 Απριλίου 2012 Μπράβο και σου ευχομαι να μην ξανά έχεις τέτοια αναστάτωση στο ενυδρείο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 28 Απριλίου 2012 #46 Share 28 Απριλίου 2012 Μπραβο φιλε μου πολυ χαιρομαι.!! Εμενα εκει που ετρωγε σαν τρελλο και ηταν φουλ στο ικ ακομα και στα ματια, ξαφνικα πηγε κρυφτηκε μεσα στη φωλια του και δεν εβγαινε για 3 μερες ουτε για φαι.. παει λεω.. το εχασα το ψαρι,και ειχα αγωνια να δω πως παει το δικο σου με το φαρμακο. Καθως παρητηρω το ενυδρειο βλεπω το ψαρι μεσα στη φωλια ξαπλωμενο κ η γαριδα cleaner απο πανω του να τον ξυνει!! Αυτο γινοταν συνεχομενα επι 3 μερες!!! Απο εχθες το ψαρι βγηκε απο την φωλια με 60% λιγοτερο ικ,τρωει μανιοδως σε φαση που παρακαλαει για φαι και τον βλεπω μερα με την ημερα καλυτερα! Μακαρι να το ξεπερασει και μενα!! Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος