Jump to content

Προβλημα Με Blue Tang

duckster_53

Recommended Posts

γειας παιδια θα ηθελα την βοηθησας,πριν λιγο γυρισα στο σπιτι και βρηκα ψοφιο το Zebrasoma Veliferum και παρατηρησα και το blue tang να αναπνει γρηγορα και εχει γινει ασπρο(αλλα τρωει κανονικα)τι μπορει να εχει γινει?

Δε ξέρω από τι ψόφισε το Veliferum, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα αναπτύξεις αμμωνία που μπορεί να σου σκοτώσει το blue tang αλλά κι άλλα ψάρια που πιθανόν έχεις..

Κάνε αλλαγή νερού άμεσα!

βαλε φωτο για να σε βοηθησουν τα παιδια καλυτερα

Συνέβη κάτι στο ενυδρείο σου? Κάποια διακοπή ρεύματος .πέθανε κάτι μέσα και δεν το είδες ?

δεν υπηρξε διακοπη ρευματος,απλα περιπου πριν μια εβδαμαδα μου ειχε ανεβει στα ξαφνικα η πυκνοτητα.σημερα που ειδα το blue tang εχει επανελθει το χρωμα του απλα συνεχιζει να αναπνεει γρηγορα

Μήπως και παλι αντιμετωπιζεις προβλημα με την αλατοτητα; Οσο ανεβενει η αλατοτητα το μειώνονται τα επίπεδα οξυγόνου. Βάλε και έναν κυκλοφορητή να αναδευει την επιφάνεια .

Sent from my iPhone using Tapatalk

σε ενα πετ σοπ που πηγα μου ειπαν οτι το Zebrasoma Veliferum και blue tang ειχαν σκουλικι γι΄αυτο αναπνει γρηγορα.μου εδωσε να κανω θεραπεια

σε ενα πετ σοπ που πηγα μου ειπαν οτι το Zebrasoma Veliferum και blue tang ειχαν σκουλικι γι΄αυτο αναπνει γρηγορα.μου εδωσε να κανω θεραπεια

Προφανως θα εννοουσε καποιο παρασιτο στα βραγχια.Πως εκανε τη διαγνωση;Ειδε τα ψαρια;

Τι φαρμακο σου εδωσε για θεραπεια;

δεν ειδε τα ψαρια του ειπα τα συμπτωματα και το φαρμακο λεγεται oodinex το εβαλα στο ενυδρειο και πρασινησε ολο το νερο, μου ειπε να κλεισω κ το σκιμερ την uv. και να μην τα ταισω και να αναψω φωτα για μερα, το blue tang εχει συμπεριφορα μεθης, ενα damsel απο εχθες που εβαλα το φαρμακο ειναι ετοιμο να ψοφησει. επισεις το blue tang εχει γινει κατασπρο.

ελπιζω να διαβασες σωστα τις οδηγιες του φαρμακου το οποιο ειναι αντιβιωτικο ευρεως φασματος.

προσωπικα δεν θα το εριχνα μεσα στο ενυδρειο αλλα στην καραντινα μαζι με το ψαρι.

ExtendedProductInformation_oodinex.pdf

μου ειπε ειναι το μονο φαρμακο που μπορω να ριξω μεσα που δεν θα μου επιρεασει τα κοραλια και το νερο.δυστηχως δεν εχω καραντινα.

αφου την αρχισες τωρα....πρειπει να την ολοκληρωσεις κιολας.

ελπιζω να σου ειπε να αφαιρεσεις και τον ενεργο ανθρακα μαζι με τα αλλα ε..?

στο τελος της θεραπειας θα βαλεις ενεργο ανθρακα για μια δυο μερες να τραβηξει το φαρμακο,θα τον πεταξεις στη συνεχεια και θα ξαναβαλεις οπως ακριβως φανταζομαι κανεις τη ρουτινα σου.

ανθρακα ειχα και τον εβγαλα 2 μερες πρωτου βαλω το φαρμακο γτ τον ειχα 1 μηνα. τον ανθρακα τον βαζω ενα μηνα, ενα μηνα δεν εχω και παει λεγοντας μηνα παρα μηνα. 3 μερες ειναι η θεραπεια και αν δεν εχω δει αποτελεσμα μου ειπε να την συνεχισω ως κ 12 μερες. το ενυδρειο μου εχει γινει πρασινο και τα ψαρια μου ειναι ολα αναστατωμενα μερικα στην επιφανεια και μερικα κατω, ενω πριν το μονο που ειχε προβλημα ηταν το blue tang που ανεπνεε γρηγορα και τον Zebrasoma Veliferum που πεθανε.

Φιλε duckster_53,

Αν καταλαβα καλα ξερω απο ποιο μαγαζι πηρες το φαρμακο και ποιος σου το πουλησε.

Ημερομηνια ληξης ειδες?

Πηγα και εγω πριν 10 μερες απο το εν λογω καταστημα γιατι και μενα το blue tang μου εβγαλε Ick,και ηθελε να μου πουλησει το συγκεκριμενο φαρμακο (ESHA OODINEX) και φυσικα μου ειπε τα ιδια πραγματα με σενα.

Εννοειτε πως δεν αγορασα το φαρμακο και ας ελεγε οτι ειναι reef safe.

Ταιζω το ψαρι μου εδω και μια εβδομαδα με ποικιλα τροφων ποτισμενα σε σκορδοζουμο και βιταμινες,και απο χθες αρχισα μια μικρη διαφορα προς το καλυτερο.

Φαρμακα στο ενυδρειο δεν ξαναριχνω ποτε. Γιατι αν ειναι το ζωντανο να φυγει,θα φυγει ειτε βαλεις φαρμακο ειτε οχι.

Αν εχει τελειωσει η θεραπεια των 3 ημερων θα σου προτεινα να κανεις μια καλη αλλαγη νερου χωρις να στρεσσαρεις το ψαρι,να βαλεις ανθρακα για 2-3 μερες και μετα να τον αλλαξεις και συνεχεις μετα κανονικα τις ρουτινες σου.

Ταιζε το ψαρι με ποικιλια τροφων (σπιρουλινα κτλ.)ποτισμενα σε σκορδο και βιταμινες ανα 2 μερες και περιμενε...

Ελπιζω να μην χασεις κανενα κοραλι απο την χρηση του φαρμακου.

Το ψαρι αν ειναι να ζησει θα ζησει.Η φυση παντα ξερει τι κανει.

τι βιταμινες χρησιμοποιης για να παρω και εγω? και εγω τα ταισα μια φορα με σκορδοζουμο και μετα απο λιγες μερες το εχασα, το σκορδοζουμο το εφτιαξα εγω.

η θεραπεια ειναι για 3ς μερες, εγω την εκανα 2, μπορω να την σταματησω και να κανω αλλαγη αμεσως και να βαλω ανθρακα?

Δεν εχω φτιαξει ποτε μονος μου σκορδο,δεν μπαινω στην διαδικασια διοτι υπαρχει ετοιμο στην αγορα,χρησιμοποιω της Seachem Garlic Guard και βιταμινες παλι Seachem Vitality.

Γνωμη μου ειναι γενικα να μην βαζουμε φαρμακα στο νερο,διοτι ποτε τα ψαρια στη θαλασσα δεν ειδαν το νερο πρασινο και γεματο χημεια.

Ναι εμενα γνωμη μου ειναι να το σταματησεις και να κανεις αλλαγη νερου και να βαλεις ανθρακα,ας μας πουν ομως και οι εμπειροτεροι αν γινετε να διακοπει η θεραπεια στη μεση,διοτι εγω δεν γνωριζω και πολλα με τα φαρμακα.

σε ευχαριστω πολυ παντως, ξερεις καποιο παιδι μηπως στην θεσσαλονικη να πουλαει αραγωνιτη γτ εχω ενα ενυδρειο 80 λιτρα και σκεφτομαι να το στησω καραντινα αμα ειναι.

Προφανως αναφερεσε σε ζωντανο αραγωνιτη,αλλα δυστηχως δεν ξερω κατι..

αφου την αρχισες την θεραπεια,τουλαχιστον τελειωσε την.αυτη ειναι η γνωμη μου.

τοτε θα δωσω και αυριο αμα ειναι γιατι ετσι και αλλιως δεν εχω ανθρακα και σημερα ειναι ολα κλειστα. θα παρω αυριο που θα τελειωσει η θεραπεια τοτε και ο θεος βοηθος.

Μιας και αναφερομαστε εδω σε προβλημα blue tang , θα ηθελα να ρωτησω τους εμπειροτερους, σε blue tang με Ιck θα βοηθουσε μπανακι σε γλυκο νερο ?? Μου το εχουν προτεινει αλλα δε ξερω το φοβαμαι.. και οταν λενε γλυκο νερο δηλ? Οσμωσης; βρυσης? Ή εμφιαλομενο? Και αν ναι για ποση ωρα;

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2

Έγινε επεξεργασία - Johnlaz

Καλησπέρα το μπάνιο σε γλυκο νερό θα το πρότεινα μόνο από έμπειρους χομπίστες,θα αναφερθούμε αναλυτικά για τις οδηγιες χρήσης του σε άρθρο σύντομα.Το συγκεκριμένο ψάρι είναι πολύ φιλάσθενο και παρουσιάζει συμπτώματα ick ,προσωπικά στο δικό μου ύφαλο το ψαρι συνεχώς είχε λευκά σημάδια μετα απο καθε αλλαγή νερού.Καποια στιγμή οταν το ψ'αρι εγκλιματίστηκε πλήρως και η διατροφή του εμπλουτίστηκε δε ξαναπαρουσίασε σημάδια.

Δηλ εμενα που ειναι 6 μερες ετσι θα μου προτεινες να το κανω? Και με ποιο τροπο?

Σιγουρα θα ειναι ενα πολυ καλο αρθρο αλλα μεχρι να γινει ειναι το θεμα τι κανουμε..

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...