klaz 22 Απριλίου 2012 #26 Share 22 Απριλίου 2012 γιατι να τα κλαψουμε φιλε μου?φυτα δεν ειναι και αυτα?αυτα δεν εχουν απαιτησεις? δηλαδη τα ενυδρεια με αφρικανες δεν μπορουνε να εχουνε φως?τι ειναι,νυχτεριδες? απο αλλαγες νερου πως ειμαστε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 22 Απριλίου 2012 #27 Share 22 Απριλίου 2012 Μην επιμένεις σου λέω... ΆΛλο το φυτεμένο με τους προβολέις άλλο το αφρικάνικο.... Δηλαδή θέλεις να πεις ότι βάζουν όλοι ταμπλέτες στις βαλισνέριες;;;;; Νιτρικά >20 αλλαγές 20% κάθε 7 μέρες. Κάτι άλλο φταίει αλλά τι;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Απριλίου 2012 #28 Share 22 Απριλίου 2012 δεν υπαρχουν αλλα δεδομενα να ψαξουμε.ουτε καποιο κρυφο μυστικο.οι βαλισνεριες ναι μεν ειναι ευκολες,αλλα και αυτες χρειαζονται καποια βασικα πραγματα. σωστο φως σε δυναμη και φασμα. σωστη λιπανση σωστες αλλαγες νερου.τουλαχιστον το 30% εβδομαδιαιως. συναρτηση ολων των παραπανων σημαινει,οτι ποτε σου δεν θα ποσταρες για προβλημα σχετικο μαζι τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 22 Απριλίου 2012 #29 Share 22 Απριλίου 2012 Ωραία με βάση τα παραπάνω λοιπόν που είναι το πρόβλημα στο συγκεκριμπένο ενυδρείο μου; Βέβαια, όταν λες αλλαγές νερού 30% αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που χρειάζονται τα ψάρια Ιπ.χ. δεν πρέπει - σύμφωνα με τα γραφόμενα στα προφιλ ψαριών juidochromis kai ocellatus- να γίνονται τόσο μεγάλες αλλαγές νερού... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Απριλίου 2012 #30 Share 22 Απριλίου 2012 δοκιμαστικα,βαλε μια ταμπλετα σε ριζικο και παραλληλα ριξε λιγο καλιο.το καλιο δινει το εντονο πρασινο χρωμα στα φυτα.σιγουρα υπαρχει ελλειψη βασικων συστατικων στα φυτα σου.οτι και αλλο και να πω θα ειναι μαντικη τεχνη.δεν ειμαι παρων.δεν υπαρχει ομως και κατι αλλο να προτεινω.οι λυσεις ειναι πολυ συγκεκριμενες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 22 Απριλίου 2012 #31 Share 22 Απριλίου 2012 Ok Θα το δοκιμάσω Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 22 Απριλίου 2012 #32 Share 22 Απριλίου 2012 Ολα τα φυτα χρειαζονται φροντιδα φιλε μου.Απλα αλλα χρειαζονται φωτα,λιπασματα,CO2,υποστρωμα και πολυ πολυ χρονο και αλλα που και που κανα υγρο λιπασμα. Ακομα και το κακτακι που εχω στο παραθυρο του ριχνω καμια σταγονα νερο που και που. Συμφωνω με τον κωστα.Ριξε καλιο.Μαλλον αυτο φταιει.Ισως και πολυ πολυ λιγο σιδηρο να βοηθουσε.Αν δε θες να ριξεις ζουμια βαλε μια ταμπλετα κοντα στις ριζες. Αυτο το "γενικο" λιπασμα που πηρες μπορεις να μου πεις ποιο ειναι;Υγρο ή ταμπλετα; Για αλλαγες νερου δε ξερω καθοτι δεν εχω ασχοληθει με κιχλιδες. Ελπιζω να πανε καλα τα φυτα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Απριλίου 2012 #33 Share 23 Απριλίου 2012 Αυτό που λέει ο Κώστας είναι σωστό. Αλλά αν το κόψιμο γίνει "καθαρά" με ένα ψαλίδι οι πιθανότητες να μην έχουμε πρόβλημα αυξάνονται. Επειδή μάλλον έγινε μια παρεξήγηση όταν λέω καθαρά εννοώ ότι κόβουμε με ένα ψαλίδι σχετικά κοφτερό για να μην δημιουργήσουμε πληγές στα φύλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 23 Απριλίου 2012 #34 Share 23 Απριλίου 2012 Παιδια είχα 2 χρόνια φουλ φυτεμένο με πολλά φωτα μπουκάλα και προγραμμα λιπανσης Sachem για αυτό παραξενεύομαι. Τ θέμα είναι ότι πετάει νέα φύλλα αλλά αυτά σύντομα γινονται καφε άλλα κόβονται και άλλα λιώνουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 23 Απριλίου 2012 #35 Share 23 Απριλίου 2012 Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με αυτό που αναφέρει ο zairisjim σε ενυδρείο Malawi...απλά λιώνουν..... :bigemo_harabe_net-111: Ρίχνω και Flourish excel αλλά καμία διαφορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 23 Απριλίου 2012 Author #36 Share 23 Απριλίου 2012 Σημερα επιτελους ηρθαν οι βαλισνεριες... 4 μικρες ριζουλες γυρω στα 6-7 εκ. η μια! Δυστυχως λογω του πολυ ταξιδιου μερικα φυλλα κοπηκαν γδαρθηκαν κτλ. Τι να κανω για να τα κανω ν συνελθουν?? Να κοψω τα τραυματισμενα φυλλα αν για πχ. [η μια απο αυτες βρισκεται σε αυτη τη κατασταση] δεν εχει καθολου φυλλα και ειναι η ριζουλα και ο κορμος θα μπορεσει να συνελθει και να μεγαλωσουν τα φυλλα?? Να ευχαριστησω τον nick_dark που μου τις εστειλε [ενοειται πως δεν φταιει αυτος για την κατασταση τους αλλα το τχδρμιο]. Καμια ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 23 Απριλίου 2012 #37 Share 23 Απριλίου 2012 (edited) Ελα ρε Αννα τι ευχαριστας τωρα.... ....... Ηρθαν σε τοσο χαλια κατασταση??? Μ' αρεσει που σου εβαλα και τις "καλες" τις ριζες........... Αλλη φορα θα παω πιο ενημερωμενος στο ταχυδρομειο, και δεν θα βαζω νερο στη σακουλα..... Μακαρι να συνελθουν, τι αλλο να πω......... Δε βαζεις καμια φωτο να δουμε?? Παντως μου φαινεται πως θα σου στειλω κι αλλες αν θες ( ) γτ βλεπω οτι τα μουλτις τις εχουν κλαδεψει πολυ γερα,............. Έγινε επεξεργασία 23 Απριλίου 2012 - nick_dark Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 23 Απριλίου 2012 #38 Share 23 Απριλίου 2012 Tα πολυ χαλια φυλλα κοψτα αν θες χαμηλα που θα ειναι σε καλυτερη κατασταση αλλιως βγαλτα τελειως.Αν εχει δυνατες ριζες συντομα θα πεταξει καινουρια.Μην ανυσηχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 23 Απριλίου 2012 Author #39 Share 23 Απριλίου 2012 χαχαχαχαχα Νικο απο το πανω κατω σε φορτηγα δεξια αριστερα ηταν φυσικο να γινει αυτο! Ευελπιστω να μεγαλωσουν!!!!!! Η ριζουλες ειναι μια χαρα τα φυλλαρακια την εκαναν! Ελειψα μια [1] ωρα απο το σπιτι και οταν γυρισα [στραβη πειτε με.... πειτε οτι εχω παραισθησεις] ειδα το πιο μεγαλο απο ολες τις βαλισεριες να εχει μεγαλωσει ακοοοοομα πιο πολυ!!! Ειναι δυνατον?????? Ευχαριστω πολυ Πανο για τις συμβουλες σου!! Εχω ηδη κοψει τα εντελως χαλια φυλλαρακια και θα παρακολουθω την κατασταση τους!!!! Μαλλον εχουν ελπιδες!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 24 Απριλίου 2012 Author #40 Share 24 Απριλίου 2012 (edited) Εδω εχω τις βαλισνεριες...! Σημερα μετα απο 4 μερες ταξιδιου τις ''κοιταξε'' το φως της λαμπας και ζωντανεψανε λιγακι! Ακουω τροπους συντηρησης! Έγινε επεξεργασία 24 Απριλίου 2012 - anna-sushi Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Απριλίου 2012 #41 Share 24 Απριλίου 2012 (edited) αν δεν αλλαξεις χαλικι αννα μου δεν θα μπορεσεις να κρατησεις ζωντανα φυτα.ειναι παρα πολυ χοντροκοκο. ΥΓ. ασε που φαινεται πολυ κιτς και εντελως ψευτικο και το γεγονος πως ειναι βαμμενο το κανει ισως και επικυνδινο. Έγινε επεξεργασία 24 Απριλίου 2012 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 24 Απριλίου 2012 Author #42 Share 24 Απριλίου 2012 Κωστη το ξερω... ψαχνω συνεχως στα πετ σοπ... ολα μα οοοοοοοοοολα αυτα που πουλανε ειναι χρωματιστα...! Πραγματικα αν μπορουσα να παρω κατι πιο φυσικο θα το επαιρνα αλλα τα πετ δεσμευουν πολυ τις επιλογες μου.. Τοσο χοντροκοκο ειναι? Μηπως σου φαινεται ετσι? Ειναι αρκετα ψιλο!!!!!! Πφφφφφ ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Απριλίου 2012 #43 Share 24 Απριλίου 2012 στα σιγουρα σου λεω πως ειναι ακαταλληλο για ζωντανα φυτα. απο την αλλη απο οτι βλεπω τις βαλισνεριες,να θεωρεις στην ουσια πως δεν εχουν φυλλα αφου ολα δειχνουν ετοιμα να αποκολληθουνε. αλλαξε χαλικι,δωστους σωστο φως και ελαχιστη λιπανση και αστα στην ησυχια τους.θα παρουν τα πανω τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 24 Απριλίου 2012 #44 Share 24 Απριλίου 2012 Για άμμο και χαλίκι φυσικά μια βόλτα στην Pangea στη Θέρμη απέναντι από το Ελληνικό κολλέγιο θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω. Έχει απίστευτη ποικιλία από χαλίκια άμμο και πέτρες (άσε που το εργοστάσιο στον Αγ. Βασίλιο είναι φίνο) Επίσης μια ματιά στο www.petcumulus.gr θα σε οδηγήσει στη σωστή επιλογή Link to comment Share on other sites More sharing options...
draculas 26 Απριλίου 2012 #45 Share 26 Απριλίου 2012 Για άμμο και χαλίκι φυσικά μια βόλτα στην Pangea στη Θέρμη απέναντι από το Ελληνικό κολλέγιο θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω. Έχει απίστευτη ποικιλία από χαλίκια άμμο και πέτρες (άσε που το εργοστάσιο στον Αγ. Βασίλιο είναι φίνο) Επίσης μια ματιά στο www.petcumulus.gr θα σε οδηγήσει στη σωστή επιλογή Ψιλοάσχετη ερώτηση... περί χαλικιού. Στην Pangea, αν κατάλαβα καλά, έχει δηλαδή άμμους, χαλίκια, πέτρες βασάλτη και τέτοια χρήσιμα πραματάκια? Είναι ελεύθερα για ενυδρειακή χρήση(όσον αφορά την χημική τους επεξεργασία) ή να μην το διακινδυνεύσω? Ο άγιος βασίλιος που είναι(στην Καισαρεία?!) και τι είδους εργοστάσιο είναι αυτό?? Απλά επειδή μένω Θεσσαλονίκη προς το παρόν και δεν τα ξέρω όλα τα λημέρια, λίγη βοήθεια θα ήταν σωτήρια για το ψαροντεκορασιόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 26 Απριλίου 2012 #46 Share 26 Απριλίου 2012 Στην pangea μπορείς να βρεις ότι πέτρες και άμμο θέλεις. Μια περιήγηση στο site wwww.pangea.gr θα σε κατατοπίσει. Παρεπιμπόντως μόλις σήμερα αγόρασα καταπληκτικούς σχιστόλιθους και μαύρη άμμο για το Ταγκανικοενυδρείο μου. Οσον αφορά το που ακριβώς είναι, είναι στο 27ο χλμ παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Καβάλας. Εγώ ανέβηκα Πανόραμα, και κατέβηκα απο το δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου και μετά από 3 χλμ από τη διασταύρωση το βρήκα. Οι πέτρες φυσικά είναι ακίνδυνες για το ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 26 Απριλίου 2012 #47 Share 26 Απριλίου 2012 Βρες και παρε βασαλτη.Μαυρο ψιλοκκο ειναι.Καλο το Pangea,απο εκει πηρα βασαλτη παλια αλλα ειναι ασχετοι.Δυστηχως.Προσεχε λοιπον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 26 Απριλίου 2012 #48 Share 26 Απριλίου 2012 Το Pangea δεν έχει δουλειά να ξέρει για ενυδρεία. Απλά πουλάνε πέτρες και χαλίκια.Πρώτα διαβάζουμε καλά αποφασίζουμε και απλά ψωνίζουμε από εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
draculas 26 Απριλίου 2012 #49 Share 26 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για όλες τις λεπτομέρειες, κατάλαβα ακριβώς που είναι! Φαίνεται όμορφο μέρος και φεγγαρόπετρες και λάβες και απ'όλα έχει! Θα πάω μια βόλτα(αφού μελετήσω πρώτα) κι ελπίζω κι από τιμές να μην απογοητευτώ... Κυρίως με καίει να μην ανεβάζουν σκληρότητες τα υλικά γιατί τα θέλω για αμαζονιακό. Άννα ένα σωρό πετ σοπ έχει η πόλη, πως δεν βρίσκεις τίποτα ποτέ?! ψάξε στον χρυσό οδηγό για πετ σοπ και βρες όσα είναι κοντά σου και παίρνε τηλέφωνο αν βαριέσαι να τρέχεις στα μαγαζιά κι όποιος έχει ό,τι χρειάζεσαι πήγαινε πάρτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 26 Απριλίου 2012 #50 Share 26 Απριλίου 2012 Oι τιμές είναι χονδρικής. Πχ φεγγαρόπετρες είχα πάρει 2 σακούλες μεγάλες 10 ευρώ και προχτές 20 κιλά σχιστόλιθο 25 ευρώ καο μαύρη άμμο πολύ φτηνή. Όπως είπα και παραπάνω πρέπει να διαβάσεις το τι ακριβώς θέλεις και μετά να πας. Τώρα που είναι ανοιξη είναι και μια ωραία εκδρομούλα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος