Jump to content

Βαλισνεριες Και Πληροφοριες!

B_betta

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους ! Θα παραλαβω σε λιγες μερες μερικες βαλισνεριες και θελω να ξερω καποια πραγματα πρωτιστως για αυτες την φροντιδα το φως που χρειαζονται κτλ. Επειδη εχω ψαξει το ιντερνετ [ελληνικα παντα] δεν εχει καμια πληροφορια της προκοπης που να μπορω να βασιστω! Ενας ενας αν μπορειτε να γραψετε κατι που ισως γνωριζετε για αυτες! Οποιος γνωριζει ας απαντησει επιπλεον στις παρακατω ερωτησεις!

~ Ποσες ωρες θελουν φως? [7 ωριτσες ειναι καλα?]

~ Εαν παραψηλωσουν γινεται να κλαδευτουν?

~ Μπορω εαν κοψω κανενα φυλλαρακι απο αυτες να το μεταφυτεψω και να γινει και αλλο φυτο? Υπαρχει κανενας αλλος τροπος να πολλαπλασιαστουν?

Ευχαριστω πολυ!

• Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλησπερα σε ολους ! Θα παραλαβω σε λιγες μερες μερικες βαλισνεριες και θελω να ξερω καποια πραγματα πρωτιστως για αυτες την φροντιδα το φως που χρειαζονται κτλ. Επειδη εχω ψαξει το ιντερνετ [ελληνικα παντα] δεν εχει καμια πληροφορια της προκοπης που να μπορω να βασιστω! Ενας ενας αν μπορειτε να γραψετε κατι που ισως γνωριζετε για αυτες! Οποιος γνωριζει ας απαντησει επιπλεον στις παρακατω ερωτησεις!

~ Ποσες ωρες θελουν φως? [7 ωριτσες ειναι καλα?]8-10 ειναι καλα

~ Εαν παραψηλωσουν γινεται να κλαδευτουν?και βεβαια.καλο θα ειναι παντως να κλαδευονται απο χαμηλα.

~ Μπορω εαν κοψω κανενα φυλλαρακι απο αυτες να το μεταφυτεψω και να γινει και αλλο φυτο? Υπαρχει κανενας αλλος τροπος να πολλαπλασιαστουν?οχι αυτο δεν γινεται.βγαζουν απο μονες τους νεα φυτα-δρομεις,μην ανυσηχεις γιαυτο.

Ευχαριστω πολυ!

Ευχαριστω παρα πολυ κωστη για την αμεση απαντηση!!! Οταν λες να κλαδευονται χαμηλα τι ενοεις?? Να κλαδευονται πολυ ως χαμηλα ?

πολλες φορες εχει παρατηρηθει πως αν την κοψουμε ψηλα σχετικα το υπολοιπο δεν τα παει και πολυ καλα.γενικα ειναι πολυ ανθεκτικο φυτο.προχωρα αννα.

Δεν ειναι καθολου απαιτητικο φυτο.Οταν ειχα τις εκοβα σε οποιο σημειο ηθελα.Ψηλα χαμηλα το ιδιο ειναι (στο δικο μου ενυδρειο ετσι;).

Πιαναν τη μιση επιφανεια του ενυδρειου τα ατιμα.Πετανε δρομεις.Οταν δεις καποιο μικρο να πετιεται απο το χαλικι μη κοψεις τον συνδεσμο που το κραταει απο το μεγαλυτερο.Απο εκει τρεφεται στις αρχες.

Οταν μεγαλωσει αρκετα αν θες το μεταφερεις σε αλλη θεση.

Χαιρομαι που εκανα σωστη επιλογη φυτου ! Προβλεπω οτι θα πεσει πολυ κλαδεμα στο μελλον!! Πανο ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!!!

2 ακομα ερωτησουλες! Επειδη τις βλεπω να αργουν [2 μερες ταξιδευουν σε φακελο ταχυδρομειου μεσα σε σακουλιτσα με νερακι] θα παθουν τιποτα χωρις φως? Μεχρι ποσο μπορει να αντεξει εκει μεσα [αρχιζω και αγχωνομαι :unsure: ]. Στο ενα ενυδρειακι εχω χοντρο χαλικι [κοτρωνιτσες ισα με το κουκουτσι της ελιας :P ] θα μπορεσει να πιασει σε εκεινο ή μονο στο ψιλο χαλικι?

Το χαλικι αν μπορεις να το αλλαξεις καντο.Θα πιασουν αλλα θα δυσκολευτουν αρκετα πιστευω.Λαβα εχεις για χαλικι;Μπεζ-καφε ειναι;

Με τη μεταφορα δε νομιζω με 2 μερες να χεις προβλημα λογω του συγκεκριμενου φυτου.Αν ηταν αλλο κλαφτα.Τωρα το οτι εχει λες νερο μεσα στο σακουλακι δε μου πολυ αρεσει.Οταν μεταφερουμε φυτα δε βαζουμε μεσα νερο γιατι τραυματιζονται.

Οπως ειπα παντως μιλαμε για ενα αρκετα ανθεκτικο φυτο αρα....................................περιμενε και θα δεις.

Πιάνει και στο χοντρό χαλίκι, μην το φοβάσαι. Μόλις το φυτέψεις περίμενε κάποιες μέρες να εγκλιματιστεί και μετά θα το δεις να πετάει νέα φύλλα.

Το νερακι το βαλαμε για να ''διατηρηθουν'' αλλα που να ξεραμε......ελπιζω να πιασει και στο χοντρο χαλικι γιατι τα προοριζα μονο στο ενα ενυδρειο με το ψιλο οποτε δοκιμαζω και βλεπω! Ευχαροστω πολυυ! Ελπιζω να ερθουν μεχρι αυριο....

Αύριο είναι Κυριακή, οπότε στο ταχυδρομείο από Δευτέρα!!

πολλες φορες εχει παρατηρηθει πως αν την κοψουμε ψηλα σχετικα το υπολοιπο δεν τα παει και πολυ καλα.γενικα ειναι πολυ ανθεκτικο φυτο.προχωρα αννα.

Αυτό που λέει ο Κώστας είναι σωστό. Αλλά αν το κόψιμο γίνει "καθαρά" με ένα ψαλίδι οι πιθανότητες να μην έχουμε πρόβλημα αυξάνονται.

Τι διαφορα εχουν τα καθημερινα ψαλιδια με αυτα.?! Με κανονικο ψαλιδακι θα παθει τοσο μεγαλη ζημια? :o

Οταν λες καθαρα?? Δηλαδη υπαρχει και ''ειδικο'' ψαλιδι για φυτα??

το ''καθαρα'' του δημητρη,ηθελε να πει πως δεν χρησιμοποιεις ψαλιδι,αλλα τις κοβεις με το χερι...

Αααααα καταλαβα! Οποτε να υποθεσω πως δεν πρεπει να κοπουν με το χερι αλλα με ψαλιδακι!

οχι βρε αννα μου.το αντιθετο οσο αφορα το κλαδεμα της ψηλα.

Πάντως παρεπιπτόντως, παρότι είναι τόσο ανθεκτικά φυτά δεν μπορώ να τα στεριώσω στο Ταγκανικα μου. Τι να φταίει; Υπόστρωμα αραγωνίτη,μαύρη άμμος, θερμοκρασία 26 βαθμοι ph 8 σκληρότητα νορμάλ. ωστόσο λιώνουν γίνονται καφέ και χάνονται. Γιατί άραγε;

Πάντως παρεπιπτόντως, παρότι είναι τόσο ανθεκτικά φυτά δεν μπορώ να τα στεριώσω στο Ταγκανικα μου. Τι να φταίει; Υπόστρωμα αραγωνίτη,μαύρη άμμος, θερμοκρασία 26 βαθμοι ph 8 σκληρότητα νορμάλ. ωστόσο λιώνουν γίνονται καφέ και χάνονται. Γιατί άραγε;

τι φως εχεις?βαζεις κανα λιπασμα,καμμια ταμπλετα?τι νιτρικα εχεις?

Άμα συζητάμε για φως και λιπασμα αγαπητέ Klaz και για τις βαλισνέριες κλάψτα Χαράλαμπε... Φως 2 λέμπες μαι ψυχρού φωτός μια ροζ 8 ώρες φωτισμός λίπασμα ένα γενικό (μου το έδωσε ο Κωστής από azores). Δεν νομίζω ότι είναι θέμα φωτός ή λιπάσματος πάντως.... Και πάντως στο αφρικάνικο όπως καλά το ξέρεις δεν μπορείς να έχεις πολύ φως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...