Jump to content

Klaz Light Reef

klaz

Recommended Posts

μεγαλη κουβεντα ανοιξε και ακρως ενδιαφερουσα.

εγω να σας ανοιξω την καρδια μου και να πω πως το γεγονος που με εκανε να σκεφτω την αλλαγη του φωτιστικου ειχε να κανει περισσοτερο με την ανανεωση γενικως του εξοπλισμου στο ενυδρειο και προσεγγιση σε νεα τεχνολογια.δεν ηταν τοοοσο απο θεμα οικονομιας γιατι το αποτελεσμα που βλεπετε εχει γινει μονο με 5 ωρες αναμμα τα μεταλλα..!!!!πριν και μετα μονο 2 τ5 αναβουν.

Προσωπικα θεωρω οτι τα Led ειναι ακομα σε αρχικο σταδιο με πολλες παιδικες αρρωστιες .......

Ας κατασταλαξουν τα led (γιατι καθε μηνα βγανει και καινουργιο λεντακι που ανερει το προηγουμενο) με σωστη ψυξη και σωστους φακους (αναλογη γωνια σε αναλογη θεση) και μετα το συζηταμε....

Αν ειχε αγορασει περσι καποιος φωτιστικο led (με τα περσινα δεδομενα) φετος συγκριτικα με τα νεα φωτιστικα led το δικο του φωτιστικο θα αξιζε?

Θα ειχε service απο το μαγαζι που το ειχε παρει (μιας και τωρα φερνει το καινουργιο) ή θα επρεπε να το στειλει στην μαμα εταιρια ... και παει λεγοντας?

Ποιες κατά την γνώμη σου είναι οι παιδικές αρρώστιες;

Τα λεντάκια που βγαίνουν δεν αναιρούν τα προηγούμενα.Βγαίνουν νέα χρώματα(το ίδιο δεν γίνεται και με τις Τ5;) και πιο δυνατά λεντ.Δλδ περισσότερο φωτισμό με λιγότερα W. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή βγήκε πιο αποδοτικό λεντ αυτό που έχεις είναι άχρηστο ή δεν σε καλύπτει!

Σχετικά με την ψύξη και του φακούς τί θέλεις να δείς; Υπάρχουν φακοί με διάφορες γωνιές για να παίξεις και η ψύξη είναι ψύξη....Δουλεύει με διάφορους τρόπους.Πάλι δεν υπάρχει καλός και κακός!Αρκεί να έχει γίνει σωστή σχεδίαση.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος που είχε πάρει φωτιστικό πέρυσι να μην έχει κάλυψη φέτος. Εκτός και αν έκλεισε η εταιρία ή διακόπηκε η συνεργασία! Δλδ αν κάποιος έχει ένα ΑΤΙ ή ένα Geisman και του χαλάσει παλι το ίδιο δεν πρέπει να κάνει....

Έγινε επεξεργασία - Crazy_Beaver

"Τα λεντάκια που βγαίνουν δεν αναιρούν τα προηγούμενα.Βγαίνουν νέα χρώματα(το ίδιο δεν γίνεται και με τις Τ5;) και πιο δυνατά λεντ.Δλδ περισσότερο φωτισμό με λιγότερα W. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή βγήκε πιο αποδοτικό λεντ αυτό που έχεις είναι άχρηστο ή δεν σε καλύπτει!"

crazy οταν βγει ενα νεο χρωμα στις τ5 απλα αλλαζεις μια η 5 λαμπες,στα λεντ οταν βγει ενα νεο χρωμα αλλαζεις ολοκληρο φωτιστικο! :bigemo_harabe_net-64:

εγω θεωρω πως τα λεντ ειναι στη φαση του οτι πληρωσεις παιρνεις!

αν εχεις 1000 ευρω να δωσεις θα παρεις κατι ωραιο,αποδοτικο και κυριως αξιοπιστο!

εαν δεν εχεις ομως 1000 ευρω να διαθεσεις,τοτε ρισκαρεις και αυτα τα 200-400 ευρω που θα βαλεις!

μπορεις να σου βγει μπορει και να μη σου βγει!

και οι 2 φωτισμοι εχουν τα θετικα τους και τα αρνητικα τους,εχουν γινει νομιζω αναλογες συζητησεις.

Έγινε επεξεργασία - mad23

Τα λεντάκια που βγαίνουν δεν αναιρούν τα προηγούμενα.Βγαίνουν νέα χρώματα(το ίδιο δεν γίνεται και με τις Τ5;) και πιο δυνατά λεντ.Δλδ περισσότερο φωτισμό με λιγότερα W. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή βγήκε πιο αποδοτικό λεντ αυτό που έχεις είναι άχρηστο ή δεν σε καλύπτει!

crazy οταν βγει ενα νεο χρωμα στις τ5 απλα αλλαζεις μια η 5 λαμπες,στα λεντ οταν βγει ενα νεο χρωμα αλλαζεις ολοκληρο φωτιστικο! :bigemo_harabe_net-64:

Οχι Μιχαλη.Περιμενεις να βγει απο την εγγυηση,και μετα το ανοιγεις και πραττεις αναλογως.Τωρα αν ξερεις εχει καλως.Αλλιως το πας στην εταιρια και ζητας αυτο που θες.

Αν σου καει δηλαδη ενα λεντακι αχρειστευεται ολο το φωτιστικο;Το πας και στο αλλαζουν.Κατι αντιστοιχο λοιπον.Ετσι πιστευω........

ναι στρατο μου πανω κατω αυτο λεω,αλλα ποιες ειναι οι εταιριες που θα σου αλλαξουν χρωμα στα λεντ και συντομα κιολας για να μην μεινεις χωρις φωτιστικο?ενω με τις τ5 απλα πεταγεσαι σε ενα πετ και αλλαξες ταχυτατα και χρωμα και μια χαλασμενη λαμπα!

και δεν ξερω σε ποιο φωτιστικο λεντ(τουλαχιστον σε αυτα που μπορουμε να εχουμε εμεις εδω στο ουγκαντα) θα καει ενα λεντ και

θα σου εχει δωσει η εταιρια ανταλλακτικο να το αλλαξεις επιτοπου!

αν μιλαμε για το να αλλαξεις χρωμα εγω προσωπικα εχω δει να γινεται αυτο μονο με τον υπεριωνα που εχει φοβερες δυνατοτητες και μπορεις να

παιξεις με το χρωματισμο πιο ανετα και απο τις τ5 αφου απλα κουνας μια μπαρα στον υπολογιστη αλλα.....ο υπεριωνας εχει 1000 ευρω

ολα τα υπολοιπα τα παντρευεσαι!

Λόγο αλλαγής του φωτισμού?

Αλλά νομίζω το Hyperion έχει κ αυτό το πρόγραμμα προσαρμογής έτσι δεν είναι? Ισχύει κ για αλλαγή από μέταλλα Βαγγέλη?

Ναι φυσικά, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα επιλογών.... Στο reef central κανείς δεν έκανε θέμα ότι είχε πρόβλημα με τα κοράλλια, γιατί ακολούθησαν σωστά το πρόγραμμα της προσαρμογής.

Παιδιά, τα λεντ δεν είναι λάμπες!! Δεν καίγεται έτσι καποιο στην σειρά και αν υπάρχει προβλημα, το βρίσκουν στην διαδικασία παραγωγής ενα ελαττωματικό λεντ έχει αλλα χαρακτηριστικά απο τα υπόλοιπα.. Εαν σου καει τίποτα θα φταίει το driver οχι τα λεντ!!

Κάθεστε και κάνετε παιδαριώδεις συζητήσεις για ενα προϊόν το οποίο είναι cree certified και έχει μαθηματικά προσομειομενο φάσμα για αυτήν τη δουλεια δλδ να μεγαλώνει κοράλλια!! Μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα αλλά να καει ενα λεντ cree έτσι χωρίς λόγο απλα δεν υφίσταται..

Να πέσει η απόδοση του μετά απο 3-4 χρόνια δούλεμα στο 100% ναι, αυτό γίνεται..

"Τα λεντάκια που βγαίνουν δεν αναιρούν τα προηγούμενα.Βγαίνουν νέα χρώματα(το ίδιο δεν γίνεται και με τις Τ5;) και πιο δυνατά λεντ.Δλδ περισσότερο φωτισμό με λιγότερα W. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή βγήκε πιο αποδοτικό λεντ αυτό που έχεις είναι άχρηστο ή δεν σε καλύπτει!"

εγω θεωρω πως τα λεντ ειναι στη φαση του οτι πληρωσεις παιρνεις!

αν εχεις 1000 ευρω να δωσεις θα παρεις κατι ωραιο,αποδοτικο και κυριως αξιοπιστο!

εαν δεν εχεις ομως 1000 ευρω να διαθεσεις,τοτε ρισκαρεις και αυτα τα 200-400 ευρω που θα βαλεις!

μπορεις να σου βγει μπορει και να μη σου βγει!

και οι 2 φωτισμοι εχουν τα θετικα τους και τα αρνητικα τους,εχουν γινει νομιζω αναλογες συζητησεις.

Στο Hyperion υπάρχει η δυνατότητα ν αντικατασταθούν led..... είναι με κουμπωτά module

αυτο λεω βαγγελη,οτι στον υπεριωνα γινονται ολα αυτα(αλλαγη χρωματισμου,λεντ)αλλα ο υπεριωνας εχει 1000 ευρω!

jimbit δεν ειπε κανενας οτι δεν μεγαλωνουν τα κοραλια με τα λεντ.

υπαρχουν πολλα πετυχημενα ενυδρεια με λεντ.

εσυ δηλαδη δεν εχεις ακουσει να καιγονται λεντακια?δεν με ενδιαφερει εαν γι'αυτο φταιει το driver η οχι,με νοιαζει που θα εχει καει το λεντ και δεν

θα μπορω να το αντικαταστησω χωρις να μπω στη διαδικασια να κανω το μαστορα η να μεινω χωρις φωτιστικο εβδομαδες για να μου κανει την αλλαγη

η εταιρια!

ξαναλεω οτι δεν αμφισβητει κανενας εαν μπορουν να μεγαλωσουν τα λεντ κοραλια!!!μια χαρα το κανουν και πολυ καλα μαλιστα.

μιλαμε για τη χρηστικοτητα,το ποσο πρακτικα κτλ ειναι!

και μη μου λετε παλι οτι ο υπεριωνας τα κανει ολα αυτα ρε παιδια...το ξερω,γι'αυτο ειπα και πριν οτι τα λεντ ειναι στη φαση του οτι πληρωσεις παιρνεις!!

δινεις 1000αρικο παιρνεις κατι που να αξιζει δινεις 200-400 ευρω παιρνεις ρισκο!

μπορει να σου βγει μπορει και να μη σου βγει και να κλαις τα χρηματα σου!

ξαναλεω ο καθε φωτισμος και φωτιστικο ξεχωριστα και μεμονωμενα εχει τα θετικα του και τα αρνητικα του

αυτο λεω βαγγελη,οτι στον υπεριωνα γινονται ολα αυτα(αλλαγη χρωματισμου,λεντ)αλλα ο υπεριωνας εχει 1000 ευρω!

jimbit δεν ειπε κανενας οτι δεν μεγαλωνουν τα κοραλια με τα λεντ.

υπαρχουν πολλα πετυχημενα ενυδρεια με λεντ.

εσυ δηλαδη δεν εχεις ακουσει να καιγονται λεντακια?δεν με ενδιαφερει εαν γι'αυτο φταιει το driver η οχι,με νοιαζει που θα εχει καει το λεντ και δεν

θα μπορω να το αντικαταστησω χωρις να μπω στη διαδικασια να κανω το μαστορα η να μεινω χωρις φωτιστικο εβδομαδες για να μου κανει την αλλαγη

η εταιρια!

ξαναλεω οτι δεν αμφισβητει κανενας εαν μπορουν να μεγαλωσουν τα λεντ κοραλια!!!μια χαρα το κανουν και πολυ καλα μαλιστα.

μιλαμε για τη χρηστικοτητα,το ποσο πρακτικα κτλ ειναι!

και μη μου λετε παλι οτι ο υπεριωνας τα κανει ολα αυτα ρε παιδια...το ξερω,γι'αυτο ειπα και πριν οτι τα λεντ ειναι στη φαση του οτι πληρωσεις παιρνεις!!

δινεις 1000αρικο παιρνεις κατι που να αξιζει δινεις 200-400 ευρω παιρνεις ρισκο!

μπορει να σου βγει μπορει και να μη σου βγει και να κλαις τα χρηματα σου!

ξαναλεω ο καθε φωτισμος και φωτιστικο ξεχωριστα και μεμονωμενα εχει τα θετικα του και τα αρνητικα του

+1000

Παιδιά, τα λεντ δεν είναι λάμπες!! Δεν καίγεται έτσι καποιο στην σειρά και αν υπάρχει προβλημα, το βρίσκουν στην διαδικασία παραγωγής ενα ελαττωματικό λεντ έχει αλλα χαρακτηριστικά απο τα υπόλοιπα.. Εαν σου καει τίποτα θα φταίει το driver οχι τα λεντ!!

Κάθεστε και κάνετε παιδαριώδεις συζητήσεις για ενα προϊόν το οποίο είναι cree certified και έχει μαθηματικά προσομειομενο φάσμα για αυτήν τη δουλεια δλδ να μεγαλώνει κοράλλια!! Μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα αλλά να καει ενα λεντ cree έτσι χωρίς λόγο απλα δεν υφίσταται..

Να πέσει η απόδοση του μετά απο 3-4 χρόνια δούλεμα στο 100% ναι, αυτό γίνεται..

Ετσι μπορει να φαινεται σε σενα που εισαι μεγαλος.

Εγω που ειμαι πιτσιρικας,ασε να κανω παιδαριωδεις συζητησεις :)

εγω παντως δεν κρυβω οτι εχω μια φοβια οταν αλλαξει το φωτιστικο.κακα τα ψεμματα ακομη και 5 ωρες που αναβουν μονο τα μεταλλα,θα ειναι υπολογισιμα σε χρημα οταν η φιλη μας η δεη κανει πραξη αυτα που ηδη μας εχει πει....

και ολα αυτα σε περιοδο που ακομη δεν εχω καποια σταθερη δουλεια,και η γυναικα και αυτη ειναι ανεργη.

εγω παντως δεν κρυβω οτι εχω μια φοβια οταν αλλαξει το φωτιστικο.κακα τα ψεμματα ακομη και 5 ωρες που αναβουν μονο τα μεταλλα,θα ειναι υπολογισιμα σε χρημα οταν η φιλη μας η δεη κανει πραξη αυτα που ηδη μας εχει πει....

και ολα αυτα σε περιοδο που ακομη δεν εχω καποια σταθερη δουλεια,και η γυναικα και αυτη ειναι ανεργη.

Κι εξω αυτα δεν τα υπολογιζουν καθολου ρε φιλε........................δεν ειναι αδικια;;;;;;;;;;;;;;

εχεις δει πουθενα εσυ δικαιοσυνη...?μιλαω για ολοκληρο τον πλανητη.αστα στρατο.

Βρε βαλτε led να σωθειτε.Οχι απαρετητα το συγκεκριμενο....Φτιαξτε κατι δικο σας και συμφωνα με τα γουστα σας,ετσι και αλλιως απο αυτα θα περασουμε ολοι καποια στιγμη :bigemo_harabe_net-145:

Βρε βαλτε led να σωθειτε.Οχι απαρετητα το συγκεκριμενο....Φτιαξτε κατι δικο σας και συμφωνα με τα γουστα σας,ετσι και αλλιως απο αυτα θα περασουμε ολοι καποια στιγμη :bigemo_harabe_net-145:

Που θα πάει! Δεν θα φτηνίνουν και αυτά τα έρμα?

οσο το σκεφτομαι....μεταλλα και sps εχουν μια ιδιαιτερη ισως και ερωτικη σχεση...

Με ζαλίσατε με τα αλαμπουρνέζικα που κουβεντιάζεται εδώ στην θάλασσα…

Χαχαχαχ….

Κλαζακο…χάρμα οφθαλμών φιλαράκι το ενυδρείο σου….γεμάτος χρώμα ο κήπος σου και μου αρέσει πολύ….

Ελπίζω να καταφέρω να τον δω και από κοντά σύντομα!!!

Με το καλο να ερθεις νικολα.να μην το βλεπεις και κουνημενο και σου χαλασω και τα ματακια..χεχε δεν λεει.

Mobile klaz speaking...

Την επόμενη φορά Κώστα βγάλε 20-30 φωτογραφίες...δεν μπορεί θα βγεί και μια καλή..

Νομιζεις θα εχω κουραγιο να δω 29 κουνημενες;;χαχαχα.αααααα ζουλευω.θα βαλω και εγω ενα γιορτινο αβαταρόπουλο..

Mobile klaz speaking...

εβαλα εγω και το εβγαλες εσυ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...