Jump to content

Klaz Light Reef

klaz

Recommended Posts

τα γαζια ειναι ψιλα........οχι χοντρα.

με δουλευετε κανονικα,και αυτος που ζητησε φωτος ακομη δεν μιλαει.....γιατι??

...

Βάλε καμία φωτο μωρεεεεε!!! Έχω βαρεθεί να βλέπω νερό με βράχια!!! Άιντε!!!

:bigemo_harabe_net-63: Πες ποτε μπορεις να φερω την μηχανη να ερθω να κανουμε πειραματα.. πριν αλλαξεις φωτιστικο...

Έγινε επεξεργασία - Giovanni

γιαννη,οποτε βρεις χρονο φιλε.και μεσα στη βδομαδα.θα μιλησουμε.

Μπραβο Κωστα.εχεις στησει εναν ομορφο υφαλο με μεγαλες προοπτικες.

να ναι καλα να σου προσφερει ατελειωτες ωρες χαλαρωσης.

Κωστα .....αξιος !!!!

Βλεπω αυτα που σου ειπα επιασαν τοπο....

Υ.Γ. Ξανα σκεψου για το φωτιστικο (led) ειναι κριμα να χασεις αυτο που εχεις....

Μετα τα Χρηστουγγενα βαλε 20000 κελβιν μεταλου (κατα προτιμηση arcadia) και το ενυδρειο θα γινει σκετη τρελα

20αρια μεταλλα???

μα θα σταματησω την αναπτυξη σταυρε...

η αληθεια για το νεο φωτιστικο ειναι πως το φοβαμαι μην με βαλει σε μπελαδες αγνωστους.....

τα ευχαριστηρια προς εσενα δεν θα παψουν ποτε να υπαρχουν.οτι εχω φτιαξει ,και μαλιστα πετυχημενο οφειλεται κατα πολυ στην βοηθεια σου φιλε μου.

Σε κυνηγαει ο χρονος για την αναπτυξη των κοραλιων?

Αν δεν το εχεις παρει....αστο καλυτερα!!!

Τι σου εχω πει και εχει βγει λαθος?

η αληθεια ειναι πως δεν πεφτεις εξω μαζι μου.

προκαταβολη εχει δωθει εδω και αρκετες μερες και περιμενω να παραλαβω.

τα μισω τα διλλειματα.

Ομαδα που κερδιζει δεν αλλαζει...

οντως αλλα και προκαταβολη που δινεται......δεν επιστρεφεται.

Όλα καλά θα πάνε!

Πρόσεξε μόνο να κάνεις καλή προσαρμογή.

Μια χαρα ειναι το φωτιστικο που θελεις να παρεις.Και εγω λεντ εχω... Ειναι πιστευω οτι καλυτερο για σκληρα κοραλια

Χωρίς να θέλω να το καλομελετώ το θέμα είναι ότι ναι μεν το συγκεκριμένο φωτιστικό μπορεί να είναι το καλύτερο φωτιστικό σε πολλά θέματα αλλα όταν μιλάμε για sps και σου πηγαίνουν τρένο οποία αλλαγή και να κάνεις ειδικά στον φωτισμό υπάρχει μεγάλη περίπτωση να είναι μηρεο το λάθος! Π.χ όταν παίρνουμε ένα μητρικό κόραλι και το βάζουμε στο ενυδρείο μας κατά μεγάλο ποσοστό δεν αντέχει και για αυτο φταίνε οι παράγοντες που έχει μάθει να συμβίωνει το κόραλι!

το ξερω μανο μου.το ξερω.δεν μπορεις να φανταστεις ποσο δυσκολος ειμαι στο θεμα φωτισμου.ειναι μια φαση-διλλειμα που ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω...

Συμφωνώ με τον Μάνο...δεν νομίζω να υπάρχει φωτισμός για σκληρά κοράλλια πιο ολοκληρωμένος απο τις λάμπες αλογονιδίων μετάλλου...Μετά τον ήλιο είναι απλά ότι πιο δυνατό.Άλλη ανάπτυξη βλέπεις με μέταλλα και άλλη με λέντ.Εγώ βλέπω σημεία και τέρατα στο κλαζοτανκ...βόμβα ανάπτυξης το έχει κάνει...

Για LPS είναι ιδανικός πάντος ο ψυχρός φωτισμός με λεντ.

οντως αλλα και προκαταβολη που δινεται......δεν επιστρεφεται.

Δεν επιστρεφεται αλλα μπορει να αγοραστει κατι αλλο με τα λεφτα αυτα ... :bigemo_harabe_net-134:

Συμφωνώ ότι οι ΜΗ λάμπες είναι πολύ καλές, εφόσον φωτίζουν τα κοράλλια τις ώρες που πρέπει. Απ όσο γνωρίζω όμως όσοι έχουν τέτοιο φωτισμό τον ανάβουν πολύ λιγότερες ώρες για καθαρά οικονομικούς λόγους...... άρα?

Συμφωνώ ότι οι ΜΗ λάμπες είναι πολύ καλές, εφόσον φωτίζουν τα κοράλλια τις ώρες που πρέπει. Απ όσο γνωρίζω όμως όσοι έχουν τέτοιο φωτισμό τον ανάβουν πολύ λιγότερες ώρες για καθαρά οικονομικούς λόγους...... άρα?

Κ άμα χάσει όλα τα κοραλια του? Άρα? Πιο είναι πιο οικονομικό?

Ο άνθρωπος πρέπει να εξελίσσετε....

IMO κανείς από εμάς δεν μπορεί να πει ότι ο ένας φωτισμός είναι καλύτερος από τον άλλο. Είναι απλά διαφορετικοί.

Σε ερασιτεχνικά πειράματα που γίνανε με τα ίδια κοράλλια κάτω από μέταλλα και από λεντ στον ίδιο ενυδρείο ώστε όλοι οι λοιποί παράγοντες να είναι ίδιοι, το αποτέλεσμα ήταν ότι ορισμένα κοράλλια δείχνουν καλύτερα κάτω από τα μέταλλα και άλλα κάτω από τα λεντ. Που και πάλι αυτό δεν λέει κάτι αφού μιλάμε και για κάτι καθαρά υποκειμενικό.

Τώρα για αυτούς που ακόμα δεν είναι σίγουροι για το αν τα λεντ μπορούν να υποστηρίξουν σκληρό ενυδρείο, νομίζω ότι απλά αρνούνται την πραγματικότητα.

Κανείς δεν λέει το αντίθετο.. απλά βλέπουμε το κλαζοενυδρειο να πηγαίνει σφαίρα με τα μέταλλα...

Κ άμα χάσει όλα τα κοραλια του? Άρα? Πιο είναι πιο οικονομικό?

Πως να τα χάσει δηλαδή?

Πως να τα χάσει δηλαδή?

Λόγο αλλαγής του φωτισμού?

Αλλά νομίζω το Hyperion έχει κ αυτό το πρόγραμμα προσαρμογής έτσι δεν είναι? Ισχύει κ για αλλαγή από μέταλλα Βαγγέλη?

Ο άνθρωπος πρέπει να εξελίσσετε....

IMO κανείς από εμάς δεν μπορεί να πει ότι ο ένας φωτισμός είναι καλύτερος από τον άλλο. Είναι απλά διαφορετικοί.

Σε ερασιτεχνικά πειράματα που γίνανε με τα ίδια κοράλλια κάτω από μέταλλα και από λεντ στον ίδιο ενυδρείο ώστε όλοι οι λοιποί παράγοντες να είναι ίδιοι, το αποτέλεσμα ήταν ότι ορισμένα κοράλλια δείχνουν καλύτερα κάτω από τα μέταλλα και άλλα κάτω από τα λεντ. Που και πάλι αυτό δεν λέει κάτι αφού μιλάμε και για κάτι καθαρά υποκειμενικό.

Τώρα για αυτούς που ακόμα δεν είναι σίγουροι για το αν τα λεντ μπορούν να υποστηρίξουν σκληρό ενυδρείο, νομίζω ότι απλά αρνούνται την πραγματικότητα.

Τρελοκαστορα το προβλημα δεν σε αυτους " που ακόμα δεν είναι σίγουροι για το αν τα λεντ μπορούν να υποστηρίξουν σκληρό ενυδρείο, νομίζω ότι απλά αρνούνται την πραγματικότητα" αλλα στις εταιριες που καθε μηνα βγαζουν και καινουργια φωτιστικα (με ψευτοβελτιωσεις ) με αποτελεσμα να μας εχουν περασει για τσεπες με ευρω ή θυματα !!!

Τρελοκαστορα το προβλημα δεν σε αυτους " που ακόμα δεν είναι σίγουροι για το αν τα λεντ μπορούν να υποστηρίξουν σκληρό ενυδρείο, νομίζω ότι απλά αρνούνται την πραγματικότητα" αλλα στις εταιριες που καθε μηνα βγαζουν και καινουργια φωτιστικα (με ψευτοβελτιωσεις ) με αποτελεσμα να μας εχουν περασει για τσεπες με ευρω ή θυματα !!!

Ρε συ, όπως είπες ψευτο-βελτιώσεις έχουν.

Τα λεντ σαν πηγή φωτισμού μπορούν να υποστηρίξουν τα κοράλλια.

Από εκεί και πέρα το πόσο γκατζετιστικο θέλει ο καθένας το φωτιστικό του είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Τέλος για το κόστος για να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα πρέπει να τα βάλεις όλα κάτω, κατανάλωση, κόστος κτήσης, αλλαγές λαμπών, ανάγκη ψύξης...

Προσωπικα θεωρω οτι τα Led ειναι ακομα σε αρχικο σταδιο με πολλες παιδικες αρρωστιες .......

Ας κατασταλαξουν τα led (γιατι καθε μηνα βγανει και καινουργιο λεντακι που ανερει το προηγουμενο) με σωστη ψυξη και σωστους φακους (αναλογη γωνια σε αναλογη θεση) και μετα το συζηταμε....

Αν ειχε αγορασει περσι καποιος φωτιστικο led (με τα περσινα δεδομενα) φετος συγκριτικα με τα νεα φωτιστικα led το δικο του φωτιστικο θα αξιζε?

Θα ειχε service απο το μαγαζι που το ειχε παρει (μιας και τωρα φερνει το καινουργιο) ή θα επρεπε να το στειλει στην μαμα εταιρια ... και παει λεγοντας?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...