Alexpsycho 18 Φεβρουαρίου 2013 #576 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 Τέτοια διαβάζω και αναπολώ τα Bio-pellets...πόσο χειρότερα ήταν πια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Φεβρουαρίου 2013 #577 Share 18 Φεβρουαρίου 2013 greg εγω θα εκανα αλλαγη με το παλιο μου αλατι και αφου ξαναεστρωνε η κατασταση θα ξαναδοκιμαζα καποιο αλλο. νομιζω πως το "εαν δεν εχει χαλασει κατι μη το αλλαζεις-πειραζεις" ειναι απο τους χρυσους κανονες Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 19 Φεβρουαρίου 2013 #578 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 @ mad23 Και εγω το ίδιο θα έκανα και σιγά-σιγα θα το άλλαζα Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 19 Φεβρουαρίου 2013 #579 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Βρε Κlaz αφου το πηγαινες καλα , γιατι σε επιασε τρελα και ξεκινησες τις αλλαγες (φωτιστικο, αλατι, κλπ) ????? Για πες που βρισκεσαι απο Νο3, Po4 ? Ριχνεις βακτηρια ? καθε πότε , ποια και τι ποσοτητα? Αμινοξεα ριχνεις? καθε πότε , ποια και τι ποσοτητα? Τι αλλες αλλαγες εχεις κανει και δεν γνωριζουμε???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Φεβρουαρίου 2013 Author #580 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Καλημερα σταυρε.ανωμαλιες και μπολικες μαλιστα.νιτρικα μη μετρισιμα,φωσφορικα δυστυχως δεν εχω φρεσκο τεστ για να μετρησω.αμινοξεα αυτα που μουνειχες προτεινει 2 καπακια τη βδομαδα.αλλαγες νερου εβδομαδιαιως και βακτηρια εδω και 2 βδομαδες δεν ριχνω απο τοτε που ξαναρχισανε τα κρουσματα.τα ασπρισματα ειναι σε συγκεκριμενες ακρος και η θα χτηπησανε το Ζωο στη μεση και θα αρχιζει να ανεβαινει,η στην βαση και προς τα πανω. Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Φεβρουαρίου 2013 Author #581 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Αλγες κλπ δεν εχω τιποτα.επισης αντιφωσφορο-ανθρακας δεν υπαρχουν εδω και αρκετο καιρο μεσα.αρα εχουμε και λεμε ανωμαλια με το αλατι με το φως και υπηρξε πολυ μεγαλο σκαμπανευασμα του κεχα οταν κλαδευτηκαν 2 μεγαλες αποικιες απο σεριατοπορες.εκει απο 7,8 εκτοξευθηκα στο 13 κεχα και για τουλαχιστον 48 ωρες μεχρι να το καταλαβω και να το διορθωσω.δυστυχως πλεον και λογω εργασιας(ευτυχωσ απο την αλλη)δεν ειμαι απο πανω του. Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 19 Φεβρουαρίου 2013 #582 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Αλγες κλπ δεν εχω τιποτα.επισης αντιφωσφορο-ανθρακας δεν υπαρχουν εδω και αρκετο καιρο μεσα.αρα εχουμε και λεμε ανωμαλια με το αλατι με το φως και υπηρξε πολυ μεγαλο σκαμπανευασμα του κεχα οταν κλαδευτηκαν 2 μεγαλες αποικιες απο σεριατοπορες.εκει απο 7,8 εκτοξευθηκα στο 13 κεχα και για τουλαχιστον 48 ωρες μεχρι να το καταλαβω και να το διορθωσω.δυστυχως πλεον και λογω εργασιας(ευτυχωσ απο την αλλη)δεν ειμαι απο πανω του. Mobile klaz speaking... Το kh Κωστα τα διορθωσες με την μια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 19 Φεβρουαρίου 2013 #583 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Αν έπεσες στα μη μετρήσιμα μην το ψάχνεις άλλο απο εκεί είναι το πρόβλημα...περισσότερο τάισμα και λίγο κατεψυγμένο στην νύχτα αντί για αμινοξέα. Ή θα λειτουργείς το σκίμμερ λιγότερο ή θα ταΐζεις περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 19 Φεβρουαρίου 2013 #584 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Αν έπεσες στα μη μετρήσιμα μην το ψάχνεις άλλο απο εκεί είναι το πρόβλημα...περισσότερο τάισμα και λίγο κατεψυγμένο στην νύχτα αντί για αμινοξέα. Ή θα λειτουργείς το σκίμμερ λιγότερο ή θα ταΐζεις περισσότερο. Διχως βακτηρια τελευταια οπως λεει ο Κωστας να πηγε σε μη μετρησιμες τιμες και με τις ιδιες ρουτινες το βρισκω σχεδον αδυνατον.Φωτισμος-αλατι-kh εκει ειναι μαλλον το προβλημα του κατα την γνωμη μου Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 19 Φεβρουαρίου 2013 #585 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Η λογική λέει όταν ένα ενυδρείο ρολάρει μια χαρά εδώ και χρόνια με ΝΟ3/ΡΟ..αν το ρίξεις απότομα στα μη-μετρήσιμα....πάντα θα χάνεις κοράλλια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 19 Φεβρουαρίου 2013 #586 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Η λογική λέει όταν ένα ενυδρείο ρολάρει μια χαρά εδώ και χρόνια με ΝΟ3/ΡΟ..αν το ρίξεις απότομα στα μη-μετρήσιμα....πάντα θα χάνεις κοράλλια... Το θεμα Αλεξ ειναι πως τελευταια το ενυδρειο του Κωστα δεν ρολαρει καλα.Το ειχε διχως φωτισμο καποιες μερες, του εκτιναχτηκε το kh,το διορθωσε και μαλλον αποτομα,αλλαξε αλατι που δινει τιμες στο περιπου και σε αλατοτητα 1023 Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 19 Φεβρουαρίου 2013 #587 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Καλημερα σταυρε.ανωμαλιες και μπολικες μαλιστα.νιτρικα μη μετρισιμα,φωσφορικα δυστυχως δεν εχω φρεσκο τεστ για να μετρησω.αμινοξεα αυτα που μουνειχες προτεινει 2 καπακια τη βδομαδα.αλλαγες νερου εβδομαδιαιως και βακτηρια εδω και 2 βδομαδες δεν ριχνω απο τοτε που ξαναρχισανε τα κρουσματα.τα ασπρισματα ειναι σε συγκεκριμενες ακρος και η θα χτηπησανε το Ζωο στη μεση και θα αρχιζει να ανεβαινει,η στην βαση και προς τα πανω. Mobile klaz speaking... Κωστα βαζω το χερι μου στην φωτια οτι εχεις στεγνωσει ..... ειτε απο skimmer , ειτε δεν ταιζεις πολυ!!! θα προτεινα περισσοτερα αμινοξεα ( 3-4 καπακια και 2-3 μερες) και μπολικο ταισμα (κατεψυγμενη και flakes) το Kh (ανοδο - πτωση) δεν νομιζω να σου δημιουργησε... αν ειχες νεκρωσεις απο αυτο θα τα εβλεπες στην πρωτη , αντε δευτερη μερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Φεβρουαρίου 2013 Author #588 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 θα το εφαρμοσω και θα ενημερωσω σταυρε. σταθη τοσες μαζικες ανωμαλιες καποια βλακεια θα γινοτανε.λογικο.ας παλεψω να το διορθωσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Μαρτίου 2013 Author #589 Share 2 Μαρτίου 2013 τα σημερινα νεα,δεν ειναι ευχαριστα. μεσα σε 48 ωρες εχασα μια τεραστια αποικια σεριατοπορας.ολοκληρο το αριστερο νησι μου..... μεσα στις 2 μου χουφτες και περισσευε η νεκρη αποικια,και πλεον το αριστερο νησι ξαναεγινε μοναχικο νταμαρι. ολες μου οι μετρησεις φυσιολογικες,και ομως το θεαμα που με περιμενε σημερα αποκρουστικο. ρε παιδια υπαρχει καμμια περιπτωση να το χαλασανε οι χρωμιδες που μπαινουν μεσα και κοιμουνται..? δεν ξερω.μου χαλασε ολοκληρη η διαθεση.δεν γραφω κατι αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 2 Μαρτίου 2013 #590 Share 2 Μαρτίου 2013 μονο τη σεριατοπορα εχασες κωστα? τ'αλλα sps πως ειναι? οι χρωμιδες οντως μπορει να κανουν κακο στα κοραλια ειδικα εαν ειναι μικρο το κοραλι και καθονται συνεχεια σε ενα συγκεκριμενο σημειο. και στη φυση μπαινουν μεσα στα κοραλια αλλα εκει ειναι τοσο μεγαλα που σχεδον ποτε δεν καθονται στο ιδιο σημειο οποτε και δεν στρεσαρεται τοσο πολυ το κομματι.ποσες εχεις? δεν θελω να ξεκινησω κανενα πολεμο αλλα ειναι πολλα τα παιδια με led που αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα. πολυ καλες μετρησεις και να χανουν ανεξηγητα ακρο η' την ιδια στιγμη που καποιες πηγαινουν σχετικα καλα και καποιες αλλες χωρις αιτια να νεκρωνουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 2 Μαρτίου 2013 #591 Share 2 Μαρτίου 2013 και να μη στεναχωριεσαι απο σεριατοπορα υπαρχει ενας χαμος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 2 Μαρτίου 2013 #592 Share 2 Μαρτίου 2013 Κρίμα Κώστα! Πάρε δύναμη όμως! Σε λίγο θα ξαναδείς την αποικία σου. Μήπως είναι κάτι που τις χαλάει? Έχεις κανει καμια επιδρομή την νύχτα στο ενυδρείο να δεις μήπως παίζει τίποτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 2 Μαρτίου 2013 #593 Share 2 Μαρτίου 2013 τα σημερινα νεα,δεν ειναι ευχαριστα. μεσα σε 48 ωρες εχασα μια τεραστια αποικια σεριατοπορας.ολοκληρο το αριστερο νησι μου..... μεσα στις 2 μου χουφτες και περισσευε η νεκρη αποικια,και πλεον το αριστερο νησι ξαναεγινε μοναχικο νταμαρι. ολες μου οι μετρησεις φυσιολογικες,και ομως το θεαμα που με περιμενε σημερα αποκρουστικο. ρε παιδια υπαρχει καμμια περιπτωση να το χαλασανε οι χρωμιδες που μπαινουν μεσα και κοιμουνται..? δεν ξερω.μου χαλασε ολοκληρη η διαθεση.δεν γραφω κατι αλλο. Κωστη, παρολη τη μικρη μου εμπειρια, δε νομιζω να στο στρεσσαρανε οι χρωμιδες. Εμενα το τσιμπουσε 2 βδομαδες η coral Beauty, φωλιαζει εκει το Okinawe Gobiodon, και παρολαυτα, νεκρωσαν μονο 4-5 εκατοστα απο την "ριζα" προς τα πανω... Σε 2 εβδομαδες ολο αυτα. Αφου μιλας για 48ωρες τοτε μιλαμε για κατι βακτηριακο, υψηλα στρεσογονο. Και μιλαμε για σεριατοπορα...τις οποιες τις θεωρω πολυ σκληρα καρυδια! Οποτε ψαξτο λιγο για RTN η STN... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Μαρτίου 2013 Author #594 Share 2 Μαρτίου 2013 καπως ετσι ειναι βαλ.εχω ηδη πει πως εχω νεκρωσεις και ανωμαλια.... στεναχωρεθηκα που εχασα ενα πολυ μεγαλο ζωο και οχι για την ποικιλια αφου την ξαναεχω. κριμα...τουλαχιστον προλαβα να δωσω σε πολυ κοσμο απο αυτο το πανεμορφο ζωντανο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 2 Μαρτίου 2013 #595 Share 2 Μαρτίου 2013 !!!!!! πλακα κανεις!!!!! Κωστα μην ανυσηχεις φιλαρακι!!!! Ολα καλα θα πανε!! Θα βρεις τι φταίει ειμαι σίγουρος!!! Και όσο για seriatopora ξες..δεν ανυσηχεις..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 2 Μαρτίου 2013 #596 Share 2 Μαρτίου 2013 Συνεχισε την παλια σου ρουτινα και θα δεις που ολα θα στρωσουν ξανα.Του πεσανε πολλα και μαζεμενα του συστηματος και αντεδρασε...Λογικο δεν ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 2 Μαρτίου 2013 #597 Share 2 Μαρτίου 2013 Κρίμα για το ζωντανό κρίμα και για τον κόπο σου. Σε τέτοιες τούμπες μια είναι η λύση. Μύτες γόνατα εθνοσημο. Δεν πηραζει που επεσες.... Επιβάλλεται όμως να σηκωθεις για το πισμα τον καιρών και μόνο. Και εμείς άλλωστε για αυτο είμαστε εδω, ότι χρειαστείς μην διστάσεις, έχεις φίλους και ολα μπορούν να ξαναγίνουν. Υπομονη, κουράγιο, δώσε χρόνο και όχι πόνο. (Είχες καμία πρόσφατη εισαγωγή χωρίς dip) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 3 Μαρτίου 2013 #598 Share 3 Μαρτίου 2013 κρίμα για το ζωντανό,Κωστα ψηλά το κεφάλι και αν δεν έχουμε φάει τούμπες... θα επανέλθει το σύστημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
omilos heraklion 3 Μαρτίου 2013 #599 Share 3 Μαρτίου 2013 υπομονή φίλε μου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 3 Μαρτίου 2013 #600 Share 3 Μαρτίου 2013 Μιλάς για ένα κοράλλι που απο 3 σπασμένα κομμάτια... Έγινε 3 κοραλάκια μέσα σε 4-5 μήνες.... ήταν το πρώτο sps που μεγάλωσα και πλήρωσα αρκετά ευρώ για το σπασμένο κλαδάκι...Όταν είχα πάθει την ζημιά με την αναπλήρωση είχαν μείνει εκτός νερού όλα τα σκληρά μου και το έχασα...μέσα σε 10 μέρες έχασα το 85% του μικρού 60λιτρου...γύρισα απο διακοπές και είχε μείνει το μισό νερό μέσα... Πέρσι μου έστειλε ένα κομμάτι ο Kostasbaf...πανικός...το έχω φραγκάρει πάνω απο 7-8 φορές... Πάντα όταν παίρνω κοράλλια κρατάω ένα μικρό φραγκάκι στην άκρη...εσύ έχεις και αδερφάκι ολόκληρη αποικία...άντε βάλε κανένα διαφορετικό κοράλλι..κάθε εμπόδιο για καλό. Μπορεί να χάθηκε από ένα σωρό πράγματα αλλά δεν νομίζω από φωτισμό...είναι πολύ τραβηγμένο...εκεί που έχω καταλήξει και το έχω συζητήσει με πολύ κόσμο είναι οτι αν κάνεις καμιά πατάτα πχ διακυμάνσεις στις τιμές/αλατότητα/θερμοκρασία την γλιτώνεις αναίμακτα αλλά αυτά το θυμούνται...και σε μια ανύποπτη στιγμή μετά από καιρό χωρίς λόγο παραδίδουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος