Jump to content

Klaz Light Reef

klaz

Recommended Posts

σας ευχαριστω πολυ καλοι μου φιλοι.

σημερα βρηκα και την υπολοιπη σεριατοπορα στο δεξι νησι,ξαπλα στην αμμο.επεσε απο το βαρος της.....σημερα φραγκαρω μοναχουλι μου,παλιοπαιδα.....θα κρατησω ενα μεγαλο φραγκ το οποιο θα κολληθει στο υπαρχων σημειο και τιποτε αλλο απο αυτην.

ΥΓ.το βλεπω καπως σαν κρανιου τοπο το δεξι μου νησακι πλεον.....κλαψ...

• 2 weeks later...

11 μερες μετα και ακομη να συνελθει το κεχα μου.....απειρος απο κλαδεματα-φραγκαρισματα καταλαβα πως αραιωνοντας κοραλια sps γρηγορης αναπτυξης οπως οι σεριατοπορες που κλαδευτηκαν,οσο ευκολα ανεβηκαν οι δοσεις της σοδας για το κεχα τοσο ευκολα χαθηκε ο ελενγχος οταν μειωθηκε το κοραλοφορτιο....

τεσπα.σημερα πλησιαζω το 8 και αυριο μετα την προγραμματισμενη αλλαγη θα ξανατσεκαρω να δω που ειμαι....

αααα,και ο υπεριωνας λεει πως εμειναν αλλες......36 μερουλες(απο τις 60) ακομη εγκλιματισμου.....μετα....μπαλι σου ερχομαι....χεχεχε

κουράγιο και υπομονη

έχεις την πολυτέλεια να είσαι όλη μέρα σπίτι και να τα παρακολουθεις

φαντάζεσαι να δούλευες όλη μέρα και να μην επερνες χαμπάρι τίποτα??????????

άντε τυχεράκια!!!!

κουράγιο και υπομονη

έχεις την πολυτέλεια να είσαι όλη μέρα σπίτι και να τα παρακολουθεις

φαντάζεσαι να δούλευες όλη μέρα και να μην επερνες χαμπάρι τίποτα??????????

άντε τυχεράκια!!!!

ευτυχως θοδωρε εδω και λιγες μερες ..ΟΧΙ πια...

Παιδιά υγεία να υπάρχει πρώτα και δουλίτσα και όλα τα άλλα έρχονται!!!

άντε με το κάλο ρε φίλε. όλα να πάνε καλα

μην γίνουμε σαν τον Αντρεα !!!!!

ετσι μπραβο Κωστα.χαιρομαι για εσενα.ασχημο πραγμα η ανεργια και την βιωνω και εγω δυστυχως.

Έγινε επεξεργασία - Κωστας Τ

• 3 weeks later...

επανερχομαι μια καποια δυσαρεστο update του ενυδρειου μου.

μετα τα σχετικα προσφατα κλαδεματα απο σεριατοπορες,υπηρξε μια καποια ανωμαλια στο κεχα,την οποια καθυστερησα περιπου 2 μερες να την καταλαβω και να την διορθωσω.παραλληλα υπηρξε και το θεματακι που ειχα με το φωτιστικο(λυθηκε και αυτο),αλλα αυτα τα 2 οδηγησαν το ενυδρειο σε ξανα ανωμαλια.

παλι εχω ασπρισματα σε φραγκς και συγκεκριμενα μονο σε ακροπορες....

οι μετρησεις τζετ,και σταθερες πλεον με κεχα καρφωμενο στο 8.οι αλλαγες κλασσικα καθε βδομαδα,το μονο ειναι που εχω σταματησει εδω και 10 περιπου μερες να ριχνω βακτηρια μετα απο καθε αλλαγη αφου αρχισαν παλι οι νεκρωσεις.

οι νεκρωσεις γινονται ειτε καπου στο κεντρο του κοραλιου και ανεβαινοιυν η ορισμενες ξεκινουν απο τη βαση.(εδω απορριπτω το τυχον καψιμο απο τα λεντ που θα μπορουσε καποιος να σκεφτει).

εχω εκνευρισθει αρκετα και αυτο γιατι πλεον δεν εχω τον ελευθερο χρονο που ειχα για να αχοληθω.

το προβλημα βρισκεται μονο σε ακροπορες.ολα τα αλλα κοραλια ειναι παραπανω απο υγιη με χρωματα ,αναπτυξη κλπ.

*** σταυρε,δεν ξερω τι να κανω αλλο ρε φιλε.....

Ανεξηγητα κοραλια οι ακρο ρε φιλε.. εκει που παει σφαιρα εκει πεθαινει.. τι να πω.

Και εγω πηρα 2 ακρο μια μπλε κ μια πρασινη απο τον Σταυρο.. η μπλε παει φτου φτου σφαιρα η πρασινη την ακουσε απο την αρχη κ εχθές το ειπε το ποιημα.

Απο διαύγεια νερού πως πας?

Έγινε επεξεργασία - Giovanni

......αστα..

απο διαυγεια καλα ειμαι γιαννη.

τα ασπρίσματα ξεκίνησαν από τότε;δεν νομίζω η μεταβολή του kh να τα προκάλεσε,το κατάλαβες σχεδόν άμεσα,κάτι άλλο φταίει,αλλά τι;

συμφωνώ με τον Γιάννη για τις ακρο,άτιμα ζωντανά

Είναι μερικά κοράλλια που δεν συγχωρούν.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις τα ασπρίσματα και να ξανακολλήσεις ότι υγιές κομμάτι έμεινε.Είναι επίπονη διαδικασία αλλά συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να σώσεις μερικά κοράλλια που έχουν πάρει την κάτω βόλτα.

Συμβαίνει και σε άσχετες περιπτώσεις χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος...και δυστυχώς έχουν μνήμη και θυμούνται...

δεν εχεις και αδικο αλεξ.

τα κρουσματα παντως στις ακρο μου θυμησαν ακριβως τα ιδια κρουσματα-θανατους που ειχα μετα απο χρηση πηγης ανθρακα.

λες και το αλατι της ατι εχει εστω και σε ελαχιστο βαθμο πηγη ανθρακα..............

δεν ξερω που να παει το μυαλο μου πλεον.

γινανε τοσες ανωμαλιες,και ολες μαζι ρε γμτ.

ανωμαλια στο κεχα,αλλαγη φωτος,αλλαγη αλατιου.......

δεν ξερω πια τι να υποθεσω.

Έγινε επεξεργασία - klaz

κωστα πως πανε τα πραγματα?

βλεπεις καμια βελτιωση?εχουν σταματησει καθολου τα ασπρισματα?

ετσι οπως τα λες εγω δεν θα εψαχνα μια αιτια κωστα.

θεωρω πως ειναι συνδυασμος οοοολων αυτων των αλλαγων-καταστασεων που εγιναν στο ενυδρειο.

τα ειχες καλομαθει κιολας τοσο καιρο με απλα και σταθερα πραγματα και μαλλον τους επεσαν αποτομα και απροσμενα ολα αυτα που

εγιναν

οσα φραγκ αρπαξανε,δεν τα σωζω σχεδον με τιποτα.εκοψα,κολλησα,αφαιρεσα κλπ.......αλλα αυτα τα 2-3 δεν βλεπω να τα σωζω.\

τουλαχιστον εδω ας σταματησει αυτη η καταρα.να μην εχω και αλλα κρουσματα δεν θελω.

κωστα μου απο τη στιγμη που ξαναμπηκαν ολα σε μια ρουτινα το μονο ακομα που θα εκανα θα ηταν μια καλη αλλαγη νερου και θα αφηνα το συστημα να

ερθει παλι μονο του!αφου εισαι οκ με το φωτιστικο,οι τιμες σου καλες,δεν θα ξαναβαλεις χερι για πολυ καιρο και ειναι και ωριμο το ενυδρειο τοτε το μονο

που σου μενει ειναι να το αφησεις να συνελθει μονο του.

και για τα φραγκ μη στεναχωριεσαι...θα εχεις σε λιγο καιρο την ευκαιρια να ξαναγεμισεις! ;)

Αλλαξε και την ζαχαρη...ε το αλατι ηθελα να πω.Εισαι σιγουρος πως δεν σου αλλαξε τις τιμες στα στοιχεια των δοσομετρικων?

Κώστα τα είπαμε και χθες,μερικες φορές από την σιγουριά μας παραβλέπουμε κάποια πράγματα και την πατάμε από αυτά.Αλλαγή να κάνει,αλλά με αυτό το αλάτι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...