georgemarousi 19 Απριλίου 2012 #1 Share 19 Απριλίου 2012 Χρόνια Πολλά σε όλους! Με αφορμή το κάψιμο, μάλλον, της ταινίας led που έχω για φωτισμό στο juwel rio 240, και πριν παραγγείλω άλλη, ήθελα να ρωτήσω εαν έχει κανείς υπόψιν κάποια πατέντα με την οποία θα μπορούσα να ανάψω μόνο τη μία από τις δύο λάμπες του rio 240. (έχω κάνει και τη δοκιμή και δεν ανάβει μόνο η μία). Ο λόγος είναι οτι είχα παρατηρήσει στρές στις κιχλίδες Αφρικής με τη χρήση του μαμά φωτισμού (2χ54w). Υποθέτω ότι είναι συνδεδεμένες σε σειρά οι λάμπες, γι'αυτό και χρειάζονται και οι 2, αλλά το φωτιστικό είναι σφραγγισμένο. Υπάρχει περίπτωση να μετατρέψω/φτιάξω μια λάμπα όπου απλώς θα γεφυρώνει τα ντουί, ώστε να ανάβει η άλλη? άλλη ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες συμβουλές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 19 Απριλίου 2012 #2 Share 19 Απριλίου 2012 Γιωργο μπορείς να πάρεις απο μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό ενα ballast ακομα και για Τ8 λάμπα, 2 στεγανά ντουϊ, 1 αρσενικό βύσμα πρίζας και 2 μέτρα καλώδιο και να φτιάξεις ενα με πολύ μικρό κόστος. Την λάμπα μπορείς να την πατησεις στις κοντρες ή να την στεριώσεις με πατέντα στο μπροστά ή στο πισω flap του ενυδρείου σου. Πολύ προσοχή στις ενώσεις και στις μονώσεις διότι είναι ρευμα και ξερεις θελει προσοχή.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 19 Απριλίου 2012 #3 Share 19 Απριλίου 2012 Συμφωνώ με τον Κώστα... Αν θες,για να μην μπλέκεις,μπορώ να σου δώσω εγώ αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2281 που έχω και δεν το χρησιμοποιώ...ανάβει λάμπες Τ8 μέχρι και 40W..έχω και μία λάμπα 90εκ 30W 6500Κ SERA daylibht να σου δώσω αν θες!Μια χαρά θα σου είναι...σκέψου οτι τόσο καιρό με αυτήν φώτιζα το δικό μου!Απλά πλέον άναψα την μία απτις 2 λάμπες του φωτιστικού του ενυδρείου(εμένα ανάβουν και με μία μόνο ) μήπως δω λίγη ανάπτυξη στις vallisneria... Και όταν σου έρθει το led που θα παραγγείλεις μου το ξαναδίνεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lege 19 Απριλίου 2012 #4 Share 19 Απριλίου 2012 απλος βγαλε την μια λαμπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 19 Απριλίου 2012 #5 Share 19 Απριλίου 2012 απλος βγαλε την μια λαμπα Για δες: ήθελα να ρωτήσω εαν έχει κανείς υπόψιν κάποια πατέντα με την οποία θα μπορούσα να ανάψω μόνο τη μία από τις δύο λάμπες του rio 240. (έχω κάνει και τη δοκιμή και δεν ανάβει μόνο η μία). Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 19 Απριλίου 2012 #6 Share 19 Απριλίου 2012 Βρες μια ιδια καμμενη.Στο δικο μου αναβε με τη μια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 19 Απριλίου 2012 #7 Share 19 Απριλίου 2012 Βρες μια ιδια καμμενη.Στο δικο μου αναβε με τη μια. Σε μερικά Juwel τα φωτιστικά τους ανάβουν και με μία λάμπα..σε αυτά που δεν ανάβουν όμως(όταν είναι συνδεδεμένες σε σειρά οι λάμπες) και καμμένη λάμπα να βάλεις πάλι δεν θα ανάβει η άλλη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 19 Απριλίου 2012 Author #8 Share 19 Απριλίου 2012 Γιωργο μπορείς να πάρεις απο μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό ενα ballast ακομα και για Τ8 λάμπα, 2 στεγανά ντουϊ, 1 αρσενικό βύσμα πρίζας και 2 μέτρα καλώδιο και να φτιάξεις ενα με πολύ μικρό κόστος. Την λάμπα μπορείς να την πατησεις στις κοντρες ή να την στεριώσεις με πατέντα στο μπροστά ή στο πισω flap του ενυδρείου σου. Πολύ προσοχή στις ενώσεις και στις μονώσεις διότι είναι ρευμα και ξερεις θελει προσοχή.... Σ'ευχαριστώ Κώστα! Θα έχω υπόψιν αυτή τη λύση, αλλά θα προτιμούσα να το αφήσω για επόμενη επιλογή, κάτι η πολλή υγρασία κάτω από τα καπάκια και τα 220v που σίγουρα όπως λες θέλουν προσοχή, κάτι που έτσι θα άφηνα ανεκμετάλλευτη τη μαμά κατασκευή, ήθελα κάτι πιό άμεσο άν γινόταν.. Ίσως προτιμήσω να επιστρέψω και στα led αντί για όλη αυτή την κατασκευή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 19 Απριλίου 2012 Author #9 Share 19 Απριλίου 2012 Συμφωνώ με τον Κώστα... Αν θες,για να μην μπλέκεις,μπορώ να σου δώσω εγώ αυτό http://www.petcumulu...roduct&pid=2281 που έχω και δεν το χρησιμοποιώ...ανάβει λάμπες Τ8 μέχρι και 40W..έχω και μία λάμπα 90εκ 30W 6500Κ SERA daylibht να σου δώσω αν θες!Μια χαρά θα σου είναι...σκέψου οτι τόσο καιρό με αυτήν φώτιζα το δικό μου!Απλά πλέον άναψα την μία απτις 2 λάμπες του φωτιστικού του ενυδρείου(εμένα ανάβουν και με μία μόνο ) μήπως δω λίγη ανάπτυξη στις vallisneria... Και όταν σου έρθει το led που θα παραγγείλεις μου το ξαναδίνεις.... Βαγγέλη ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Δε χρειάζεται να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και να κάνω και τοποθετήσεις σε αυτά για το διάστημα μέχρι να έρθει άλλη led, θα βολευτώ είτε με την 2η led την rgb που έχω (αυτή έχω ανάψη ως στιγμής), είτε με τα μαμά φώτα.. να σαι καλά πάντως ! όπως το βλέπω, αν δεν κάτσει καμια κομπίνα πάνω στο μαμά ballast, μαλλον θα προτιμήσω τη λύση της led.. Οι βαλισνέριες μιας και το ανέφερες, μου τις έχουν εξαφανίσει τελείως από τη μια πλευρά (έπεσε σκάψιμο πολύ εκεί), ενώ από την άλλη μέχρι τώρα την έχουν γλυτώσει. Χρωστάω update - ή καλύτερα μια παρουσίαση, μαζί με τα νεότερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 19 Απριλίου 2012 Author #10 Share 19 Απριλίου 2012 Βρες μια ιδια καμμενη.Στο δικο μου αναβε με τη μια. Δηλαδή φίλε άναβε η μία μόνο ενώ είχες πάνω και την καμμένη, και αν έβγαζες την καμμένη έσβηνε? (αν ναι ίσως θα έπαιζε και σε μένα αυτό - τέτοιο τεστ δεν έκανα γιατί δεν έχω καμμένη.. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 19 Απριλίου 2012 Author #11 Share 19 Απριλίου 2012 Σε μερικά Juwel τα φωτιστικά τους ανάβουν και με μία λάμπα..σε αυτά που δεν ανάβουν όμως(όταν είναι συνδεδεμένες σε σειρά οι λάμπες) και καμμένη λάμπα να βάλεις πάλι δεν θα ανάβει η άλλη... θέλω να κάνω κι εγώ αυτό το τέστ (μπας και! ) γιατί έχω την εντύπωση πως κάθε καπάκι juwel κρύβει και κάποιο μυστήριο μέσα σχετικά με ballast, καλωδιώσεις κλπ χεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 20 Απριλίου 2012 #12 Share 20 Απριλίου 2012 Γιώργο με αυτό πάντως δεν υπάρχει καμία διαδικασία...http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2281 Ακουμπάς την λάμπα στις κόντρες όπως είπε και ο Κώστας και μέσα στο ενυδρείο είναι μόνο τα στεγανά ακροφύσια που έχει με το καλώδιο...το μαύρο κουτάκι με το ballast και το starter μένει εκτός ενυδρείου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 20 Απριλίου 2012 Author #13 Share 20 Απριλίου 2012 κατάλαβα, οπότε είναι αρκετά απλό.. Κοίτα, μιας και δε βλέπω κάποια μαγική πατέντα για τα υπάρχοντα ballast του φωτιστικού θα πάω να δω μήπως πάρω επιτόπου απόψε μια led 1m (γιατί με τα ταχυδρομικά κάπου μια η άλλη πρέπει να βγαίνει...) οπότε να δώσω μια μόνιμη λύση μπάμ μπάμ! Αλλιώς, αν δε βρω ή είναι ασύμφορη η τιμή, θα σου πω να να μου τα δανείσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 20 Απριλίου 2012 Author #14 Share 20 Απριλίου 2012 (edited) Τελικά βρήκα και χτύπησα με 11,5€ smd 5050 led 1m strip, αδιάβροχο, το "κινέζικο" στην πιό απλή ποιότητα, στον Καύκα. Για την ιστορία υπήρχε και με 23€, όπως και με 60€ !!! ... κάποια μάρκα δε-ξέρω-τί.. Αύριο θα το ενώσω, Βαγγέλη ευχαριστώ και πάλι για την προθυμία σου! Έγινε επεξεργασία 20 Απριλίου 2012 - georgemarousi Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 21 Απριλίου 2012 #15 Share 21 Απριλίου 2012 Να σαι καλά Γιώργο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 21 Απριλίου 2012 Author #16 Share 21 Απριλίου 2012 Λοιπόν το λεντ είχε καεί γιατί ακουμπούσε στη μεσαία κόντρα (το είχα δεί αλλά δεν έκανα κάτι) και πιεζόταν ,από την αρχή. Κάτι αυτό, κάτι η θερμότητά του και η υγρασία, έγινε το μπάμ (μαυρίλα και καμμένα πράγματα!!! ) Επίσης, και στο άλλο λεντ (το rgb) παρατήρησα ότι άλλα ανάβουν κι άλλα όχι, άλλα λιγότερο, άλλα τρεμοπαίζουν (!!!) το δε κόκκινο καθόλου! Συμπέρασμα, η υγρασία σε συνδυασμό με το άναμά τους, τα τρώει... Τελικά για να μην την πατήσω με υγρασία και στο νέο λεντ, το έψαξα για καμιά κατασκευούλα σε τζαμά αλλά τελικά θα μου βρεί αυτός κατάλληλου μεγέθους διάφανο πλαστικό σωλήνα (τη Δευτέρα), να βάλω εκεί την ταινία λεντ και να τη στεγανοποιήσω με σιλικόνη όπως έχω σκεφτεί (?) μην χαλάσει με την υγρασία πάλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 21 Απριλίου 2012 #17 Share 21 Απριλίου 2012 Να ρωτήσω επειδή και εγω led δουλεύω στο ενυδρείο πια, τα κινεζικά. Είχες πάρει τα αδιαβροχα; Και με τι είδους προστασία; Εμένα έχουν αυτο το σωλήνακι σιλικονης για προστασία και έχω ενισχύσει τις άκρες και τις ενώσεις με ενυδρειακη σιλικονη. Λες να χω θέμα; Μου φαίνεται δύσκολο να περάσει η υγρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 22 Απριλίου 2012 Author #18 Share 22 Απριλίου 2012 Ναί φίλε, τα λεντ έιναι αδιάβροχα. Δεν έκανα τίποτα ιδιαίτερο παρά μόνο τα κόλλησα κάτω από τα καπάκια με την ταινία τους από την πίσω πλευρά. Βλέπω όμως τώρα μετά από κάνα 6μηνο ότι έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, διαλυθεί σε μεγάλο βαθμό θα έλεγα. Τρώνε όλη την υγρασία του καπακιού συν τη θερμότητά τους εκεί, και με τον καιρό η σιλικόνη αυτή που έχουν αλλοιώνεται, και αρχίζουν βραχυκυκλώματα.. Γι΄ αυτό τώρα κοιτάω να τα προστατέψω από την υγρασία μέσα σε πλαστικό σωλήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος