StanleyQ 18 Απριλίου 2012 #1 Share 18 Απριλίου 2012 Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία που είχα με το βράχο μου (εδώ και ενάμιση έτος περίπου) λόγω ενός σαλιγκαριού που είχε γεμίσει τον τόπο... (vermetid snails), αποφάσισα να "νεκρώσω" το βράχο, και να ξαναστήσω από την αρχή το ενυδρείο... Έτσι αφού έβγαλα όλο το βράχο έξω, τον έβρασα κομμάτι - κομμάτι στη κατσαρόλα, και αφού στέγνωσε, τον τοποθέτησα χθες ξανά μέσα... Το μόνο που έχω προσθέσει, χθες και σήμερα είναι το microbacter7. Να σημειωθεί ότι χθες έκανα αλλαγή νερού 60 λίτρων με αλάτι tropic marin pro reef. Το θέμα μου είναι, ότι πριν από λίγο έκανα μέτρηση Ασβεστίου με το τεστ της "Red Sea- Calcium Pro" και η ένδειξη που είχα είναι άνω των 500ppm... Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει α)το λόγο που συνέβη αυτό, και β) τον τρόπο να το διορθώσω αυτό... Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Απριλίου 2012 #2 Share 18 Απριλίου 2012 Τον βράχο τον έβρασες και γιαυτό μαζεύτηκαν μεγάλες περιεκτικότητες ασβεστίου.Με αλλαγές νερού θα λύσεις το πρόβλημα σου.Καλού κακού τσέκαρε και πόσο ασβέστιο έχεις στο δοχείο που ετοιμάζεις νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 18 Απριλίου 2012 #3 Share 18 Απριλίου 2012 Αν και τα συγκεκριμένα τεστ είναι αξιόπιστα δοκίμασε να κανείς και με κάποιας άλλης εταιρίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 18 Απριλίου 2012 #4 Share 18 Απριλίου 2012 (edited) Επίσης από άλλες μετρήσεις που είσαι? Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanleyQ 18 Απριλίου 2012 Author #5 Share 18 Απριλίου 2012 Μόλις μέτρησα και το νερό της ΑΟ και μου έδειξε 470ppm (που μάλλον νομίζω ότι είναι επίσης υψηλό??) Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanleyQ 18 Απριλίου 2012 Author #6 Share 18 Απριλίου 2012 Άλλες μετρήσεις δεν έχω κάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 18 Απριλίου 2012 #7 Share 18 Απριλίου 2012 Εννοείς ότι μέτρισες το αλατόνερο 470ppm. Αν μετράς την Α/Ο τόσο ασβέστιο μάλλον δεν μετρας σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Απριλίου 2012 #8 Share 18 Απριλίου 2012 Είναι λίγο τσιμπημένο τον αναδεύεις καλά τον κουβά πριν βγάλεις αλάτι?Πάντως καλό είναι να μετρήσεις και με κάποιο άλλο τέστ όπως λέει και ο Αίολος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanleyQ 18 Απριλίου 2012 Author #9 Share 18 Απριλίου 2012 Στον κουβά της ΑΟ υπάρχει αλατόνερο (περίπου 5 λίτρα), και κυκλοφορητής εντός για μόνιμη ανάδευση (το νερό δηλαδή δεν είναι στάσιμο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 18 Απριλίου 2012 #10 Share 18 Απριλίου 2012 Θα γνωρίζεις ότι τα τεστ είναι λίγο ιδιαίτερα στον τρόπο γίνονται ...θέλουν σωστούς χρόνους http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=57980 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Απριλίου 2012 #11 Share 18 Απριλίου 2012 Είναι λίγο τσιμπημένο τον αναδεύεις καλά τον κουβά πριν βγάλεις αλάτι?Πάντως καλό είναι να μετρήσεις και με κάποιο άλλο τέστ όπως λέει και ο Αίολος. Στον κουβά της ΑΟ υπάρχει αλατόνερο (περίπου 5 λίτρα), και κυκλοφορητής εντός για μόνιμη ανάδευση (το νερό δηλαδή δεν είναι στάσιμο) Εννοώ το αλάτι που παίρνεις απο τον κουβά της tropic marin.Το κουτί το αναδεύεις πρίν το χρησιμοποιήσεις?Δεν έχει μόνο αλάτι μέσα έχει και πολλούς σταθεροποιητές και πρόσθετα.Αν γεμίσεις 10 κουβάδες με αλάτι απο στάσιμο δοχείο θα πάρεις 10 διαφορετικές μετρήσεις.Αν αναδέψεις καλά το κουτί θα πάρεις και στις 10 μετρήσεις το ίδιο αποτέλεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
θοδωρης κερατσινι 18 Απριλίου 2012 #12 Share 18 Απριλίου 2012 στο δοχειο που μετρας 470 ασβεστιο τι αλατοτητα εχεις και μετι τη μετρας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 18 Απριλίου 2012 #13 Share 18 Απριλίου 2012 Το βασικό δεν το ρωτήσαμε. Τι αλατότητα είχε το νερό με 470ppm ασβέστιο και με τι το μετράς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanleyQ 19 Απριλίου 2012 Author #14 Share 19 Απριλίου 2012 Καλημέρα, το κουτί με το αλάτι δεν το ανακάτεψα μεν, ήταν μικρό δε (συσκευασία των 4kg -και χρησιμοποίησα το μισό). Αλατότητα στον κουβά είχα στο 1,024, να σημειωθει όμως ότι δεν είχα θερμοστάτη. Την αλατότητα τη μετράω με μία απλή συσκευή (που επιπλέει η ράβδος...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 19 Απριλίου 2012 #15 Share 19 Απριλίου 2012 Το υδρόμετρο που δουλεύει με την άνωση έχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία που πρέπει να είναι το νερό για να βγάλει σωστό αποτέλεσμα.Συνήθως το γράφει επάνω.Αν και τα πιο πολλά δουλεύουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.Το νερό της αλλαγής πρέπει να έχει ίδια θερμοκρασία με αυτό του ενυδρείου.Ολα τα κοράλλια αλλά και τα ψάρια σοκάρονται απο τέτοιες διακυμάνσεις και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα χάσεις(την ακούνε χοντρά!!)οπότε ο θερμοστάτης στον κουβά προετοιμασίας αλατόνερου είναι απαραίτητος.Τώρα για το αλάτι θα σου πώ οτι όσο απλό και αν είναι να το ανακατέψεις καλά πριν το χρησιμοποιήσεις,την έχει πατήσει πολύς κόσμος έτσι ακριβώς παγκοσμίως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
θοδωρης κερατσινι 19 Απριλίου 2012 #16 Share 19 Απριλίου 2012 καλησπερα. κατα την ταπεινη μου αποψη το υδρομετρο δεν ειναι και το πιο σωστο οργανο για να μετρας αλατοτητα (αναξιοπιστο) νομιζω οτι και τα υπολοιπα παιδια συμφωνουν? οι περισοτεροι εχουν ρεφακτομετρο . ημουν και γω κατοχως υδρομετρου........ φιλικα θοδωρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος