n_vergopoulos 18 Απριλίου 2012 #1 Share 18 Απριλίου 2012 καλησπέρα στο φόρουμ θα ήθελα να ρωτήσω τους έμπειρους συνχομπίστες που έχουν ασχοληθεί με tropheus, περίπου σε τι ηλικία παίρνουν τα τελικά τους χρώματα και από πότε είναι δυνατόν να αρχίζουν οι γέννες. Αυτή την στιγμή έχω 9 tropheus blue rainbow chaitika τα οποία είναι από ότι μου είπαν 2 αρσενικά και 7 θηλυκά (έτσι δείχνουν και οι κινήσεις τους) και ηλικίας περίπου 8 μηνών και συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα ενυδρείο 350 λιτρών το οποίο το έχω παρουσιάσει στην ανάλογη κατηγορία. θα ήταν καλό από την στιγμή που δεν έχω μάχες και τσαμπουκάδες μεταξύ τους να αυξήσω τον αριθμό τους ή να περιμένω όταν έρθουν οι γέννες να αυξηθούν από μόνα τους. θα σας παρακαλούσα να μου αιτιολογείτε τις γνώμες σας γιατί θα είναι καλύτερο να τις καταλάβω γιατί είμαι αρχάριος. ευχαριστώ εκ των προτέρων σας επισυνάπτω και μερικές φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 18 Απριλίου 2012 #2 Share 18 Απριλίου 2012 Καλησπέρα φίλε μου..αν και δεν γνωρίζω τόσα πολλά για τα tropheus,πιστεύω οτι είναι σε μέγεθος που μπορούν να αναπαραχθούν(απόσο μπορώ να καταλάβω το μέγεθός τους απτις φωτο και το video) Αν τελικά έχεις 2 αρσενικά και 7 θηλυκά είσαι πολύ καλά...Τέλεια βασικά!Αλλά ποτέ μην είσαι σίγουρος οτι είναι έτσι... Για τα χρώματα τους μην περιμένεις να γίνουν όπως στις φωτογραφίες που σου βγάζει το gοogle εδώ πχ http://www.jmbcichlids.nl/stocklist/img/tropheus-moorii-chaitika-blue-rainbow.jpg ...επίσης παίζει ρόλο το πόσο ''καθαρά'' είναι τα ψάρια σου.. Τέλος,για την αύξηση πληθυσμού που αναφέρεις,πες οτι πήρες απόφαση να αυξήσεις άτομα..θα βρεις το συγκεκριμένο είδος και πάνω κάτω στο ίδιο μέγεθος;;; Άστα όπως είναι και θα έρθουν και οι αναπαραγωγές που θα αυξήσουν τα άτομα στην φυλή σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Απριλίου 2012 #3 Share 18 Απριλίου 2012 Καλησπέρα φίλε μου..αν και δεν γνωρίζω τόσα πολλά για τα tropheus,πιστεύω οτι είναι σε μέγεθος που μπορούν να αναπαραχθούν(απόσο μπορώ να καταλάβω το μέγεθός τους απτις φωτο και το video) Αν τελικά έχεις 2 αρσενικά και 7 θηλυκά είσαι πολύ καλά...Τέλεια βασικά!Αλλά ποτέ μην είσαι σίγουρος οτι είναι έτσι... Για τα χρώματα τους μην περιμένεις να γίνουν όπως στις φωτογραφίες που σου βγάζει το gοogle εδώ πχ http://www.jmbcichli...lue-rainbow.jpg ...επίσης παίζει ρόλο το πόσο ''καθαρά'' είναι τα ψάρια σου.. Τέλος,για την αύξηση πληθυσμού που αναφέρεις,πες οτι πήρες απόφαση να αυξήσεις άτομα..θα βρεις το συγκεκριμένο είδος και πάνω κάτω στο ίδιο μέγεθος;;; Άστα όπως είναι και θα έρθουν και οι αναπαραγωγές που θα αυξήσουν τα άτομα στην φυλή σου... Γι'αυτο που λες δεν εχεις δικιο.Ειχα δει παλαιοτερα σε μαγαζι εδω στην Αττικη που ειχε φερει το συγκεκριμενο ειδος,και τα ψαρια αν και πολλα μεσα στο ενυδρειο,καποια ειχαν βγαλει τελεια το χρωμα τους. Για τον πληθυσμο τωρα,εγω προσωπικα θα αφηνα να αυξηθει με τις γεννες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 18 Απριλίου 2012 Author #4 Share 18 Απριλίου 2012 ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, και εγώ αυτη την αποψη εχω για την αυξηση πληθυσμού να γίνει με την βοήθεια της φύσης, αλλα δεν μου απαντήσατε σε τι ηλικία περίπου βγάζουν τα τελικά τους χρώματα και τις γένες τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 18 Απριλίου 2012 #5 Share 18 Απριλίου 2012 Περισσότερο και εντονότερο χρώμα θα δείς απο τον κυρίαρχο αρσενικό. Ώριμα θεωρούνται μετα απο 24 μήνες. Λογικά λιγο πριν και μετα απο αυτο το διαστημα θα αρχισεις να βλέπεις χρωματα και παιχνίδια αναπαραγωής. Εχε υπομονή , κανε τις ρουτίνες σου αλλαγες νερού και καλό ταϊσμα και όλα θα πάνε καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 19 Απριλίου 2012 #6 Share 19 Απριλίου 2012 Γι'αυτο που λες δεν εχεις δικιο.Ειχα δει παλαιοτερα σε μαγαζι εδω στην Αττικη που ειχε φερει το συγκεκριμενο ειδος,και τα ψαρια αν και πολλα μεσα στο ενυδρειο,καποια ειχαν βγαλει τελεια το χρωμα τους. Για τον πληθυσμο τωρα,εγω προσωπικα θα αφηνα να αυξηθει με τις γεννες. Δεν παίζει ρόλο πόσο καθαρά είναι τα ψάρια..;;και για να βγάλει χρώματα ειδικά όπως στην φωτο πιστεύω πρέπει να είναι πολύ κοντά σε F0...άσε που στις περισσότερες φωτο του google παίζει να έχει πέσει και photoshop... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος