kate 16 Απριλίου 2012 #1 Share 16 Απριλίου 2012 (edited) Επέστρεψα με πιο πολλές πληροφορίες μιας και το ζήτήσατε. Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό, Αμαζόνιος,Ασία - Ωκεανία, Ασπόνδυλα, Φυτεμένο τοπίου) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 60χ30χ44,5 Συνολικά Λίτρα:80 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: βελσεβιέρα,κερατόφυλο Ψάρια: xiphophorus helerii&maculatus,neon & glowlight tetra, corydoras aenaus,hypostomus plecostomus,betta Άλλα είδη: apple snail Διακοσμητικά υλικά Φόντο: αφίσα με φυτά Πέτρες: 1 μικρή Ξύλα: Άλλα διακοσμητικά : διακοσμητική ακρόπολη, 3 πλαστικά φυτά Υπόστρωμα: Βυθός:10 κιλά χαλίκι χαλαζία Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1χ11 watt Διάρκεια φωτισμού: επι το πλείστον 12 ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:eheim biopower 160 Θέρμανση/ Ψύξη: 26-30 Λίπανση: ?????? Παροχή CO2:με πέτρα (με βοήθεια από air pumb) κάτω από το διακοσμητικό που έχουμε. Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: καθάρισμα αναλόγως αλλά διαφορετική ημέρα από την αλλαγή νερού. έχει μέσα 3 θήκες( 2 σφουγγάρια & 1 μακαρόνια) Διατροφή: φλεικς νοβο κολορ JBL μόνο γιατί τις pellets Dajana δεν τρώνε. Παράμετροι pH: ο πετ σοπάς μου είπε πως το ph της περιοχής μας είναι καλό και δε χρειάζετε να κάνω τεστ. Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): 0 υγρό SERA Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 υγρό SERA Νιτρικά (ΝΟ3):10-25mg υγρό SERA (δεν ξέρω ακριβώς γιατί το υγρό τεστ είναι με 5 βαθμίδες και είναι στη 2η τώρα). Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 28 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 1/3 κάθε 2 εβδομάδες και καθάρισμα χαλίκι αναλόγως αναλόγως πόσο βρώμικο είναι Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:κάναμε προετοιμασία 2 εβδομάδων. χλώριο,βακτήρια,υγρό Αμαζονίου σε κάθε αλλαγή νερού και 1 βιταμίνη που κ που. Άλλες ρουτίνες συντήρησης:Σε λειτουργία είναι κοντά 3 μήνες. Έγινε επεξεργασία 16 Απριλίου 2012 - kate Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 18 Απριλίου 2012 #2 Share 18 Απριλίου 2012 Καλημέρα.Τα ΄νέον μπαίνουν σε κοπάδι,τουλάχιστον 8-10 άτομα.Στο ενυδρείο σου βλέπω δύο,υπάρχουν άλλα? Τα τέτρα θέλουν μαλακό και όξινο νερό,Αλλιώς γιατί να ρίχνεις υγρό Αμαζονίου? Την αεραντλία την χρησιμοποιούμε για οξυγόνωση και όχι για παραγωγή Co2.Δεν έχεις διοξείδιο αλλά οξυγόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 18 Απριλίου 2012 #3 Share 18 Απριλίου 2012 Είναι απολύτως φυσιλογικό όταν αναφερόμαστε στη <<διακόσμιση>> του ενυδρείου να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο τι μας αρέσει και τι όχι. Με βάση αυτό θα σου πω την δική μου άποψη που είναι λίγο πιο natural από την αρχική δική σου. Θα προτιμούσα στη θέση της βυθισμένης Ακρόπολης μια ρίζα που να γίνει το κεντρικό σημείο του ενυδρείου και αρκετα φυτά, χαμηλών απαιτήσεων να γεμίσουν το χώρο και να μετατρέψουν το <<σκληρό>> τοπίο σε πιο φυσικό. Νομίζω πως και τα ψάρια σου θα αισθανθούν καλύτερα και το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι πιο όμορφο. Επίσης θα σου πρότεινα να διαβάσεις πληροφορίες σχετικά με το προφίλ των ψαριών που φιλοξενείς και να πάρεις ανάλογες αποφάσεις (δεν ζουν όλα τα ψάρια στις ίδιες συνθήκες). Σου εύχομαι καλή συνέχεια, και εννοείτε πως οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς, εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Απριλίου 2012 #4 Share 18 Απριλίου 2012 Καλημερα!Το ενυδρειο σου εχει καποια λαθακια τα οποια θα πρεπει να προσεξεις!Τα ψαρια που εχεις ειναι ασυμβατα μεταξυ τους απο θεμα παραμετρων νερου.Τα νεον θελουν μαλακοτερο νερο απο τους ξυφοφορους και θελουν και κοπαδι.τα κορυ θελουν αμμο ενο εσυ εχεις χαλικι με αποτελεσμα να τραυματισουν τα μουστακια τους που ειναι σημαντικο οργανο γι αυτα. Οσο για την διακοσμηση ειναι και εγω οπαδος του φυσικου τοπιου οπωτε θα σου προτεινα με την σειρα μου να βγαλεις ολα τα ψευτικα διακοσμητικα και φυτα και να βαλεις αληθινα φυτα και καποιο ξυλο,ετσι θα δειξει πιο φυσικο και τα ψαρια σου θα το χαρουν περισσοτερο. ΥΓ να πεις του πετσοπα οτι ειναι ασχετος!Ακου δεν χρειαζεται να κανεις τεστ!Καλητερα ν αλλαξεις πετσοπ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 18 Απριλίου 2012 #5 Share 18 Απριλίου 2012 Τα φυτα σου ειναι ψευτικα ετσι;Οσο αφορα το ph που εισαι ειπε ακομα ενας "επαγγελματιας" οτι δε θελει μετρηση λογω περιοχης δε θα το σχολιασω.Στην ελλαδα ζουμε και μπορει οποιος θελει να ανοιγει οτι μαγαζι θελει.Το εχουμε δει 1000 φορες το ιδιο εργο με τις συμβουλες τους. Φυσικα και ολα τα ψαρια θελουν ειδικες τιμες νερου και το PH ειναι βασικο.Ειδικα με τα νεον και τα πλατυ (για τετοια μου φαινονται) που εχεις μεσα.Αυτα τα 2 ειδη χρειαζονται τελειως διαφορετικες τιμες ph. Η αεροπετρα σου βγαζει οξυγονο και οχι διοξειδιο.Δε σου χρειαζεται. Το διακοσμητικο που εχεις με τη πετρα δε με χαλαει (προσωπικα παντα).Αν ειχες περισσοτερο χαλικι εγω θα τη βυθιζα για να δειξει πιο καλα.Αν μπορεις βαλε 1-2 εκολα φυτα που δε θα χρειαζονται διοξειδια κτλ. Θα δειξει πολυ πιο ωραιο και συμφωνω οτι τα ψαρια σου θα νιωσουν καλυτερα. επισης οι ωρες φωτισμου ειναι παρα πολλες. Και η θερμοκρασια σου αν μπορεις κατεβασε τη στους 26.Γενικα οταν κανεις αλλαγες σε φωτοπεριοδο και θερμοκρασιες σιγα σιγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kate 18 Απριλίου 2012 Author #6 Share 18 Απριλίου 2012 Τα φυτα σου ειναι ψευτικα ετσι; Τα 2 στο βαθος αριστερα & δεξια είναι αληθινά, τα άλλα 3 μπροστά (αριστερα κ$δεξια) ψεύτικα. Η αεροπετρα σου βγαζει οξυγονο και οχι διοξειδιο.Δε σου χρειαζεται. Την έβαλα γιατί διάβασα στο φόρουμ πως πρέπει να κάνει αναταράξεις για να αναναιώνετε το οξυγόνο. Το διακοσμητικο που εχεις με τη πετρα δε με χαλαει (προσωπικα παντα).Αν ειχες περισσοτερο χαλικι εγω θα τη βυθιζα για να δειξει πιο καλα. Το έχω βάλει έτσι ώστε να περνάνε από κάτω και καλλά σαν σπηλιά,επείσης γιατί από την πίσω πλευρά είναι κούφια και για να μπορούν να μπουν τα νεογεννητα για να κρυφτούν. Αν μπορεις βαλε 1-2 εκολα φυτα που δε θα χρειαζονται διοξειδια κτλ. Δλδ??????? Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά πράγματα τα οποία μαθαίνω καθημερινά και προσπαθώ να τα προσαρμώσω, γιατί κακά τα ψέματα χρειάζονται και "μπικικίνια" (λεφτά ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kate 18 Απριλίου 2012 Author #7 Share 18 Απριλίου 2012 stelios Τα ΄νέον μπαίνουν σε κοπάδι,τουλάχιστον 8-10 άτομα.Στο ενυδρείο σου βλέπω δύο,υπάρχουν άλλα? Είχα 6 (3 glowlight & 3 neon) αλλά μετά πέθανε το 1 glowlight και πρόσθεσα 3. Μέχρι που σε διάστημα 2 βδομάδες μου πέθαναν και τα 5 glowlight και έμεινα με τα 3 neon. Τα τέτρα θέλουν μαλακό και όξινο νερό,Αλλιώς γιατί να ρίχνεις υγρό Αμαζονίου? Δεν ξέρω!!!!!! όταν είπα στο κατάστημα ότι θέλω να βάλω τέτοια ψάρια τότε για το στρώσιμο του ενυδρείου και για κάθε αλλαγή νερού μου έδωσε τα υγρά αυτά. Την αεραντλία την χρησιμοποιούμε για οξυγόνωση και όχι για παραγωγή Co2.Δεν έχεις διοξείδιο αλλά οξυγόνο. ΔΛΔ?????????? rastafarian τα κορυ θελουν αμμο ενο εσυ εχεις χαλικι με αποτελεσμα να τραυματισουν τα μουστακια τους που ειναι σημαντικο οργανο γι αυτα. Ρε γαμώτο όταν εγώ ρώτησα για 'άμα κάνει μου είπαν ναί.,,, τώρα τι να κάνω???δε μπορώ να τα πετάξω. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα ψάρια, ενώ διάβασα τα χαρακτηριστικά τους στα καταστήματα μου είπαν ότι τεριάζουν (έχω πάει σε 3 διαφορετικά) Είναι απολύτως φυσιλογικό όταν αναφερόμαστε στη <<διακόσμιση>> του ενυδρείου να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο τι μας αρέσει και τι όχι. Με βάση αυτό θα σου πω την δική μου άποψη που είναι λίγο πιο natural από την αρχική δική σου. Θα προτιμούσα στη θέση της βυθισμένης Ακρόπολης μια ρίζα που να γίνει το κεντρικό σημείο του ενυδρείου και αρκετα φυτά, χαμηλών απαιτήσεων να γεμίσουν το χώρο και να μετατρέψουν το <<σκληρό>> τοπίο σε πιο φυσικό. Θα προσπαθήσω να διορθώσω όσα μπορώ. Είμαι καινούρια αλλά προσπαθώ να ενημερώνομαι όσο περισσότερο γίνετε. Θα συνεχίσω να μαθαίνω γιατί και εμένα με στεναχωρεί να ξέρω πως δεν είναι χαρούμενα,γιατί έχουν αρχίσει και γίνονται παιδιά μου Ευχαριστώ για ΌΛΕΣ τις συμβουλές σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 18 Απριλίου 2012 #8 Share 18 Απριλίου 2012 Δε τα προσεξα τα πισω.Με μπερδεψε η αφισα.Και εγω valisneria θα σου προτεινα.Μπορεις να παρεις και 1-2 ανουμπιες και να τις δεσεις στη πετρα σου.Το αλλο σιγουρα ειναι κερατοφυλλο;Τα ψευτικα βγαλτα. Με τα ψαρια πρεπει να κανεις ενα ξεκαθαρισμα.Οι ξιφοφοροι ειναι μια χαρα αν εχεις σκληρο νερο.Τα νεον θελουν μαλακο.Επισης αν προσεξα καλα ειδα 1-2 αρλεκινους;Μια απο τα ιδια με τα νεον.Χωρια οτι αυτα τα ειδη ειναι κοπαδοψαρα. Το ξεκαθαρισμα των ζωντανων θα το κανεις οταν μετρησεις το PH που ο τυπος σου ειπε οτι δε χρειαζεται μετρημα.Πως και δε σου δωσε καμια κιχλιδα και κανα πιρανχα. Αν δε θες να χαλας τσαμπα λεφτα οπως καναμε πολλοι ξεκινα διαβασμα,μη ντρεπεσαι να ρωτας.Υπαρχουν πολλα θεματα εδω που θα σε βοηθησουν και πολλα παιδια που ειναι προθυμα να μοιραστουν τις γνωσεις τους. Επισης ναι η αεραντλια προσφερει οξυγονο αλλα το ιδιο κανει και η αναταραξη της επιφανειας απο το φιλτρο σου.Ειναι υπερβολη και τσαμπα ρευμα καιει η αντλια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kate 20 Απριλίου 2012 Author #9 Share 20 Απριλίου 2012 Δε τα προσεξα τα πισω.Με μπερδεψε η αφισα.Και εγω valisneria θα σου προτεινα.Μπορεις να παρεις και 1-2 ανουμπιες και να τις δεσεις στη πετρα σου.Το αλλο σιγουρα ειναι κερατοφυλλο;Τα ψευτικα βγαλτα. Σκεφτομαι να βγάλω και τι κερατόφυλλο και να βάλω αλλη μια Βαλισνερια και τις ανουμπιες που μου πρότεινες γιατί το κερατόφυλλο μαδάει πολύ. Με τα ψαρια πρεπει να κανεις ενα ξεκαθαρισμα.Οι ξιφοφοροι ειναι μια χαρα αν εχεις σκληρο νερο.Τα νεον θελουν μαλακο.Επισης αν προσεξα καλα ειδα 1-2 αρλεκινους;Μια απο τα ιδια με τα νεον.Χωρια οτι αυτα τα ειδη ειναι κοπαδοψαρα. Το ξεκαθαρισμα των ζωντανων θα το κανεις οταν μετρησεις το PH Όχι,δεν είναι αρλεκίνοι, αλλά θα δω αν μπορέσω να κάνω καμια ανταλλαγή αλλιώς θα τα αφήσω και ότι γίνει Επισης ναι η αεραντλια προσφερει οξυγονο αλλα το ιδιο κανει και η αναταραξη της επιφανειας απο το φιλτρο σου.Ειναι υπερβολη και τσαμπα ρευμα καιει η αντλια σου. Την έχω ήδη σταματήσει και αύξησα τη ροή του φόλτρου. Ευχαριστώ και πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kate 20 Απριλίου 2012 Author #10 Share 20 Απριλίου 2012 Κάτι ακόμα.....υπάρχει κάποιο άρθρο η ακόμα και βίντεο για το πως να καθαρίζεις τον βυθό με ηλεκτρική σκούπα βυθού.??????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος