carvefish21 16 Απριλίου 2012 #1 Share 16 Απριλίου 2012 μπορειτε να μου πειτε τι σαλιγκαρι ειναι αυτο? Εχω κιαλλα σαλιγκαρια λαθρεπιβατες αλλα αυτο μου θυμιζει μικρο apple snail... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Απριλίου 2012 #2 Share 16 Απριλίου 2012 Mοιάζει με Ramshorn snail αν είναι όντως δεν πολλαπλασιάζεται γρήγορα και μπορείς να απομακρύνεις όσα μπορείς γιατί τρώνε φυτά.Συνήθως μπαίνουν στο ενυδρείο σαν λαθρεπιβάτες με κάποιο φυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 16 Απριλίου 2012 #3 Share 16 Απριλίου 2012 Βγάλε άλλη μια φωτό... Έχει πολύ "μυτερό" κέλυφος για ramshorn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 16 Απριλίου 2012 Author #4 Share 16 Απριλίου 2012 (edited) Βγάλε άλλη μια φωτό... Έχει πολύ "μυτερό" κέλυφος για ramshorn. Δεν ειναι ramshorm. Θα συμφωνησω με τον φιλο. Το κελυφος εχει εξογκωμα προς τα εξω σαν τα applesnails. Το ramshorm οσο εχω δει τουλαχιστον εχει πιο επιπεδο κελυφος (αν εξαιρεσεις τς ραβδωσεις). Θα βγαλω αυριο βραδακυ αλλη photo, τωρα ειμαι με moonlight. Απλα αν ειναι applesnail δεν το θελω γιατι ειχα πεσει σε φυτοφαγα πριν λιγο καιρο... Έγινε επεξεργασία 16 Απριλίου 2012 - carvefish21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 17 Απριλίου 2012 #5 Share 17 Απριλίου 2012 Μήπως http://www.applesnai...us.php#Physidae ή http://www.applesnai...php#Lymnaeidae1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 17 Απριλίου 2012 Author #6 Share 17 Απριλίου 2012 δεν καταλαβαινω. Το πρωτο μαλλον οχι βλεπω πιο στρογγυλεμενο το κελυφος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 17 Απριλίου 2012 Author #7 Share 17 Απριλίου 2012 παιδια επειδη βρηκα κιαλλο περιεργο και αρχιζω να πανικοβαλλομαι, αν βαλω κανα δυο δολοφονους θα τα φανε? Να τα κρατανε τουλαχιστον σε λογικο πληθυσμο... να κιαλλες photo απο το προηγουμενο να και απο ενα αλλο sorry για τη ποιοτητα ειναι απο κινητο με αρκετο zoom οποτε καταλαβαινετε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 17 Απριλίου 2012 Author #8 Share 17 Απριλίου 2012 για να μη σας κουραζω επειδη βρηκα κιαλλα 3 τα εβγαλα και τελειωσε. Θα παω να παρω κανα δολοφονο για να μην ασχολουμαι. Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 17 Απριλίου 2012 #9 Share 17 Απριλίου 2012 Το πρώτο είναι apple snail sp. blue και το δεύτερο physa acuta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 17 Απριλίου 2012 Author #10 Share 17 Απριλίου 2012 Ωραια ευχαριστω! Ο δολοφονος θα μπει παντως οπως και ναχει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 17 Απριλίου 2012 #11 Share 17 Απριλίου 2012 Αν δεν υπάρχουν άλλα όμως πρέπει να τον ταΐζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 17 Απριλίου 2012 Author #12 Share 17 Απριλίου 2012 Αν δεν υπάρχουν άλλα όμως πρέπει να τον ταΐζεις. Κατι θα του ριχνω και αυτουνου, μη μεινει ετσι... Φαντασου αγγελια: Zητουνται λαθρεπιβατες για τροφη helena... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 18 Απριλίου 2012 #13 Share 18 Απριλίου 2012 Έχει υπάρξει φίλε μου.Κοίταξε,από το να πεταχτούν στα σκουπίδια ή στην αποχέτευση είναι πιο φυσικός τρόπος. Υπάρχουν όμως και ταμπλέτες βυθού για γατόψαρα που κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 18 Απριλίου 2012 Author #14 Share 18 Απριλίου 2012 Έχει υπάρξει φίλε μου.Κοίταξε,από το να πεταχτούν στα σκουπίδια ή στην αποχέτευση είναι πιο φυσικός τρόπος. Υπάρχουν όμως και ταμπλέτες βυθού για γατόψαρα που κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Ναι το ξερω... αστειευομουν. Με ταμπλετες θα παιξω μαλλον γιατι αλγη ακομα δεν εχω πολυ... Εγω εβαλα σε μια γλαστρα 2 σαλιγκαρακια και οσο αντεξουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 18 Απριλίου 2012 #15 Share 18 Απριλίου 2012 Δεν είναι αλγοφάγα, σου προτείνω κάποιες που προτιμούν.Μπορείς να βρεις από πολλές εταιρίες με αντίστοιχα συστατικά. http://www.sera.de/gr/hauptseiten/sera-produkte/in_category/eidiki-trofi-1675/product/sera-o-nip-fd-mix.html http://www.sera.de/gr/hauptseiten/sera-produkte/in_category/eidiki-trofi-1675/product/sera-viformo.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 18 Απριλίου 2012 Author #16 Share 18 Απριλίου 2012 Δεν είναι αλγοφάγα, σου προτείνω κάποιες που προτιμούν.Μπορείς να βρεις από πολλές εταιρίες με αντίστοιχα συστατικά. http://www.sera.de/g...nip-fd-mix.html http://www.sera.de/g...ra-viformo.html Θα παρω καποια απο αυτες λοιπον. Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 22 Απριλίου 2012 Author #17 Share 22 Απριλίου 2012 Οσο αναφορα τη τροφη εχω ενα θεμα. Τα γκαπακια σαν παμφαγα που ειναι οτι και να ριξω μεσα το καταβροχθιζουν μεχρι και το βυθο ψαχνουν για τροφη. Πως θα ειμαι σιγουρος οτι θα τρωνε τα σαλιγκαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Απριλίου 2012 #18 Share 22 Απριλίου 2012 θα σπας σε κομματακια την ταμπλετα και θα ταιζεις βραδι με κλειστα τα φωτα οταν τα ψαρια χαλαρωνουν.τοτε τα σαλιγκαρια μπορουν να φανε ανετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 22 Απριλίου 2012 Author #19 Share 22 Απριλίου 2012 θα σπας σε κομματακια την ταμπλετα και θα ταιζεις βραδι με κλειστα τα φωτα οταν τα ψαρια χαλαρωνουν.τοτε τα σαλιγκαρια μπορουν να φανε ανετα. Οκ! Θα πρεπε να το σκεφτω αφου τα σαλιγκαρια συνηθως κρυβονται τη μερα... Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
carvefish21 5 Μαίου 2012 Author #20 Share 5 Μαίου 2012 Kαλησπερα και παλι. Εβαλα πριν απο 2 εβδομαδες 2 helena για να μη πολλαπλασιαστουν πολυ οι λαθρεπιβατες. Τιποτα. Σε αυτο το διαστημα και πολλαπλασιαστηκαν και μεγαλωσαν. Ειπα να βαλω σημερα αλλα 2 helena. Τα αποτελεσματα... στη photo... Κυριολεκτικα ενας λαθρεπιβατης (δεν ξερω τι ειδος, φαινεται στη photo) του εκανε επιθεση. Πηρε φορα (που λεει ο λογος ) και ανεβηκε πανω του μεχρι που θαφτηκε το helena και εφυγε το αλλο μικρο. Το αλλο helena δεχτηκε επιθεση απο παλιο helena (αφου για να τον φτασει περασε απο πανω ενα λαθρεπιβατη και τον αγνοησε τελειως) και ειναι κολλημενα το ενα με το αλλο. (μεχρι και κωλοτουμπα το εκανε). Oλα αυτα μεσα σε 3 λεπτα χρονομετρημενα. Εγινε 40 λεπτα προσαρμογη φυσικα. Γιατι ολη αυτη η ''κινητηκοτητα''?? Ειναι φυσιολογικη αυτη η συμπεριφορα των helena? ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος