panos_d7 21 Απριλίου 2012 #26 Share 21 Απριλίου 2012 Αλλαγες νερου.Υπαρχουν αρθρα για τον κυκλο του αζωτου.Διαβασε τα.Οπως και να χει πρεπει να περιμενεις να ολοκληρωθει και ας ελπισουμε να μην εχεις πολυ αμμωνια γιατι μπορει να χασεις και το ψαρι στη χειροτερη περιπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 22 Απριλίου 2012 Author #27 Share 22 Απριλίου 2012 Μέτρησα σήμερα αμμωνία και μου έβγαλε 0.5ml/l με ph 7.0. Πιστεύω να είναι καλά!!! Την Τρίτη θα αλλάξω ξανά ούτος η άλλως το 30% του νερού!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 22 Απριλίου 2012 #28 Share 22 Απριλίου 2012 Πρεπει να τη μηδενισεις οπωσδηποτε.Επισης μετρησε σε παρακαλω και νιτρωδη και νιτρικα. Ταιζεις κανονικα; Μη βαλεις ακομα αλλο ζωντανο οργανισμο. Τι φιλτρο εχεις;Εχεις μεσα βιολογια μονο σφουγγαρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 22 Απριλίου 2012 Author #29 Share 22 Απριλίου 2012 Το φίλτρο μέσα έχει σφουγγάρι και βιολογικό υλικό!!!! Νιτρώδη και νιτρικά μέτρησα μόνο με στικάκια και είμαι κοντά σε μηδενικές τιμές. Ταίζω κανονικά εκτός Κυριακής. Το ενυδρείο από χτες έχει μέσα και δύο μεγάλα Apple Snails (το ξέρω ότι έκανα ξεροκεφαλιά αλλά μου τα χάρισαν χτες και λυπόμουν να τα πετάξω, ο φίλος που θα μου τα έδωσε έχει πάρα πολλά και ήθελε να τα ξεφορτωθεί) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 22 Απριλίου 2012 Author #30 Share 22 Απριλίου 2012 Ξέχασα να αναφέρω ότι συνεχίζω και ρίχνω βακτήρια στο ενυδρείο μέρα παρά μέρα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 1 Μαίου 2012 Author #31 Share 1 Μαίου 2012 Μερικές νέες φωτογραφίες από τον φίλο μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 7 Μαίου 2012 Author #32 Share 7 Μαίου 2012 Οι τελευταίες φωτογραφίες έπειτα απο την προσθήκη μερικών φυτών ακόμα και την τακτοποίηση τους μέσα στο ενυδρείο. Φαίνεται ότι τα καινούρια φυτά αρέσουν στον μονομάχο μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Μαίου 2012 #33 Share 7 Μαίου 2012 Ενα πολυ ομορφο ενυδρειο,που θα ηταν ακομη ομορφοτερο αν εβαζες ενα αλλο σκουροχρωμο φοντο Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 7 Μαίου 2012 Author #34 Share 7 Μαίου 2012 Θα ήθελα να αναφέρω ότι το μεγάλο Apple Snail τσιμπολογάει που και που το Microsorιum!!! Σκέφτομαι να το βγάλω και να αφήσω μόνο το μικρό!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 7 Μαίου 2012 Author #35 Share 7 Μαίου 2012 Ενα πολυ ομορφο ενυδρειο,που θα ηταν ακομη ομορφοτερο αν εβαζες ενα αλλο σκουροχρωμο φοντο Τι προτείνεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Μαίου 2012 #36 Share 7 Μαίου 2012 Bαψε την πλατη με πλαστικο καφε χρωμα.Θα δειξει πολυ καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 18 Μαίου 2012 Author #37 Share 18 Μαίου 2012 Τελευταίο update!!! Βαφτηκε η πλάτη του ενυδρείου με καφέ πλαστικό χρώμα και τακτοποίησα λίγο ακόμα το κερατόφυλλο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Μαίου 2012 #38 Share 18 Μαίου 2012 Νομιζω ειχα δικιο.Συμφωνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 18 Μαίου 2012 Author #39 Share 18 Μαίου 2012 Νομιζω ειχα δικιο.Συμφωνεις; Ναι φίλε Στράτο!!! Είχες απόλυτο δίκο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Μαίου 2012 #40 Share 18 Μαίου 2012 Δοκιμασε να φυτεψεις κανενα φυτακι ακομα κολλητα στην πλατη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 18 Μαίου 2012 Author #41 Share 18 Μαίου 2012 Δοκιμασε να φυτεψεις κανενα φυτακι ακομα κολλητα στην πλατη. Θα το κάνω στην επόμενη αλλαγή νερού!!! Ευχαριστώ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 18 Μαίου 2012 Author #42 Share 18 Μαίου 2012 Μιας και βλέπω ότι έχω λίγη καφέ άλγη σκέφτομαι να βάλω κάποιο πολύ μικρό ψαράκι βυθού!!! Διάβαζα το παρακάτω topic και δεν ξέρω πιο είδος να διαλέξω!!! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=55073 Θέλω αποκλειστικά να τρώει άλγη και να είναι μικρό!!! Μιλάμε πάντα για ένα ψαράκι το οποίο να συμβιώσει αρμονικά με τον μονομάχο!!! Σκεφτόμουν και σαλιγκάρι αν όχι κάποιο ψαράκι αλλά μετά την εμπειρία με τα apple snails τα οποία έτρωγαν σιγά σιγά τα φυτά δεν ξέρω πιο σαλιγκάρι είναι ασφαλές. Απ' ότι καταλάβατε θέλω έναν εργάτη ο οποίος θα τρώει αποκλειστικά την άλγη του ενυδρείου και δεν θα ενοχλεί τον κύριο κάτοικο του ενυδρείου!!! Τι προτείνεται??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 19 Μαίου 2012 #43 Share 19 Μαίου 2012 Μιας και βλέπω ότι έχω λίγη καφέ άλγη σκέφτομαι να βάλω κάποιο πολύ μικρό ψαράκι βυθού!!! Διάβαζα το παρακάτω topic και δεν ξέρω πιο είδος να διαλέξω!!! http://www.aquazone....showtopic=55073 Θέλω αποκλειστικά να τρώει άλγη και να είναι μικρό!!! Μιλάμε πάντα για ένα ψαράκι το οποίο να συμβιώσει αρμονικά με τον μονομάχο!!! Σκεφτόμουν και σαλιγκάρι αν όχι κάποιο ψαράκι αλλά μετά την εμπειρία με τα apple snails τα οποία έτρωγαν σιγά σιγά τα φυτά δεν ξέρω πιο σαλιγκάρι είναι ασφαλές. Απ' ότι καταλάβατε θέλω έναν εργάτη ο οποίος θα τρώει αποκλειστικά την άλγη του ενυδρείου και δεν θα ενοχλεί τον κύριο κάτοικο του ενυδρείου!!! Τι προτείνεται??? Η καφέ άλγη είναι φυσιολογική για νέα ενυδρεία. Με σωστές ρουτίνες και φροντίδα θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει. Για τα λίτρα σου νομίζω ότι δύσκολα θα βρεις κάποιο ψαράκι να κάνει τον εργάτη. Εγώ έχω ένα apple με τον μονομάχο μου και δεν έχω πρόβλημα με τα φυτά. Τι εμπειρία είχες με τα σαλιγκαράκια ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 19 Μαίου 2012 Author #44 Share 19 Μαίου 2012 Η καφέ άλγη είναι φυσιολογική για νέα ενυδρεία. Με σωστές ρουτίνες και φροντίδα θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει. Για τα λίτρα σου νομίζω ότι δύσκολα θα βρεις κάποιο ψαράκι να κάνει τον εργάτη. Εγώ έχω ένα apple με τον μονομάχο μου και δεν έχω πρόβλημα με τα φυτά. Τι εμπειρία είχες με τα σαλιγκαράκια ; Ένα από τα δύο apple snails που είχα μου έτρωγαν σιγά σιγά τα φυτά και πήραν πόδι σε ένα φιλικό ενυδρείο. Ειδικά το microsorium που έχω του είχαν αλλάξει τα φώτα αλλά τελικά το πρόλαβα πριν το φάνε όλο!!! Παρόλα αυτά το σκέφτομαι ακόμα για κάποιο σαλιγκάρι ή ψαράκι!!! Τι εννοείς ότι δύσκολα θα βρω κάποιο ψαράκι??? Δεν θα βρω στην Ελληνική αγορά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 19 Μαίου 2012 #45 Share 19 Μαίου 2012 Ένα από τα δύο apple snails που είχα μου έτρωγαν σιγά σιγά τα φυτά και πήραν πόδι σε ένα φιλικό ενυδρείο. Ειδικά το microsorium που έχω του είχαν αλλάξει τα φώτα αλλά τελικά το πρόλαβα πριν το φάνε όλο!!! Παρόλα αυτά το σκέφτομαι ακόμα για κάποιο σαλιγκάρι ή ψαράκι!!! Τι εννοείς ότι δύσκολα θα βρω κάποιο ψαράκι??? Δεν θα βρω στην Ελληνική αγορά? Μήπως δεν τα τάιζες αρκετά ; Εγώ και φαντάζομαι πολλοί άλλοι έχουν apple snails και φυτά και τα καταφέρνουν μια χαρά. Όσο για τα αλγοφάγα ψάρια (ας με διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος ) νομίζω ότι δύσκολα θα βρεις κάτι που να "πηγαίνει" με τα λίγα λίτρα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 19 Μαίου 2012 Author #46 Share 19 Μαίου 2012 Να σου πω την αλήθεια δεν ήξερα ότι θέλουν τροφή τα σαλιγκάρια. Νόμιζα ότι αρκούνται στην άλγη!!! Θα ξαναδοκιμασω κάποιο apple snail ή zebra snail. Αλλά από τροφή τι θέλουν??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Μαίου 2012 #47 Share 19 Μαίου 2012 Κανα κομματακι αγγουρι,η και και τροφη για πλεκο σε ταμπλετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassjunkies 23 Μαίου 2012 Author #48 Share 23 Μαίου 2012 Η τελική μορφή του μονομαχοενυδρείου μου επιτέλους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Μαίου 2012 #49 Share 23 Μαίου 2012 βασιλιας ο ψαρης σου.πολυ ομορφο φιλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 23 Μαίου 2012 #50 Share 23 Μαίου 2012 πολυ όμορφο να το χαίρεσαι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος