clooyn 16 Απριλίου 2012 #1 Share 16 Απριλίου 2012 Παιδια καλημερα και Χριστος Ανεστη. Οπως γραφω και στον τιτλο εχω ασταθες ph στο ενυδρειο. Το προβλημα δημιουργίας του νομιζω πως το ξερω (κακος αερισμος του χωρου). Το ενυδρειο αν και βρισκετε διπλα σε παραθυρο, (ειναι μεσα στην κρεβατοκαμαρα η ανοιχτη μερια του και αεριζετε απο αυτον το χωρο) ,δεν δημιουργειτε ρευμα στο χωρο,εστω και αν το εχω ανοιχτο σχεδόν ολη την μερα το , με αποτελεσμα να εχω ph και 7,4 ποιο σπανια βεβαια το πρωι (συνηθως 7,5 με 7,6) και το βραδυ απο 7,7 ποιο σπανια (συνηθως 7,8 με 7,9 αντε και 8,0 μια στις τοσες).Τωρα, επειδη δευτερο παραθυρο στο χωρο ειναι δυσκολο να κανω. Να διαλύσω το ενυδρειο μου που με πολυ κόπο έστησα, μου ειναι ακομα ποιο δυσκολο,εχετε να μου προτείνετε κανενα φυσικο τροπο να το ανεβασω.Με μπαφερ δοκιμασα, αλλα εκτός το οτι το ανεβαζει για πολυ λιγο,μου εκτιναξε το kh στα υψη ( δουλευω με φυσικες παραμετρους 8,00 kh). Αν εβαζα κανενα ανεμιστηρακι κατω στο σαμπ πιστευεται πως θα εκανε τιποτε?Η καμια αεραντλια? Περιμενω ανυπομονα τις προτασεις σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Απριλίου 2012 #2 Share 16 Απριλίου 2012 Απο σκίμμερ πώς είσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 16 Απριλίου 2012 Author #3 Share 16 Απριλίου 2012 Απο σκίμμερ πώς είσαι? Απο σκιμερ ειμαι σχεδον καλα Deltec APF 600 σε 750 λιτ.Λογικα αυτη την στιγμη πρεπει να με καλυπτει,μιας και εχω λιγα ψαρια και απο κοραλια ολα ειναι φραγκακια και λιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 16 Απριλίου 2012 #4 Share 16 Απριλίου 2012 Δεν κατάλαβα εαν το πρόβλημα είναι οτι έχεις ασταθές ph ή χαμηλό ph ! Διότι ασταθές ph δεν έχεις ! Η διακύμανσή +- 0,5 πρωι βράδυ ,εμενα μου φαίνεται φυσιολογικότατη ! Μην περιμένεις να δεις ποτέ 8 το βράδυ . Το 7,4 είναι λίγο χαμηλό αλλα απο ότι λες συμβαίνει σπάνια ! Σε σχέση με τον αερισμό του δωματίου , πιο πιθανό είναι να έχεις σχετικά μεγάλο βιοφωρτιο και να σου ρίχνει το ph ! Τώρα εαν έχεις και cr συνδεδεμένο να κανεις και το σταυρο σου ,που εχεις αυτο το ph ! Τωρα εαν επιμένεις να ανεβάσεις το ph ,κοίτα λίγο την κυκλοφορία (αύξησε) και πιο συγκεκριμένα την ανατάραξη της επιφάνειάς!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tunicate 16 Απριλίου 2012 #5 Share 16 Απριλίου 2012 Αν είναι εφικτό δοκίμασε να τροφοδοτήσεις αέρα στο skimmer από έξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 16 Απριλίου 2012 Author #6 Share 16 Απριλίου 2012 Εχει τυχει να ξεκινησει απο 7,4 και να καταληξει 7,9.Αλλες φορες να ξεκινησει απο 7,9 και να μινει εκει.Ριακτορα εχω να τον βαλω σε λειτουργεια κανενα χρονο λογο αλλων προβληματων που προεκυψαν στο ενυδρειο και σκευτομαι πολυ αν θα τον βαλω με τετοιο ph.Απο κυκλοφορια ειμαι στο x35. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Απριλίου 2012 #7 Share 16 Απριλίου 2012 Αν είναι εφικτό δοκίμασε να τροφοδοτήσεις αέρα στο skimmer από έξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 16 Απριλίου 2012 Author #8 Share 16 Απριλίου 2012 Αν είναι εφικτό δοκίμασε να τροφοδοτήσεις αέρα στο skimmer από έξω. Το εχω σκευτει αυτο που λες και θα το δοκιμασω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Απριλίου 2012 #9 Share 16 Απριλίου 2012 Το εχω σκευτει αυτο που λες και θα το δοκιμασω Δοκίμασε και μια αεραντλία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 16 Απριλίου 2012 #10 Share 16 Απριλίου 2012 Βαλε εναν κυκλοφορητη να φυσαει την επιφανεια, να εχεις αρκετη αναταραξη, και με τον καιρο θα στρωσει το ph...Ελπιζω...παντως μην βασιζεσαι στα τεστακια νερου για ph..Της salifert μου εδινε 7.8-7.9, και με ηλεκτρονικο 8.19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 16 Απριλίου 2012 Author #11 Share 16 Απριλίου 2012 Με ηλεκτρονικο μετραω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 16 Απριλίου 2012 #12 Share 16 Απριλίου 2012 Αν αλλαζες θεση στους κυκλοφορητες ??? δεν μετραει η συνολικη κυκλοφορια , αλλα η σωστη κυκλοφορια σε ολα τα σημεια του ενυδρειου σου.... τι κυκλοφορητες εχεις?? απο υπερχειληση πως εισαι? ποσα λιτρα κατεβαζει?? τι αντλια επιστροφης εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 17 Απριλίου 2012 Author #13 Share 17 Απριλίου 2012 Κυκλοφορια εχω σε ολα τα σημεια του ενυδρειου,με μια vortech mp40 ecosmart,τρις aquael x2600 και επιστροφη 5000λιτ.Το προβλημα ειναι ο κακος αερισμος του χωρου.Παντως ενδεικτικα εχθες με ακριβως τα ιδια πραγματα ξεκινησε με ph7,4 και σημερα με 7,7.Αγωρασα σωληνακι για το σκιμερ και θα παρω αερα απο εξω,πιστευω πως θα κανει δουλεια.....Αντε να δουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 17 Απριλίου 2012 #14 Share 17 Απριλίου 2012 Με την κυκλοφορια που μου λες επρεπε να ειχες πολυ παραπανω ph..... μηπως το ηλεκτροδιο δεν μετραει σωστα?? ποσο καιρο το εχεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 17 Απριλίου 2012 Author #15 Share 17 Απριλίου 2012 Το ηλεκτροδιο ειναι σχεδον καινουριο δυο μηνων και καλυμπραρισμενο μια εβδομαδα πρειν.Η μετρηση που παιρνω ειναι σωστη.Εβγαλα το σωληνακι του σκιμερ εξω στο μπαλκονι(7,8 αυτη την ωρα)...βρε λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Απριλίου 2012 #16 Share 17 Απριλίου 2012 (edited) Το ηλεκτροδιο ειναι σχεδον καινουριο δυο μηνων και καλυμπραρισμενο μια εβδομαδα πρειν.Η μετρηση που παιρνω ειναι σωστη.Εβγαλα το σωληνακι του σκιμερ εξω στο μπαλκονι(7,8 αυτη την ωρα)...βρε λετε? Λέμε .Παρακολούθησε πώς θα πάει για λίγες μέρες.Είναι γνωστό συχνό πρόβλημα που όσοι δεν μετράνε Ph στο θαλασσινό αναρωτιούνται τι φταίει γιατί πάνε σε λύσεις buffer και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.Καλά έκανες και το παρακολούθησες.Ενα σωστό σκίμμερ κάνει την διαφορά και παρότι μου αρέσουν και μένα οι μικρές φυσαλίδες και το πιο σκούρο ζουμί στο σκίμμερ το έχω τέρμα για περισσότερο αερισμό.Φτάνει βέβαια να αερίζεται καλά και ο θάλαμος που παίρνει αέρα το σκίμμερ για να εμπλουτίσει το νερό σου με το φαινόμενο venturi. Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 17 Απριλίου 2012 Author #17 Share 17 Απριλίου 2012 (edited) Λέμε .Παρακολούθησε πώς θα πάει για λίγες μέρες.Είναι γνωστό συχνό πρόβλημα που όσοι δεν μετράνε Ph στο θαλασσινό αναρωτιούνται τι φταίει γιατί πάνε σε λύσεις buffer και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.Καλά έκανες και το παρακολούθησες.Ενα σωστό σκίμμερ κάνει την διαφορά και παρότι μου αρέσουν και μένα οι μικρές φυσαλίδες και το πιο σκούρο ζουμί στο σκίμμερ το έχω τέρμα για περισσότερο αερισμό.Φτάνει βέβαια να αερίζεται καλά και ο θάλαμος που παίρνει αέρα το σκίμμερ για να εμπλουτίσει το νερό σου με το φαινόμενο venturi. Ευχαριστω για την συμετοχη στο θεμα.Και εγω τερμα τα γκαζια το εχω,κανει καλυτερη δουλεια! Υ.Γ Αν δεν πιασει και αυτο,βλεπω να γινομαι πελατης Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2012 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Απριλίου 2012 #18 Share 17 Απριλίου 2012 Σιγά βρε σύ μακάρι να βρεθεί επιτέλους το χάπι που τα κάνει όλα καλά να γίνουμε χομπίστες!750 λίτρα reef μιλάμε φράπα με παγάκια και χάζεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 17 Απριλίου 2012 Author #19 Share 17 Απριλίου 2012 Στις 7,30mm πιασαμε ph8,00, σπανια τιμη τους τελευταιους μηνες.Για να δουμεεεεεε..... τι θα δουμεεεεε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 18 Απριλίου 2012 Author #20 Share 18 Απριλίου 2012 <<Σαν ανεκδοτο>>.Τι συμβαινει οταν τα πραγματα αρχιζουν να μου πανε καλα στο ενυδρειο? Απαντηση: Σπαει το samp και πλυμηριζω :bigemo_harabe_net-111:.Να με χαιρομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 19 Απριλίου 2012 #21 Share 19 Απριλίου 2012 Φέρε κανέναν παπά κάνε ευχέλαιο.Πως έσπασε το σάμπ?Εμένα τον Σεπτέμβριο δάκρυζε μια πλευρά και αναγκαστικά το άδειασα έβγαλα όλη την σιλικόνη και το κόλλησα απο την αρχή.Δεν θα πω ευχάριστη εμπειρία αλλά έμαθα να χρησιμοποιώ σιλικόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 19 Απριλίου 2012 Author #22 Share 19 Απριλίου 2012 Ξεκολησε το μποστα ντζαμι,απο μακακια δικη μου.ΟΙ μακακιες οπως παντα πληρωνοντε.Παντως σημερα σχεδον το ξανακολησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Απριλίου 2012 #23 Share 19 Απριλίου 2012 βαλε ενα ΜΕΓΑΛΟ και αλλο κακο να μη σε βρει. ΥΓ.τωρα που το σκεφτομαι ας βαλω και ενα σε μενα στο ποστ που ανοιξα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος