Jump to content

Θόρυβος Απο Αεραντλία Και Φωτισμός

n_vergopoulos

Recommended Posts

καλησπέρα και χρόνια πολλά.

εχω ενα ενυδρειο 350 λίτρα το οποιο φιλοξενει 9 tropheus blue rainbow chaitika. στο ενυδρεό δουλέυει μια αεραντλία JAD Air-Pump s-2000 δύο εξόδων η οποία κανει πολύ θόρυβο, οχι τόσο το μηχάνημα οσο μεσα στο ενυδρείο. ηθελα λοιπόν να ρωτήσω εαν τα ξάρια ενοχλούντε απο αυτον τον θόρυβο ειδικά το βραδυ που εχει ησυχία, και αν ναι αν χρειάζεται να δουλέυει 24 ωρες το 24ωρο η αεραντλία.

επίσης θέλω να ρωτήσω τι αναγκες φωτισμού έχουν αυτα τα ψάρια ( χρειάζονται και οι δυο λάμπες του ενυδρειου ? και πόσες ώρες? )

H αεραντλία δεν είναι απαραίτητη..χρησιμεύει στην οξυγόνωση του νερού με την ανατάραξη που κάνουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια!Αν τα φίλτρα σου κάνουν καλή ανατάραξη στην επιφάνεια τότε μπορείς να μην την χρησιμοποιείς και καθόλου..εκτός αν σου αρέσει αισθητικά..

Τα ψάρια αυτά δεν έχουν καμία απαίτηση από φωτισμό..ίσα ίσα που δεν συμπαθούν τον πολύ φωτισμό!!απλά χρειάζονται κάτι να ανάβει για να καταλαβαίνουν οτι ξημερώνει και για να νιώθουν που είναι η επιφάνεια..κοίτα να βάλεις κάτι ωστε να αναδεικνύει τα χρώμα τα τους,κάτι σε ψυχρό λευκό..πολλοί έχουν βάλει και led στα αφρικάνικα τους που έχουν και μικρότερη κατανάλωση..

δηλαδή δεν θα εχω πρόβλημα η αεραντλία να δουλέυει μαζι με τα φωτα και το βράδυ να σβήνει ?????

επισης πόσες ωρες πρεπει να εναι αναμένα τα φωτα για τα συγκεκριμένα ψάρια ?????

Κανένα απολύτως πρόβλημα...

Τα φώτα άναβε τα 7-9 ώρες..το βασικό είναι να μένουν τουλάχιστον 9 ώρες σε απόλυτο σκοτάδι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...