Jump to content

Προβλημμα Με Πιρανχα Στο Ματι.

Recommended Posts

Γεια σας παιδια.Με λενε Βαγγελη.Εχω ενα πιρανχα rhombeus και εχει βγαλει ενα ασπρο στο ματι.ειναι σαν σπιρακι.μπορειτε να μου πειτε τη να κανω.μην το χασω το ψαρι μου.ευχαριστω.

το ψαρι ειναι piranha rhombeus.το αγορασα 30/03/12.το εχω σε ενα ενυδριο 150 λιτρα.θερμοκρασια μεσα εχει 24,5.παιδια για ph δεν ξερω να σας πω την αληθεια.το φιλτρο ειναι εσωτερικο και μεσα εχει τα μακαρονια(με αυτην την ονομασια τα ξερω,μπορει να τα λενε καπως αλλιως),αμπουλα για την αμμονια και τυρφη.το ταϊζω καθε μερα.το ταϊζα καρδια απο κοτοπουλο αλλα ενα παιδι απο το foroum μου ειπε οτι δεν κανει και πηγα και το αγορασα γαριδες κατεψυγμενες(ετοιμες καθαρισμενες).το ψαρι παιδια εβγαλε ενα ασπρο στο ματι του.ειναι σαν σπιρακι ασπρο.το εχει βγαλει στο μαυρο που εχει το ματι του και οχι στο κοκκινο.φωτογραφια προσπαθω να ανεβασω και με βγαζει οτι απετυχε.ευχαριστω και ελπιζω να σας καλυψα και να εχετε καταλαβει το προβλημμα που εχει το ψαρι μου.

η φορμα που σου εδωσα παραπανω ειναι για να μην χρειαζεται να ρωταμε κατεβατα για να μαθουμε τις συνθηκες νερου,τη ρουτινα που κανεις στο ενυδρειο,τις μετρησεις του κλπ.

θα θελαμε περισσοτερες πληροφοριες για το πως λειτουργεις το ενυδρειο κλπ.

σαν πρωτη εντυπωση μου δινεται παντως,οτι το σπυρι οφειλεται στην πολυ κακη ποιοτητα νερου.οταν συνηθως υπαρχει σπυρι στο κεφαλι,στην θεση του στην πορεια ανοιγει τρυπα.

καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου,ποσα νιτρικα,αμμωνια εχεις?

καθε 10-15 μερες κανω αλλαγες του νερου(1/3) τωρα για τα ποσα νιτρικα αμμωνια εχει δεν ξερω φιλε μου.

Α φιλε μου και κατι ακομα που ξεχασα να γραψω πριν.κα8ετε και ξυνετε πανω στον θερμοστατη και στο τζαμι.

δυστυχως χωρις αποτελεσματα απο τεστ βαδιζουμε στα τυφλα.

οπως ηδη σου ειπα τετοια σπυρια βγαινουν απο κακης ποιοτητας νερο.

την αλλαγη που κανεις θα την κανεις αυστηρα εβδομαδιαια.σημαντικο ειναι να γνωριζουμε τις τιμες της αμμωνιας και των νιτρικων στο νερο σου.

η αλλαγη νερου πως ακριβως την κανεις?βαζεις νερο βρυσης,αντιχλωριο?κατι αλλο?

βγαζω το 1/3 απο το ενυδριο.βγαζω μετα το φιλτρο.το καθαριζω το φιλτρο με το νερο που εχω βγαλει απο το ενυδριο και μετα βαζω σε ενα μπετονακι που εχω νερο(βρυσης) και αναλογα με τα λιτρα που εβγαλα βαζω αντιχλοριο.

ποσο καιρο 'τρεχει'' το ενυδρειο σου?

βρες και αγορασε μελαφιξ,ειναι φυσικο προιον,δεν πειραζει τη βιολογια και βαλε.

το σημαντικο ειναι ομως να προσεχεις την ποιοτητα νερου η οποια σαφως και θα ειναι πολυ κακη.

παρε και υγρα τεστ για αμμωνια και νιτρικα και μετρησε.φοβαμαι πως θα δεις πολυ ασχημες μετρησεις.

και φιλε μου η αμμωνια και τα νιτρικα ποσο πρεπει να ειναι για να ειναι καλα το ψαρι?

και φιλε μου η αμμωνια και τα νιτρικα ποσο πρεπει να ειναι για να ειναι καλα το ψαρι?

η αμμωνια σιγουρα στο 0,και τα νιτρικα οσο γινεται χαμηλα.πχ 10.προμηθευσου οσο μπορεις γρηγοροτερα τα τεστ για να ξερεις με τι εχεις να κανεις.

και η αμμωνια αμα δεν ειναι στο 0 και ειναι στο 3 πως μπορω να την ριξω?και τα νιτρικα αμα ειναι 1 η 0 ειναι οτι καλυτερο?και αμα ειναι ψηλα τα νιτρικα πως τα ριχνω αυτα?

και τα 2 πεφτουν με συχνες αλλαγες νερου.αν δεις τοσο υψηλη αμμωνια ειναι τοξικη και το δηλητηριαζει το ψαρι οδηγωντας το σε θανατο.

απο την αλλη αποκλειεται να δεις νιτρικα στο 0 η στο 1.και αυτα θα ειναι ανεβασμενα.(εαν εβλεπες νιτρικα 0 σε ενυδρειο που τρεχει τοσο καιρο θα ηταν καπως περιεργο...).

• 3 weeks later...

Γεια σας παιδια και παλι...το σπιρακι δεν εχει φυγει ακομα..εχς κανει χρηση melafix 2 φορες...τον εχω κανει και για καμια βδομαδα συχνες αλλαγες νερου(ανα 2 μερες) και τωρα συνεχιζω να τον κανω αλλαγες νερου...εχω βαλει εξωτερικο φιλτρο(για 300 λιτρα ειναι το φιλτρο)...το φιλτρο μεσα εχει τυρφη και μακαρονια...εχω και ανθρακα να τον βαλω??και τι αλλο χρειαζεται να βαλω μεσα στο φιλτρο?ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...