velissaris 13 Απριλίου 2012 #1 Share 13 Απριλίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. παρατηρησα οτι δεν εισαν πολυ ζωηρα μεσα στο ενυδρειο ειδα ασπρα στιγματα στο σωμα τους και παρατηρησα οτι κρυβοντουσαν συνεχεια σε γωνιες και πετρες για πολλες ωρες!!ειδα την ουρα τους να γινετε σαν κροσια μεχρι που πλεον ειναι πολλυ μικρες!!απο τα 7 που ειχα μου εχουν μεινει 3 πλεον!!και το βασικοτερο ειναι οτι ειμαι αρχαριος!μου ειπα οτι εχουν ικ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:200 λτ - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):πετρες και σφουγκαρι πρασινο - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):20 μερες - Ψάρια (είδη και αριθμός):6 χρυσοψαρα 1 οραντα - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):καθε βραδυ ταισμα!το νερο το αλλαξα μια φορα με το αναλογο χλωριο! ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:χρυσοψαρα - Ιστορικό Ψαριού:τα αγορασα απο 2 διαφορετικα μαγαζια!! - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):περιορισμενη κινητικοτητα μεσα στο ενυδρειο!!το πρωτο ψαρι μου που ψωφισε παρατηρησα οτι το κυνηγουσαν αρκετα ολα τα αλλα!!ασπρα στιγματα σαν ζαχαρη στο σωμα τους και σιγα σιγα χανανε την ουρα τους!!ειχαν μεγαλες μακρυες ουρες και αρχισαν να γινονται σαν κλωστες,σαν κροσια!!δεν ησαν συμπαγες!! - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: Dajana Bioicht -Δοσολογία: 35 ml sta 175 lt καθαρο νερο -Χρόνος Χρήσης:παρασκευη 13 απριλιου -Αναλυτική περιγραφή:μαζι με το φαρμακο εβαλα μαγειρικο αλατι μια κουταλια της σουπας και σταδιακα ανεβασα την θερμοκρασια στους 30 βαθμους!! ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIXALIS CYPRUS 15 Απριλίου 2012 #2 Share 15 Απριλίου 2012 Φίλε έχεις κανει το κύκλο του αζώτου? Μετρήσεις έκανες? Αν όχι αφού όπως λες εισαι αρχάριος αρχισε να διαβάζεις σχετικά με αυτά και εντωμεταξύ κάνε συχνές αλλαγές νερού. Παρε και φάρμακο για white spot και στη περίπτωση που δεν έχεις επειδή είναι αργία σήμερα διάλυσε ένα κουταλακι αλατι σε ένα ποτήρι και ριξτο στο ενυδρείο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
velissaris 18 Απριλίου 2012 Author #3 Share 18 Απριλίου 2012 εβαλα αλατακι σηκωσα θερμοκρασια και προς το παρων γλυτωσα το ενα απο τα ψαρακια μου!!μαλλον αργησα να το καταλαβω οτι ειχανε ικ!ειναι καλα τωρα το μονο που παρατηρησα ειναι τωρα στισ ακρες στην ουρα του εχει 2 μαυρακια μικρα! ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 24 Απριλίου 2012 #4 Share 24 Απριλίου 2012 Καλησπέρα έχεις κάτι νεότερο σχετικά με την κατάσταση των ψαριών σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος