955i 17 Απριλίου 2012 Author #26 Share 17 Απριλίου 2012 Να και ο Άρθουρ... στο νέο περιβάλλον του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 17 Απριλίου 2012 Author #27 Share 17 Απριλίου 2012 Όσο στρώνω το ενυδρείο και μέχρι να μηδενιστούν οι τιμές που πρέπει, αλλάζω κάθε 2 μέρες 40% νερού? Το χρονοδιακόπτη τον έχω 16:00 - 24:00, πειράζει σε κάτι? Να του βάλω στην πλάτη του ενυδρείου φόντο? Είναι κάποιες φορές που τρέχει σαν τρελλός στις γωνίες του ενυδρείου, πρέπει να ανησυχώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 17 Απριλίου 2012 #28 Share 17 Απριλίου 2012 Ωραίος ο αρθουρ. Ψάξε στο φορουμ για τον κύκλο του αζώτου να πάρεις μια ιδέα για το τι σημαίνουν αυτα που μετράς και ποιες είναι οι επιθυμητες τιμές. Όπως σου είπε κ ο φίλος πιο πάνω και έν συντομία γιατι είμαι απο κινητο θές αμμωνία και νο2 μηδέν και νιτρικα νο3 10-20. Αλλαγές καλο είναι μια φορα την εβδομάδα ένα 20% εφόσον έχεις τις επιθυμητες μετρήσεις. Και ο σκοπός είναι να κρατάς τα νιτρικα στα επιθυμητά πλαίσια. Προσθετεις αντιχλωριο στο νερο της αλλαγής. Τώρα που είναι καινούριο το ενυδρείο για μένα καλο είναι να πρόσθετεις τη συνιστωμενη δόση απο βακτηρια για να ενισχύσεις τη βιολογία σου. Όπως δηλαδη γράφει στη συσκευασία για νεοσύστατα ενυδρεία. Άλλωστε μέτρας αμμωνία και καθόλου νιτρικα, άρα δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος. Τέλος για το φιλτρο είχα το ίδιο προβλημα και αυτο που έκανα είναι να το "μπουκωσω" λίγο. Έβαλα ένα μικρο κομμάτι σφουγγαρι (για φίλτρα ενυδρειακο) μεσα στο σπρέι μπαρ ( στη περίπτωση μου έφτιαξα αυτοσχέδιο με μια συριγγα). Απο φυτά η ανουμπια είναι πολυ καλη επιλογή. Θα συνιστούσα αν μπορέσεις να βρεις κ κερατοφυλλο (φυτο επιφάνειας) που λόγω της ταχείας ανάπτυξης του απορροφαει τις ουσίες που δε θές στο νερο (νιτρικα). Βοηθάει δηλαδη. Ελπίζω να βοήθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 17 Απριλίου 2012 #29 Share 17 Απριλίου 2012 Τώρα είδα το τελευταίο μήνυμα σου. Παρε μετρησεις και αν έχεις αμμωνία κανε αλλαγή. Προσθέτε κ βακτηρια. Ας σου απαντήσει και κάποιος πιο έμπειρος στο στρωσιμο με τα ψαράκια μέσα. Αν αυξηθεί πολυ η αμμωνία το σίγουρο είναι ότι πρέπει να κανεις αλλαγή για να διαφυλαξεις το ψάρι σου. Αλλα και χωρίς αμμωνία δεν ξεκινάει ο κύκλος. Μια χαρά είναι ο φωτισμός. Άμα μετα το ψάρι είναι και σε σκοτεινό σημείο να ξεκουράζεται τέλεια. Το φόντο δείχνει πιο ωραίο το ενυδρείο. Στη δική μου περίπτωση όμως δημιουργούσε καθρέφτη λόγω του φωτισμού στο ενυδρείο και ο μονομαχος έκανε συνέχεια flaring ( έδειχνε τα πτερυγια του σαν να βλέπει άλλο μονομάχο για να τον απωθησει, ωραίο θεαμα) πράγμα που τους στρεσαρει συνεχόμενα. Για μένα δοκίμασε το άμα σ αρέσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 17 Απριλίου 2012 #30 Share 17 Απριλίου 2012 Ίσως τα γράψα μπερδεμένα συγνώμη. Με δυσκολεύει το κινητο. Για να μην παρερμηνευσεις τα λεγόμενα μου και αφου δεν είμαι ειδικός, να βοηθήσω ήθελα. Αλλαγές κάθε δυο μέρες ναι μέχρι να στρωθει, κανεις μετρησεις για να παρακολουθείς, πολυ αμμωνία κακο. Flaring κακο γτ στρεσαρονται. Δεν έβαλα το φόντο για να τον βλέπω να κάνει flaring. Ήταν συνέπεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 17 Απριλίου 2012 Author #31 Share 17 Απριλίου 2012 @fmnstr οκ φίλε μου, έγινες κατανοητός μην αγχώνεσαι... Οι μετρήσεις γίνονται πριν ή μετά τις αλλαγές? tks Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 17 Απριλίου 2012 #32 Share 17 Απριλίου 2012 Πριν για να δεις τι παίζει. Καλο είναι καθημερινά τώρα στην αρχη μέχρι να σταθεροποιηθεί το σύστημα. Πχ αν δεν έχεις αμμωνία, νιτρωδη και νιτρικα δεν χρειάζεται αλλαγη νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 18 Απριλίου 2012 #33 Share 18 Απριλίου 2012 (edited) @bbetta σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για όσα μου έχεις γράψει. Λοιπόν, το φυτό είναι anubia... στέλνω φωτό από την τοποθέτησή του στο χαλίκι για σχόλια και παρατηρήσεις Όλες αυτές τις μικρές ριζούλες που είναι κοντά στο ξύλο καθώς και όλες τις όμοιες τους πρέπει να τις βάλεις μέσα στο χαλίκι.Έξω από αυτό θα μείνει και πρέπει να μείνει μόνο η μεγάλη κεντρική ρίζα στην οποία βρίσκονται πάνω τα φύλλα.Όλες οι άλλες μέσα.Ξέρω πόσο σπάσιμο νεύρων είναι το φύτεμα της ανούμπιας... Ναι έβαλα χρονοδιακόπτη στις 8:00 ώρες Είσαι αρχηγός Πήρα στικάκια και υγρό τεστ ΝΗ4. Σημερινές μετρήσεις νερού: NO3 = 0 Το 0 σημαίνει ότι δεν ολοκληρώθηκε ο κύκλος του αζώτου όπως σου είπαν παρακάτω NO2 = 0 Έτσι να μείνει! GH = >7d PH , GH , KH είναι όπως πρέπει. KH = 6d pH = 7.2 Cl2 = ανάμεσα σε 0 και 0.8 Αυτό δεν ξέρω καν τι είναι Σίγουρα στις οδηγίες του τεστ θα λέει αν είσαι καλά ή όχι. ΝΗ4 = 0.2 Αυτό με ανησυχεί λίγο. Άμα συνεχίσεις σωστά δεν νομίζω να μας απασχολήσει για πολύ ακόμη.Και αυτό είναι ένδειξη ότι ο κύκλος του αζώτου δεν ολοκληρώθηκε. Περιμένω οδηγείες... pls Ακολουθεί νέο ποστ με φωτο... Ευχαριστώ και πάλι... 955i! Περιμενουμε νέες μετρήσεις. Εφόσον συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα οι αλλαγές που θα κάνεις να είναι μικρές(20% το πολύ και όχι κάθε μέρα) και Πάντα με αντιχλώριο. Επίσης η φωτοπερίοδος που έχεις από 16.00 μέχρι 24.00 να ξέρεις ότι δεν είναι και η καλύτερη για το ψάρι σου γιατί έτσι δεν δουλεύει το βιολογικό του ρολόι.Καλύτερα το φως να ανοίγει περίπου όταν ξημερώνει. Το φόντο είναι μια ωραία λύση αλλά το μαύρο που πιστεύω ότι είναι το καλύτερο προκαλεί το flaring που σου περιγράφουν πιο πάνω. Μπορείς να δοκιμάσεις με καφέ χαρτόνι αλλά δεν ξέρω αν θα έχει ωραία εμφάνιση και αν δεν θα προκαλεί flaring.Μην ξεχνάς ότι το φόντο και η διακόσμηση πρέπει να αναδεικνύουν την φυσική-τροπική πλευρά του ενυδρείου. Το κερατόφυλλο στην επιφάνεια είναι πολύ καλή λύση.Εφόσον τα φυτά σου αρχίζουν να εμφανίζουν κάποιο πρόβλημα καλό θα ήταν να πάρεις ένα γενικό υγρό λίπασμα για φυτά ενυδρείου ώστε να τα βοηθήσεις.Αυτό πληροφοριακά και μόνο αν χρειαστεί. ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ: Μαμ ή κακά --> Αμμωνία-->Νιτρώδη-->Νιτρικά. Αυτό το κάνουν τα βακτήρια και έτσι το νερό είναι οκ για τα ψαρια σου.Υπάρχουν άρθρα στο forum για τον κύκλο του αζώτου που θα σε κατατοπίσουν πολύ περισσότερο από το παραπάνω σχέδιο. Βασίλης Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2012 - bbetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 18 Απριλίου 2012 #34 Share 18 Απριλίου 2012 Φίλε 955i αν και ο Βασίλης κάλυψε όλα τα θέματα, θέλω να πω πως για να αποφύγεις το καθρέφτισμα που προκαλεί μια αφίσα στο πίσω μέρος του ενυδρείου, η λύση είναι στο κόλημα της. Συνήθως κολάμε τις αφίσες περιμετρικά και στο κέντρο σακουλιάζουν και έτσι δημιουργείτε το ανεπιθύμητο αυτό καθρέφτισμα. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις λίγη διάφανη κολητική ταινία διπλής όψεως και στο μέσον της αφίσας ώστε να κολήσει ολόκληρη στο τζάμι και να μην σακουλιάζει. Αυτό θα σου λύση το πρόβλημα. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 18 Απριλίου 2012 Author #35 Share 18 Απριλίου 2012 Φίλε bbetta η ρίζα η κεντρική από την anubia είναι κομμένη! έβαλα τις μικρές μέσα... και τώρα τι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 18 Απριλίου 2012 Author #36 Share 18 Απριλίου 2012 (edited) και το νέο του φόντο... το επεξεργάζεται... γνώμες και σχόλια δεκτά... tks 955i! Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2012 - 955i Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 18 Απριλίου 2012 Author #37 Share 18 Απριλίου 2012 Φωτοπερίοδος 09:00 - 17:00, να τον βλέπουμε και λίγο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 18 Απριλίου 2012 Author #38 Share 18 Απριλίου 2012 Αντιδράσεις απο την οικογένεια, τελική φωτοπερίοδος 12:00 - 20:00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 18 Απριλίου 2012 #39 Share 18 Απριλίου 2012 Φίλε μου δεν γίνεται να μην υπάρχει κεντρική ρίζα.Όταν λέω κεντρική ρίζα εννοώ αυτό το χοντρό πράμα στο οποίο πατάνε τα φύλα.Από αυτό το πράγμα βγαίνουν οι ρίζες.Ίσως δεν το περιέγραψα σωστά. Εμένα το φόντο δεν μου αρέσει επειδή απεικονίζει έναν υφαλο και δεν μου θυμίζει το περιβάλλον του ψαριού.Αλλά δικό σου ενυδρείο κάνεις ότι θες Μετρήσεις εκανες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 18 Απριλίου 2012 Author #40 Share 18 Απριλίου 2012 @bbetta το κατάλαβα αυτό που περιέγραψες αλλά όταν το έβγαλα σήμερα για να το ξαναβάλω όπως μου είπες, είδα ότι ήταν κομμένο εκεί που ξεκινούσαν να βγαίνουν τα φύλλα... υπάρχουν μόνο γύρο από το κομμένο οι μικρότερες που είδες στο προηγούμενο ποστ... για δες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 18 Απριλίου 2012 Author #41 Share 18 Απριλίου 2012 Μετρήσεις όχι δεν έκανα σήμερα... αύριο με την αλλαγή σκεφτόμουν ότι έπρεπε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 18 Απριλίου 2012 #42 Share 18 Απριλίου 2012 Εντάξει δεν υπάρχει θέμα.Βλέπεις ότι υπάρχει μια μικρή κεντρική ρίζα άρα το φυτεύεις όπως είπαμε και είσαι οκ Μετρησεις να κάνεις πριν την αλλαγή Βασίλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 19 Απριλίου 2012 Author #43 Share 19 Απριλίου 2012 Σημερινές μετρήσεις: NO3 = ανάμεσα σε 0 και 10 NO2 = 0 GH = >7d KH = 6d pH = 7.2 Cl2 = 0 ΝΗ4 = 0.2 Έγινε και αλλαγή 20% με αντιχλώριο και λίιιιγα βακτήρια... συνεχίζω κάθε 2η μέρα, σωστά? tks 955i! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 19 Απριλίου 2012 #44 Share 19 Απριλίου 2012 Σημερινές μετρήσεις: NO3 = ανάμεσα σε 0 και 10 NO2 = 0 GH = >7d KH = 6d pH = 7.2 Cl2 = 0 ΝΗ4 = 0.2 Έγινε και αλλαγή 20% με αντιχλώριο και λίιιιγα βακτήρια... συνεχίζω κάθε 2η μέρα, σωστά? tks 955i! Ναι εφόσον χρειαστεί. Πριν την αλλαγή να κάνεις μετρήσεις να δεις αμα ολοκληρώθηκε ο κύκλος του αζώτου Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 21 Απριλίου 2012 Author #45 Share 21 Απριλίου 2012 Λοιπόν σημερινές μετρήσεις: NO3 = ανάμεσα σε 0 και 10 NO2 = 0 GH = >7d KH = 6d pH = 7.2 Cl2 = 0 ΝΗ4 = 0.2 Έγινε και αλλαγή 20% με αντιχλώριο και λίιιιγα βακτήρια... τα ίδια... φυσιολογικό, μετά από τόσες μέρες? υποθέτω πως ναι... tks 955i! Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 24 Απριλίου 2012 Author #46 Share 24 Απριλίου 2012 Σήμερα... NO3 = ανάμεσα σε 0 και 10 NO2 = 0 GH = >7d KH = 6d pH = 7.2 Cl2 = 0 ΝΗ4 = 0.2 Έγινε και αλλαγή 20% με αντιχλώριο και λίιιιγα βακτήρια... Μετά από τόσες μέρες φένεται πως το φίλτρο άρχισε να μαζεύει διάφορα με αποτέλεσμα να έρθει σε φυσιολογικό ρυθμό η ροή του νερού tks 955i! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 27 Απριλίου 2012 #47 Share 27 Απριλίου 2012 Φίλε μου πως πάει;;; Στρώθηκε;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 28 Απριλίου 2012 Author #48 Share 28 Απριλίου 2012 Σήμερα... NO3 = ανάμεσα σε 0 και 10 NO2 = 0 GH = >7d KH = 6d pH = 7.2 Cl2 = 0 ΝΗ4 = ανάμεσα σε 0.05 με 0.1 έπεσε λίγο το ΝΗ4, τόσες μέρες είναι φυσιολογικό? Έγινε μικρή αλλαγή με αντιχλώριο και λίιιιγα βακτήρια... tks 955i! Link to comment Share on other sites More sharing options...
955i 3 Μαίου 2012 Author #49 Share 3 Μαίου 2012 Σημερινές... NO3 = ανάμεσα σε 0 και 10 NO2 = 0 GH = >7d KH = 6d pH = 7.2 Cl2 = 0 ΝΗ4 = ανάμεσα σε 0.05 με 0.1 Έγινε μικρή αλλαγή με αντιχλώριο και λίιιιγα βακτήρια... τόσες μέρες είναι φυσιολογικό? tks 955i! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Μαίου 2012 #50 Share 4 Μαίου 2012 Αν δεν έχεις NH3/NH4 και NO2 μηδενικά και μια λογική ένδειξη στο NO3, δεν έχει στρώσει ακόμη το ενυδρείο σου. Πάντως πηγαίνει καλά. Όσο δεν μηδενίζει η αμμωνία σου, το ψάρι ταλαιπωρείται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος