Jump to content

Microbacter7 Και Κυανο..

Giovanni

Recommended Posts

Με το νερό που έχουμε στην πόλη μας johnlaz όλα είναι πιθανά...Στην περιοχή που μένω μου βγάζει 450 TDS και μένω δίπλα στη θάλασσα.Η όσμωση θέλει καλή μεταχείριση δεν χρησιμοποιώ 2 μεμβράνες αλλά 2 δοχεία με D/I (απο R-O man)για να βγάλει 0.Επίσης νομίζω οτι η κυκλοφορία σου είναι λίγη

2600Χ4=10400+5000=15400 + ότι έχεις απο επιστροφές και σκίμμερ..πρέπει να έχεις τουλάχιστον 20Χ300 =30.000λίτρα την ώρα από πολλές πλευρές.

Kαι το κυανοβακτήριο επιμένω οτι βγήκε γιατί άλλαξες τη ρουτίνα και ανταγωνίστικαν τα μικρόβια που έιχες στο ενυδρείο σου με τα μικρόβια του ΜΒ7.Δεν είναι να σε πιάνει πανικός θα φύγει.Την καλύτερη δουλειά θα την έκανε η χρήση ενός ριάκτορα για να εκμεταλλεύεσαι στο φούλ τις δυνατότητες του υλικού σου(αντιφώς).Επίσης η προσθήκη μιας άλγης όπως chaeto θα ανταγωνιζόταν και αυτή τις υπόλοιπες άλγες και θα σου έλυνε το πρόβλημα.Σε γενικές γραμμές και για να μην το κουράζουμε το ενυδρείο είναι φρέσκο(3 μήνες)υπομονή και θα στρώσει βρές την ρουτίνα σου (δηλ.σταθερές αλλαγές νερού,σταθεροί παράμετροι,τάισμα,βακτήρια κτλ)και όλα θα πάνε καλά.Επίσης για τις παραμέτρους θα κάνουμε μια παρουσίαση στις 29 του μήνα για ένα σύστημα που αναλαμβάνει αυτο το κομμάτι χωρίς να σε κουράζει ρίχνοντας σταθερές δοσολογίες πρόσθετων καθημερινά αυτόματα.Υπάρχει σχετική ανακοίνωση αν θέλεις μπορείς να έρθεις και να πάρεις μια ιδέα.

30000lit σε ποσα λιτρα ενυδρειο?Σαν πολυ μου φαινεται

Ενα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι εχω....συγνώμη...

6000 είναι αρκετα.Γράψε άκυρο αλλά άλλαξε την μεριές στους κυκλοφοριτές πάντα βοηθάει.

Ηδη το εχω κανονισει φιλε μου και θα ειμαι εκει εννοειτε.. :)

Πιστευω θα ειναι ενα πολυ καλο μαθημα ειδικα για εμας τους νεους στα αλατια.

Επισης ειδαμε μολις πριν απο λιγο οτι το mb7 που πηραμε με τον γαμπρο μου απο το γνωστο καταστημα που το ειχε στη πολη μας οτι ειναι ληγμενο απο περυσι...

Εννοειτε οτι δεν ξαναβαζω..

Δεν ξερω κ αν κανω λαθος ας με διαψευσετε οι πιο εμπειροι, οτι το στησιμο που θελω να κανω στο reef μου,προσανατολιζομαι σε ενα κατα γενικες γραμμες "ευκολο" reef χωρις πολλες απαιτησεις (οσο λιγες μπορει να ειναι για ενα reef) κυριως για οικονομικους λογους.. και εξηγουμαι...

Θελω να το συντηρησω (τουλαχιστον να προσπαθησω) με την απλη και πεπατημενη οδο των οχι πολλων προσθετων ( εως και καθολου αν γινετε,ισως μονο λιγο ca και kh buffer) και των τακτικων αλλαγων νερου 10% καθε εβδομαδα με καλο αλατι.

Πραγματικα το ελεγα και σε συνχομπιστες οτι πριν που συντηρουσα δισκους το κοστος (με την συντηρηση που εκανα εγω και αυτο δε σημαινει πως πρεπει να το ακολουθησουν κ αλλοι αλλα σε μενα "πηγαινε") μου σε watt,νερο κτλ ηταν διπλασιο απο οτι ειναι τωρα στο reef.

Τελοσπαντων το θεμα ειναι οτι οπως ειπες το ενυδρειο ειναι ακομα φρεσκο και θελει τον χρονο του να στρωσει και να παλιοσει.

Σε 2-3 μερες θα φανει αν φυγει το κυανο τοτε για μενα θα σημανει οτι εφταιγε το mb7...που ειναι και ληγμενο :angry:

Και αν γκουγκλαρετε "microbacter7 cyano" στο reefcentral υπαρχουν αναφορες για τετοιου ειδους προβληματα με την χρηση του και πλεον μετα απο την συζητηση μας καταλαβαινω οτι απλα το ενυδρειο μου με 30 κιλα ζωντανο βραχο δε χρειαζοταν τουλαχιστον τωρα τα επιπλεον βακτηρια..

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2

.Επίσης η προσθήκη μιας άλγης όπως chaeto θα ανταγωνιζόταν και αυτή τις υπόλοιπες άλγες και θα σου έλυνε το πρόβλημα.

Στο ενυδρειο δεν εχω sump,το μονο φιλτραρισμα ειναι το σκιμερ και το εξωτερικο eheim 2075 που προς το παρων εινα αδειο,δουλευει μονο για την κυκλοφορια του chiller,και θα το σκεφτω πολυ αν βαλω σφουγγαρια..

Αν βαλω αντιφως και ανθρακα μεσα στο κανιστρο αντι στο media box του σκιμερ θα ειναι καλυτερα λετε? Να τα εβαζα δηλ παλι μεσα σε καλτσες αλλα θα ειναι πιο απλομενα και θα περναει περισσοτερο νερο απο μεσα .

Τώρα που λές για κάλτσες ο αντιφώσφορος της aqualight θέλει ανοιχτη καλτσούλα σαν αυτήν γιατί αυτή που δίνει η εταιρία δεν κάνει επιβεβαιωμένα.

lg-22538-30423-media-bag.jpg

Στα 300 λίτρα είναι δύσκολο αυτό που ζητάς γιατί απλά δεν γεμίζει εύκολα.Προσανατολίσου σε εύκολα κοράλλια για αρχή (ΝΟ3<25)soft corals,zoo,mushrooms και Lps σε πέρνει με τόσο καλό φωτισμό και σκίμμερ και όταν δείς οτι το ενυδρείο σου ωριμάζει (σχηματίζει κοραλλίνη σε σχήμα 2euro στα τζάμια,δεν θα εχεις προβλήματα με ΝΟ3<5 και ΡΟ4=0,χωρίς ενοχλητικές άλγες) αρχίζεις να στοκάρεις και σκληρά.Μπορείς να αγοράσεις διάφορα κοράλλια απο εδώ στο φόρουμ να τα πάρεις μικρά και να τα μεγαλώσεις.Αλλά στο ξαναλέω το 300άρι γεμίζει δύσκολα.Οτι και να βάλεις θα φαίνεται άδειο τον πρώτο καιρό.Αυτό που έπαθες με το ΜΒ7 το έχει πάθει πολύς κόσμος γιατί το άκουσα απο πολλούς.Στο φίλτρο που λές μπορείς να βάλεις βράχο ή κάποιο άλλο υλικό (άνθρακα και αντιφώς)αλλά να μήν σου μπουκώσει το chiller δεν ξέρω.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

φιλε μου να σε ρωτησω κατι πως γινεται οπως λες ο γαμπρος σου να τα χρησιμοποιησε κ σε 4 με 5 μερες να μην εμεινε ιχνος κ σε εσενα να εβγαλε κυανο εριξες τι σωστη δοσολογια? στο λεω αυτο γιατι το MB7 εχει δυο δοσολογιες μια για απο απο χαμηλα μεχρι μετρια συστηματα κ απο μετρια μεχρι υψηλα συστηματα αναλογος παντα απο το στοκ κορολιων κ ψαριων που εχεις που διαφερει η δοσολογια εσυ ποιοα ερειξες?γνωμη μου μην το σταματησεις στο λεω αυτο γιατι στο δικο μου που ειναι 60λ ριχνω 2.5ml ανα 2 μερες κ δεν εχω δει κυανο αλλα παρε ενα καινουργιο πιο φρεσκο κ κατι ακομα φτιαξε ενα sump αμα μπορεις μην περημενεις να δεις αποτελεσματα σε 300 λιτρα ενυδρειο με ενα εξωτερικο φιλτρο.

Καλημερα φιλε μου, δυστηχως χωρος για sump δεν υπαρχει.

Οπως ειπα κ προηγουμενος εβαλα 4 φορες απο 5ml σε 300 λιτρα

Θα κοιταξω να βαλω λιγο βραχο στο κατω μερος και απο πανω υαλοβαμβακα.. θα το δω κ στην πραξη βεβαια κατα ποσο θα γινετε

Τετοιες καλτσες που βρισκουμε ρε παιδια?? Κανα τουλι απο μπομπονιερες δε κανει?

Alex ναι οντως γεμιζει πολυ δυσκολα τα ατιμο.. εχω βαλει αυτα που αναφερω σε προηγουμενο ποστ μου και το μονο που βλεπεις ειναι βραχος :/

Θα κοιταξω να βαλω λιγο βραχο στο κατω μερος και απο πανω υαλοβαμβακα.. θα το δω κ στην πραξη βεβαια κατα ποσο θα γινετε

Τετοιες καλτσες που βρισκουμε ρε παιδια?? Κανα τουλι απο μπομπονιερες δε κανει?

Alex ναι οντως γεμιζει πολυ δυσκολα τα ατιμο.. εχω βαλει αυτα που αναφερω σε προηγουμενο ποστ μου και το μονο που βλεπεις ειναι βραχος :/

Υαλοβάμβακα να βάλεις μόνο σε μέρος που μπορείς να αλλάζεις εύκολα εβδομαδιαία και όχι μέσα στο φίλτρο γιατί κάτι να ξεχάσεις ανθρώπινο είναι το κάνουμε όλοι και θα γεμίσεις νιτρικά.Το σάμπ δεν θα έλεγα οτι είναι απαραίτητο και έχω δεί φανταστικά ενυδρεία χωρίς σάμπ.Οι λόγοι για να βάλει κάποιος σάμπ είναι

-Για να βάλει κάποιο συγκεκριμένο σκίμμερ(εσυ έχεις και μάλιστα απο τα καλύτερα που υπάρχουν στην αγορά)

-Να κρύψει θερμοστάτες και μεγάλο εξοπλισμό όπως κοντρόλερ ηλεκτρόδια,δοσομετρικές και ριάκτορες.(μαζεμένα νοικοκυρεμένα)

-Να προσθέσει κάποιο θάλαμο με σκοπο να μεγαλώσει άλγες ή DSB(για την απορρόφηση ΝΟ3,ΡΟ4).

απο την άλλη έχεις

-Περισσότερη κατανάλωση για την αντλία επιστροφής που συνήθως είναι τέρας.

-Περισσότερη ζέστη απο τις αντλίες και τον εξοπλισμό που υπάρχουν στο σάμπ(περισσότερη εξάτμιση)

-Πάντα θα έχεις τον φόβο μην πάνε όλα στραβά και γυρίσεις σπίτι και το βρεις πλημμυρισμένο.(μικρή πιθανότητα αλλά υπάρχει)

Και εγώ είμαι υπέρ σε συστήματα berlin με Live Sand Bed &Live Rock Filtration αλλά ο σκοπός είναι να πετύχεις την σωστή αναλογία ώστε το σύστημα σου να σηκώνει μόνο του το παραγόμενο βίο-φορτίο και αυτό δεν θα γίνει με κάτι μαγικό απο την μια μέρα στην άλλη παρά μόνο με τον καιρό.Υπομονή λοιπόν και ξέρεις εσύ δίσκους είχες.Ναι το τούλι κάνει αλλά θα βρεις και σε πολλά μαγαζιά της πόλης.

Με καλυψες απολυτα alex αυτο ακριβως ειχα στο μυαλο μου και ασχετως που το επιπλο μου δεν παιρνει sump (το ενυδρειο ειναι ferplast cayman scenic) και γω τα sump δε τα εμπιστευομαι ειδικα με την δουλεια που κανω κ λειπω ολη μερα κ τα καλοκαιρια παω σπιτι 2 φορες την εβδομαδα..

Υαλοβάμβακα να βάλεις μόνο σε μέρος που μπορείς να αλλάζεις εύκολα εβδομαδιαία και όχι μέσα στο φίλτρο γιατί κάτι να ξεχάσεις ανθρώπινο είναι το κάνουμε όλοι και θα γεμίσεις νιτρικά.Το σάμπ δεν θα έλεγα οτι είναι απαραίτητο και έχω δεί φανταστικά ενυδρεία χωρίς σάμπ.Οι λόγοι για να βάλει κάποιος σάμπ είναι

-Για να βάλει κάποιο συγκεκριμένο σκίμμερ(εσυ έχεις και μάλιστα απο τα καλύτερα που υπάρχουν στην αγορά)

-Να κρύψει θερμοστάτες και μεγάλο εξοπλισμό όπως κοντρόλερ ηλεκτρόδια,δοσομετρικές και ριάκτορες.(μαζεμένα νοικοκυρεμένα)

-Να προσθέσει κάποιο θάλαμο με σκοπο να μεγαλώσει άλγες ή DSB(για την απορρόφηση ΝΟ3,ΡΟ4).

απο την άλλη έχεις

-Περισσότερη κατανάλωση για την αντλία επιστροφής που συνήθως είναι τέρας.

-Περισσότερη ζέστη απο τις αντλίες και τον εξοπλισμό που υπάρχουν στο σάμπ(περισσότερη εξάτμιση)

-Πάντα θα έχεις τον φόβο μην πάνε όλα στραβά και γυρίσεις σπίτι και το βρεις πλημμυρισμένο.(μικρή πιθανότητα αλλά υπάρχει)

Και εγώ είμαι υπέρ σε συστήματα berlin με Live Sand Bed &Live Rock Filtration αλλά ο σκοπός είναι να πετύχεις την σωστή αναλογία ώστε το σύστημα σου να σηκώνει μόνο του το παραγόμενο βίο-φορτίο και αυτό δεν θα γίνει με κάτι μαγικό απο την μια μέρα στην άλλη παρά μόνο με τον καιρό.Υπομονή λοιπόν και ξέρεις εσύ δίσκους είχες.Ναι το τούλι κάνει αλλά θα βρεις και σε πολλά μαγαζιά της πόλης.

Δηλαδη οι λογοι που φτιαχνουν ολοι sump σε τοσα λιτρα η μικροτερα ειναι αυτη.ΟΚ με καλυψες κ εμενα

Δηλαδη οι λογοι που φτιαχνουν ολοι sump σε τοσα λιτρα η μικροτερα ειναι αυτη.ΟΚ με καλυψες κ εμενα

Κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό John..O_o Στο 60άρι μου είχα σάμπ για περισσότερο όγκο νερού ο φίλος όμως είναι σε 300άρι με βράχο και σκίμμερ που φυσάει.Εγώ είμαι με σάμπ,κώνο σκίμερ,bio-pellets,και cryptic zone στην πλάτη του RSM μου,οτι δουλεύει στον καθένα είναι.Και ΜΒ7 ρίχνω μετά απο αλλαγές νερού μόνο.Αν προχωράει η δουλειά και μεγαλώνουν τα ζωντανά δεν χρειάζεται να το αλλάζεις.Μέχρι να βρεις την ρουτίνα είναι&όσο μπορείς μην βάζεις χέρια μέσα,άστο να γίνει μόνο του.Εσύ τι σετ απ τρέχεις?

Κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό John..O_o Στο 60άρι μου είχα σάμπ για περισσότερο όγκο νερού ο φίλος όμως είναι σε 300άρι με βράχο και σκίμμερ που φυσάει.Εγώ είμαι με σάμπ,κώνο σκίμερ,bio-pellets,και cryptic zone στην πλάτη του RSM μου,οτι δουλεύει στον καθένα είναι.Και ΜΒ7 ρίχνω μετά απο αλλαγές νερού μόνο.Αν προχωράει η δουλειά και μεγαλώνουν τα ζωντανά δεν χρειάζεται να το αλλάζεις.Μέχρι να βρεις την ρουτίνα είναι&όσο μπορείς μην βάζεις χέρια μέσα,άστο να γίνει μόνο του.Εσύ τι σετ απ τρέχεις?

Ακριβως ετσι.. ειναι μεχρι να βρεις το "κολπο" που θα ταιριαξει σε σενα.. εγω οταν ειχα δισκους στην αρχη εκανα αλλαγη 30% καθε εβδομαδα με προσθετα βιταμινες και ιχνοστοιχεια κ χιλιαδυο ζουμια κ οταν ειδα οτι τα μικρα μου δε μεγαλωναν κ δεν μου εβγαζαν τα χρωματα τους,ξεκινησα αλλαγες νερου 50% καθε 2 μερες σκετο καθαρο νερακι 80%οσμωση+20%βρυση. ... Τα αποτελεσματα μεσα σε 2 μηνες ηταν θεαματικα και το συνεχισα ετσι και τωρα τα εδωσα 16+ ποντους πραγματικα θηρια κ εκανα το reef..

Καμια σχεση το ενα με το αλλο η διαφορες που παρατηρω τεραστιες,και διαβαζω πραγματικα πολυ αλλα παντα τα γραπτα ειναι για να παρεις μια ιδεα τι παιζει..μονος σου πρεπει να βγαλεις το ζουμι απο αυτα που διαβαζεις και να τα προσαρμοσεις αναλογος στις αναγκες του δικου σου ενυδρειου και αυτο πιστευω μπορει να επιτευχθει μονο με πειραματα..

Και αν επερνε sump το ενυδρειο μου δε πιστευω να το δουλευα μονο για βραχο και αλγες.. μου φαινετε καπως.. υπαρχουν πολλοι πιο οικονομικοι και ευκολοι τροποι για να πετυχεις αυτο που θα σου εδινε ενα sump,αρκει να βρεις οπως ειπα το κολπο του..

Η παρουσιαση του balling method απο σενα φιλε alex και τον Γιωργο πιστευω οτι εχει πολλα να μας δωσει γιατι παντα ξεκιναμε με τα ευκολα και στο τελος καταληγουμε στα δυσκολα γιατι αυτο προσταζει το χομπυ .. ειναι μια μονιμη κ συνεχομενη προκλιση...

Παιδια μια ερωτηση.. ενταξει καλο το media box του Deltec mce600 αλλα νομιζω πως δεν κανει κ τοσο καλη δουλεια..

Εχετε στο μυαλο σας κανενα καλο κ οικονομικο reactor για να ειναι στο ντουλαπι ή hang-on,δε θελω κατι μεγαλο διοτι η απαιτησεις του ενυδρειου ειναι για 100γρ ανθρακα κ 100γρ αντιφως. Επισης μια ακομα ερωτηση.. σε ενα reactor μπαινουν κ τα δυο υλικα μαζι? Ή θελω 2 ξεχωριστα?

Ψάξε για TLF hang on 150 και reef octopus που φτιάχνει κάποιον παρόμοιο.Δεν μπορείς να έχεις και τα 2 υλικά μαζί γιατί η ροή που χρειάζεται κάθε υλικό είναι διαφορετική και η διάρκεια κάθε υλικού είναι διαφορετική.Μπορείς όμως να τρέχεις τα υλικά σε 2 ριάκτορες σε σειρά με μία αντλία πρώτα τον άνθρακα&μετά τον αντιφώσφορο ή το αντίθετο.

Ψάξε για TLF hang on 150 και reef octopus που φτιάχνει κάποιον παρόμοιο.Δεν μπορείς να έχεις και τα 2 υλικά μαζί γιατί η ροή που χρειάζεται κάθε υλικό είναι διαφορετική και η διάρκεια κάθε υλικού είναι διαφορετική.Μπορείς όμως να τρέχεις τα υλικά σε 2 ριάκτορες σε σειρά με μία αντλία πρώτα τον άνθρακα&μετά τον αντιφώσφορο ή το αντίθετο.

Εγώ θα πρότεινα πρώτα τον αντιφωσφορο και μετά τον ριακτορα με τον άνθρακα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...