Giovanni 12 Απριλίου 2012 #1 Share 12 Απριλίου 2012 Λοιπον παιδια.. το ενυδρειο εχει στηθει πριν 3 μηνες,και αφου εβγαλε οτι αλγη θες (και ακομα βγαζει κατι λιγα) εφτασε ομως σε ενα σημειο που ολο σχεδον ηταν καθαρο πριν 4-5 μερες,οπου μου εδωσε ο γαμπρος μου microbacter7 να βαλω για καλο ας πουμε.Το οποιο το χρησιμοποιησε ο ιδιος για το δικο του ενυδρειο το οποιο ηταν φουλ στο κυανο κ μεσα σε 5 μερες δεν εμεινε ιχνος.. Το εβαλα εγω κ μεσα σε 5 μερες βλεπω εχει γεμισει ολος ο αραγωνιτης κυανο στο αρχικο του σταδιο.. ψιλοκοκκινησε λιγο ο αραγωνιτης και ειναι γεματος φυσαλιδες. Φταινε τα βακτηρια? Μηπως δεν επρεπε να βαλω? Να τα σταματησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 13 Απριλίου 2012 #2 Share 13 Απριλίου 2012 Η υπερδοσολογία βακτηρίων συχνά οδηγεί σε τέτοια αποτελέσματα.Μπορεί να εφαρμόσεις την δοσολογία που προτείνει η εταιρία και πάλι να έχεις πρόβλημα γιατί το κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό και εχει στηθεί διαφορετικά.Αν το έχεις στήσει με άλλα βακτήρια π.χ. αυτά ανταγωνίζονται με το ΜΒ7 με αποτέλεσμα να εμφανιστεί το κυανοβακτήριο.Η φύση βρίσκει πάντα τη λύση.Προτείνω να σταματήσεις να ρίχνεις για μερικές μέρες και να ξαναρχίσεις όταν καθαρίσει το ενυδρείο σου με την ελάχιστη δόση συντήρησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 13 Απριλίου 2012 Author #3 Share 13 Απριλίου 2012 Σε ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου.μια αλλαγη νερου θα βοηθησει? Ή θα εχω ανεπιθυμητα αποτελεσματα "μπολιαζοντας" με καινουριο νερο το οποιο σιγουρα θα δωσει περισσοτερα θρεπτικα στο ενυδρειο? Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 13 Απριλίου 2012 #4 Share 13 Απριλίου 2012 (edited) Ναι ανακάτεμα την άμμο και όπου έχει πιάσει και βγάλε οσο μπορείς με μια σκούπα βυθού(σιφόνι).Οχι τεράστιες αλλαγές απλά 10%. διάβασε και εδώ για ότι άλλη άλγη έχεις. http://www.aquazone....showtopic=74198 Έγινε επεξεργασία 13 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 13 Απριλίου 2012 Author #5 Share 13 Απριλίου 2012 Ωραια..λοιπον: Ενυδρειο 300λιτρων 30κ ΖΒ 25κ αραγωνιτης Θερμοκρασια 26.5 elliwell Skimmer Deltec MCE600 με mediabox Ανθρακας Hobby Hyperactiv Αντιφως Aqualight Aquaphos Αλλαγη 30 λιτρα / εβδομαδα Φωτισμος 6χ39w ATI SUNPOWER DIMM με 3χblue plus 1x true actinic 1x aquablue spesial 1x purple plus (ολες θελουν αλλαγη) Tunze osmolator Teco tr10 Eheim pro3 2075 αδειο,μονο για κυκλοφορια του teco. 4x aquael 2600 κυκλοφορητες 1χ Grotech ReefStream 5000 κυκλοφορητης Μετρησεις: Ph 8.1 controller (μονο σαν monitor) dKh 8.0 salifert No2 0 salifert No3 0-2 salifert Ca 410 salifert Po4 0.03 salifert (εχω καποιες αλγες οποτε δεν το δινω σημασια) Nh3/Nh4 0 Ζωντανα: 2χ clown 1x blue tang 1x lysmata amboinensis 1x salaria fasciatus 2x trochus snails +καποια ακομα σαλιγκαρακια Κοραλια: 1χ euphyllia ancora green hammer 1x euphyllia paradivisa 1x Xenia pulshing 1x star polyps 1x Green button polyp 2x μικρα frags acropora green 1x anthelia Το μονο συμπληρωμα που βαζω ειναι μιση διση purple up αναμεσα στις αλλαγες. Και τις 4 φορες που εβαλα mb7 και μου εμφανιστηκε το κυανο... Σημερα θα κανω αλλαγη και θα σιγοναρω οτι μπορω.. Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Απριλίου 2012 #6 Share 13 Απριλίου 2012 Ναι ανακάτεμα την άμμο και όπου έχει πιάσει και βγάλε οσο μπορείς με μια σκούπα βυθού(σιφόνι).Οχι τεράστιες αλλαγές απλά 10%. διάβασε και εδώ για ότι άλλη άλγη έχεις. http://www.aquazone....showtopic=74198 Ανακατεμα του αραγωνιτη δεν ειναι και οτι καλυτερο.Ας κανει σκουπα επιφανειακα και να σιφωναρει οτι μπορει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 13 Απριλίου 2012 Author #7 Share 13 Απριλίου 2012 Το θεμα ειναι οτι το κυανο,εστω κ σε αυτο το αρχικο σταδιο κολλει πανω στον αραγωνιτη και κατα το σιφοναρισμα βγαινει κ αμμος η οποια στουμπονει το λαστιχο :/ Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 13 Απριλίου 2012 #8 Share 13 Απριλίου 2012 θελει πολυ ντελικατο χειρισμο.ισα-ισα να ρουφηξεις το κυανο.το εχω κανει πολλες φορες στο παρελθον χωρις να βγαλω καθολου αμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 13 Απριλίου 2012 #9 Share 13 Απριλίου 2012 (edited) Βγάλε και άμμο περίμενε να στεγνώσει και όταν είναι εντελώς στεγνή την ρίχνεις πίσω.Όπως λέει και ο Κλάζ είναι σαν φίλμ αν πιάσεις την μία άκρη βγαίνει μονοκόμματα. Έγινε επεξεργασία 13 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 13 Απριλίου 2012 #10 Share 13 Απριλίου 2012 Λοιπον παιδια.. το ενυδρειο εχει στηθει πριν 3 μηνες,και αφου εβγαλε οτι αλγη θες (και ακομα βγαζει κατι λιγα) εφτασε ομως σε ενα σημειο που ολο σχεδον ηταν καθαρο πριν 4-5 μερες,οπου μου εδωσε ο γαμπρος μου microbacter7 να βαλω για καλο ας πουμε.Το οποιο το χρησιμοποιησε ο ιδιος για το δικο του ενυδρειο το οποιο ηταν φουλ στο κυανο κ μεσα σε 5 μερες δεν εμεινε ιχνος.. Το εβαλα εγω κ μεσα σε 5 μερες βλεπω εχει γεμισει ολος ο αραγωνιτης κυανο στο αρχικο του σταδιο.. ψιλοκοκκινησε λιγο ο αραγωνιτης και ειναι γεματος φυσαλιδες. Μονο ο αραγωνιτης κοκκινισε?? Ο βραχος?? Μηπες δεν ειναι κυανo και ειναι dino ?? Θα μπορεσεις να βγαλεις μερικες φωτο?? Τι ποσοτητες εριξες μεσα σε 5 μερες? Φταινε τα βακτηρια? Μηπως δεν επρεπε να βαλω? Να τα σταματησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 13 Απριλίου 2012 #11 Share 13 Απριλίου 2012 Παντως βρε παιδια με τα προιοντα της BRIGHTWELL και εγω εχω θεμα με το κυανο.Κανουν δουλεια στην πτωση νιτρικων- φωσφορικων,αλλα εχω παντα κυανο!Στο θεμα μας τωρα.Εγω σιφοναρω τον βυθο μαζι και αμμο,την οποια την πλαινω πολυ καλα και στη συνεχεια την ριχνω παλι μεσα στο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 13 Απριλίου 2012 #12 Share 13 Απριλίου 2012 Παντως βρε παιδια με τα προιοντα της BRIGHTWELL και εγω εχω θεμα με το κυανο. πλακα,πλακα και επειδη τωρα τελευταια την πατησανε πολλοι απο εδω πανω απο το συγκεκριμενο σκευασμα ημερομηνια ληξης του εχεις δει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 13 Απριλίου 2012 #13 Share 13 Απριλίου 2012 πλακα,πλακα και επειδη τωρα τελευταια την πατησανε πολλοι απο εδω πανω απο το συγκεκριμενο σκευασμα ημερομηνια ληξης του εχεις δει??? Ναι τα δικα μου ειναι φρεσκο πραγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
John...0_o 13 Απριλίου 2012 #14 Share 13 Απριλίου 2012 οπως σου ειπανε κ τα παιδια μην ανακαταψεις τον αραγωνιτη θα εχεις παρισσοτερα προβληματα.Αποκλειεται το microbacter7 να σου δημιουργησε κυανο δες εδω ποσο εμπουτισμενα με βακτηρια ειναι Οπως ειπες κ ποιο πανω οι λαμπες σου θελουν αλλαγη ποσο καιρο τις εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 13 Απριλίου 2012 Author #15 Share 13 Απριλίου 2012 Εκανα αλλαγη νερου κ καθαρισα οτι μπορουσα παιδια.. εκλεισα κυκλοφορητες και οτι μπορεσα ρουφηξα..αλλαξα ανθρακα κ αντιφως στο σκιμερ. Πιθανον οι λαμπες να παιζουν ενα ρολο ηδη εχω παραγγειλει καινουριες και απο Τριτη θα τις εχω. Να τις αλλαξω ολες μαζι ή σιγα σιγα; Λεω οτι πιθανον να ειναι απο τα βακτηρια γιατι το ενυδρειο ηταν πεντακαθαρο κ την επομενη μερα αρχισε το παρτυ... Εβαλα 4 φορες (μερες) απο ενα καπακι (~5ml).εχει 2 μερες που το σταματησα. Επισης καποιες πρασινες τριχοειδης αλγες επανεμφανιζονται μονιμα στα ιδια σημεια καθε φορα.. κυριακη τα καθαριζω,την αλλη κυριακη παλι εκει... Εχω αρχισει να ανυσηχω.. ειναι φυσιολογικο να επανεμφανιζονται εφοσον δουλευω αντιφως; μηπως ειναι μαπα το aquaphos? Παραγγειλα και seachem phosguard να τον δοκιμασω με αλλαγη καθε 4 μερες.. μπας κ μαζεψω κ τα τελευταια υπολειματα φωσφορικων να πανε στο καλο οι αλγες κ να μας γραφουν.. Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Απριλίου 2012 #16 Share 13 Απριλίου 2012 Τις λαμπες δεν τις αλλαζουμε ολες μαζι Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 13 Απριλίου 2012 #17 Share 13 Απριλίου 2012 Τις λαμπες μην τις αλαξεις ολες μαζι.Τα βακτηρια για να λειτουργησουν θελουν και φωσφορικα μην τα μηδενισεις!Βακτηρια γιατι εριξες εχεις προβλημα με τα νιτρικα σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 13 Απριλίου 2012 Author #18 Share 13 Απριλίου 2012 Εκει ειναι το θεμα φιλε μου οτι εριξα για να πεσουν τα φωσφορικα... Τουλαχιστον αυτο λεει στην ετικετα (και τα νιτρικα) . Οχι προβλημα δεν εχω με νιτρικα 0-2 salifert . Τις λαμπες να αλλαζω απο 2 καθε 2 μερες ειναι καλα? Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 13 Απριλίου 2012 #19 Share 13 Απριλίου 2012 (edited) Τσέκαρε καλού κακού και την πηγή νερού σου για ΡΟ4. Έγινε επεξεργασία 13 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 13 Απριλίου 2012 #20 Share 13 Απριλίου 2012 Εκει ειναι το θεμα φιλε μου οτι εριξα για να πεσουν τα φωσφορικα... Τουλαχιστον αυτο λεει στην ετικετα (και τα νιτρικα) . Οχι προβλημα δεν εχω με νιτρικα 0-2 salifert . Τις λαμπες να αλλαζω απο 2 καθε 2 μερες ειναι καλα? Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Ναι ετσι αλαξτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 13 Απριλίου 2012 Author #21 Share 13 Απριλίου 2012 Τσέκαρε καλού κακού και την πηγή νερού σου για ΡΟ4. Υπαρχει τετοια περιπτωση? Σε RO/DI?Η οσμωση μου ειναι 5 σταδιων με 2 προφιλτρα 2 μεμβρανες 100gpd η καθεμια και μοναδα DI στην οποια χρησιμοποιω DI mixed bed resin της waterwaves..υπαρχει περιπτωση μετα απο τοσο φιλτραρισμα να μου βγαζει φωσφορικα? Θα το τσεκαρω παντως!! Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Απριλίου 2012 #22 Share 13 Απριλίου 2012 Ειναι μικρο το διαστημα των δυο ημερων .Εγω προσωπικα αφηνω 10 μερες πριν αντικαταστησω την επομενη.Καποιοι αφηνουν περισσοτερες ακομη μερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 13 Απριλίου 2012 Author #23 Share 13 Απριλίου 2012 Ειναι μικρο το διαστημα των δυο ημερων .Εγω προσωπικα αφηνω 10 μερες πριν αντικαταστησω την επομενη.Καποιοι αφηνουν περισσοτερες ακομη μερες. Αν το κανω φιλε μου οπως το λες τοτε οταν θα βαλω την τελευταια,η πρωτη που εβαλα θα θελει αλλαγη .. Τι προβλημα μπορει να παρουσιαστει δηλ αν αλλαχθουν ολες μαζι? Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 13 Απριλίου 2012 #24 Share 13 Απριλίου 2012 Τι προβλημα μπορει να παρουσιαστει δηλ αν αλλαχθουν ολες μαζι? Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 αλγες,πολλες αλγες,και ισως καποιο στρες σε κοραλια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 13 Απριλίου 2012 #25 Share 13 Απριλίου 2012 Υπαρχει τετοια περιπτωση? Σε RO/DI?Η οσμωση μου ειναι 5 σταδιων με 2 προφιλτρα 2 μεμβρανες 100gpd η καθεμια και μοναδα DI στην οποια χρησιμοποιω DI mixed bed resin της waterwaves..υπαρχει περιπτωση μετα απο τοσο φιλτραρισμα να μου βγαζει φωσφορικα? Θα το τσεκαρω παντως!! Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Με το νερό που έχουμε στην πόλη μας johnlaz όλα είναι πιθανά...Στην περιοχή που μένω μου βγάζει 450 TDS και μένω δίπλα στη θάλασσα.Η όσμωση θέλει καλή μεταχείριση δεν χρησιμοποιώ 2 μεμβράνες αλλά 2 δοχεία με D/I (απο R-O man)για να βγάλει 0.Επίσης νομίζω οτι η κυκλοφορία σου είναι λίγη 2600Χ4=10400+5000=15400 + ότι έχεις απο επιστροφές και σκίμμερ..πρέπει να έχεις τουλάχιστον 20Χ300 =30.000λίτρα την ώρα από πολλές πλευρές. Kαι το κυανοβακτήριο επιμένω οτι βγήκε γιατί άλλαξες τη ρουτίνα και ανταγωνίστικαν τα μικρόβια που έιχες στο ενυδρείο σου με τα μικρόβια του ΜΒ7.Δεν είναι να σε πιάνει πανικός θα φύγει.Την καλύτερη δουλειά θα την έκανε η χρήση ενός ριάκτορα για να εκμεταλλεύεσαι στο φούλ τις δυνατότητες του υλικού σου(αντιφώς).Επίσης η προσθήκη μιας άλγης όπως chaeto θα ανταγωνιζόταν και αυτή τις υπόλοιπες άλγες και θα σου έλυνε το πρόβλημα.Σε γενικές γραμμές και για να μην το κουράζουμε το ενυδρείο είναι φρέσκο(3 μήνες)υπομονή και θα στρώσει βρές την ρουτίνα σου (δηλ.σταθερές αλλαγές νερού,σταθεροί παράμετροι,τάισμα,βακτήρια κτλ)και όλα θα πάνε καλά.Επίσης για τις παραμέτρους θα κάνουμε μια παρουσίαση στις 29 του μήνα για ένα σύστημα που αναλαμβάνει αυτο το κομμάτι χωρίς να σε κουράζει ρίχνοντας σταθερές δοσολογίες πρόσθετων καθημερινά αυτόματα.Υπάρχει σχετική ανακοίνωση αν θέλεις μπορείς να έρθεις και να πάρεις μια ιδέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος