Kouvou 12 Απριλίου 2012 #1 Share 12 Απριλίου 2012 καλησπερα πηρα ενα κερατοφυλλο πριν απο μια εβδομαδα το εχω απλα στην επιφανει και σημερα παρατηρησα οτι κιτρινιζει μηπως φταιει οτι η λαμπα ειναι πολυ κοντα γτ το ενυδρειο ειναι με καπακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoffnung1989 26 Μαίου 2012 #2 Share 26 Μαίου 2012 εχω και εγω την ιδαι απορια ..καποιος να μπορει να μας διαφωτισει λιγο ??εμενα αρχισε να μου κιτρινιζει και το μος και οι ταμπλετες δεν θα βοηθησουν ...δεν μπορω να βαλω λιπασμα σε σπραυ γιατι σκοπευω να βαλω γαριδες μεσα ...καμια λυση ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 26 Μαίου 2012 #3 Share 26 Μαίου 2012 τι θερμοκρασια εχει το ενυδρειο? ποσα νιτρικα εχεις? ποτε κανεις αλλαγες νερου? τι αλλη λιπανση τυχον κανεις? οταν ρωταμε,πρεπει να δινουμε και πληροφοριες.δεν ειμαστε μαντεις οι υπολοιποι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoffnung1989 26 Μαίου 2012 #4 Share 26 Μαίου 2012 σωστα συγγνωμη για την παραληψη ... να διευκρυνησω καταρχας οτι το ενυδρειο το αγορασα 21-5 ...το ενυδρειο λειτουργουσε κανονικα οταν το πηρα γιατι ημουνα εκει οταν το ξεστησαμε τα φυτα ηταν σε αριστη κατασταση ... η θερμοκρασια ηταν στουσ 29 βαθμους ειχε μεσα τυρφη και το νερο ηταν πολυ καφετι (δεν ειμαι σιγουρη γιατι πιθανον να ειχε πολθ καιρο να αλλαχτει το νερο ) υποστρωμα δεν υπηρχε ουτε χρησιμοποιησει λιπασμα ο προηγουμενος ιδιοκτητης 3 μερες μετα, αφου πλεον εστησα το ενυδρειο στο χωρο μου ,εβγαλα την τυρφη (ηταν ετσι και αλλιως παλια) και χαμηλωσα τη θερμοκρασια στους 28 με σκοπο να την φτασω σταδιακα στους 26(δεν εχει γινει ακομα) η μονη εντονη αλλαγη που υπηρξε οτι το νερο δν ειναι πλεον καφε αλλα διαφανες και το φως λογικα ειναι πιο εντονο ....εριξα λιπασμα σε σπραι ... θα παρω απο βδομαδα ταμπλετες για τα φυτεμενα φυτα μου αλλα για το κερατοφυλλο και το μος δεν ξερω τι να κανω για τι θα μπουν γαριδες και δεν μπορω να ξαναριξω υγρο λιπασμα .. οι μετρησεις ως τωρα νιτρικα -αμμωνια ειναι καλες μιας και το φιλτρο δεν πειραχτηκε αλλα μεταφερθηκε σε κουβα με νερο του ενυδρειου δεν ξεβγαλθηκε και δεν αντικατσεστησα τιποτα αλλο παρα την αφαιρεση της τυρφης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Μαίου 2012 #5 Share 26 Μαίου 2012 Λιπασματα μπορεις να ριχνεις αλλα με μετρο γιατι οι γαριδες ειναι ευαισθητες.Ποσα νιτρικα εχεις και τι φωτισμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoffnung1989 28 Μαίου 2012 #6 Share 28 Μαίου 2012 δεν καταφερα να βρω τι φωτισμο εχει το ενυδρειο γιατι το πηρα ετοιμο και οι ενδειξεις ειχαν δβηστει...απο μετρησεις τωρα εχς π pph 8.5 αμμωνια κατω απο 0.25 νιτρικα 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Μαίου 2012 #7 Share 28 Μαίου 2012 Με νιτρικα 0 μηδεν πιστευεις οτι εισαι καλα?Τα φυτα σου πεινανε και ιδιετερα το κερατοφυλλο που ειναι γνωστο σαν ρουφιχτρα νιτρικων.Αυτη ειναι η αιτια που σου χαλαει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoffnung1989 28 Μαίου 2012 #8 Share 28 Μαίου 2012 διορθωση νιτρωδη 0 , εκανα λαθος ..οχι νιτρικα δεν εχω αυτο το τεστ ακομα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Μαίου 2012 #9 Share 29 Μαίου 2012 Αν δεν παρεις μετρηση νιτρικων δεν μπορουμε να σε βοηθισουμε,τα νιτρικα ειναι βασικη τροφη του κερατοφυλλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoffnung1989 29 Μαίου 2012 #10 Share 29 Μαίου 2012 ωραια μολις κανω τη μετρηση θα επανελθω...το κερατοφυλλο εχειον χαλασει κ τωρα αρχισε να κιτρινιζει το μος..τα φυτεμενα καλα κρατουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος