Jump to content

Αλάτι Για Ζωοτόκα

Δον Κι-Φώτης

Recommended Posts

Πρόσφατα έμαθα οτι τα ζωοτόκα χρειάζονται αλάτι...έτσι πήγα στο πετ σοπ και ρώτησα. αλλα ο κυριούλης μου λεει οτι το αλάτι πιθανόν να βλάψει τα φυτά μου, και ειδικά τα λεπτόφυλλα όπως Cabomba, microsorum (το οποίο για κάποιο λόγο καίγεται σιγά σιγα :( ) τα οποία έχω στην κατοχή μου. Έτσι λοιπόν είπα να σας ρωτήσω πρώτα να μου πείτε τη γνώμη σας. Το προιόν στο οποίο αναφέρομαι είναι http://www.seachem.com/Products/product_pages/LiveBearerSalt.html . Στο μαγαζί το βρήκα στα 8,5 ευρώ.

οπως το αναφερει και ο κατασκευαστης δεν προκειται να σου καψει τα φυτα σου.

Δεν είναι απαραίτητο το αλάτι.Αν οι συνθήκες του ενυδρείου σου είναι ιδανικές προσωπικά θα πρότεινα να μην ασχοληθείς.Ειδικά αν έχεις κι άλλους οργανισμούς εκτός από Guppy.

Έχω ξιφοφόρους και black molly ( http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74316 ) Επίσης προσπαθώ να ξεκινήσω DIY CO2 αλλά έχω κάποιες απορίες...θα φτιάξο νέο θέμα όμως γιαυτό. Ευχαριστώ πολύ.

• 1 month later...

Τελικα το παραπάνω προιον φερει ενα κάπως ανεπιθυμιτο αποτέλεσμα για τα φυτα. Αυξανει πολύ τη σκληρότητα του νερού και σχηματίζεται άλγη στα φύλλα. Μπορώ να κάνω κάτι για να αποτρέψω αυτό το προβλημα?

απλα μειωσε στο ελαχιστο τη δοση του.ισα ισα να δουλεψει οσμωτικα χωρις να επιβαρυνει το νερο η τα φυτα σου.

Απαντώ στο αρχικό σου ερώτημα ¨αλάτι για ζωοτοκα¨!

Η προσθήκη ενυδρειακου άλατος μόνο καλό μπορεί να κάνει και ειδικά σε θέματα ασθενειών χρησιμοποιείτε παγκοσμίως!

Τα φυτά σου δεν έχουν κίνδυνο από το αλάτι αν χρησιμοποιηθεί σωστά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...