Φενια 12 Απριλίου 2012 #1 Share 12 Απριλίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Η ουρα του ολη ειναι σαν να μην εχει δερμα,σαν να λειπουν τα λεπια του,δεν ειναι καθολου δραστηριο ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:14(πλαστικη γυαλα) - Ψάρια (είδη και αριθμός):1 χρυσοψαρο - Ρουτίνες:Το ταιζω 1 φορα το πρωι 1-2 φυλλαρακια,δεν εχω αλλαξει νερο ακομα καθως το εβαλα εχτες σε αυτη την γυαλα με 10 σταγονες αντιχλωριακο ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ Δεν εχω κανει καθολου μετρησεις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:Χρυσοψαρο - Ιστορικό Ψαριού:Αγορα Κυριακη 8 Απριλιου 2012 - Συμπτώματα που παρουσιάζει:Η αναπνοη φαινεται αργη,εχει χασει αρκετα λεπια,δεν ειναι καθολου κινητικο ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 12 Απριλίου 2012 #2 Share 12 Απριλίου 2012 (edited) Καλωσορισες στην ομορφη παρεα μας! Ο κυριος λογος που το ψαρακι ειναι ετσι ειναι η ελειψη χωρου..οπως ηδη γνωριζεις τα χρυσοψαρα χρειαζονται για το καθενα τουλαχιστον 30 λιτρα. Μετα ερχεται η ποιοτητα του νερου η αμμωνια και ολα αυτα που επιβαρυνουν την υγεια του ψαριου σου οποτε για αρχη θα ελεγα να παρεις ενα φιλτρακι για να εξουδετεροθουν...! Ενα ακομη προβλημα ειναι οτι το ενυδρειο δεν ειναι στρωμενο με βακτηρια μπολι και ολα τα σχετικα οποτε ενας ακομα λογος ειναι αυτος. Θα σου προτεινα να παρει για αρχη ενα φιλτρακι να καθαρισει καπως το νερακι. Μετα αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να παρεις ενα 30λιτρο γιατι σε αυτο το ενυδρειακι δεν θα αντεξει για πολυ ακομα το ψαρακι. Δες εδω http://www.aquazone....showtopic=13569 για το στρωσιμο του ενυδρειου http://www.aquazone....showtopic=18301 εδω για το τι να κανεις πρωτα. Τα βηματα 1 προς 1. http://el.wikipedia....%B1%CF%81%CE%BF και εδω για πληροφοριες οσο αφορα τα χρυσοψαρα.! ΥΓ.Να σου ζησει ειναι ενας κουκλος! Έγινε επεξεργασία 12 Απριλίου 2012 - anna-sushi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φενια 12 Απριλίου 2012 Author #3 Share 12 Απριλίου 2012 Θα μου ζησει αραγε ομως.Εχω αγχωθει παρα πολυ,δεν ξερω,καταρχην εχω νερο απο γεωτρηση που δεν ειναι ποσιμο για μας,και μου ειπαν να βαλω αυτες τις μπλε σταγονες για το χλωριο ετσι κι αλλιως,χρειαζονται οντως??Επειτα το ψαρακι μου τωρα που το παρατηρω δεν ανασαινει τοσο γρηγορα οσο στην αρχη και κανει κατι περιεργα ξαφνικα,δεν βλεπω ουτε τα βραγχια να ανοιγοκλεινουν οπως πριν ουτε το στοματακι του,γενικα ολα κινουνται πιο αργα.Ειμαι αρκετα ασχετη με τα ψαρια γι αυτο και οι τοσες αποριες.Μπορω να βαλω φιλτρακι σ'αυτη την πλαστικη γυαλιτσα?Που μπορω να βρω αυτα τα τεστ για να κανω καποιες μετρησεις στο νερο μου και πως ακριβως να τα ζητησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 12 Απριλίου 2012 #4 Share 12 Απριλίου 2012 To χλωριο χρειαζεται ειτε εχεις φιλτρο ειτε οχι. Φιλτρο εσυ θα δεις αν μπορεις να βαλεις...καταρχας υπαρχει πορτακι που να μπορει να περασει το καλωδιο του? Βλεπω οτι δεν ειναι ισιο το ενυδρειακι κανονικο ορθογωνιο και ισως σε δυσκολεψει.. παρε ενα 30λιτρο κομπλε με ετοιμο φιλτρο και θα ειναι αυτο ευτυχισμενο και εσυ ανακουφισμενη . Τα τεστακια θα τα βρεις στο πετ σοπ...δεν ξερω πολλα για τα χρυσοψαρα οποτε δεν ξερω τι ειδους τεστακια πρεπει να παρεις θα σου πουν οι γνωστες απο εδω. Ειναι κριμα να ταλαιπωρειται το ψαρακι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 12 Απριλίου 2012 #5 Share 12 Απριλίου 2012 καταρχην θελεις ενυδρειο και στρωμενο φιλτρο. τεστ δεν χρειαζεται να παρεις γιατι ξερω εγω τι εχει το νερο. πολυ αμμωνια που σκοτωνει το ψαρακι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φενια 13 Απριλίου 2012 Author #6 Share 13 Απριλίου 2012 Αγορασα ενυδρειο επιτελους !! Ειναι Juwel 54 λιτρων,εβαλα και το χαλικακι που ειχα απο πριν και ενα φυτακι ψευτικο προς το παρον .Ειχε μαζι φιλτρο,θερμοστατη και led,πηρα και ενα θερμομετρο,η θερμοκρασια ειναι στους 20-21.Θελω να παω να κανω τεστακια τωρα να δω πως θα ειναι το νερο για να το στρωσω.Επισης μου δωσανε βακτηρια και θα πρεπει να βαζω για 10 μερες,για το νερο μου ειπαν να κανω αλλαγη 20-30% μετα απο ενα μηνα περιπου,πολυ δεν ειναι ενας μηνας?Το φως εξυπηρετει σε κατι το ψαρι η να το αφηνω σβηστο?Παντως τωρα το ψαρακι μου ειναι αρκετα πιο δραστηριο απο πριν,σημερα του εδωσα ενα φυλλαρακι ποτισμενο με βιταμινες που του πηρα.Οταν κανω μετρησεις θα σας γραψω αναλυτικα,ελπιζω να πανε ολα καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φενια 13 Απριλίου 2012 Author #7 Share 13 Απριλίου 2012 Equipment : 1x Juwel twin-lite PL 5, 1x20 W, 1x Bioflow mini filter, 1x50 W heater, αυτα γραφει το κουτι,θα ειμαι ενταξει με αυτα?Το φιλτρο παντως δεν κανει πολυ φασαρια ουτε βγαζει μπουρμπουληθρες μεσα στο νερο,μηπως δεν ειναι καλο αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 13 Απριλίου 2012 #8 Share 13 Απριλίου 2012 Φένια μου καλησπέρα και από εμένα και καλώς όρισες στο Aquazone! Καταρχάς να σου δώσω τα συγχαρητήρια μου που κινήθηκες τόσο αποφασιστικά και δεν άφησες τα πράγματα στο έλεος τους όπως κάνουν οι περισσότεροι! Το ενυδρείο που αγόρασες είναι πολύ καλό και στο μέλλον θα σου επιτρέψει να φιλοξενήσεις ακόμα ένα ψαράκι που θα τα χαίρεσαι για πολλά χρόνια ακόμα αν κάνεις σωστές κινήσεις τώρα που είσαι στη αρχή! Βέβαια μπορεί να χρειαστεί λίγο να επέμβουμε στο φίλτρο για να προσθέσεις λίγο βιολογικό υλικό γιατί αυτό έχει μόνο σφουγγάρια! Πες μας λίγο τι έχεις κάνει μέχρι τώρα! Φαντάζομαι ότι το παλιό νερό που είχες στην πλαστική γυάλα δεν το έβαλες μέσα και ότι το έχεις πετάξει και πρόσθεσες καινούργιο μαζί με αντιχλοριο! Αν είναι έτσι τότε ξεκίνα άμεσα με τα βακτήρια που σου έδωσαν και εμείς είμαστε εδώ σε ότι χρειαστείς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φενια 13 Απριλίου 2012 Author #9 Share 13 Απριλίου 2012 Στο καταστημα που πηγα μου ειπαν να το χρησιμοποιησω το νερο της γυαλας και ετσι και εκανα.Παρολα αυτα να σας ενημερωσω οτι το νερο της γυαλας ηταν μονο μιας ημερας με σταγονιτσες αντιχλωριο μεσα ηδη,καθαρο,καθολου θολο η με ακαθαρσιες.Τωρα ειναι η δευτερη μερα που προσθεσα 2 ψεκασμους απο τα βακτηρια οπως μου ειπανε και εχω προσθεσει απο την αρχη που εβαλα το νερο στο ενυδρειο 50 σταγονες αντιχλωριο οπως διαβασα οτι αναλογει στα λιτρα.Δεν εχω κανει κατι αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 13 Απριλίου 2012 #10 Share 13 Απριλίου 2012 Στο καταστημα που πηγα μου ειπαν να το χρησιμοποιησω το νερο της γυαλας και ετσι και εκανα.Παρολα αυτα να σας ενημερωσω οτι το νερο της γυαλας ηταν μονο μιας ημερας με σταγονιτσες αντιχλωριο μεσα ηδη,καθαρο,καθολου θολο η με ακαθαρσιες.Τωρα ειναι η δευτερη μερα που προσθεσα 2 ψεκασμους απο τα βακτηρια οπως μου ειπανε και εχω προσθεσει απο την αρχη που εβαλα το νερο στο ενυδρειο 50 σταγονες αντιχλωριο οπως διαβασα οτι αναλογει στα λιτρα.Δεν εχω κανει κατι αλλο. Αρχικός ξέχνα τι σου λένε αυτοί από τα petshop! Ήταν λάθος να βάλεις το παλιό νερό μέσα γιατί δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα ισα ισα κάνει και κακό! Τώρα ότι έγινε έγινε! Από εδώ και πέρα συνέχισε να προσθέτεις βακτήρια ακλουθώντας πιστά της οδηγίες του σκευάσματος που χρησιμοποιείς! Επειδή το φιλτρακι σου έχει μόνο σφουγγάρια (μηχανική φιλτρανση) εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα σακουλάκι βιολογικό υλικό siporax mini και να το βάλεις μέσα στο φίλτρο σου γιατί δεν θα μπορέσουν με τίποτα να εγκατασταθούν οι ωφέλιμες αποικίες βακτηρίων που χριζόμαστε μονό με τα σφουγγάρια και θα αντιμετωπίζεις συνεχώς προβλήματα! Πρέπει επίσης να προμηθευτείς και υγρά τεστ για της μετρήσεις σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος