nikostrex 11 Απριλίου 2012 #1 Share 11 Απριλίου 2012 η chaeto ειναι ενα ειδος αλγης με της ιδιαιτεροτητες της... οταν πρωτοεβαλα την συγκεκριμενη αλγη στο ενυδρειο και διαβαζωντας forum απο Ελλαδα και απο εξωτερικο για το τι χρειαζεται για να μπορει να καταναλωνει φωσφορικα που ειναι και η κυρια τροφη της ( βλεπε καλο φωτισμο, σιδηρο) λεγανε και λεγαμε οτι το κυριο κομματι που θελει ειναι ο φωτισμος ελα μου ομως ντε δεν ειναι μονο αυτο διαβαζοντας καποια παιδια απο εσας το ποστ θα ηρθε στο μυαλο σας πως καποια στιγμη σας( κρασαρε) χαλασε και απορουσατε το γιατι συνεβη ενω ειχατε φωσφορικα αλλα και νιτρικα στο ενυδρειο σας παμε ομως στο διαταφτα ξεκινησα λοιπον να φωτιζω την αλγη στον αναποδο χρονο την νυχτα δηλαδη ανοιγαν τα φωτα του sump με λαμπες στα 4000kelvin στην αρχη αναπτυξη ομως μηδεν! ενω ειχα φωσφρικα και ασχετα ορισμενες φορες τα τεστακια δεν εδειχναν τιποτα 20 watt λαμπα t8 σε refugium 20 ποντους ηταν ο αρχικος φωτισμος μου μου μπηκαν ειδεες οτι κατι φταιει με το φωτισμο και δεν παει καλα και αποφασισα να τον αλλαξω διαβαζοντας σε καποιο φορουμ του εξωτερικου ελεγαν για φωτισμο στα 5000kelvin με τα χιλια ζορια βρηκα απο ελλαδα τα kelvin τα συγκεκριμενα και αγορασα την λαμπα 18 watt ειπα οτι τωρα θα ξενοιασω και τελος ο φωτισμος στο refugium μου ελα μου ομως δεν!! αλλοι λεγανε στα 6000 kelvin την δοκιμασα και αυτη αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο ηθελα κατι που πραγματικα θα εκανε την διαφορα σε οτι αφορα την αναπτυξη και συναμα οτι επακολουθη αυτο(φωσφορικα,νιτρικα,) και τελος εβαλα και την 6500κel την κλασσικη λαμπα ψυχρου χρωματος ενα μετριο θα χαρακτηριζα αποτελεσμα και ετοιμη να κρασαρη η αλγη τελευταια λυση σκεφτηκα ειναι το led το οποιο μολις ειχε βγει στην αγορα και ηταν και τσουχτερο στην τιμη τοτε πηρα ενα 3watt ψυχρου χρωματος για αρχη στα 7000κel να δω πως θα παει ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ αυτος ειναι ο χαρακτηρισμος που δινω γιατι οντως πραγματικα η αλγη απο της πρωτες 2 ημερες αρχισε να φουσκωνει και να ντουμπανιαζει αυτο ηταν ειπα και πηρα αλλο ενα led και ενα τελευταιο κολπο που κανω εγω ειναι οτι την πλενω με νερο της βρυσης σε τακτα χρονικα διαστηματα ευχομαι να βοηθησα αυτους που η αλγη ειναι ετοιμη να κρασαρη=χαλαση Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 11 Απριλίου 2012 Author #2 Share 11 Απριλίου 2012 πειτε της εμπειριες σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 12 Απριλίου 2012 #3 Share 12 Απριλίου 2012 πειτε της εμπειριες σας εγώ είχα λάμπα οικονομίας στα 6500κ αν θυμάμαι καλά , με πολύ έντονη κυκλοφορία 3000λαω , 14 ώρες φως το βράδυ , χωρίς αντιφώσφορο και διπλασίαζε την μάζα της κάθε 40 μέρες περίπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 12 Απριλίου 2012 #4 Share 12 Απριλίου 2012 Η καλύτερη άλγη.Έχω κλαδέψει τόνους caulepra,εχω πετάξει τόνους grape caulepra και κάποιος φίλος και διαχειριστής μου χάρισε ένα μεγάλο κομμάτι chaeto...είναι το κατάλληλο μέρος για να μεγαλώνεις κοπίποδα.Είναι έυκολη στο κλάδεμα.Δεν είναι τοξική σαν την caulepra.Προσαρμόζεται σε διάφορες πηγές φωτός και με δυνατή ροή (2-3.000λ/ω) μπορεί για να μεγαλώσει σε κάθε ενυδρείο αρκεί να έχει ΡΟ4 και ΝΟ3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 23 Ιουνίου 2012 #5 Share 23 Ιουνίου 2012 παιδια η συγκεκριμενη αλγη πρεπει να μπει μονο στο σαμπ?αν φτιαχτει καποιο πλεγμα και την βαλω σαν τοιχο στο πισω μερος του ενυδρειου θα βοηθησει στο φαγωμα φωσφορικων και νιτρικων??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 23 Ιουνίου 2012 #6 Share 23 Ιουνίου 2012 παιδια η συγκεκριμενη αλγη πρεπει να μπει μονο στο σαμπ?αν φτιαχτει καποιο πλεγμα και την βαλω σαν τοιχο στο πισω μερος του ενυδρειου θα βοηθησει στο φαγωμα φωσφορικων και νιτρικων??? θα βοηθησει αλλα αν εχει αλγοφαγα ψαρια (tangs) θα στην φανε σε ριπη οφθαλμου ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 24 Ιουνίου 2012 #7 Share 24 Ιουνίου 2012 tang σε 20 λιτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Ιουνίου 2012 #8 Share 24 Ιουνίου 2012 tang σε 20 λιτρο? γενικα μιλησε ο σταυρος.οχι για την δικη σου περιπτωση με το νανο.εννοειται πως δεν μπαινει τανγκ σε τοσα λιγα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 24 Ιουνίου 2012 #9 Share 24 Ιουνίου 2012 tang σε 20 λιτρο? Στα λιτρα σου κανεις αλλαγες νερου καθε 7-15 μερες και ουτε νιτρικα ουτε φωσφορικα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 25 Ιουνίου 2012 #10 Share 25 Ιουνίου 2012 οποτε να κανω υπομονη μιας και το ενυδρειο ειναι 2 μηνων παρα κατι....αλλαγες αλλο τιποτα δεν εχω προβλημα..κανω καθε 7 μερες ουτως η αλλως(μου το επιβαλουν και οι δισκοι στο αλλο ενυδρειο βλεπεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony11020 14 Ιουλίου 2012 #11 Share 14 Ιουλίου 2012 για σασ παιδια εχω ενειδρειο θαλλασινο εδω κ 5 χρονια ενδιαφερομαι για την αλγα, οποιοσ μπορεσει να μου χαρισει στο κ ενα κλαδακι να τα μεγαλοσω θα σασ ευχαριστουσα. αττικι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Ιουλίου 2012 #12 Share 14 Ιουλίου 2012 για σασ παιδια εχω ενειδρειο θαλλασινο εδω κ 5 χρονια ενδιαφερομαι για την αλγα, οποιοσ μπορεσει να μου χαρισει στο κ ενα κλαδακι να τα μεγαλοσω θα σασ ευχαριστουσα. αττικι ... και 5 χρόνια που ήσουν κρυμμένος?... τώρα ανακάλυψες το Aquazone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony11020 14 Ιουλίου 2012 #13 Share 14 Ιουλίου 2012 ειμαι ισπανοφονοσ χριασομουν χρονο να μαθω καλα την γλωσσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilias1986 4 Αυγούστου 2012 #14 Share 4 Αυγούστου 2012 η συγκεκριμενη αλγη τι φωτοπεριοδο χρειαζεται?σκεφτομαι να χρησιμοποιησω led στα 3 watt ψυχρο οπως διαβασα κ ποιο πανω!εχετε να προτεινεται κατι συγκεκριμενο?σε περιπτωση που το ενυδρειο δεν εχει φωσφορικα η αλγη πως συντηρειται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Αυγούστου 2012 #15 Share 4 Αυγούστου 2012 Τα φωσφορικά απο όσο μου έχει τύχει μηδενίζουν μόνο με ριάκτορα με πολύ αργή ροή σε σακουλάκια με χοντρό υλικό δεν μηδένισαν ποτέ.Προσαρμόζεις τα ταΐσματα για να τροφοδοτείς φωσφορικά που πάντα χρειάζονται. 6500 κέλβιν και είσαι μια χαρά.Κάπου είχα δει και μια λάμπα με λεντάκια που έκανε παπάδες σε πολλούς.Κάποιο απο αυτά νομίζω http://www.houseofled.gr/spiti-epixirisi/spots.html δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις μιάς και είναι γνώστες του αντικειμένου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος