nikolaosbouk 11 Απριλίου 2012 #1 Share 11 Απριλίου 2012 (edited) Παιδια σκεπτομαι να αγορασω ενα blue tang, εχω βρει ενα 8 ποντων(ξερω οτι γινονται μεχρι 15), ο μονος μου προβληματιδσμος ειναι το μεγεθος το ενυδρειου που ειναι 250 λιτρα αλλα με μηκος 70, πλατος 55 και υψος καθαρο νερου 65. Μπορω να το φιλοξενησω?(θα ειναι το μοναδικο μεγαλο), επειδη εχω μονο 2 κλοουν και μια σαλαρια. Έγινε επεξεργασία 11 Απριλίου 2012 - nikolaosbouk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 11 Απριλίου 2012 #2 Share 11 Απριλίου 2012 Κάτω απο 300 λίτρα ειναι λιγα για κάθε tang και θα πρέπει να το αποχωριστείς κάποια στιγμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 11 Απριλίου 2012 #3 Share 11 Απριλίου 2012 Μπορείς να πάρεις και ένα τοοοοοσο δα μικρουτσικο και να το έχεις για κανένα χρόνο και όταν αρχίσει να μεγαλώνει να το δώσεις και να πάρεις ένα άλλο μικρουτσικο. Το δύσκολο θα είναι πως θα το αποχερετιστεις μετα απο ένα χρόνο. Σαν ευαίσθητο όμως ψάρι στο ick δεν είναι ότι καλητερο για αρχη, έχει τώρα όμορφα και μικρά ψαράκια που μπορείς να περημενεις λίγο ακόμα μέχρι να πάρεις ένα blue tang. Σε καμία όμως περίπτωση μην το πάρεις ήδη μεγάλο. Οι επιλογές είναι δικές σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 11 Απριλίου 2012 #4 Share 11 Απριλίου 2012 Εχω ενα blue tang το οποιο το πηρα juvenile και τωρα ειναι στα 5-6cm... Περασαμε ωραιες στιγμες, αλλα πλεον σκεφτομαι να το δωσω γιατι βλεπω οτι και το συστημα μου επιβαρυνει και το ιδιο νιωθει στριμωγμενο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 12 Απριλίου 2012 #5 Share 12 Απριλίου 2012 Ένα blue tang μπορεί να γίνει μέχρι και 30 εκ. Είναι πολύ όμορφο και παιχνιδιάρικο ψάρι και μπορείς να το βρεις σε πολύ μικρό μέγεθος κι η τιμή του είναι χαμηλή. Πάρε δύο μικρούλα να τα χαρείς και μετά τα δίνεις. Έτσι το είχα κάνει εγώ κάποτε σε ένα 300άρι ενυδρείο που είχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 12 Απριλίου 2012 #6 Share 12 Απριλίου 2012 Ένα blue tang μπορεί να γίνει μέχρι και 30 εκ. Είναι πολύ όμορφο και παιχνιδιάρικο ψάρι και μπορείς να το βρεις σε πολύ μικρό μέγεθος κι η τιμή του είναι χαμηλή. Πάρε δύο μικρούλα να τα χαρείς και μετά τα δίνεις. Έτσι το είχα κάνει εγώ κάποτε σε ένα 300άρι ενυδρείο που είχα. Που το εχεις δει να φτανει τόσο?? Ακομα και σε 5τονα ενυδρεία δεν ξεπερναει τα 18cm. Εγω απλα θα πω να μην είμαστε υπερβολικοι. Τα 270λτρ ειναι οκ για ένα τανκ. Πόσοι απο εσας που του λετε να μην βάλει, το έχετε κανει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 12 Απριλίου 2012 #7 Share 12 Απριλίου 2012 Νικολούτσο@ Σημασία δεν έχει τι έχω δει εγώ ή εσύ άλλα τι ισχύει http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+43+330&pcatid=330 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 12 Απριλίου 2012 #8 Share 12 Απριλίου 2012 Νικολούτσο@ Σημασία δεν έχει τι έχω δει εγώ ή εσύ άλλα τι ισχύει http://www.liveaquar...+330&pcatid=330 Μα αυτό ακριβως λέω κι εγω!!! Αυτό που ισχύει. Αρα λοιπον ξαναρωτώ. Εχει δει κανενας σας blue tang μεγαλύτερο από 18cm?? Εχω δει και 5 και 6 χρονών blue και μαλιστα που ζουν και μεγαλωνουν σε μεγαλα ενυδρεία Στην αιχμαλωσία λοιπον δεν εχω δει να φτανει πάνω απο 18cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 13 Απριλίου 2012 #9 Share 13 Απριλίου 2012 Προφανώς το site εννοεί πόσο μπορεί να φτάσει στη φύση. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω πόσο έχει φτάσει στα ενυδρεία ανά το κόσμο. Τώρα εσύ αν το γνωρίζεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 13 Απριλίου 2012 #10 Share 13 Απριλίου 2012 Είχε φίλος εδώ Χανιά ένα 24 εκατοστά και όταν το ζυγίσαμε ήταν 2600γρ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 13 Απριλίου 2012 #11 Share 13 Απριλίου 2012 (edited) Είχε φίλος εδώ Χανιά ένα 24 εκατοστά και όταν το ζυγίσαμε ήταν 2600γρ. Ας πουμε οτι όντως σε TL εφτασε 24cm... Αλλα Ρε συ Νικό.... εδω τσιπουρα 35cm και ζυγιζει 1κιλο και μου λες οτι blue tang 24cm ζυγισε 2,6κιλα?? Ελα ρε συ τωρα..... Εχεις ακουσει την ιστορια με τον ψαρα..... που καθε 2 ώρες το ψαρι που επιασε ανεβαινε και 500γρ.. κατι τετοιο μου θυμιζει!!!! Έγινε επεξεργασία 13 Απριλίου 2012 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 13 Απριλίου 2012 #12 Share 13 Απριλίου 2012 Εντάξει λέω ψέματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 13 Απριλίου 2012 #13 Share 13 Απριλίου 2012 Εντάξει λέω ψέματα. Δε λέω οτι λες ψέματα ρε συ Νικο. Απλα ορισμενα πραγματα τα κρίνουμε συμφωνα με τις δικές μας εμπειρίες..... Ορίστε μερικές..... Λαβρακι 38cm 575γρ!!! Τρείς Στηροπούλες 30cm η ΚΑΘΕ μια..... 878γρ και οι 3 μαζι!!! ΕΠΤΑ Λαβράκια απο 34cm έως 38cm.... και τα ΕΠΤΑ ΜΑΖΙ..... 2766γρ!!! Ορίστε και οι φωτο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 13 Απριλίου 2012 #14 Share 13 Απριλίου 2012 χαχα σωστός ο Νικολούτσος. Θα συμφωνήσω μιας και ψαρεύω και εγώ. Θεωρώ ότι στα λίτρα σου καλό θα ήταν να πάρει ένα μικρότερο blue tang για να μπορέσεις να το χαρείς περισσότερο χρόνο και αναγκαστικά κάποια στιγμή θα το δώσεις και θα πάρεις μικρότερο. Αυτό λέει η δικιά μου λογική και αυτό σκοπέυωνα κάνω και με το δικό μου το tang όταν μεγαλώσει και άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 14 Απριλίου 2012 #15 Share 14 Απριλίου 2012 Καλα ρε νικολουτσο..... Εσυ δεν ξέρεις ότι τα blue tang είναι βαρηκόκαλα 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 14 Απριλίου 2012 #16 Share 14 Απριλίου 2012 Ο φίλος ο nikman κάνει ενα λαθακι. Το blue Tang μπορεί να φτάσει μέχρι 31 όντους όχι μέχρι 30 (σύμφωνα με εμπειρους ερευνητες-βιολογους που γραφουν τα ρημαδια τα βιβλία). Το γεγονός ότι δεν το έχει δεί κανένας από εμας δεν έχει καμμία σημασία. Φαντάζομαι ότι κανένας σας δεν το έχει δει και να αναπαράγεται, ομως για κάποιο περίεργο λόγο πιστευω ότι γίνεται και αυτό...... Στην τελική, σημασία δεν έχει το πόσα εκαταστά ακριβως θα γίνει στο ενυδρείο του φίλου,,,σημασία έχει ότι κάποια στιγμή θα είναι μεγάλο για τα λίτρα του. Τώρα εαν θα είναι 15, 20, 23, 25, 31 αυτό νομίζω είναι δευτερευον και απλά δίνεται για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Απριλίου 2012 #17 Share 14 Απριλίου 2012 Έτσι όπως το βλέπω θα βάλω καμία ψησταριά στο τέλος να μαζέψω όλα τα blue tang σας που παραμεγαλώσαν να κάνω ένα μεζέ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 14 Απριλίου 2012 #18 Share 14 Απριλίου 2012 Νικολούτσο γύρνα πίσω στο μαγαζί τα κατεψυγμένα και τα ψάχνει ο μπάρπας σου...:Ρ Την άλλη φορά ζύγισε φρέσκα ψαράκια πριν τους βγάλεις τα εντόσθια Νικολούτσο έχεις δει Imperator να τρώει απταίσιες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 14 Απριλίου 2012 #19 Share 14 Απριλίου 2012 Νικολούτσο γύρνα πίσω στο μαγαζί τα κατεψυγμένα και τα ψάχνει ο μπάρπας σου...:Ρ Την άλλη φορά ζύγισε φρέσκα ψαράκια πριν τους βγάλεις τα εντόσθια Νικολούτσο έχεις δει Imperator να τρώει απταίσιες; Εγώ είχα imperator που τσιμπούσε τα πλοκάμια από την ανεμώνη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 14 Απριλίου 2012 #20 Share 14 Απριλίου 2012 Maik78@ ναι είναι πολύ μούτρο ψάρι και μπορεί να γίνει και 38 πόντους large! Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 14 Απριλίου 2012 #21 Share 14 Απριλίου 2012 Άστο Μανώλη λες ψέματα.Ο Νικολούτσο ξέρει... Ά και τα στιράκια μου φαίνονται ακαθάριστα.Αλλά και πάλι ο Νικολούτσο μας έδωσε ένα παράδειγμα πολύ άτυχο.Πάλι καλά που δε μας έβγαλε φωτογραφία κανένα τουρνά τριάντα πόντους με την ουρά.Νικολούτσο πάρε ένα φαγκρί 2,5κιλά καλοταϊσμένο και φρέσκο και μέτρα το.Το blue tank πάντος που στείλαμε πριν τρεις μήνες Αθήνα ζυγίστηκε μαζί με το φελιζόλ 22,480κιλά.Όταν το παρέλαβαν ξαναζύγισαν το κουτί με το νερό χωρίς το ψάρι και ήταν 20,080κιλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 14 Απριλίου 2012 #22 Share 14 Απριλίου 2012 Νικολούτσο γύρνα πίσω στο μαγαζί τα κατεψυγμένα και τα ψάχνει ο μπάρπας σου...:Ρ Την άλλη φορά ζύγισε φρέσκα ψαράκια πριν τους βγάλεις τα εντόσθια Νικολούτσο έχεις δει Imperator να τρώει απταίσιες; Ο μπαρμπας πουλάει μονο φρέσκα!! Τα καταψυγμενα... ηταν κι αυτα καποτε φρεσκα!! Παντως ακαθαριστα είναι τα ψαρια!!! Ελα να τα δεις και να τα ζυγισεις κι εσυ...... και να ψησουμε και κανενα να φάμε!!! Αλλα και παλι... το λαβράκι και καθαρισμένο να ήταν..... είχε μεσα 2 κιλα εντόσθια?? Αυριο το κοκορέτσι με αυτά θα το φτιαξω!!! Οσο αφορα τη συμπεριφορα και τις διατροφικές συνηθειες ενός ψαριου ειμαι ο πρώτος που λεει οτι παντα υπαρχουν οι εξαιρέσεις και έχω δει πολλές απο δαυτες!!! Εσυ εχεις δει trigger να μη χτυπαει κοραλια και να τρελαίνεται για nori?? Για φυκια δηλαδή..... που υποτιθεται οτι είναι για αλγοφαγα!!! Ξεφυγαμε ομως πολύ απο το αρχικό θέμα, αλλα νομιζω πως παντα πρεπει να προσέχουμε τι γραφουμ!!! Η συμβουλη λοιπον για το φίλο από μένα είναι να βάλει 1 bleu tang και ένα zebrosoma και είναι μια χαρα!!! Οταν δει οτι το ενυδρείο δεν ειναι καταλληλο για αυτα που μεγαλωσαν, τα αποχωρίζεται!!! Καλα κανουμε και λέμε πιο είναι το σωστό, αλλα μην υπερβαλουμε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Απριλίου 2012 #23 Share 14 Απριλίου 2012 Που το εχεις δει να φτανει τόσο?? Ακομα και σε 5τονα ενυδρεία δεν ξεπερναει τα 18cm. Εγω απλα θα πω να μην είμαστε υπερβολικοι. Τα 270λτρ ειναι οκ για ένα τανκ. Πόσοι απο εσας που του λετε να μην βάλει, το έχετε κανει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 14 Απριλίου 2012 #24 Share 14 Απριλίου 2012 Άστο Μανώλη λες ψέματα.Ο Νικολούτσο ξέρει... Ά και τα στιράκια μου φαίνονται ακαθάριστα.Αλλά και πάλι ο Νικολούτσο μας έδωσε ένα παράδειγμα πολύ άτυχο.Πάλι καλά που δε μας έβγαλε φωτογραφία κανένα τουρνά τριάντα πόντους με την ουρά.Νικολούτσο πάρε ένα φαγκρί 2,5κιλά καλοταϊσμένο και φρέσκο και μέτρα το.Το blue tank πάντος που στείλαμε πριν τρεις μήνες Αθήνα ζυγίστηκε μαζί με το φελιζόλ 22,480κιλά.Όταν το παρέλαβαν ξαναζύγισαν το κουτί με το νερό χωρίς το ψάρι και ήταν 20,080κιλά. Εγω δεν είπα πουθενα οτι λέει κανενας ψεματα.... συ ειπας... Εγω απλα είπα μου θυμισες την ιστορία με τον ψαρα!! Ολοι οσοι εχουμε ψαρέψει.... την εχουμε κάνει πραγματικότητα αυτή την ιστόρία τουλαχιστον μια φορα ο καθενας μας!!!! Οσο αφορα το φαγκρί το καλοταισμένο που λες...... πιο ψαρι πελαγισιο ειναι καλοταισμένο ρε συ Νικο?? αλλα και παλι... αλλο το σωματότυπο που έχει το φαγκρι!! Μονο το κεφαλι του μπορει να ζυγισει 1,5 κιλο!!! Υποσχομαι.... το συντομότερο που θα πετυχω φαγκρι αυτου του μεγεθους.... θα το φωτογραφήσω!!! ΑΛλα και τα νουμερα ακομα που μου δίνεις... πάλι παραπέμπουν στην ιστορία του ψαρα!!! Λες blue 2,600.... εδω λές 22,480 κουτι με νερό και ψάρι..... 20,080 κουτι με νερό. 22,480-20,080= 2,400 και όχι 2,600..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 14 Απριλίου 2012 #25 Share 14 Απριλίου 2012 Νικολούτσο σόρι αλλά με μπέρδεψες τα ψάρια της φωτογραφίας πάνω στη ζυγαριά ήταν κατεψυγμένα ή φρέσκα; Γιατί εγώ λέω ότι ήταν κατεψυγμένα πολλών μηνών. Trigger δεν είχα αλλά είχα lion κι έτρωγε spirulina flakes της Ocean Nutrition Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος