vasilis1986 11 Απριλίου 2012 #1 Share 11 Απριλίου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): Συνολικά Λίτρα: Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: Ψάρια: Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πέτρες: Ξύλα: Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Διάρκεια φωτισμού: Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Θέρμανση/ Ψύξη: Λίπανση: Παροχή CO2: Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH: Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2): Νιτρικά (ΝΟ3): Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): Συντήρηση Αλλαγές νερού: Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Βίντεο: Όπως μπορεί κάποιοι είδη να καταλάβατε δεν έχω ενυδρείο!!! Είμαι καινούριος στην παρέα σας και σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ με αυτό το υπέροχο χόμπυ. Αλλά όσο κι αν διάβασα στο forum συνεχίζω να έχω πολλές απορίες.Δεν έχω αποφασίσει για το τι ψαράκια θα έχω να μου κάνουν παρέα, αν και έχω καταλήξει σε αυτά του γλυκού νερού, αλλά απορρίπτω τις κιχλίδες και τα λαβυρινθόψαρα. Τώρα ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά. i) Ενυδρείο έτοιμο ή Diy? πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα? κόστος? ii) Πόσα λίτρα? Σκέφτομαι κάτι περίπου στα 100. (θέλω να έχει ογκό και αρκετούς κατοίκους) Και κάποια ερωτήματα πιο λειτουργικής φύσεως. Όταν λέιπω απο το σπίτι για καιρό λόγω δουλειάς διακοπών ή οτιδήποτε αλλο τι παιζει? Φανταζομαι πρέπει να ταϊζονται τα κακόμοιρα και να γίνονται και όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει σε αυτα? Διαφορετικά ψαράκια διαφορετικές τροφές? Ποιά είναι τα κατα του να έχεις ένα ενυδρείο? Αυτά ειναι μερικά από τα ερωτήματα που με απασχολούν προς το παρόν. Σίγουρα όταν αρχίσω να το στήνω θα έχω πολύ περισσότερα. Ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα, αλλα ειμαι τις άποψης αν θες να κάνεις κάτι μάθε για αυτό πριν το κάνεις για να το κάνεις σωστα! Βέβαια υπάρχει τεράστια πιθανότητα να γράφω σε λάθος σημείο του forum αλλα όσο και αν έψαξα δεν βρήκα που αλλού να το κάνω. Καλώς σας βρήκα λοιπόν και χαίρομαι που σας βρήκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος