dmpatanis 15 Απριλίου 2012 Author #26 Share 15 Απριλίου 2012 Αν κανω μεγαλη αλλαγη.νερου πχ80% δεν θα βελτιωθει το προβλημα? Παντως σημερα θα ριξω βακτηρια της sera και αυριο θα παρω το απογευμα μετρηση οπως μου ειπε ο Σωκτατης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 16 Απριλίου 2012 Author #27 Share 16 Απριλίου 2012 Εκανα αυτο που μου ειπε ο Σωκρατης. Προσθεσα χτες το βραδυ μετα απο 3 μερες βακτηρια και μετρησα σημερα την 4 ημερα για N03 και ειναι και αυτην την φορα υψηλα NO3:80ppm. Tι να κανω για να κατεβουν επιτελους?? Ανυσυχω για τα ψαρακια multi μιας και θα πρεπει να φτιαξω και τις σκληροτητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 16 Απριλίου 2012 #28 Share 16 Απριλίου 2012 Το νερό ξεθόλωσε ; Ηαμμωνία πόση είναι ; οσον αφορά τα νιτρικά ομολογώ οτι δεν καταλαβαίνω τι γίνεται.Είσαι σίγουρος οτι μετράς 80 χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω αλλά ΄ψάχνω όλους τους πιθανούς λόγους.Μέτρα την αμμωνιά και τα νιτρώδη και τα λέμε ,τα νιτρικά εμένα δεν με προβληματίζου θα βρούμε άκρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 16 Απριλίου 2012 Author #29 Share 16 Απριλίου 2012 Το νερο εχει μια σχετικη θολουρα,παροτι αλλαξα τον βαμβακα.Η αμμωνια ειναι NH3:0-0.25ppm και τα νιτρωδη NO2:0.0ppm. Με τα υγρα τεστ της ΑΡΙ μετρησα και το νερο του δυκτιου μου για NO3 για να δω εαν κανω σωστα το τεστ. Στο νερο του ενυδρειου το τεστ εγινε κατακκοκινο NO3:80 και στο νερο του δυκτιου παρεμεινε κιτρινο,που σημαινει NO3:0.0. Τι μου προτεινετει να κανω??? Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 16 Απριλίου 2012 #30 Share 16 Απριλίου 2012 Η θολούρα θα υποχωρήσει ,προτείνω αλλαγή 30 % σήμερα Τρίτη ,με πρόσθεση βακτηριδίων και βλέπουμε ,μέτρηση ΝΟ3 την Τετάρτη ,μην ταίσεις καθόλου ούτε Τρίτη ούτε Τετάρτη ,μετράς και τα λέμε ξανά επίσης μέτρα Αμμωνία Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 17 Απριλίου 2012 Author #31 Share 17 Απριλίου 2012 Οκ Σωκρατη θα κανω ακριβως οτι μου προτεινεις. Ελπιζω να βρουμε την ακρη. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου. Στελνω και μια φωτο του ενυδρειου. Στις Βαλισνεριες που εχω ριχνω τιποτα μεσα??? Στην αρχη πριν απο 5 μερες που της εβαλα ηταν πολυ καλες πρασινες-πρασινες αλλα τωρα μετα απο 5 μερες βλεπω οτι τα φυλα αρχιζουν και σπανε και καφετιαζουν.Το υποστρομα ειναι χαλαζιακη αμμος. upload pictures Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17 Απριλίου 2012 #32 Share 17 Απριλίου 2012 Καλημέρα , πολύ καλό το ενυδρείο εμένα μου αρέσει πολύ , από οτι βλέπω δεν έχει θολούρα πια.Για τις βαλισνέρειες θα κάνεις υπομονή λογικά θα βρούν τον δρόμο τους.Κάποτε βάζουμε κανένα χαπάκι λίπασμα κάτω πό την ρίζα τους αλλά αυτό δεν ειναι υποχρεωτικό άλλοι το κάνουν άλλοι οχι ,εσύ άστο και θα δούμε.Πάντως είναι πολύ όμορφο.Να ρωτήσω κάτι ,αν μετακινείται δοκίμασες να το βάλεις αριστερά ή δεξιά στο πλάι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 17 Απριλίου 2012 Author #33 Share 17 Απριλίου 2012 Ευχαριστω πολυ φιλε μου που σου αρεσε και να φανταστεις ειναι το πρωτο μου. Η φωτο ειναι πριν απο 5 μερες οταν προτοεβαλα τις βαλισνεριες και πριν προσθεσω τα εξτρα βακτηρια.Τωρα επικτατει μια ελαφρια θολουρα. Το φιλτρο μετακινειται και δεξια ή αριστερα αλλα το εβαλα πλατη επειδη το ενυδρειο το βλεπουν απο ολες τις μεριες μιας και ειναι στο σαλονι. Ειναι προσωρινο μολις βρω χρηματα θα παρω ενα εξωτερικο λεω για FLUAVE ή eheim. Θα βαλω και φωτο να καταλαβεις. Θα ηθελα να σου πω οτι στο φιλτρο, μου προτειναν απο το πετσοπ να βαλω χυμα μπλε σφουγκαρι και βαμβακι και οχι αυτα που ειχε το φιλτρο τα τυποποιημενα σφουγκαρακια και εβαλα περισσοτερο μακαρονι απο οτι προτεινεται στο φιλτρο μιας και εβγαλα το θερμοστατη εξω και στην θεση του μκηκε βιολογικο υλικο.Στην επανω μερια του φιλτρου μκηκε χυμα βαμβακι ενυδρειακο.Ελπιζω να ειναι καλυτερα ετσι μιας και υπαρχει περισσοτερο βιολογικο υλικο.Δες φωτο. Ενυδρειο upload pictures image upload Φιλτρο free picture hosting Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 17 Απριλίου 2012 Author #34 Share 17 Απριλίου 2012 Κατα την σημερινη αλλαγη 30% του νερου του ενυδρειου μου,μετα θα προσθεσω βακτηρια για τα 60λιτρα που ειναι τα συνολικα καθαρα λιτρα του ενυδρειου ή για τα 20λιτρα που θα προσθεσω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17 Απριλίου 2012 #35 Share 17 Απριλίου 2012 Κατα την σημερινη αλλαγη 30% του νερου του ενυδρειου μου,μετα θα προσθεσω βακτηρια για τα 60λιτρα που ειναι τα συνολικα καθαρα λιτρα του ενυδρειου ή για τα 20λιτρα που θα προσθεσω??? Για τα 60 λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 17 Απριλίου 2012 Author #36 Share 17 Απριλίου 2012 Οκ.Εγινε η αλλαγη νερου 20λιτρων απο το ενυδρειο.Προστεθηκε αντιχλωριο και βακτηρια. Τα ψαρια δεν ταιστικαν καθολου ουτε θα ταιστουν μεχρι αυριο. Οποτε αυριο το απογευμα θα παρθουν μετρησεις.Ελπιζω να εχω καλα αποτελεματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 18 Απριλίου 2012 Author #37 Share 18 Απριλίου 2012 Σημερα Τεταρτη εγινε η μετρηση. Τα αποτελεσματα: Αμμωνια ΝΗ3:0.0 N03:80 παραμενει κατακοκκινο. Δεν ξερω τι να κανω. Βαζω και φωτο αν και το χρωμα παιζει στην φωτο. image hosting adult upload images Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 18 Απριλίου 2012 #38 Share 18 Απριλίου 2012 Για μέτρα νιτρικά στο νερό της βρύσης και πές μας.....γιατι κατι μου θυμίζει η περιπτωσή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 18 Απριλίου 2012 Author #39 Share 18 Απριλίου 2012 Στο ποστ #29 αναφερω οτι εχω μετρησει νιτρικα του δικτιου μου εδω στο Βολο και μαληστα δυο φορες και ειναι NO3:0.0. Τι γινεται?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 18 Απριλίου 2012 #40 Share 18 Απριλίου 2012 Στο ποστ #29 αναφερω οτι εχω μετρησει νιτρικα του δικτιου μου εδω στο Βολο και μαληστα δυο φορες και ειναι NO3:0.0. Τι γινεται?? Εχεις δικιο...μου διέφυγε.... Μετα την αλλαγη τα νιτρικά επρεπε να πέσουν....... Αναλογο πρόβλημα ειχα αντιμετωπίσει παλιοτερα αλλα μετρουσα πολλα νιτρικά και στο νερο του δικτυου.... Ας δουμε και καποιους αλλους παραγοντες,οπως: τι διαδικασία ακολούθησες στο καθάρισμα των σαλιγκαριών που εχεις μεσα στο ενυδρειο? Επίσης ποιο(εταιρία) αντιχλώριο χρησιμοποιείς και πια βακτηρια? Πως βλέπεις τα ψαρακια σου? συμπεριφερονται φυσιολογικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 18 Απριλίου 2012 Author #41 Share 18 Απριλίου 2012 Τα ψαρακια ειναι μια χαρα και πολυ πεινασμενα μιας και εχουν να φανε απο χτες. Τα σαλιγκαρια τα εβρασα και μετα τα ειχα στην χλωρινη και τα ξαναεβρασα πολες φορες,τα 12 απο αυτα,τα αλλα 40 μου τα εδωσαν με τα ψαρακια. Βακτηρια χρησιμοποιω της sera bio nitrivec "υγρο βιολογικο υλικο φιλτρου" και αντιχλωριο sera acuatan "βελτιωτικο νερου". Χρησιμοποιησα μπολι και το ενυδρειο τρεχει 3 βδομαδες. Πως θα τα μειωσω??? Ευχαριστω για την βοηθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 19 Απριλίου 2012 Author #42 Share 19 Απριλίου 2012 Καμια γνωμη απο ενα εμπειρο εδω μεσα??? Παρατηρω στο νερο παρολου που το καθαρισα με το 30% μια σχετικη γλυτσα στην επιφανεια του νερου του ενυδρειου,και οταν το αλλαζα στα τζαμια του ενυδρειου καθως κατεβαινε το νερο εμενε ενας υμενας σαν γλυτσα. Τι ειναι αυτο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 19 Απριλίου 2012 #43 Share 19 Απριλίου 2012 (edited) Αυτό που αναφέρεις είναι πιθανώς πρωτεινικό φιλμ. Δημιουργείται κυρίως από τροφές με λίπη, πρωτείνες... Αν μπορείς δώσε μια φωτογραφία. Ανατάραξη στην επιφάνεια έχεις; Μπορείς να το αφαιρέσεις με χαρτί κουζίνας από την επιφάνεια. Έγινε επεξεργασία 19 Απριλίου 2012 - ilouvatar Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 19 Απριλίου 2012 Author #44 Share 19 Απριλίου 2012 (edited) Οπως το λες ενα φιλμ στην επιφανεια του νερου,οπως οταν βαζουμε λιπος. Θα βαλω χαρτι κουζινας για να το μαζεψω απο την επιφανεια. Θελει και απο τα τζαμια?? Αναταραξη δεν εχω πως το επιτυνχανω?? Ευχαριστω. Έγινε επεξεργασία 19 Απριλίου 2012 - dmpatanis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Απριλίου 2012 #45 Share 19 Απριλίου 2012 Οσον αφορά τα νιτρικά δεν ξέρω σκέφτομαι και θα δούμε από την άλλη μην προβληματίζεσαι και πολύ θα το δούμε.Οσον αφορά την ανάταραξη σε είχα ρωτήσει πιο πάνω γιατι δεν βάζεις το φίλτρο στο πλάι του ενυδρείου ώσετ η έξοδος του φίλτρου θα έβλεπε το μήκος του ενυδρείου και θα έδινε πιο σωστά την κυκλοφορία - ανατάραξη στην επιφάνεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 19 Απριλίου 2012 Author #46 Share 19 Απριλίου 2012 Το φιλτρο εχει ενα ακροφυσιο στην ακρη του,εκει οπου το νερο εξερχεταιαπο αυτο, το οποιο ειναι κομενο φαλτσα ετσι ωστε το νερο να πηγαινει ή κατω ή πανω. Εγω το εχω προς τα πανω με αποτελεσμα να εχω μια ελαφρια αναταραξη του νερου μου. Νομιζα οτι γινεται με καποιο ειδικο μηχανημα. Σκεφτομαι να κανω μια αλλαγη νερου οχι 30% αλλα 50-60% το Σαββατοκυριακο τη λετε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Απριλίου 2012 #47 Share 19 Απριλίου 2012 Διάβασε ξανά προσεκτικά το ποστ 45 και θα καταλάβεις οσον αφορά την κυκλοφορία.Το ενυδρείο είνια μικρό με μικρά ψαράκια μην μπλέκουμε άλλα μηχανήματα αφού την δουλεία σου μπορεί να την κάνεις και με την έξοδο του φίλτρου..Την Δευτέρα κάνε ενα 25-30 % μαζί βακτηρίδα αντιχλώριο και τα λέμε και το κυριότερο μην αγχώνεσαι και μην βιάζεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 19 Απριλίου 2012 #48 Share 19 Απριλίου 2012 Να ακολουθησεις τις παραπάνω οδηγίες του Κ.Σωκράτη. Μεχρι να κάνεις την αλλαγη νερου την Δευτέρα κάνε το εξής: Βγαζε προσεκτικά ενα ενα τα κελύφη των σαλιγκαριών και τσεκαρε τα μηπως υπάρχει μεσα κατι....αδειασε τα απο νερό και στην ανάγκη μύρισέ τα κιολας.Αν κάποιο μυριζει ασχημα ισως εχει κατι μέσα και δημιουργεί πρόβλημα, οποτε το αφαιρείς και ξανα καθαρισμα. Δεν είναι αναγκη να τα τσεκάρεις ολα μαζι....σιγα σιγά και προσεκτικά ανα δεκάδες.....μην στρεσάρεις και τα ψαρακια. Αυτο το θεμα των νιτρικών ειναι πραγματικά πολύ περιεργο....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmpatanis 23 Απριλίου 2012 Author #49 Share 23 Απριλίου 2012 Σημερα θα γινει η αλλαγη νερου μπας και πεσουν τα νιτρικα. Τα σαλιγκαρια δεν τα πειραζω για να μην στρεσαρω τα ψαρακια. Δεν νομιζω να εχον τιποτα μεσα παντως. Ποτε να παρω μετρησεις και ποιες??? Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 23 Απριλίου 2012 #50 Share 23 Απριλίου 2012 Αύριο να κάνεις τις μετρήσεις.Να ρωτήσω κάτι όταν έβαλες το μπόλι ,έβαλες αμέσως τα ψάρια ή καθυστέρησες κάπoιες μέρες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος