Jump to content

Ανεβασμα Αλατοτητας Και Νιτρικων Sos

duckster_53

Recommended Posts

ανεβασμα αλατοτητας στα 1033 απο 1024 στα ξαφνικα, εκανα τεστ και ειχα νιτρικα 50,πως γινεται? τι πρεπει να κανω?

Αν έχεις μεγάλη εξάτμιση είναι πιθανό.Έχε υπόψιν οτι εξατμίζεται το νερό αλλά όχι αλάτι.Με τι μετράς?μήπως θέλει ρύθμιση το διαθλασόμετρο σου?

Τα νιτρικά ανεβαίνουν με το πολύ τάισμα ή αν σου ψόφησε(ενα σαλιγκάρι πχ.) κάτι και δεν το πείρες γραμμή.Και πιο πριν πόσο είχες?

Η μόνη λύση που είναι αρκετά γρήγορη είναι οι αλλαγές νερού για να πέσουν τα νιτρικά.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

επειδη εχω ανοιχτω το ενυδρειο απο πανω υπαρχει εξατμιση, την κυριακη που εκανα μετρησει ειχα 1027 και συμπληρωσα νερο α/ο γυρω στα 40 λιτρα χωρις να προσθεσω αλατι. και την δευτερα που εκανα μετρησει ειχε πεσει στα 1024. πως γινεται σε μια μερα να εφτασα τα 1033? με ρεφρακτομετρο μετραω και το ρυθμησα με α/ο νερο.

Η αυτόματη αναπλήρωση θα σε κάνει να ξεχάσεις το θέμα αλατότητα και διακυμάνσεις λόγω εξάτμισης.Για την ρύθμιση του διαθλασόμετρου επειδή είναι πονεμένο θέμα για πολλούς μπορείς να χρησιμοποιήσεις νερό απο όσμωση.απιονοσμένο νερό για σιδέρωμα ή ένα χειροποίητο υδατόμετρο ακριβείας όπως αυτό...

hydrometer.jpg

που λειτουργεί με την θεωρεία του Αρχιμήδη. Παλιά είχα αγοράσει ένα αλλά το έκρυψα λόγο μεγέθους,και τον τελευταίο χρόνο που άρχισε να μου κάνει νερά το d-d διαθλασόμετρο μου το ρυθμίζω με αυτό.Τα υδατόμετρα θέλουν συγκεκριμένη θερμοκρασία για να έχεις σωστό αποτέλεσμα.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

σκεψου σοβαρα την αυτοματη αναπληρωση γιατι πιστεψε με, το να μπουνε αποτομα 40 λιτρα απλου νερου σε θαλασσινο δινουν μεγαλο στρες σε ψαρια-κοραλια.πρεπει να μπαινει πολυ αργα το νερο της αναπληρωσης στο ενυδρειο.οχι αποτομα.

Δώσε βάση σε αυτά που λέει ο Klaz.

Την ακούνε τα ζωντανά με τέτοιες αλλαγές.

Δίπλα στο ενυδρείο έχω ένα μπετόνι 110lt. Το γεμίζω εως απάνω και η αυτόματη αναπλήρωση κάνει όλη την δουλειά.

ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια σας και για το ενδιαφερων που δειξατε θα ακολουθησω την αλλαγη νερου σιγα σιγα.. τα νιτρικα μου ειναι 05 και οχι 50, εχω τεστ στικακια και μου εδειξαν οτι να ναι γτ πηγα σε μαγαζι σημερα λιγο απο το νερο μου να μου κανουν κ τεστ και ηταν πολυ καλα.

Δώσε βάση σε αυτά που λέει ο Klaz.

Την ακούνε τα ζωντανά με τέτοιες αλλαγές.

Δίπλα στο ενυδρείο έχω ένα μπετόνι 110lt. Το γεμίζω εως απάνω και η αυτόματη αναπλήρωση κάνει όλη την δουλειά.

Αυτά είναι εδώ την ψάχνω πως θα βάλω 20λιτρο πίσω απο το έπιπλο να μην φαίνεται και ακούω γκρίνια....Σε τι λίτρα μπορεί κάποιος να έχει τόσο πολύ εξάτμηση.Και το οσμωτικό νερό όταν μένει καιρό στάσιμο χάνει την ποιότητα του.Θέλει και έναν κυκλοφορητή όπως και θερμοστάτη για την διαφορά θερμοκρασίας.

Η εξάτμιση εξαρτάται από το τρόπο ψύξης του ενυδρείου. Το αν είναι ανοιχτό ή σκεπαστό από πάνω. Τη θερμοκρασία του χώρου και κατεπέκταση του νερού στο ενυδρείο.

Στα 400 λίτρα σε ανοιχτό ενυδρείο, με εξωτερική θερμοκρασία 30-32 βαθμούς, ψύξη με ανεμιστήρα ρυθμιζμένο στους 27,5 είχα γύρω στα 12 λίτρα εξάτμιση ημερησίως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...