StefanosS 2 Μαίου 2012 #26 Share 2 Μαίου 2012 (edited) Μου αρκει το νερο βρυσης Δεν ξερω αν ειναι υδατοδιαλυτο η οχι το ασβεστιο αν ξερει καποιος να μας πει καλο θα ηταν.Και εγω δεν νομιζω πως ειναι αποθεματα ασβεστιου ειμαι της αποψης οτι ειναι κυστες (βακτυριακες?Ισως) που πανε και ερχοντε.Δεν ξερω αν ειναι ο ιος που ειπαμε παραπανω αλλα ουτε αυτο το νομιζω.Μαλλον ειναι απλα βακτυριακες κυστες τις οποιες το ψαρι τις πολεμαει μονο του.Τι να πω δεν ξερω πραγματικα παιδια.Για αυτο ρωταω μπας και καταλειξουμε καπου . ΥΓ Ευχαριστω για τις πληροφοριες Έγινε επεξεργασία 2 Μαίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Μαίου 2012 Author #27 Share 2 Μαίου 2012 Και γω καταλήγω στις κύστες, οι οποίες δεν δημιουργούν γενικά πρόβλημα στο ψάρι. Στο ίδιο λίγο-πολύ συμπέρασμα έχουν καταλήξει και τα παιδιά σε άλλο ελληνικό forum αφιερωμένο στους δίσκους, όπου παρόμοιο φαινόμενο ερμηνεύτηκε τελικά σαν ακίνδυνες κύστες που φεύγουν μόνες τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 2 Μαίου 2012 #28 Share 2 Μαίου 2012 μην μου αγχωνεσαι φιλαρακ..................τουλαχιστον για αυτες! με τον μπλε τι θα κανουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Μαίου 2012 Author #29 Share 2 Μαίου 2012 Φίλε Σάκη, την λύση της έχω έτοιμη: Θα το γυρίσουμε σε κόκκινους.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Μαίου 2012 #30 Share 2 Μαίου 2012 Κοίτα το ΕΚΤΟΖΟΝ από όσο ξέρω και χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει ποτε είναι και αυτό αλάτι?Ένα είδος αλατιού ίσως επεξεργασμένο για καλύτερη αποπαρασίτωση?Διαφωτίστε με Πάντως αφού την ξεκίνησες την θεραπεία τελειωσε την μην την αφήσεις στη μέση είναι χειρότερο γιατί έτσι ΑΝ υπάρχει κάτι (που πολύ αμφιβάλλω μιας και το ψαράκι σου δεν νοσεί)ισα ισα θα αποκτήσει μεγαλύτερη αντοχή αφού δεν έκανε τον κύκλο της η θεραπεία και ζωντανό θα μείνει κιόλας.Ελπίζω να βοήθησα παιδιά ότι ξέρω λέω αν πω και καμια κοτσάνα πείτε το μου.Ελπίζω να έιναι αυτές οι ακίνδυνες κατά τα αλλα κύστες που λέμε γιατί φυσικά μιλάμε μέσο inet και χωρίς φωτό αλλα ακόμα και φωτό να ειχαμε είναι αλλιώς να βλέπεις το ψάρι από κοντά.Πάντως σημασία έχει ψυχραιμία,καλή ποιότητα νερού και φαγητού και αν αποφασίσεις να κανεις θεραπεία καντο σωστά συμφωνα με τις οδηγιες.Μην αγχώνεσαι πάντως μην ξεχνάς ότι και το ψάρι έχει ανοσοποιητικό και παλεύει για αυτό.Δεν χρειάζεται να κάνουμε θεραπεία στα ψαρια μας με το παραμικρό.Δεν το λέω προσωπικά για σένα γενικά μιλάω για να μην παρεξηγηθώ.Εύχομαι τα καλύτερα Το ektozon δεν είναι αλάτι, απλώς μοιάζει με αλάτι! Κάποιοι το χρησιμοποιούν ως πρόληψη και άλλοι σαν θεραπεία! Για πληροφορίες δες εδώ! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=26313 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Μαίου 2012 #31 Share 2 Μαίου 2012 Στέφανε χρησιμοποιώ νερό βρύσης με αντιχλώριο φυσικά (API - Stress Coat) που το έχω αφήσει να ωριμάσει 1-2 ημέρες πριν την κάθε αλλαγή. Σε 300 λίτρα μικτά (250 καθαρα ?) , κάνω σχεδόν κάθε ημέρα αλλαγή 30 λίτρων και όποτε μπορώ (Σ/Κ) το φτάνω στα 50 λίτρα. Το νερό μου είναι 100% βρύσης με pH 7,8. Έχω ΝΗ3/ΝΗ4 0. Τις υπόλοιπες μετρήσεις θα σας τις δώσω το απόγευμα που θα επιστρέψω. Όσο για τα υπολείματα ασβεστίου δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι κάτι τέτοιο μιας και το ασβέστιο απο ότι ξέρω είναι υδατοδιαλυτό αλλά και θα έπρεπε να έχω σκληρότητα 1000 για να γίνει κάτι τέτοιο. Κωνσταντίνε… δυο παρατηρήσεις από μένα! Α) γιατί κάνεις καθημερινές αλλαγές νερού? Β) το ph σου θα έλεγα το είναι αρκετά ανεβασμένο για δίσκους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Μαίου 2012 Author #32 Share 2 Μαίου 2012 Μέχρι πριν απο 10-12 μήνες έκαναν αλλαγή με νερό βρύσης και ΑΟ σε αναλογία 2:1 κάθε βδομάδα 10-20%. Ξέρω πως το 10-20% είναι λίγο και έτσι μιλόντας με κάποιον απο τους πιο γνωστούς επαγγελματίες του χώρου, και βλέποντας τις δικές του αλλαγές με παρώτρυνε να δώσω στα ψάρια καθαρότερο νερό παρα χαμηλότερο pH. Έτσι κάνω κάθε μέρα που δεν λείπω ταξίδι μια αλλαγή το πρωϊ 20-30 λίτρα και τα Σ/Κ ή όταν επιστρέφω μια μεγαλύτερη γύρω στα 50 λίτρα. Τα ψάρια φαίνονται να το εκτιμούν αν και καταλαβαίνω πως θα ήταν καλύτερο ένα pH 7,0. Ίσως αν μπορέσω -ήδη το σκέφτομαι - να πάρω μια καλύτερη ΑΟ που θα μου δίνει λιγότερο "βρωμικο" νερό να μπορέσω να το ξαναγυρίσω σε μια μίξη 2:1, μιας και ένας λόγος που με προβλημάτιζε ήταν όλο εκείνο το νερό που δεν ήξερα τι να το κάνω. Πόσο να χρησιμοποιήσει κανείς στην τουαλέτα πια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Μαίου 2012 #33 Share 2 Μαίου 2012 Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? Τότε με την Α/Ο πόσο ήταν το ph σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Μαίου 2012 Author #34 Share 2 Μαίου 2012 Το ενυδρείο τρέχει 6-7 χρόνια. Με την Α.Ο τη pH ήταν 7.0 Σήμερα οι μετρήσεις ήταν pH 7.5 NH3/NH4 0 NO2 0 NO3 40-80 (υψηλό αλλά θα πέσει μόλις κάνω μια καλή αλλαγή) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Μαίου 2012 #35 Share 2 Μαίου 2012 Από θέμα ωριμότητας του ενυδρείου σου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα! Οι καθημερινές αλλαγές δεν ξέρω κατά πόσο ωφελούν και αν τείνουν να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα! Για το ph σου θα πρότεινα λίγο τύρφη να μαλακώσει και να επιστρέψει σταδιακά στο 7 ίσως και λίγο χαμηλότερα γιατί το θεωρό αρκετά υψηλό! Όσο για τα νιτρικά αρκετά αυξημένα για σχεδόν καθημερινές αλλαγές! Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να της μυώσεις σε 1-2 φόρες την εβδομάδα σε ποσοστό της τάξης του 30% πράγμα που θα ξεκουράσει κάπως και εσένα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Μαίου 2012 Author #36 Share 2 Μαίου 2012 Από θέμα ωριμότητας του ενυδρείου σου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα! Οι καθημερινές αλλαγές δεν ξέρω κατά πόσο ωφελούν και αν τείνουν να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα! Για το ph σου θα πρότεινα λίγο τύρφη να μαλακώσει και να επιστρέψει σταδιακά στο 7 ίσως και λίγο χαμηλότερα γιατί το θεωρό αρκετά υψηλό! Όσο για τα νιτρικά αρκετά αυξημένα για σχεδόν καθημερινές αλλαγές! Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να της μυώσεις σε 1-2 φόρες την εβδομάδα σε ποσοστό της τάξης του 30% πράγμα που θα ξεκουράσει κάπως και εσένα! Κάπως έτσι το σκέφτομαι και γω να γίνει. Θα δω μήπως μπορέσω να βρω και μια μεγαλύτερη Α.Ο απο την δικιά μου, με δυνατότερα οικολογικά χαρακτηριστικά για να έχω μικρότερες απώλειες σε νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 3 Μαίου 2012 #37 Share 3 Μαίου 2012 Παιδες,,,,μολις σημερα ξαναεβγαλε και μενα ενα σημαδακι το ιδιο,,,,,,,,,,,,αντε παλι ψιλοτρελαθηκα,,,,,αλλαγη νερου ,,,και ειδωμεν,,,δεν πειραζω τιποτα αλλο.....θα βαλω και φωτο πιο αργα,,,,υπ οψην οτι και εγω χρησιμοποιω νερο βρυσης μονο,,,,,αλλα με ph.6,5 σταθερο με χρηση τυρφης και φυλλα , Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 3 Μαίου 2012 Author #38 Share 3 Μαίου 2012 Άντε πάλι τα ίδια. Τουλάχιστον μην σου γυρίσει σε τίποτ αάλλο σαν και μένα. Καλη συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 4 Μαίου 2012 #39 Share 4 Μαίου 2012 κωστα,,,τι να πω,,,,σημερα εξαφανιστηκε,,,χωρις να σκαλισω τιποτα,,,,μονο με μια αλλαγη νερου 1 μερα νωριτερο απο το κανονικο,,,,ειδωμεν,,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Μαίου 2012 Author #40 Share 4 Μαίου 2012 Όπως τα λέγαμε. Θα μας τρελάνουνε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Μαίου 2012 Author #41 Share 4 Μαίου 2012 Και ο δικός μου καθάρισε. Και τα δυο "σπιράκια" έφυγαν. Αλλά μην ξεχνάς πως είναι στους 34οC εδώ και 3-4 ημέρες. Χωρίς αλλαγή νερού όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος