KokkinosK 10 Απριλίου 2012 #1 Share 10 Απριλίου 2012 Μάλλον αντιμετωπίζω την ίδια κατάσταση που είχε ο φίλος mod πριν μερικές ημέρες: ένα δίσκος παρουσίασε εχθές ick. Το σώμα ενός απο τους marlborro red που έχω γέμισε απο μικρά λευκά "σπιράκια". Τα υπόλοιπα ψάρια είναι μέχρι στιγμής ok. Θα ανεβάσω φωτο αύριο. Πάντως οι πρώτες κινήσεις που έκανα ήταν μια καλή αλλαγή νερού και ανέβασμα της θερμοκρασίας απο τους 29o C στους 32οC. Το ψάρι τρώει σαν γουρούνι, όπως και τα υπόλοιπα της παρέας του. Καμία συμβουλή για την συνέχεια? Σκέφτομαι ίσως να ανεβάσω την θερμοκρασία άλλους 1-2 βαθμούς αύριο αλλά αν ναι, μέχρι πότε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 11 Απριλίου 2012 #2 Share 11 Απριλίου 2012 (edited) καλημερα και απο μενα,,,,που εμφανιστηκαν τα σπυρακια?ολο το σωμα η μονο πτερυγια?ολος τυχαιως και μενα απο ολο το κοπαδακι μονο ο solid fire red τα εβγαλε,,,ανεβασα 33 μεσα σε 2 μερες ειδα διαφορα,,,,στις 4-5 μερες ηταν καλυτερα τα πραγματα,,,δυστυχως ομως χτες εφυγα για πασχα και αφησα θερμοκρασια περιπου 30 βαθμων,,,,ελπιζω σε 5 μερες οταν επιστρεψω να ειμαστε οκ,,,αλλιως θα αρχισω θεραπεια με αλατι και θερμοκρασια,,,και μενα ο δισκος ετρωγε κανονικα,,,κυνηγητο με τους υπολοιπους κανονικοτατα,,, ενας συμφορουμιτης ειναι σχεδον σιγουρος οτι ειναι λεμφοκυστες,που ωφειλονται ειτε σε κακη ποιοτητα νερου ειτε σε κακη διατροφη,,αλλα οι μετρησεις μου δεν μου δειχνουν κατι,,,και η διατροφη παραειναι εμπλουτισμενη,,,ανεβασε φωτογραφιες να δουμε,,,,αντε περαστικα συμπασχοντα, ομοιοιπαθη!!!!!!! Έγινε επεξεργασία 11 Απριλίου 2012 - mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 11 Απριλίου 2012 Author #3 Share 11 Απριλίου 2012 (edited) Τα σπυράκια ήταν στο κυρίως στο πάνω μέρος του σώματος και στα πτερύγια. Δεν πιστεύω πως μπορέι να φταίει η διατροφή (μακάρι να τρώγαμε και 'μεις τέτοια ποικιλία και ποιότητα τροφών) όσο για το νερό δεν το συζητώ. Αύξησα και την οξυγόνωση του νερού καλού κακού, μιας και η υψηλή θερμοκρασία δεν βοηθά στην συγκέντρωση οξυγόνου στο νερό και περιμένω. Έγινε επεξεργασία 11 Απριλίου 2012 - KokkinosK Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 11 Απριλίου 2012 #4 Share 11 Απριλίου 2012 Τα σπυράκια ήταν στο κυρίως στο πάνω μέρος του σώματος και στα πτερύγια. Δεν πιστεύω πως μπορέι να φταίει η διατροφή (μακάρι να τρώγαμε και 'μεις τέτοια ποικιλία και ποιότητα τροφών) όσο για το νερό δεν το συζητώ. Αύξησα και την οξυγόνωση του νερού καλού κακού, μιας και η υψηλή θερμοκρασία δεν βοηθά στην συγκέντρωση οξυγόνου στο νερό και περιμένω. :bigemo_harabe_net-64: μια απ τα ιδια....αναμενουμε καλα αποτελεσματα,,,,βαλε καμια φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 11 Απριλίου 2012 #5 Share 11 Απριλίου 2012 Δε βαζεις καλου κακου και λιγο αλατακι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 12 Απριλίου 2012 #6 Share 12 Απριλίου 2012 Δεν είναι απαραίτητο ούτε σίγουρο πως οι δίσκοι και των δυο σας έχουν η δεν έχουν ich! Από της πληροφορείς, τα συμπτώματα και της φωτογραφίες του φίλου mod δεν μοιάζει με ich και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για θερμοκρασίες άνω των 28 βαθμών! Η κύρια αιτία των λεμφωκιστων είναι το stress που προκύπτει από ελλείπεις ποικιλία τροφών πλούσιες σε βιταμίνες και κακές συνθήκες νερού! Συνήθως το φαινόμενο υποχωρεί μόνο του με την βελτιώσει των παραπάνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 18 Απριλίου 2012 Author #7 Share 18 Απριλίου 2012 Φίλε ebenos, η αλήθεια είναι πως δεν είμαι σίγουρος αν είναι ick ή όχι, όπως πολύ σωστά το έθεσες. Πάντως, όσον αφορά τις πιθανές αιτίες που ανέφερες: - οι συνθήκες του νερού είναι πολύ καλές NH3/NH4 0, NO2 0, NO3 20 με καθημερινή αλλαγή του 11%-19% του νερού με ώριμο βρύσης - η λίστα των τροφών είναι μεγαλύτερη απο την δικιά μου: *Tetra Pro energy Pro Colour Pro vegetable Discus gran *JBL Discus gran *New Spectrum discus gran *Tony Tan Day by Day garnulat Beef heart granulat *Tropical D-50 flakes Spirulina forte D-allio gran (είμαι σίγουρος πως ξεχνάω και 1-2 ακόμη ) και 1-2 φορές την εβδομάδα κατεψυγμένη καρδιά - όσο για το στες, παρ όλο που δεν έχει συμβεί κάτι δραματικό τις τελευταίες ημέρες ώστε να στρεσαριστούν τα ψάρια, θα μπορούσε να είμαι μια πιθανότητα. Εξ' άλλου ο δίσκος που παρουσίασε το πρόβλημα παρ' όλο που δεν είναι ο μικρότερος ήταν τις τελευταίες ημέρες λίγο απομονωμένος αλλά τίποτα ανησυχητικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Απριλίου 2012 #8 Share 18 Απριλίου 2012 Φίλε Κωνσταντίνε… Όπως ανέφερα και παραπάνω αυτές είναι κάποιες πιθανές αιτίες εμφανίσεις των λεμφωκιστων και όχι οι απαραίτητες! Οι μετρήσεις σου όντος είναι καλές! Η διατροφή των δίσκων σου είναι πλούσια σε ποικιλία, αυτό που δεν ξέρω είναι το εάν είναι και πλούσια σε βιταμίνες! Αυτά μπορείς να το βρεις στα συστατικά της κάθε τροφής! Εδώ ένας πολύ ξεκαθαρος πινακας για την διατροφη! http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?4855-quot-%D3%F5%F3%F4%E1%F4%E9%EA%DC-%F4%F1%EF%F6%FE%ED-quot όσον αφορά τον παράγοντα stress οι αιτίες είναι αμέτρητες και κανείς μας δεν μπορεί να της ξέρει! Για παράδειγμα, μια αναμένει τηλεόραση κοντά στο ενυδρείο μας αποτελεί παράγοντα stress για τα ψάρια μας! Όπως και να έχει και σε εσενα και στον φίλο mod καλύτερα το πρόβλημα να ήταν οι λεμφοκυστες παρά το ick! Ας μας πει και ο nidal την γνώμη του ως ποιο ειδικός! Αλήθεια σε τι κατάσταση βρίσκονται τώρα τα ψαράκια σου? Υποχώρησαν καθόλου τα σπυράκια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 18 Απριλίου 2012 Author #9 Share 18 Απριλίου 2012 Ναι, καθάρισε τελειώς το δισκάκι και μετά απο μια αλλαγή 25% , κατέβασα την θερμοκρασάι 2 βαθμούς και σκοπεύω να την κατεβάσω άλλους 2 αύριο ώστε να πάει στους 29ο C. Για τις τροφές δεν μπορώ να σου πω κάτι περσσότερο, πέραν πως προσπαθώ να έχω τις καλύτερες τροφές δισκων του εμπορίου, και αν εξαιρέσεις την Ocean Nutrition και την Sera, νομίζω πως τις έχω όλες. ( σημ. Ocean Nutrition θα προμηθευτώ άμεσσα και μόλις έφερα απο Γερμανία Tetra Pro ειδικά για δίσκους). Ακριβώς για αυτό τον λόγω, ταϊζω με αυτόματη ταϊστρα μίγμα των παραπάνω 4 φορές την ημέρα και το βράδυ που γυρίζω απο την δουλειά ρίχνω 1-2 φορές κάποιες απο τις παραπάνω τροφές ώστε να παίρνουν τα περισσότερο δυνατόν θρεπτικά στοιχεία. Αν στα παραπάνω έχεις (ή κάποιος άλλος και σαφώς ο Νιντάλ που ανέφερες ) να κάνεις κάποια παρατήρηση για να βελτιωθεί αυτή η ρουτίνα θα σου ήμουν υπόχρεως. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 18 Απριλίου 2012 #10 Share 18 Απριλίου 2012 Και εγώ πριν 2 χρόνια παρατήρησα σε 2 δίσκους παρόμοια στίγματα, χωρίς να κάνω θεραπεία (μόνο μια έξτρα αλλαγή νερού)μετά 1 εβδομάδα έφυγαν μόνα τους. Πιθανόν να ήταν κύστες που για διαφόρους λόγους(κυρίως λόγω στρές) βγάζουν και μετά τις καταπολεμά το ανοσοποιητικό τους και εξαφανίζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 18 Απριλίου 2012 Author #11 Share 18 Απριλίου 2012 Να πω την αλήθεια, μια που είναι και της μόδας τώρα με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου :bigemo_harabe_net-74: , έχω παρατηρήσει 2-3 φορές ακόμη μια δύο κύστες/σπιράκια στο ραχιαίο πτερύγιο του ίδιου μάλον δίσκου, οι οποίες έφυγαν μετα απο αλλαγή νερού και API Stess Coat με aloe vera, οπότε και δεν έδωσα συνέχαια. Τώρα όμως ήταν πολλές σε όλο το πάνω μέρος του σώματος του και έτσι χτύπησα συναγερμό. Πάντως φαίνεται να είναι ok τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Απριλίου 2012 #12 Share 18 Απριλίου 2012 Και εγώ πριν 2 χρόνια παρατήρησα σε 2 δίσκους παρόμοια στίγματα, χωρίς να κάνω θεραπεία (μόνο μια έξτρα αλλαγή νερού)μετά 1 εβδομάδα έφυγαν μόνα τους. Πιθανόν να ήταν κύστες που για διαφόρους λόγους(κυρίως λόγω στρές) βγάζουν και μετά τις καταπολεμά το ανοσοποιητικό τους και εξαφανίζονται. Σωστος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Απριλίου 2012 #13 Share 18 Απριλίου 2012 Να πω την αλήθεια, μια που είναι και της μόδας τώρα με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου :bigemo_harabe_net-74: , έχω παρατηρήσει 2-3 φορές ακόμη μια δύο κύστες/σπιράκια στο ραχιαίο πτερύγιο του ίδιου μάλον δίσκου, οι οποίες έφυγαν μετα απο αλλαγή νερού και API Stess Coat με aloe vera, οπότε και δεν έδωσα συνέχαια. Τώρα όμως ήταν πολλές σε όλο το πάνω μέρος του σώματος του και έτσι χτύπησα συναγερμό. Πάντως φαίνεται να είναι ok τώρα. Οπότε μάλλον αυτό θα ήταν Κωνσταντίνε και δεν θα πρέπει να ανησυχείς! Από θέμα διατροφής είσαι πολύ καλός απλά μπορείς αν θέλεις για ακόμα περισσότερη κάλυψη επειδή οι τροφές κατά κύριο όγκο είναι πρωτεΐνη να προσθέτεις μια φορά την εβδομάδα και λίγες βιταμίνες όπως sera fishtamin! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 19 Απριλίου 2012 #14 Share 19 Απριλίου 2012 Από θέμα διατροφής είσαι πολύ καλός απλά μπορείς αν θέλεις για ακόμα περισσότερη κάλυψη επειδή οι τροφές κατά κύριο όγκο είναι πρωτεΐνη να προσθέτεις μια φορά την εβδομάδα και λίγες βιταμίνες όπως sera fishtamin! κωνσταντινε ισως τελικα να ηταν αυτο που ανεφερε ο ebenos ,,,,,,παντως ειδαμε οτι με θερμοκρασια και αλλαγη νερου εξαφανιστηκε,,,και μενα ο δισκος ειναι μια χαρα τωρα,,,εχουν εξαφανιστει,,,απο την δευτερη μερας κιολας που ανεβασα θερμοκρασια υποχωρησαν,,,οσο για τις sera fishvitanmin εγω ποτιζω τα κυβακια της αποξηραμενης αρτεμιας,,,,μια φορα την βδομαδα,,,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 20 Απριλίου 2012 Author #15 Share 20 Απριλίου 2012 Εγω βιταμίνες χρεισημοποιώ την JBL Atvitol που έχει ενα κατεβατό απο τα θρεπτικά συστατικά της στο κουτί και είναι και 50ml στην ίδια τιμή των 15 ml της Sera. Μουλιάζω 1-2 φορέςτην εβδομάδα κάποια granules ή την ενσωματώνω στην καρδιά με granules σπιρουλίνας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 1 Μαίου 2012 Author #16 Share 1 Μαίου 2012 Πάλι τα ίδια: Εχθές το βράδυ γυρνόντας απο ταξίδι που έλειπα απο την Πέμπτη είδα πως ο ένας red melon είχε δυο ίδια εξογκωματάκια πάλι στο ραχιαίο πτερύγιο και την ουρά. Ανέβασα θερμοκρασία στους 33 και έριξα και μια δόση αλάτι EKTOZON (3 κ.γ για κάθε 100 λίτρα). Άντε ναδούμε τι θα γίνει πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 1 Μαίου 2012 #17 Share 1 Μαίου 2012 Είχα και εγώ ένα ανάλογο "πρόβλημα".Έχω ένα ψάρι όπου ανά διαστήματα 1-2 μήνες εμφανίζονται και εξαφανίζονται 1-2 άσπρα στίγματα στην ουρα του.Στις αρχές έκανα και εγώ ότι έκανες και εσύ αλάτι θερμοκρασία και την προσευχή μου .Το ψάρι φαινόταν και φαίνεται υγιέστατο συμμετέχει παντού και τρώει σαν γουρούνι.Όταν είχα ρωτήσει σε άλλο φόρουμ τι είναι αυτά ο καθένας μου έδινε και μια δικη του εκδοχή(κανεις δεν ξέρει πραγματικά τι είναι)άλλος έλεγε πως μπορεί να είναι αποθέματα ασβεστίου άλλος λέει είναι κύστες το ψάρι νοσεί από ιο lymphocytosis(Δεν είναι θανατηφόρο)και αν θυμάμαι καλά ο andrew soh είχε πει πως είναι κύστες από βακτήρια αλλα να μην κάνουμε τίποτα από φάρμακα πλευρά γιατί από την στιγμή που είναι κύστες η αγωγή δεν θα τις επηρεάσει από καθόλου έως πολύ λίγο,ο άλλος περίμενε να μεγαλώσουν τα ψαρια και απλά έκοψε τα πτερύγια και μόλις ξαναβγήκαν δεν ξαναπαρουσίασε το ψάρι στίγματα πάλι.Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω τι είναι αυτά τα μικρά στίγματα που πάνε και έρχονται και δυστυχώς δεν έχω μικροσκόπιο για να δω μπας και βγάλω κάποια άκρη.Σημασία έχει ότι έχω σταματήσει να κάνω το οτιδήποτε στο ενυδρείο το αφήνω το ψάρι ως έχει(να σημειώσω ότι κανένα άλλο ψάρι δεν παρουσιάζει στίγματα και ας είναι αστο ίδιο ενυδρείο μαζί του)απλά αλλάζω ποιο πολύ νερό και αυτό είναι όλο.Από την στιγμή που δεν βλέπεις το ψάρι να νοσεί αστο καλύτερα και μην το παιδεύεις και πολύ γιατί στο τέλος όταν θα χρειαστείς πραγματικά φάρμακα για να πολεμήσεις κάτι μπορεί να μην έχεις και τα καλύτερα αποτελέσματα.Τώρα όλα αυτά που σου λέω άποψη μου είναι και επειδή έχει τύχει σε πολλούς να δουν αυτό το "σπυράκι-α" που έρχεται και φεύγει όλοι λίγο πολύ εκεί καταλήξαμε.Δεν κάνω τιποτα αλλαγές νερού και καλο φαγητό εφόσον το ψάρι δείχνει υγειές.Τώρα εσύ ότι θέλεις θα κανεις φυσικά δικό σου είναι το ψάρι Φιλικά πάντα Στέφανος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 1 Μαίου 2012 #18 Share 1 Μαίου 2012 Καλησπέρα Κωνσταντίνε! Δεν βάζεις μια φωτογραφία να δούμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 1 Μαίου 2012 #19 Share 1 Μαίου 2012 κωσταντινε κ εμενα μονο ενας blue turquoise μου βγαζει που κ που.............τον αφηνω κ σε 2-3 μερες φευγει απο μονο του...........κ εμπειρους που ρωτησα μου παν.............. καθαροτερο νερο. τι να πω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 1 Μαίου 2012 Author #20 Share 1 Μαίου 2012 Δεν ξέρω τι να πω. Μέχρι τώρα και γω αυτό έκανα Στέφανε. Μια extra αλλαγή και τίποτα άλλο, αλλα την προηγουμενη φορά υπήρξαν πολλές κύστες/σπυράκια και θορυβήθηκα. Τώρα είναι μόνον 2. Θα δούμε. Αναρωτιέμαι αν έκανα καλά που έριξα το EKTOZON και όχι ενυδρειακό αλάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 1 Μαίου 2012 #21 Share 1 Μαίου 2012 Είχα και εγώ ένα ανάλογο "πρόβλημα".Έχω ένα ψάρι όπου ανά διαστήματα 1-2 μήνες εμφανίζονται και εξαφανίζονται 1-2 άσπρα στίγματα στην ουρα του.Στις αρχές έκανα και εγώ ότι έκανες και εσύ αλάτι θερμοκρασία και την προσευχή μου .Το ψάρι φαινόταν και φαίνεται υγιέστατο συμμετέχει παντού και τρώει σαν γουρούνι.Όταν είχα ρωτήσει σε άλλο φόρουμ τι είναι αυτά ο καθένας μου έδινε και μια δικη του εκδοχή(κανεις δεν ξέρει πραγματικά τι είναι)άλλος έλεγε πως μπορεί να είναι αποθέματα ασβεστίου άλλος λέει είναι κύστες το ψάρι νοσεί από ιο lymphocytosis(Δεν είναι θανατηφόρο)και αν θυμάμαι καλά ο andrew soh είχε πει πως είναι κύστες από βακτήρια αλλα να μην κάνουμε τίποτα από φάρμακα πλευρά γιατί από την στιγμή που είναι κύστες η αγωγή δεν θα τις επηρεάσει από καθόλου έως πολύ λίγο,ο άλλος περίμενε να μεγαλώσουν τα ψαρια και απλά έκοψε τα πτερύγια και μόλις ξαναβγήκαν δεν ξαναπαρουσίασε το ψάρι στίγματα πάλι.Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω τι είναι αυτά τα μικρά στίγματα που πάνε και έρχονται και δυστυχώς δεν έχω μικροσκόπιο για να δω μπας και βγάλω κάποια άκρη.Σημασία έχει ότι έχω σταματήσει να κάνω το οτιδήποτε στο ενυδρείο το αφήνω το ψάρι ως έχει(να σημειώσω ότι κανένα άλλο ψάρι δεν παρουσιάζει στίγματα και ας είναι αστο ίδιο ενυδρείο μαζί του)απλά αλλάζω ποιο πολύ νερό και αυτό είναι όλο.Από την στιγμή που δεν βλέπεις το ψάρι να νοσεί αστο καλύτερα και μην το παιδεύεις και πολύ γιατί στο τέλος όταν θα χρειαστείς πραγματικά φάρμακα για να πολεμήσεις κάτι μπορεί να μην έχεις και τα καλύτερα αποτελέσματα.Τώρα όλα αυτά που σου λέω άποψη μου είναι και επειδή έχει τύχει σε πολλούς να δουν αυτό το "σπυράκι-α" που έρχεται και φεύγει όλοι λίγο πολύ εκεί καταλήξαμε.Δεν κάνω τιποτα αλλαγές νερού και καλο φαγητό εφόσον το ψάρι δείχνει υγειές.Τώρα εσύ ότι θέλεις θα κανεις φυσικά δικό σου είναι το ψάρι Φιλικά πάντα Στέφανος Έτσι είναι Στεφανε! Δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή η συγκεκριμένη θεραπεία για της λεμφοκυστες! Όσο αυτές βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα δεν είναι ανησυχητικές ούτε θανατηφόρες! Το ψάρι είναι ζωηρό και τρώει κανονικά! Οταν βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο (δλδ μεγάλος αριθμός που παραμένει για καιρό) τότε γίνετε κόψιμο των πτερυγίων από έμπειρο άτομο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Μαίου 2012 Author #22 Share 2 Μαίου 2012 Δεν ξέρω τι να πω. Μέχρι τώρα και γω αυτό έκανα Στέφανε. Μια extra αλλαγή και τίποτα άλλο, αλλα την προηγουμενη φορά υπήρξαν πολλές κύστες/σπυράκια και θορυβήθηκα. Τώρα είναι μόνον 2. Θα δούμε. Αναρωτιέμαι αν έκανα καλά που έριξα το EKTOZON και όχι ενυδρειακό αλάτι. Καμιά ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 2 Μαίου 2012 #23 Share 2 Μαίου 2012 (edited) Κοίτα το ΕΚΤΟΖΟΝ από όσο ξέρω και χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει ποτε είναι και αυτό αλάτι?Ένα είδος αλατιού ίσως επεξεργασμένο για καλύτερη αποπαρασίτωση?Διαφωτίστε με Πάντως αφού την ξεκίνησες την θεραπεία τελειωσε την μην την αφήσεις στη μέση είναι χειρότερο γιατί έτσι ΑΝ υπάρχει κάτι (που πολύ αμφιβάλλω μιας και το ψαράκι σου δεν νοσεί)ισα ισα θα αποκτήσει μεγαλύτερη αντοχή αφού δεν έκανε τον κύκλο της η θεραπεία και ζωντανό θα μείνει κιόλας.Ελπίζω να βοήθησα παιδιά ότι ξέρω λέω αν πω και καμια κοτσάνα πείτε το μου.Ελπίζω να έιναι αυτές οι ακίνδυνες κατά τα αλλα κύστες που λέμε γιατί φυσικά μιλάμε μέσο inet και χωρίς φωτό αλλα ακόμα και φωτό να ειχαμε είναι αλλιώς να βλέπεις το ψάρι από κοντά.Πάντως σημασία έχει ψυχραιμία,καλή ποιότητα νερού και φαγητού και αν αποφασίσεις να κανεις θεραπεία καντο σωστά συμφωνα με τις οδηγιες.Μην αγχώνεσαι πάντως μην ξεχνάς ότι και το ψάρι έχει ανοσοποιητικό και παλεύει για αυτό.Δεν χρειάζεται να κάνουμε θεραπεία στα ψαρια μας με το παραμικρό.Δεν το λέω προσωπικά για σένα γενικά μιλάω για να μην παρεξηγηθώ.Εύχομαι τα καλύτερα Έγινε επεξεργασία 2 Μαίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 2 Μαίου 2012 #24 Share 2 Μαίου 2012 Κοκκινε να κανω μια ερωτηση?Τι νερό χρησιμοποιείς?Βρύσης η AO.Ρωτάω γιατί σε αυτήν την συζήτηση που ανέφερα ποιο πάνω ακούστηκε και αυτό.Ότι είναι αποθέματα ασβεστίου που προκαλούνται από χρήση σκληρού νερού(βρύσης δηλαδή)και εμφανίζονται κυριως σε ουρές και πτερύγια πρόσφατα τραυματισμένα.Ρωτάω γιατί μαζεύω δεδομένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Μαίου 2012 Author #25 Share 2 Μαίου 2012 Στέφανε χρησιμοποιώ νερό βρύσης με αντιχλώριο φυσικά (API - Stress Coat) που το έχω αφήσει να ωριμάσει 1-2 ημέρες πριν την κάθε αλλαγή. Σε 300 λίτρα μικτά (250 καθαρα ?) , κάνω σχεδόν κάθε ημέρα αλλαγή 30 λίτρων και όποτε μπορώ (Σ/Κ) το φτάνω στα 50 λίτρα. Το νερό μου είναι 100% βρύσης με pH 7,8. Έχω ΝΗ3/ΝΗ4 0. Τις υπόλοιπες μετρήσεις θα σας τις δώσω το απόγευμα που θα επιστρέψω. Όσο για τα υπολείματα ασβεστίου δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι κάτι τέτοιο μιας και το ασβέστιο απο ότι ξέρω είναι υδατοδιαλυτό αλλά και θα έπρεπε να έχω σκληρότητα 1000 για να γίνει κάτι τέτοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος