koolnick 10 Απριλίου 2012 #1 Share 10 Απριλίου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό, Αφρική Λίμνες, Αφρική ποτάμια, Αμαζόνιος, Νότια Αμερική γενικά, Ασία - Ωκεανία, Δίσκοι, Κρύου νερού, Ασπόνδυλα, Φυτεμένο τοπίου, άλλη κατηγορία) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): Συνολικά Λίτρα: 300L Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: Valisneria Ψάρια: ακόμα κανένα Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πέτρες: Ξύλα: Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Χαλαζιτης 25L Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):T8 x 2 30w Διάρκεια φωτισμού: Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: 2213 eheim Θέρμανση/ Ψύξη: 200w θερμοστάτης Λίπανση: Παροχή CO2: οχι Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH: Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2): Νιτρικά (ΝΟ3): Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): Συντήρηση Αλλαγές νερού: Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: 3 μερες μονο αντιχλωριο esklarin-8 μερες βακτηρια Nite-out 2 Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 10 Απριλίου 2012 #2 Share 10 Απριλίου 2012 (edited) Καλό είναι! Τι θα βάλεις? Πρέπει να μεταφερθεί! Έγινε επεξεργασία 10 Απριλίου 2012 - ΠαναγιώτηςCR7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 10 Απριλίου 2012 Author #3 Share 10 Απριλίου 2012 Προφανώς δεν θα σας έχω κατατοπίσει με της πληροφορίες που σας παρέχω λόγο ελλείψεις γνώσεων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 10 Απριλίου 2012 Author #4 Share 10 Απριλίου 2012 Pseudotropheus demasoni x8 Labidochomis x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 10 Απριλίου 2012 #5 Share 10 Απριλίου 2012 Ομορφο ενυδρειο! Εχω μονο μια ενσταση: Θα μπορουσες να αλλαξεις το φιλτρο με ενα μεγαλυτερο, για να εχεις καλυτερη ροη και περισσοτερη βιολογια. Φιλικα, Νικος Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 10 Απριλίου 2012 Author #6 Share 10 Απριλίου 2012 Έχεις δίκιο Νίκο και για αυτό το λόγο έχω βγει στο ψάξιμο για ένα μεγαλύτερο φίλτρο. Αν προσέξεις πάνω αριστερά έχω βάλει ένα μηχανάκι από εσωτερικό φίλτρο eheim για να έχω μεγαλύτερη κίνηση. Δεν ξέρω αν έκανα καλά πάντως προβλέπεται μεγαλύτερο φίλτρο καιρού θέλοντος και χρήματος επιτρέποντος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 10 Απριλίου 2012 #7 Share 10 Απριλίου 2012 Ομορφο ενυδρειο! Εχω μονο μια ενσταση: Θα μπορουσες να αλλαξεις το φιλτρο με ενα μεγαλυτερο, για να εχεις καλυτερη ροη και περισσοτερη βιολογια. Φιλικα, Νικος Πρέπει..όχι απλά ''θα μπορούσε''....το φίλτρο σου είναι πολύ μικρό για το ενυδρείο σου!Θες άλλο μεγαλύτερο ή ΚΑΙ κάποιο άλλο.. Επίσης θες πολύ πέτρα ακόμα για τα ψάρια που θέλεις..χρειάζονται πολλές κρυψώνες-περάσματα.. Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο σου;; Καλή αρχή και ρώτα μας ότι θες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 10 Απριλίου 2012 Author #8 Share 10 Απριλίου 2012 Μ 1.3 Υ 0.8 Π 0.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 10 Απριλίου 2012 Author #9 Share 10 Απριλίου 2012 Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν πρέπει να κάνω κάτι άλλο εκτός από μετρήσεις ώσπου να βρω τα ψάρια που θέλω και να τα βάλω μέσα? Πιθανών να πάρει καμιά εβδομάδα ακόμα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 10 Απριλίου 2012 #10 Share 10 Απριλίου 2012 Μέχρι να στρώσει το φίλτρο σου, δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο. έχεις προσθέσει βακτήρια; ποιά μέθοδο στρωσίματος επέλεξες; Για το ενυδρείο, ίσως τοποθετούσα ένα σκουρόχρωμο χαρτόνι στην πλατη. Για το φίλτρο, σου είπαν και οι φίλοι παραπάνω. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 10 Απριλίου 2012 #11 Share 10 Απριλίου 2012 μαλλον καποιο λαθος εκανες με τις διαστασεις φιλε μου!οι διαστασεις που μας εδωσες βγαζουν 728 λιτρα! οπως σου ειπαν και πιο πανω..να κοιταξεις να αλλαξεις το φιλτρο σου ή να παρεις και 2ο, θες μεγαλυτερο θερμοστατη και αρκετη πετρα ακομα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 10 Απριλίου 2012 Author #12 Share 10 Απριλίου 2012 3 μερες μονο αντιχλωριο esklarin- 8 μερες βακτηρια Nite-out 2 Θα πρέπει να κανω κατι άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 10 Απριλίου 2012 Author #13 Share 10 Απριλίου 2012 Ουτε να μετραμε δεν ξερουμε.............. Μ 1 Υ 0,6 Π 0,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 10 Απριλίου 2012 #14 Share 10 Απριλίου 2012 Να ρίχνεις και λίγη τροφή κάθε ημέρα για να διατηρήσεις την βιολογία σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 10 Απριλίου 2012 Author #15 Share 10 Απριλίου 2012 Κάθε μέρα????? Μα η τροφή θα μένει μέσα και θα σαπίσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 10 Απριλίου 2012 #16 Share 10 Απριλίου 2012 Τα βακτήρια για να αναπτυχθούν θέλουν κι αυτά τροφή. Ρίξε 1-2 flakes ανά 3ήμερο. Ανάλογα με τις μετρήσεις σου θα πράξεις στην συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Απριλίου 2012 #17 Share 10 Απριλίου 2012 (edited) Καλή αρχή και απο μένα και μπράβο για την προσπάθεια σου! Πριν φτάσουμε στα ψάρια σιγουρα χρειαζεσαι μεγαλύτερο φιλτρο!Στρωσε προς το παρόν αυτό και ψαχνεις για μεγαλύτερο....το οποίο θα τοποθετηθεί στο ενυδρειο πρίν τα ψαρια.... Επίσης αφου ριχνεις καποιο σκευασμα για το στρωσιμο πρέπει αυτοι οι οργανισμοί(βακτηρια) να τραφουν με κάτι ωστε να πολλαπλασιαστούν, γι'αυτο και ο Απόστολος σου προτείνει να ριχνεις λιγο τροφη μέσα.... Υπομονή λοιπόν και διάβασμα και όλα θα πάνε καλά! Υ.Γ για καλύτερη κυκλοφορία, οσο είναι δυνατόν βεβαια γιατι το φιλτρο ειναι μικρό, τοποθέτηση το spray bar στο αριστερό πλαϊνό τζαμι ωστε να μην εκτονώνεται η ροή του νερού.....καλό θα ήταν επίσης να το στρέψεις και λίγο προς τα πάνω για να εχεις αναταραξη στην επιφάνεια!Η αναταραξη αυτη οξυγόνωνει το νερό σου και χρειάζεται.... Έγινε επεξεργασία 10 Απριλίου 2012 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 10 Απριλίου 2012 Author #18 Share 10 Απριλίου 2012 Πολύ ωραία κατατοπιστικότατος. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 10 Απριλίου 2012 #19 Share 10 Απριλίου 2012 ομορφο ενυδρειο.. μονο η πετρα αριστερα με χαλαει που ειναι πανω στην αλλη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 10 Απριλίου 2012 Author #20 Share 10 Απριλίου 2012 το τελευταίο link δεν μπορώ να το ανοίξω δεν ξέρω γιατί! Όσο για την πέτρα δεν έβρισκα καταλληλότερη να βάλω για να δώσω και λίγο ύψος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 11 Απριλίου 2012 #21 Share 11 Απριλίου 2012 Καλωριζικο, καλο στρωσιμο Ωραιες πετρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 11 Απριλίου 2012 #22 Share 11 Απριλίου 2012 Πολύ όμορφο να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 18 Απριλίου 2012 Author #23 Share 18 Απριλίου 2012 Πριν λίγες μέρες αποκτήσαμε ένα fluval fx5 3500L την ώρα. Θέλει βεβαία κάποιες επιδιορθώσεις για να μπει πάνω στο ενυδρείο αλλά επιτέλους λύσαμε το πρόβλημα του φίλτρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koolnick 18 Απριλίου 2012 Author #24 Share 18 Απριλίου 2012 Κάποιες φωτογραφίες για το πως εξελίσσεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 18 Απριλίου 2012 #25 Share 18 Απριλίου 2012 Πριν λίγες μέρες αποκτήσαμε ένα fluval fx5 3500L την ώρα. Θέλει βεβαία κάποιες επιδιορθώσεις για να μπει πάνω στο ενυδρείο αλλά επιτέλους λύσαμε το πρόβλημα του φίλτρου. Βλέπω είμαστε των ακρων...ή χαμηλή φιλτρανση(2213) ή υπερφίλτρανση (fx5) Το Fx θα σε καλύπτει για τωρα και με το παραπάνω, αλλα και για πολύ μεγαλυτερο ενυδρειο στο μέλλον....να λειτουργείς μόνο αυτό οταν κανεις τις επιδιορθώσεις και τοποθετησε σε αυτό οτι βιολογικό υλικο δουλευε στο 2213. Με υπομονή ολα θα εξελιχθούν σωστά και θα χαρείς το ενυδρείο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος